A K&H Banknál is megérkezett a mobilfizetés - Androidra

 ( bandy | 2017. november 2., csütörtök - 22:11 )

Idézet:
K&H mobile wallet is now here! You can pay easily with your phone at any POS terminals using K&H mobile wallet.
The function requires minimum android 4.4 and NFC capability. The service can only be used with Mastercard and Maestro branded cards.
ADDITIONAL INFORMATION

Updated
1 November 2017

A K&H Bank is elindította saját NFC-s mobilfizetési felületét "Mobile wallet" néven. Az alkalmazásba csak K&H-s kártya regisztrálható és csak Android-os telefonokon működik.

Bővebben az app changelogjában.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem ismerem a dolog működését, de miért jobb nekem ilyesmi, mint egy bankkártya? A telefon ugye lemerülhet, máris nem tudom használni, no meg ki tudja a telefonon milyen szedett-vedett fertőzött programok vannak (esetleg Kínából, már gyárilag backdooros ROM-al jön), amik /mivel nem ismerem a működését, így nem tudom így van -e/ kockázatossá tehetik a használatát. Szóval miért kéne lecserélnem rá a kártyámat?

> Szóval miért kéne lecserélnem rá a kártyámat?

Olyannyira nem kell, hogy a telefonos fizetéshez szükséged van egy aktív kártyára. :)

Pontosítok. Miért ne a kártyámmal fizessek a telefon helyett. Tehát úgy értettem, hogy mindennapi fizetőeszközként a kártya helyett miért a telefont használjam. (azt vettem, hogy kártya kell hozzá, meg hogy ezt trendi dolog most)

Mert a telefonod mindig nálad van. A kártyád meg... Ja az is :D

Na igen pontosan. sőőőőt, telefont többször hagyok otthon mint tárcát.

Akkor nem te vagy a célközönség. :)

Én általában fordítva vagyok ezzel, naponta több olyan eset is van, amikor praktikus (lenne – iPhone-om van) egy ilyen: ebéd a melóban, este edzés, stb.

iPhone-on nincs semmi NFC-s mobilfizetés, amit itthon használható lenne?

--
trey @ gépház

NFC API (or rather joke)

Bocs, de késő van most ehhez. Mi a lényege?

--
trey @ gépház

Ha jól vettem ki (az IOS 11-be került be) kb. annyira alkalmas, hogy be lehet vele olvasni egy NFC tagget. Ha pedig nincs API amin keresztül beszélgetni lehet a POS terminállal 3rd party app sincs.

Persze van Apple Pay, de ha release előtt lefilmezed lehet kirúgnak. ;)

Az Apple Pay hol használható és hogyan? Tudok vele fizetni úgy, mint ahogy most teszem? Gyakorlatilag, ahol kártyát elfogadnak - itthon és külföldön - bárhol használhatom a jelenlegi megoldásom.

--
trey @ gépház

Szerintem bank függő gondolom az OTP se véletlenül választotta a saját alkalmazást az Android Pay/Apple Pay helyett. :)

Az Android Pay is tudhat működni, a technológia oké, de felkonfigurálni nem lehet, mert Mo-n tiltva van. A Simple se hibátlan, de egészen használható. PayPal-nak van még valami trükkje. Azt se lenne rossz beüzemelni, és akkor tényleg mindegy mivel eteted a PayPal-t, minden kártya jó lenne.

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

A Simple-lel 100%-ban lehet vásárolni mindenhol, ahol kártyával lehet. Mi a gondod vele?

--
trey @ gépház

Így van, a Simple tök jól működik, amikor épp működik. Minden esetre előfordult már, hogy cakk pakk elfelejtette, hogy már használtam ezt a funkciót, és elölről kellett kezdeni az egész kártyaregisztrációs folyamatot, ami viszonylag hamar meg is volt, de az érintéses reghez 3 hétig vártam, amíg "majd értesítenek", majd írtam egy kulturáltan felháborodott kérdést a supportnak, akik rutinosan megpöcköltek valamit, mert pillanatok alatt elkezdett működni.
A Simple megoldása nem univerzális. Nem minden kártyával működik egyformán jól. Az OTP-s MasterCard-okkal megy szépen simán. Van másik bankos MasterCard-om. Azzal csak úgy megy, ha arról feltöltök egy Simple-ös virtuális számlát, és akkor arról fizetek ezzel a funkcióval.

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

"Így van, a Simple tök jól működik, amikor épp működik. Minden esetre előfordult már, hogy cakk pakk elfelejtette, hogy már használtam ezt a funkciót, és elölről kellett kezdeni az egész kártyaregisztrációs folyamatot, ami viszonylag hamar meg is volt, de az érintéses reghez 3 hétig vártam, amíg "majd értesítenek", majd írtam egy kulturáltan felháborodott kérdést a supportnak, akik rutinosan megpöcköltek valamit, mert pillanatok alatt elkezdett működni. "

Vagyis, te sem olvastad el a FAQ-t.

"A Simple megoldása nem univerzális. Nem minden kártyával működik egyformán jól. Az OTP-s MasterCard-okkal megy szépen simán. Van másik bankos MasterCard-om. Azzal csak úgy megy, ha arról feltöltök egy Simple-ös virtuális számlát, és akkor arról fizetek ezzel a funkcióval."

Tehát összefoglalva: az OTP-s Simple az OTP-seknek problémamentesen működik. A random foobar bankosoknak meg kényelmetlenebb. OTP-sként ez engem semennyire sem érdekel. Az én szempontomból tökéletesen teszi a dolgát.

--
trey @ gépház

És egyébként az Android Pay se működik minden kártyával.

Az MBNA kártyámmal működött rögtön, az Amex kártyámmal sokáig nem, de aztán igen.
Halifax, Amazon logós NewDay kártyával és a magyar Erstével (még) nem.

"PayPal-nak van még valami trükkje." témában tudnál küldeni pár releváns hivatkozást, esetleg kifejtenéd.

--
kozapeti

Idézet:
At this time Android Pay is only available to US customers.

https://www.paypal.com/us/selfhelp/article/how-can-i-add-paypal-to-android-pay-faq3455

Sajnos nem volt még módom elmélyedni a PayPalos megoldásban. Ha felteszed a PayPal appot, akkor egy Android Pay jelenik meg a fizetésre alkalmas alkalmazások közt, de sehol máshol a felületen nincs nyoma, az ikont hiába keresed, nem tudod megnyitni a konfigját, csak ha fizetni próbálsz, és eléd dobja.

Az AP megoldás pedig jelenleg földrajzilag fájóan limitált.

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

Hát, ez a lista elég soványka.

--
trey @ gépház

Az Apple Payt barmilyen PayPass vagy PayWave kompatibilis terminallal tudod hasznalni. Tehat az elfogado oldalon itthon sincs para. Ami gond, hogy egyelore nincs egy magyar bank sem, aki Apple Pay kompatibilis lenne, emiatt magyar bankkartyaval nem lehet Apple Pay regisztraciot kezdemenyezni.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

Aha, köszi. Valami működő workaround van rá?

--
trey @ gépház

Kulfoldi, Apple Pay kompatibilis bankok prepaid bankartyai regisztralhatoak. Azok forint szamlarol, vagy paypalrol toltogethetoek.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

Gondolom az konverziót, kártya és feltöltési ilyen esetben bukod. Mármint összehasonlítva azzal, amikor a saját bankod ad ilyen szolgáltatást kvázi ingyen.

--
trey @ gépház

Igen,a legtobbszor van a prepaid kartya feltoltesenek tranzakcios dija, nem beszelve az atvaltasi koltsegekrol. En nagyon varom mar, hogy az OTP-nel ez megjelenjen es atvaltasi koltsegek nelkul tudjak ezzel fizetni itthon.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

az NFC tag beolvasás is minimum iphone7-et igényel, az SE-re visszaszól, hogy ezen nem megy :) Mondjuk túlzottan nem izgat, nem érzem magam célközönségnek telefonos fizetés témában, elég nekem a kártya (sőt, kevesebb biztonsági problémát látok vele)

Engem sem izgatott, amíg ki nem próbáltam. Utána már nem nagyon akartam előkotorni a kártyámat sehol.

--
trey @ gépház

Engem érdekelt régebben is, csakhát a bankom szart rá. Emiatt meg nem akartam bankot váltani. Az OTP egyelőre megoldotta szerencsére :>

Fedora 26, Thinkpad x220

apple pay se megy Magyarországon? (Úgy értem, magyar kártyákat nem lehet beletenni?)

Mert most ez a trendi.

Kivéve ha az asszony elviszi a tárcád mert megkéred tegye a táskájába... Telefont meg nem adom oda. :D Szerk: amúgy pár napja kezdtem használni és eddig jó. Gyorsabban a kezembe kerül mint a kártya és látom is mit és hol vettem.

Nekem pl. egyszerűbb a telefont elővenni a zsebemből.

És van úgy, hogy a tárcámat direkt (vagy néha véletlenül) nem viszem magammal.

Ha ezt a kérdést így teszed fel, nem te vagy a célközönség, szóval nem kell lecserélned a kártyádat :)

Én a mobilomról bankolok, azzal fizetek és a kedvezménykártyáim is be vannak digitalizálva a mobilomra. Általában nincs nálam se kártya, se kp, se pénztárca, csak a mobil. Olyan helyen nem vásárolok, ahol nincs érintéses fizetés, szerencsére ott, ahol lakom, van elég választék.

Mobillal fizetni biztonságosabb is, mint kártyával, mert ujjlenyomat azonosítás kell az érintéses fizetéshez (már ha úgy állítottad be), nyilván nem gyárilag backdooros ROM-ot kell használni, ha nem bízol meg a gyári ROM-ban, akkor telepíts egyet magad, szedett-vedett vírusos alkalmazást meg nyilván ne használj.

Összefoglalva tehát: a mobilos fizetés annak való, aki mindent mobilról csinál, és mást nem szeret magával hurcolni.

Akkor valóban nem nekem való. :) Én csak otthoni gépről szoktam mobil bankolni (mondjuk eleve chipkártyás a belépés a vállalkozó számla miatt), pénzügyeket valahogy nem szeretek mobilról intézni.
A biztonsági kérdés még nem is a saját telóm kapcsán lehet kritikus, mert nincs rajta semmi a minimálisan szükséges appokon túl, van biztonsági szoftver rajta (nem ingyenes), titkosított a tartalom (mivel ügyfelekkel zajló levelezés van rajta, így ha elveszne akkor sem szeretném, hogy hozzáférjenek)szóval én még igyekszem nagyjából biztonságban tartani, de egyrészt magát a plattformot nem érzem annyira biztonságosnak, másrészt meg amiket látok egyes embereknél, hatmillió ilyen-olyan játék alkalmazás felrakva, no annyi kacat közé én a a helyükben biztos nem raknék kritikus alkalmazást /lásd pénz/ fel, mert csak a statisztika alapján tuti van már problémás app a telcsijükön. ...és ahogy néztem az emberek többsége ilyen, hogy telerakja mindenféle szeméttel a mobilját. A bankkártya se tökéletes, de én azt látom minimális kényelemért egy új réteget húzunk fel, ami viszont nem elég biztonságos.
Személyit, jogosítványt, forgalmit se tartasz magadnál?

ez a k&h csak angoloknak biztosítja ezt a szolgáltatást, vagy szűrni akarja az ügyfeleit lodonyországba disszidáltakra?

Ez alatt mit értesz? Nekem frissült az app, és meg is jelent a lehetőség.(Magyarország)
-------------------------------------------------------------------------
Nem, de lehetne.

Szerintem arra gondolt, hogy a hír beküldője angol nyelvi beállítások mellett néztem meg a GooglePlay-en az alkalmazás leírását, és azt másolta ide. Ebből – tévesen – azt a következtetést vonta le, hogy csak angolul érhető el az alkalmazás leírása.

Valóban, a telefonom és a google play-em is angol nyelven fut, ezt másoltam be.... nem mellesleg Visa kártyával nem megy....

Ezt mondjuk nem értem, de nem csak én, sokan panaszkodnak rá Play áruházban is, tőlem is ment az 1 csillag a visa kártya nem támogatása miatt.

Tipp: A Visa kártya vélhetőleg azért nem támogatott, mert a K&H és a Visa társaság nem tudott megegyezni.

A Play áruházban a minősítés az alkalmazás használhatóságára vonatkozik. Mivel az alkalmazás leírása szerint: „Sőt, mostantól Mastercard vagy Maestro bankkártyáidat digitalizálhatod az alkalmazásba és a mobiltárca funkció segítségével telefonoddal fizethetsz bármely bankkártya terminálnál.”

Ezek után azért leminősíteni, mert nem támogatja a Visa kártyát, kb. olyan, mint felróni a citromos fagyinak, hogy nem csokoládé ízű.

Teszi ezt úgy a bank, hogy az újonnan bevezetett 3db új kh okos számlacsomag közül csak az 1.-nél van lehetőség nem visa kártyát kérni.
Szerintem ez akkor sincs rendben így, kb mint ha azt mondaná a bank, hogy itt van egy bankkártya, de csak benzinkúton tudod használni.
Amúgy a mobil appot nagyon szeretem, valószínűleg fogom cserélni a visa kártyám maestro-ra. Régen az ebay nem fogadta el a maestro kártyát, azért váltottam visa-ra.

Ha értékeled az ilyen fajta innovációt, mindenképpen a MasterCard PayPassos termékeit használd, gyakorlatilag ők vezetik az innovációt, a VISA PayWave meg másolja több-kevesebb sikerrel.

Jelen pillanatban minden magyarországi mobiltelefonos fizetés a MasterCard technológiája hajt, ha VISA kártyát használsz a simple alkalmazásban a telfonod akkor is egy virtuális MasterCarddal fizet. Ennek a költségét az OTP most február végéig benyeli, de utána 300Ft/hó+1%.

De a szolgáltatás minőségében is bőven van különbség. A MÁV autómatáknál még egyszer sem sikerült PayWavevel fizetnem - ismeretlen hiba történt - a PayPass vagy a hagyományos csipes fizetéssel még sosem volt gondom.

Ez a trend nem csak magyarországon igaz, Londoni TFL szerint pl.: Minden contactless MasterCard működik, eltekintve néhány külföldi banktól aki külön letiltja. A contactless VISA általában működik, ha mégsem akkor automatában bedugva lehet vele jegyet vásárolni.

Aztán a van olyan is ahol a Visa elméletben sem rúg labdába: a Sziget fesztiválon például MasterCard PayWavevel és Sziget fesztiválkártyával lehet fizetni. VISA kártyával nem, akkor marad a fesztiválkártya feltöltögetése és a hozzá tartozó sorbanállás.

Nekem PayWave-es van, es itthon mindenhol PayPass rendszer van kiepitve, amivel egyebkent menni szokott. Egy helyen lattam eddig PayWave terminalt, azt is Vietnamban.

--
Worrying about killer AI and the superintelligent robots is like worrying about overcrowding on Mars. - Garry Kasparov

Általában megy a PayWave kártya PayPass terminálon (és amennyire tudom mindig kellene neki) de mégis vannak néha problémák.

Az egyik legnagyobb gyorsétterrm láncnál pl. valamikor idén javították meg a dolgot. Előtte kapásból vette el a kártyámat minden pénztáros hogy igen, VISAval nem igazán működik, inkább bedugja. (Egyébként tényleg elhalt ha érintettem)

PS: Mind VISA mind MasterCard kártyát aktívan használok. Tény hogy 90%-ban nincs különbség, de az innovációt egyértelműen a MasterCard viszi a hátán.

Meg is jártam a bankot, 1 hét kb mire a kártyát ki postázzák, utána való kedden vagy pénteken lehet a pin kódért menni, gördülékenyen ment minden.

Így már értem.
-------------------------------------------------------------------------
Nem, de lehetne.

Nemide

Nem értem miért kell minden banknak saját rendszert implementálni miért nem jó az Android Pay/Apple Pay.

Tippem szerint a Google és az Apple nem puszta szívjóságból biztosítja a szolgáltatást, hanem némi jutalék fejében. Tehát a jó kérdés: A bankok miért nem szeretnének osztozkodni mással a tranzakciók után becsorgó jutalékon?

De akár tovább is léphetnénk:

Miért van szükség Android Pay-re és Apple Pay-re? Miért nem csináltak egy közös rendszert?

Hali!
Nem csak visa cumoval nem megy, nekem mastercard van, de vallalkozoi.
Nos az sem jelenik meg a kartyak kozott :(

Valami más lesz a gond, nekem működnek a vállalkozói MasterCardok.

Van itt valaki, akinek működik a dolog, és tud fizetni vele?
Én feltettem a MI3-ra, de nem érzékeli a kártyaolvasó. Egyelőre két helyen teszteltem.

Milyen kártya?

Nálam OnePlus One-on működik. Nem konfiguráltam semmit, csak hozzáadtam a kártyát a mobile wallet-hez.

mastercard hitelkártya

van sima is, azt még nem is próbáltam

Nekem is az van.

Ha a sima Visa, akkor az biztos, hogy nem fog működni.

mindkettő mastercard