Bemutatkozik a "Bionic Beaver"

 ( trey | 2017. október 24., kedd - 22:49 )

Mark Shuttleworth blogjában jelentette be a soron következő hosszú karbantartású Ubuntu kiadás, az Ubuntu 18.04 LTS kódnevét. A jövő tavasszal kiadásra kerülő disztribúció a "Bionic Beaver" kódnév alatt fog készülni:

Idézet:
It’s builders that we celebrate – the people that build our upstream applications and packages, the people who build Ubuntu, and the people who build on Ubuntu. In honour of that tireless toil, our mascot this cycle is a mammal known for it’s energetic attitude, industrious nature and engineering prowess. We give it a neatly nerdy 21st century twist in honour of the relentless robots running Ubuntu Core. Ladies and gentlemen, I give you 18.04 LTS, the Bionic Beaver.

A teljes bejelentés itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A bejelemtesben csavartak a vizion es a fogalom generatoron, ami azert nem bullshit mert igy is lesz mint mindig, mindenkinek javaslom elolvasni.

lehet hogy csak nekem ugrik be a beaverről valami teljesen más, biológiához kapcsolódó fogalom? (miért nem builder beaver vagy mittom?)

jók lesznek az új háttérképek :)

Mivel kellően régóta olvasok HUP-ot, tudom, hogy mi ugrott be neked, de kizárólag ezért. Amúgy fogalmam nem lenne, miről beszélsz és érzésem szerint a világ nagyobb része is így lesz ezzel. :-)

---
Science for fun...

Rendben, meggyőztél.
Mindenki arra fog gondolni, amire Ádám, feltéve, hogy ismeri az amerikai szlenget vagy nagy hódolója a HUP-nak.

---
Science for fun...

Ma már nem létezik az, amire te gondolsz. Már az én generációmban is csak az elején volt jelen, de Samantha Foxszal és Sabrinával szerintem kiment a divatból. Vagy az lehet, hogy én is félreértettelek :D

--
trey @ gépház

Valóban igazad lehet, ami egyébiránt szomorú, sőt orvosilag is ellenjavallt.

Talán Shuttleworth is csak nosztalgiázott... :-)

---
Science for fun...

Személy szerint irigyellek, hogy Samantha és Sabrina is megvolt (különben honnan tudhatnád - már ha ugyanarra gondolunk).

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Azokról az óriásnaptárakról és posztrekről, amelyeket abban az időben kapni lehetett. Történetesen az egyik haverom szobája fala tele volt ezekkel. S mivel annak idején a bordáig felsliccelt női fürdőruha volt a divat, a Photoshop meg nem nagyon létezett e témakörben... A többit a fantáziádra bízom ;)

--
trey @ gépház

Ugye a 17.10 defaultbol gnome+wayland-dal jon. (aki frissit annak megvan a unity is).

Viszont tobb helyen is azt olvasni, hogy a 18.04-bol kukazzak a wayland-ot, mert nem eleg stabil (talan nvidia driver miatt?), es majd 18.10-ben ujra beteszik.

Errol tud valaki valami pontosabbat? Levlista, kod, valami kezzelfoghatobbat.

Egyebkent nem rossz ez a wayland, csak non-stop eszi a processzort olyan 10-20%-on.
A gnome meg valami iszonyu tetulassu egy regebbi (2014?) ultrabookon.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Hol olvastál ilyet? Még szinte meg se indult a 18.04 fejlesztése, meglepne, ha már most ilyen döntések lennének. Egyébként meg a zárt driver telepítése után most is fallback-kel Xorg-ra.

Nem talalom. Egyik 17.10-es cikk alatt volt kommentben (de vagy a 20.), ami kb. igy hangzott:
Most voltam egy konferencian xyban, es ott talalkoztam tobb ubuntus fejlesztovel es az egyik emlitette, hogy a wayland nem kiforrott, valoszinu 18.04-bol kimarad, majd 18.10-ben visszakerul.

Gondoltam rakerdezek itt, hatha masnak van valami konkret infoja. Mert ez eddig igy csak egy szobeszed.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....