Az összes hivatalos 14.1-es LineageOS buildben javítva van már a KRACK

 ( trey | 2017. október 17., kedd - 7:49 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ezért használunk lineage os -t :) Riszpekt

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Ezek szerint nem csak havonta 1x kellene frissítenem a google scruity updatek miatt a rendszert, hanem köztes időben is.
Én mondjuk a heti frissítésnek nem igen látom értelmét, feleslegesen gyilkolom vele a háttértárat.

Nem hiszem, hogy a háttértárnak ettől bármi gondja lenne. A A OnePlus One-on egy éven keresztül szinte naponta telepítettem a CyanogenMod nightly build-eket. A telefon elmúlt 3 éves, a mai napig éles használatban van. Semmi baja a háttértárnak.

--
trey @ gépház

Èrdekes lenne utánajárni úgy kb. mint az SSD-k esetében. Èn pont ezért tértem át MIUI dev-röl stable-ra, hogy ne frissüljön hetente, elég, ha kb. havonta frissül.
Feltételezem, hogy a háttértár simán kibírja a készülék élettartama végéig, bármilyen felhasználás mellett.

--
robyboy

A swap okozhat idő előtti elhasználódást flash alapú háttértárokon. Nem a napi egy rendszerfrissítés. Wear levelig egyébként ma már elég hatékony.

Általában hetente csináltam frissítést cm időben, de akkor mindig volt anomáliák és kellet néha a wip. Nálad ilyesmi nem volt napi frissítéssel?

Egyszer kellett belenyúlnom kézzel a fájlrendszerbe, egy fájlt kellett adjusztálni. Törölni, resetelni sose kellett. Ettől eltekintve, problémamentes volt.

--
trey @ gépház

"Ezek szerint nem csak havonta 1x kellene frissítenem a google scruity updatek miatt a rendszert,"

Ilyen világban élünk. Erről lehet nem tudomást venni.

"Én mondjuk a heti frissítésnek nem igen látom értelmét, feleslegesen gyilkolom vele a háttértárat."

Értelme az van. A háttértár gyilkolásban nem vagyok biztos. Én Nexus5 -ön használok lineage os 14.1-es nightly ágat (jelenleg csak ez van rá, de funkcionálisan hibátlan, és minden frissítést felteszek). Amúgy az update csomagok ~300 mb környékén vannak, és ~1p alatt felmásznak. Nem gondolnám, hogy a háttértárnak ettől szignifikánsan rosszabb lenne, mintha nem lennének updatek. De ha mondjuk 5 év alatt 1 nappal megrövidül az élete, akkor már bőven megérte.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

LineageOS Updater appot használsz hozzá? Nekem Redmi 1S van, nem frissítem csak néhány havonta, de olyankor mindig lenullázódnak az app-ok. Vagy nem kell dalvik/data/cache törlés?

Nem használok rá semmi különöset, csak amit a rendszer gyárilag ad. Settings / About phone / LineageOS updates. Dob egy notifot, ha van update. Rányomok hogy oké, rebootol, felrakja, elindul. Az appok maradnak. Szerintem nem kell külön alkalmazás ehhez a folyamathoz, ha van gyári OTA folyamat megcsinálva, és van.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Én is így csinálom, havonta 1x amikor megjelenik a havi google security frissítés, akkor rá bököd a frissítések keresése gomba, aztán fel rakom onnan.
Mivel titkosítva van a fájlrendszer, így előbb a TWRP alatt meg kell adnom a feloldó kulcsot, utána pedig megy magától a frissítés, nem kell semmilyen külső app hozzá.

Én TWRP-ből frissítem, az a ROM telepítése után felajánlja, hogy Wipe Cache/Dalvik. A Data biztos nem kell, az törli az appok adatait.

A recovery eszköz nálam is TWRP, de a folyamat elindítása az "OTA" notifyra való okézással indul, tehát a lineageos -t nem zavarja hogy a TWRP veszi át a frissítési fájlt.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Érdekes, Wileyfox Swift-en nem megy az OTA, valószínűleg a TWRP miatt.
Mondjuk nem különösebb probléma, rom le, recovery twrp, opengapps + supersu hozzáad, dalvik/cache törlése és boot.

Heh, Arch mar masnap javitotta: https://security.archlinux.org/advisory
El vagytok kesve
---
Lambda calculus puts the fun into functional programming

Gyakorlatilag meg nincs meg a javitas egyik oneplusra sem mivel mindegyik nightly release (ami weekly igazabol) a bejelentett datum elotti...

"All official 14.1 builds built after this tweet"

Attól ez még igaz lehet :)

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Amit nem is vontam ketsegbe. Azt mondtam meg nincs elerheto javitas oneplusra (egyik modellre sem) mert az osszes build oregebb a Tweet datumanal.