A nevem Bill Gates és Android felhasználó vagyok

 ( trey | 2017. szeptember 27., szerda - 8:16 )

Úgy tűnik, hogy Bill Gates is elfogadta, hogy a Microsoftnak nincs életképes okostelefonja, mert a napokban kiderült, hogy Android felhasználóvá vált. Vasárnap a Fox News riporterének mondta, hogy dobta a Windows Phone-t és újabban egy androidos telefont használ:

Idézet:
The phone that I have, recently, I actually did switch to an Android phone with a lot of Microsoft software,

Ezzel be is verődött az utolsó szög a Windows Phone koporsójába... Legalábbis egyelőre.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Úgy néz ki, nem sikerült nekik az, ami az Applenek igen. Nem akartak egyszerre több platformot fejleszteni - ez érthető -, de nem vált be mobilra.
Ez annak fényében érdekes, hogy a játékkonzoloknál sikerült ez a stratégia - igaz ott úm. visszafele.

Hogy on is legyen: Használnak ők _más_ telefonokat is nyilván, de ezt lenyilatkozni max egy BG-nek lehet. :D

A hozzászólásod egyik része félreérthető vagy téves. A Windows telefon éppen nem volt külön platform. A Microsoft nagy találmánya az volt, hogy egységes Windows legyen telefonok és PC mögött. Szvsz te is ezt írtad.
És az iPhone-okon is egy módosított OSX van.

De az Xbox már az Xbox 360 óta nem Windows. A mostani Xbox One-on is a jól bevált Xbox 360 rendszere működik a játékok alatt. Igaz virtualizálva. A másik virtualizált rendszer valóban egy Windows, de az csak a chatelésért, voip-ért, webért és kiegészítő szolgáltatásokért felelős. Ez az egyik oka annak, hogy az Xbox One a PS4 mögött teljesít. PS4-egyekbe beépített a Sony egy külön, mobiltelefonokra emlékeztető arm-os alaplapot ami ott a chat, voip és kiegészítő kommunikációért felelős.

Most pedig az hup hivatalos és nem hivatalos ms-szószólói nyilván szilicium homokot szórnak a fejükre és megkövetik azokat akik megmondták már jó előre, hogy a Windows Phone egy hamvába sült vállalkozás és esélytelen az Android befogása.

Az az "egységes" az annyi volt, hogy minden platformra volt egy bináris, amit becsomagoltak 1 fájlba, és az egyes platformok a nekik szánt binárist indították el a csomagból.

Az Xbox 360 és a One között azért sokkal több különbség van ennél. Valóban van 360-as VM, de az elején még nem volt, és a One-ra készüt natív cuccok anélkül is mentek, tehát nem igaz az, hogy a One-on futó 10 csak infra szolgáltatásokért lenne felelős, és az sem, hogy azért kullog hátul a One, mert csak egy ráncfelvarrott 360 lenne. Nem vitatom, hogy a One egy csőd, de azért több benne az agyzsír ennél.

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

A host OS persze Windows. De annak nincs akkora jelentősége mint a virtualizált két rendszernek. De ne érts félre. A virtualizált Xbox 360 utódrendszer egyáltalán nem hátrány. A Microsoft legjobb döntése volt, hogy szakított a Windowszal 360-ra és egyedi OS-t tettek rá. Az 360-on belefért 32mb ramba amire egy Windows nehezen lett volna képes. Az is jó ötlet, hogy ennek a továbbfejlesztett változata került a One virtuális gépébe.
Csak a teljesitményen mindenképp meglátszik, hogy Xbox One-on két rendszer osztozik egy vason. Különösen azért mert a másik os egy Windows aminek azért van ram igénye. PS4-en meg a két rendszer két külön alaplapon működik.
Ráadásul az Xbox One gyengébb vas. DDR3 ram szemben a PS4 DDR5-tel stb...
Talán ha erősebb vasat kapott volna az Xbox One, kompenzálandó a virtuális gépes félépítést. Csak úgy persze drágább lett volna.

Mivel nem vagyok egyik konzol használója sem, valóban nem ismerem az operációs rendszereik-, sem a hardveres felépítésüket. Köszönöm a felvilágosítást! :)

A párhuzamot azért vontam, mert az MS-nek egyik piacon sem volt tapasztalata. Mivel az okostelefonoknál nem volt olyan nagy handicapje, az volt feltételezhető, hogy lesz rá annyi erő, pénz, stb., hogy azzal meg tud erősödni a platformon.
Jelen állás szerint nem. De azért én sem szórnék még földet erre. Nem azt láttam idáig tőlük, hogy amiben pénz van, csak úgy eleresztik. Főleg úgy, hogy már $ milliárdokat tettek bele.

Szvsz ha nem erőlködött volna a Ms lehetséges, hogy ma jobban állna. Windows Mobile azért ott volt a második helyen az iPhone előtti időkben a Symbian mögött. A kínai gyártók pedig elkezdték csinálni a iPhone kinézetű klónokat Windows Mobile alapokkal. Természetesen a Windows Mobile nem ütötte meg az Android és iOS szintjét és még mobil os-nek is szar volt. Az egyetlen dolog amit jól csinált a MS, hogy eléggé szabadjára hagyta a gyeplőt a gyártóknál. Ha Metro erőszakolása helyett hagyja a gyártóknál azt a szabadságot ami a Windows Mobile idejében megvolt, talán ma lenne egy kis szelete a Windows telefonnak.

Valamiért erről a hírről a zsigubigule jutott eszembe. Ne kérdezzétek miért... Fogalmam sincs :D

--
trey @ gépház

"Isztáboj!" :D

https://youtu.be/aowrSnR9f3E?t=48s

teretem a jiiíiíííími illataááát!

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

kápatokkplöccsöt

"Senki Alfonz leszerel - és halk férfias sóhajjal hozzátettem: - Elveszi Yvonne-t!
Hopkins körülnézett, azután ezt súgta:
- Ne törődj vele. Azért megy a leány Senki Alfonzhoz, mert így akarja leplezni, hogy téged szeret."

Üdv,
Marci

"... - Ne törődj vele. Azért megy a leány Senki Alfonzhoz, mert így akarja leplezni, hogy téged szeret. És hát neki megvan a szerszáma is ami neked nincs, de azért lélekben téged szeret."

Ezzel a kiegészítéssel pontosabb a párhuzam. :)

Esetleg felmerülhet a kérdés, hogy miért nem iPhone? Valami fóbia lehet:

There are very few things that are on the banned list in our household...But iPods and iPhones are two things we don't get for our kids

--
trey @ gépház

Biztos eszébe jut a sok olcsón eladott AAPL. :)

Üdv,
Marci

Ja. De azóta eltelt majdnem 8 év és Jennifer, Rory és Phoebe kiröpültek és leszarják az anyjuk, apjuk véleményét. Majdnem biztos vagyok benne, hogy iPhone-t használnak, mert újgazdag körökben az dívik.

--
trey @ gépház

Újgazdag körökben? Szerintem Amerikában telefon ~= iPhone.

Üdv,
Marci

- a világ leggazdagabb házaspárja :D

Szerk:

"According to CIRP’s research, Android accounted for 67% of US phone activations from April – June 2017, up from 63% in the same quarter last year. iOS activations dropped from 32% to 31% in that stretch."

--
trey @ gépház

> újgazdag körökben
> minden harmadik eladott telefon

amerikában jó sok lehet az újgazdag :)

Magyarországon ezek szerint újgazdag a 4-6-os villamos fele :)

nem, de hajlandoak hitelbe barmire, hogy menonek nezzenek ki.

Kivancsi lennek hanyan engedhetik meg maguknak, hogy csak ugy kicsengessenek 300K koruli osszeget a zsebukbol. Biztos sokan vannak, de nem hiszem, hogy annyian, mint ahanyan a 4-6-oson nyomjak. :D

Ugyanugy, ahogy nagy lapos fullhds teveje is hitelre van az embereknek.

Multkor meseltem, hogy van ismerosom, aki ha egy darab kakira lenne ranyomva az apple logo, mar kenne is az arcar. Sot meg merne eskudni ra, hogy erzi, ahogy taplalja a boret es ez meno. :D

Minek fizessem ki az egesz osszeget, ha a szolgaltato pl. 40%-ot elenged egy uj csucstelefon arabol (Samu Galaxy S8) es kamatmentesen megveheted hitelre 6-24 honap-ra. Termeszetesen szolg. fuggetlenul. 20GB net, korlatlan belfold. Kb. 15eFt-ra jon ki.
Olcsobb mintha egyben megvenned a telefont.

https://www.telenor.dk/shop/mobil/samsung/samsung-galaxy-s8-sort?icid=frontpage-herobanner-switch-s8&subscriptionId=11551032

Igaz, iPhone 8-ra csak 15% engedmeny van.

Amugy csak arra reagaltam, hogy bizony a versenyek koszonhetoen sokszor erdemes hitelre megvenni a telot.

Akkor van gmail-es email címe is? :)

Lehet egy kiherelt androidja van gapps nelkul :D

Nem hinném, hogy warezból rakta fel azt a sok Microsoft szoftver rá :) Play Store-ból lesz az..

--
trey @ gépház

szerintem egy adb push/install-ra még képes Bill papa is... pár évet programozgatott asm-ben

Nem hiszem, hogy a világ sorsának igazgatása közben erre lenne ideje, kedve. Vagy a) stock Android és Play Store-ból frissül b) beviszi a Microsoft-hoz és valakivel megcsináltatja

--
trey @ gépház

Miert kene warezbol? Felteszem ha akarja eleri az apk-t store nelkul is ha nagyon akarja vagy ahogy fentebb irtad megvan ra a peon-ja es megcsinaltatja mert miert ne?

Egy épkézláb okot mondj, hogy miért ne a Play Store-ból telepítené. Mert kellett egy Gmail-es címet regisztrálnia hozzá?

--
trey @ gépház

Gmail cím sem feltétlenül kell, használhatja a bill.gates@microsoft.com-ot Google fiókként :D

nincs is ilyen cím az AD-ben :)

Mert rosszat keresel:

billg@microsoft.com

--
trey @ gépház

Nope :)
Névre kerestem amúgy, én tudom a jó választ. Egyébként lehet, hogy élő cím a billg@ is, de a primary address nem ez. Arra tippelnék, hogy ha ide küldöd, azt a PR csapat fogja olvasni. :)

De hát ez trivialitás! :) Különben Bill egész nap emaileket olvasna, vagy valami brutális mail filtert kellene használnia.

> De hát ez trivialitás! :)

A PR-os rész igen. Az nem triviális, hogy mi az "igazi" email címe. (Mondjuk azt sem feltétlenül nehéz kitalálni, de valószínűleg senki nem arra tippelne először, ami.)

Mindegy, így is túl sokat foglalkoztunk egy olyan témával, amire egy Google keresés is tud válaszolni. :)

aktiválták a gapps-ot a microsoft.com-ra

Nem is értem, hogy minek kell neki lot of Microsoft software. Már rég köze nincs a céghez, a részvényeinek a nagyját is eladta, meg a jótékonysági alapítványának adományozta.

A vicc az, hogy 1-2 éve volt egy cikk, hogy Billy bá’ a gyerekeinek csak Windows Phone-os telefont enged tartani, már akkor nagyon sajnáltam szegény kölköket. Se rendes telefon, de legalább ha fater elpatkol, semmit nem fog rájuk hagyni egy minimális summán kívül, a vagyonának a fennmaradó része (lényegében egésze) menni fog megint jótékonyságra.

Egyébként csodálkozom, hogy egy milliárdos amerikai sznob nem iPhone-t vett inkább. Mert azt értem, hogy az Ubuntu Phone az ördögtől való, de hogy pont Android?


„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum

A cikkekben nem voltak konkrét összegek, csak annyit, hogy a vagyon töredékét öröklik a gyerekei. Ezért lássunk egy egyszerű példát:

Van 70 milliárd dollárom. Ebből a gyermekeimre hagyok 100-100 millió dollárt. Ez már akár töredéknek is nevezhető. Ha valamelyik gyermeke elszórja a 100 milliót, akkor a 70 milliárdot is el tudná szórni. Ha ügyes, akkor meg is többszörözheti a kapott örökséget. A 100 milliónak már a kamataiból is szépen meg lehet élni. Még az USA-ban is.

Az fel se merül, hogy azért kell neki lot of Microsoft app, mert azokat használja?

nem hülye hogy bedőljön a saját propagandájának :))

Az amerikai alapítvány és a hazai nem ugyanaz. Ott lehet az alapítványnak "tulajdonosa" nálunk nem. Ott az alapítvány örökölhető, nálunk nem.
Így ott leginkább egy olyan forma, ami adómegtakarítást jelent.

Magyarországon az Alapítvány jogkörnyezete teljesen elcseszett. Német mintát követi. Az alapító nem szólhat bele az ő pénzén alapított alapítvány működésébe csak a kurátorokat nevezheti ki, akik meg nem lehetnek rokonai. Ráadásul fizetést sem kaphatnak. Ezért sincs értelme magyar Free Software Alapítványnak. Inkább egyesület működőképes szervezeti típus Magyarországon. Tőke nélkül. Tőkével meg nonprofit kft. De mindegy is, mert a free software már régen túljutott az alapítványos korszakon globálisan. A gúgli minden szabadszoftveres álmot valóra vált. Persze tudom, a legelkötelezettebb magyar aktivistáknak ez sem jó, mert rohadt gúgli, meg "ebből is kimaradtunk", meg a Microsoft is megmondja (jó régen), meg csak hát na! :)

Szvsz igazi hírértéke annak lenne, ha otthon meg ubuntut használna a gépén :D

-42-

De nem ám a Win10-re telepített Ubuntu alrendszert. :)