Szeptemberben érkezik a Java 9, augusztusban kidumáljuk

Címkék

Augusztus 29-én Java fejlesztői meetupot tartunk, melynek a 9-es verzió érkezése ad aktualitást. További részletek »

Hozzászólások

Szerencsére vagyunk jópáran az utánpótlásban akik értik milyen üzleti és technológiai igényeket érdemes kiszolgálni JVM alapú megoldásokkal. Én nagyon örülök az általános Java nem szeretésnek, vállalhatatlan pénzeket fizetnek a cégek egy kis EJB/Hibernate tapasztalatért.

Közel sem, a Java csak egy nyelv ami JVM bytecode-ra fordul. Van még pár másik elterjedt technológia ami JVM-re fordul (Scala, Clojure, asszem Ruby is?).

A lét használt technológiától függetlenül csorgatni kell mindenképp. Nem lenne kár, szerintem nagyon sok szakember ugrana a lehetőségre hogy Enterprise rendszereket újraírjon greenfield alapon. Eszembe is jutt egy ideillő mém https://i.imgur.com/hvEnMpK.png

Konkrétan a JRuby bizonyos workloadokra gyorsabb, mint a "hivatalos" Ruby. És jól karbantartott projekt, amit sokan használnak élesben. A Jython-t jóval kevesebb helyen használják, eléggé le is van maradva a hivatalos Python-hoz képest. És ha Pythont akarsz gyorsan futtatni, akkor ott a PyPy.

Nashorn azért jelentősen lassabb egy V8-hoz képest. Ettől függetlenül már van ahol lehet használni. Esetleg a Graal.JS-t lesz érdemes figyelni, már mutattak vele V8-közeli teljesítményt. Viszont nem open source (Oracle Labs freeware).

Ja, hát persze Pistike, meg a Mono-manó.

Nekem nincs bajom egyikkel sem, mindkettőnek van még létjogosultsága és mindketten kiestek a webből, a Silverlight-ot is kidöglesztették.

Kérdés: mi a fenébe foglalkozik még bárki is a Javával és Flash-el? Mire jó, kinek jó, mi értelme van?

A Flash-et én sem értem, de nem utálatból, csak azért, mert kivéreztetik az óriások. A Java-val viszont mi a bajod? Ha nem lennének licensz gubancok, és lenne végre Jigsaw, akkor egy elég pici testreszabott JRE-t tudnának hozzá csapni az alkalmazásokhoz és még csak telepíteni se kellene.
De még így is, simán meg tudom csinálni, hogy appcompact-al összenyomok egy portable JRE-t, hozzácsapom a programhoz, igaz, hogy van vagy 50-60 mega, de nem kell telepítgetni és nem akarnak a frissítések leszedni mindig egy aktuális reklámbaromságot.
Volt olyan is, hogy kellett valami bonyolultabb időzített script Debian alá, Windows és Netbeans alatt megírtam java alkalmazásként, átmásoltam és belőttem ütemezett feladatnak. Ma is menne, ha még lenne rá szükség.

"Oracle szelsebes modernizacios hozzaallasat, es megvan a baj." ok, ez sajna stimmt. Ugyanakkor a Microsoft összevissza kapkodása sem kedvez, sem az hogy kapásból kell manapság legalább két .net környezet. A 3.5 meg a 4.akárhanyas. Az biztos, hogy azért a Microsoft legalább próbálkozik.

Java: ha netbankolsz, akkor valoszinuleg java backend van mogotte, vagy c# backend. Ha eloveszel egy mobiltelefont, az java alapokon megy. Most nem keresek Android market share-t, biztos meg tudod oldani, de lenyeg a lenyeg: van par termek, ami epit a java technologiara :) Netflix, etc etc...

Igazabol a kerdest forditanam meg, milyen ertelmes alternativaja van?