Bemutatkozik a "OneHand" funkció a LineageOS-ben

 ( trey | 2017. március 13., hétfő - 20:30 )

A LineageOS legújabb kiadásában bemutatkozott a "OneHand" névre hallgató, egykezes kezelést megkönnyítő funkció. Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

samsungokban már évek óta megvolt ez a feature (bár sose hasznltam)

Innen szedték.


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Jaja. Használom, szeretem.

----
"Mert nincs különbség: mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által." (Róma 3.22-24)

Én a hüvely p8-ában találkoztam a eme csodás fícsörrel először.. Mai napíg elképedve állok, hogy
1.) megvetetik az emberrel a buzinagy szarokat
2.) hogy aztán a képernyő ~70%-ára korlátozzák a működését (mivel azon túl ugye használhatatlan)
3.) miközben egyszerűen nem lehet kapni normális (értsd mint amekkorára összehúzza magát) méretű telefont (vagy ha lehet is akkor valami low-end fos)

Konklúzió mindenki* elmehet a pi----ba :/

*: Ami ezesetben a mobilgártók népes társaságára korlátozva értendő, és persze a LineageOS-re nem vonatkozik akik a HW méretére nyilvánvaló okokból minimális ráhatással bírnak, így marad hogy megadják az embereknek amire rászorulnak...

Azt ugye tudod, hogy nem mindig kell igy használni, hanem csak amikor egy kézzel akarod? És azt is érdemes meggondolni, hogy ha olvasol, filmet nézel, játszol, jegyzetelsz akkor jó a nagyobb méret, arra viszont még jelenleg nincs mód, hogy méretet válts menet közben, pl. félbehajtott kijelződ legyen.

(5 colos telóm van, pár nappal ezelőttig kisebbet tartottam jobbnak, majd megérkezett ez: https://www.aliexpress.com/item/For-Apple-iPhone-Finger-Grip-Elastic-Band-Strap-Universal-Phone-Holder-with-Stand-for-Mobile-Phones/32498263568.html )

"megvetetik az emberrel a buzinagy szarokat"

Nem hiszem, hogy az emberek maguktól nem vennék meg. A 3D TV volt az, amit rátukmáltak az emberekre, aztán jól ki is halt. De a telefonok méretnövekedése évek óta tart. Részben a filmnézés, részben pedig (legalábbis szerintem) a FB miatt. A FB-on mindenki fotókat és videókat oszt meg, amiket nagyobban jobb nézni.

Meg azért, hogy egyre nagyobb akksikat tudjanak belepakolni a házakba.

Az egyre nagyobb akksikat az egyre nagyobb kijelzők igénylik. Meg az egyre nagyobb felbontás.
Apropó felbontás! A telefonok méretének növekedését megértem, de a felbontás növekedését nem. Ha 12-14"-os laptopnál elég a fullHD, akkor az 5-6"-os telefonnak minek kell 1440x2560-at tudnia?

"Ha 12-14"-os laptopnál elég a fullHD..."

Na, itt tevedsz.

Teljesen +1.

Egyébként most tudom hogy sokakat megbántok, de aki telón néz filmet (hozzák példának) az egy agyhalott idióta. Egyszerűen nem erre való. Olyan dolog kb, mint mekiben megvacsiztatni a családot (!!) (??).

Szerintem 4.5 az élhető max méret. ÉÉÉÉÉsss nekem hosszú ujjaim vannak.

Béke.

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

4.5" méretben egyre vastagabb készülékház kellene az egyre nagyobb akksik miatt.
iPhone 4 akksi: 1432 mAh
iPhone 7S akksi: 2900 mAh

Mi a baj a vastagabb telókkal?

A piac rosszul viseli.
Lásd anno a Motorola RAZR, megjelent egy designos, (penge)vékony telefon, és rendkívül kelendő volt, a V3-ból 130 milliót adtak el. Ezután a siker után mindenki vékony telefont akar gyártani.

A TV-m es a kezben tartott telefonom latszolagos kepatneroje azonos. Szoval?

Szerk: telefonomnak meg jobb is a felbontasa.

Gondolom a hangrendszert is kézbe veszed. Az is Athmos 5.1-ben szól a tepsifone-ból :)
Egyébként úgy nézel és azon, amit és ahogyan csak akarsz - pusztán ez a látszólagos képátmérő gerjesztett bennem reakciót :)

Amennyi filmet en a hangzas miatt nezek... :) de pl fejhallgatoval megint csak jobb a hatas. En legalabbis szerem, ha nem az egesz lakasban ordit a TV :)

Én szeretek "mozizni". :D Ehhez meg a körülményeknek is adottnak kell lenni. Persze nem minden filmet nézek steril körülmények közt - a legtöbb sorozat a másodlagos 19" monitoron megy, de egy kézben tartott telefon számomra istencsapása lenne - legyen az 7" phablet. A 10,1" tabletemen is kínzás -de volt már rá alkalom.

Nekem még nem volt olyan fejhallgatóm, amitől 15-20 perc múlva ne főtt volna le a fejem. S) Ráadásul az ember feje közepében szólást még továbbra sem tudták megoldani - nem is hiszem hogy meglehet. ;) Füldugaszok meg szétrepesztik a fülem egy idő után. (Még a Sony vízálló dugasza is irritál egy órányi úszás után.)

Mondjuk a jelenlegi TV-k hangzása a kalap szar irányában konvergál, de egy jó hangrendszer sem arról ismerszik meg, hogy csak ordításig erősítve lehet kivenni a teret - vagy akkor se. Sőt egy igazán jó rendszerben a suttogást is hallod -bármelyik irányból. :)

Egyszer amugy lehet veszek egy normalisabb hangrendszert (most egy ilyen szol. Celnak megfelel :)).

TV-t is azert vettem, mert olasz kollega hazakoltozott, es nem akartam, hogy a nyakan maradjon. Mondjuk azota vettem egy Apple TV-t is, ez valami csoda egy dolog. A radio van radugva, meg Ted Talkokat nezek, meg a hatterben Netflixet. Vagy a zene szol. De jo par eve volt utoljara, hogy koncentralva vegig ultem volna egy filmet :)

MIUI is évek óta tudja...

szerk: MIUI 6 óta tudja, ami afaik 2014-ben jelent meg

Ez mekkora újítás már. Bámulatos hol tart már a technikai fejlődés. :)

Csak én vagyok az, akinek ebből a 3mp-es videóból nem jön le, hogy mi történik?
Egyébként meg nagyszerű az irány. Gyártsunk baszottnagy telefonokat, majd adjuk el feature-ként az egykezes funkciót.
Azt meg hagyjuk is, hogy mi jutott eszembe, amikor megláttam a címben az onehand-et... :)
--
"Sose a gép a hülye."

Videó: az ember jobb, vagy bal hüvelykujja, mint egy szupermasszív fekete lyuk összezsugorítja a telefon kijelzőjénél a teret, ezáltal lecsökken annak az ujjhoz viszonyított relatív mérete. Eredmény: amit eddig nem értél el egy ujjal, azt immáron el tudod érni némi felbontáscsökkenés árán.

Egyrészt, nem mindenkinek kicsi a keze, rövidek az ujjai. Másrészt, a telefont nem mindig telefonként és nem mindig egy kézzel használjuk.

Szóval igen. van akinek kell ez a funkció. Nekem pl. nem, tök jól megvagyok a 5,5-ös telefonnal egy kézzel is.
--
trey @ gépház

Most egy Honor 8-at nyúzok, 5.2", még nem használtam ezt a funkciót. De pl. az 5.5"-os ZUK-on, most hogy felraktam a LineageOS-t, szerintem zsír. Nem születtem zongorista ujjakkal.

Mik a tapasztalataid Zuk-on lineageos-szel? Gondolom z1 van neked is. Playes twrp mellé kell még bootloader unlock, vagy megoldja?

Ahogy fentebb írtam, most egy Honor 8-at használok, a ZUK Z1 nincs napi használatban, csak örömömben, hogy kijött az első build, felraktam rá. Anno én fastboot-al nyitottam a bootloader-t, és raktam fel a twrp-t.

Köszi! Eddig 3x hoztam elő véletlen. Most már tudom mit ne csináljak.