OxygenOS 4.0.3 (N) OTA OnePlus 3-hoz és OnePlus 3T-hez

 ( trey | 2017. február 10., péntek - 8:56 )

OxygenOS 4.0.3 OxygenOS 4.0.3

A OnePlus Inc. kiadta az Android 7.0 alapokra építkező OxygenOS 4.0 harmadik frissítését OnePlus 3 és OnePlus 3T készülékek számára. Benne:

  • Added Wi-Fi IPv6 Support toggle
  • Optimized Smart Wi-Fi Switcher, if turned on, device will switch to data connection if Wi-Fi signal is consistently poor
  • Fixed crashes for Line
  • Increased stability of the Camera app
  • Optimized exposure when taking night time photos
  • Updated Audio Parameters and improved the quality of audio recordings
  • Updated APN settings for select carriers
  • Amazon Prime App will be pre-installed for India Users

Bejelentés: OnePlus 3 | OnePlus 3T

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Semmit nem javítottak, amiért a juzerek sipákolnak. Olyan, mintha nem is olvasnák a bugreportokat meg a support fórumot. Ráadásul a security patch level is maradt 2016 decemberi 1-i.

ennyire gaz az oxygenOS? nekem a hirekbol ugy tunik, frissitenek szepen es tok jo kis rencer.
Legtobb gyarto nem erolteti magat frissitesekkel ugy cakunpak.

nekem használat közben nincs gondom se az eszközzel, se a rendszerrel, teljesen jól működik

+1

A security patchlevel valóban lemaradt most egy kicsit, de ezen kívül semmi gond. Működik megfelelően.

Viszont ha a security lemarad, akkor váltok ezen is Lineage-re.

--
trey @ gépház

Én is ezt tervezem.

annyi helyen írnak annyi mindent, hogy már azt sem hiszem el, amit kérdeznek..
3t-re ugyanaz a rom lesz, mint a simára, vagy lesz neki külön image?

Minimális különbség van a két vas közt. Nem tudom kellene-e más image.

--
trey @ gépház

tegnap este ránéztem, már ugyanaz az image kell mindkettőnek. a hét elején ez még tuti nem így volt :)

Olvass bele az oneplus oldalán a support fórumba, meg a bugreportokba. Vannak kisebb-nagyobb bugok bőven, legfeljebb még nem futottál bele.

Aminek egy része abból áll, hogy Android 6-ról 7-re váltáskor néhány dolog nem elromlik, hanem máshogy működik. Nem egy alkalommal írtam a fórumon, hogy mit kell csinálni és kiderült, hogy az nem bug, csak máshogy van. Csak a fórumvisszajelzések alapján megítélni a jóságát nem túl bölcs dolog. Ráadásul az a közösség nem szakmai közösség, elég sok a PEBKAC.

--
trey @ gépház

Részben igazad van. Nyilván sok a hülye user, valami nem úgy van ahogy megszokta és egyből sír. Ez viszont egy más szemszögből bizony a szoftver gyártó felelőssége: minek a jól működő dolgokon folyton változtatni?
Jó példa, és már ismered mert egy korábbi topikot már telesírtam vele én is: a slider. Miért kellett megváltoztatni? Nem csak önmagához képest, de még a stock androidhoz képest kevesebb most a funkció (priority módban nem lehet levenni a hangerőt rezgésig). Nem nagy dolog, de megszoktam, hogy eddig le lehetett és úgy használtam, és nem csak oneplus-on, de nexuson is (csak ott szimplán szoftveres megoldás volt a DND, nem volt hozzá slider). Faszér kellett ehhez hozzányúlni, mikor olyan egyszerű dolgokra, mint egy security patch meg nincs idejük? Vagy amikor komolyabb -pl kamera hibákat- képtelenek kijavítani?
Ezért haragszom rájuk. A fórumaik és a bugreport oldaluk a nyilvánvalóan sok hülyeség mellett azért tele vannak valós problémákkal is. Olvassák is, néha válaszolgatnak, stb, de végül valahogy a changelogok-ban mégsem köszönnek vissza a megoldások, mindig csak csinálnak "valamit" hogy legyen végre egy újabb update és kész. A mostaniban sincs semmi. A wifi ki-be kapcsolgatós problémát is úgy oldották, hogy odaírtak egy megjegyzést, hogy ha mégsem jó, akkor cumi:

Highlights:
Optimized Smart Wi-Fi Switcher, if turned on, device will switch to data connection if Wi-Fi signal is consistently poor

***Known Issues and Fixes:
Wi-Fi disconnections
[...]
If you experience frequent WiFi disconnections due to switches between WiFi and data, please try turning off the Smart Wi-Fi Switcher at Settings > Wi-Fi > Configure WiFi and see if the disconnections stop

Tehát van egy okos wifi switcher, de ha egyébként nálad fennáll a hiba, hogy a teló túl sokszor kapcsolgatja a wifit, akkor inkább kapcsold ki a szupi okos wifi switchert, hátha úgy jó lesz.

Namindegy. Kár, mert egyébként jó lenne, de már OPX-nél is ez a szarakodást tapasztaltam SW oldalon. Várok még 1-2 frissítést, hátha, aztán jöhet a lineage, csak sajnos ott is lesznek fájó kompromisszumok.

Hát biztosan jó lenne, ha sosem változna semmi, de azért op. rendszerek major verzióváltásánál előfordulnak ilyen dolgok. Vannak mindig fejlesztők, UX tervezők, akik - én megelőlegezem nekik - jó szándékkal nyúlnak a rendszerhez, jobbítani akarják. Csak nem mindig sikerül. Én általában kerülöm a fancy dolgokat, így ezek fel- és eltűnése nem nagyon szokott felizgatni.

Egy csomó dologról azt sem tudom, hogy létezik. Pl. nálam a csengőhang hosszú évek óta a gyári, mindenkinél ugyanaz van beállítva és ugyanaz szólna, ha fel lenne hangosítva. Nem nagyon érdekelnek ezek a dolgok. Az alap dolgok kevés esetben változnak és ha igen, ahhoz könnyen alkalmazkodom.

--
trey @ gépház

Mert tudsz olyan bármit mondani, ahol foglalkoznak ezzel?
--
"Sose a gép a hülye."

Én azt hallottam és láttam a fórumban, hogy a OnePlus közösségi béta programja után érkező visszajelzéseket figyelembe veszi a cég, szóval az "Olyan, mintha nem is olvasnák a bugreportokat meg a support fórumot" egyrészt nem igaz, másrészt valahol érthető, mert nem a fórum a bugreportok bejelentési helye. Minden egyes bétánál ott a link, hogy hova kell a hibákat bejelenteni. A fórumban hőbörgőknek a bejelentések értő olvasását javaslom.

--
trey @ gépház

"másrészt valahol érthető, mert nem a fórum a bugreportok bejelentési helye"

Nem mondtam, hogy a fórumot magát vegyék figyelembe, de egyébként a fórumon (community) belül van a hivatalos bugreport bejelentő oldal:

http://i.imgur.com/aNKt8r6.jpg

Azt sem értem miért csak a béta program hiba bejelentéseit kéne figyelni. A stabil verziókban - pláne nagyobb verzió valtasnal - nem lehetnek hibák?

Úgy értettem, hogy a general fórumon. Én nem olvasom a bugreport részt ( https://forums.oneplus.net/feedback/ ), de az általános beszélgetés fórumon állandóan látni fogaalmatlan embereket, akiknek szerintem fogalma nincs, hogy hova és milyen módon kellene hibát bejelenteni. Ezért mondtam, hogy a fórum alapján felesleges megítélni, mert tele van fogalmatlannal.

--
trey @ gépház

Olyan baja van még valakinek a OP3-al, hogy a Cib bankos appnak a kamerás csekkbefizetés funkciója nem működik? Pedig elég hasznos lenne.

Azt nem használom, de az iCsekket igen. Szépen működik a kamerás szkennelés pl. sárga csekkel. Ma is használtam.

--
trey @ gépház

Elég sokan panaszkodnak, hogy roaming közben nem frissülnek az alkalmazások a google playben. De ez Android hiba, nem Oneplus, de sokan ezt nem értik meg.