Hivatalos TWRP app érhető el a Play Store-ból

 ( trey | 2017. január 26., csütörtök - 10:52 )

Hivatalos TWRP app

Most, hogy a Lineage projekt kezd felpörögni, ismét reflektorfénybe kerülnek az olyan segédprogramok, mint például a TWRP. Korábban a CyanogenMod-hoz, újabban pedig annak utódjához, a LineageOS-hez is nagy segítség a TWRP-hez hasonló custom recovery. Szintén létfontosságú a bleeding edge ROM-ok használatához, hogy a custom recovery naprakész legyen. A TWRP projekt (Team Win LLC) ezért kiadott egy hivatalos alkalmazást Official TWRP App néven. Az alkalmazás figyelmeztet, ha a telefonra telepítettnél frissebb TWRP érhető el, illetve root megléte esetén a recovery-be bootolás nélkül le tudja cserélni a telepített TWRP verziót.

Az alkalmazás elérhető a Play Store-ból.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Azt azért nem ártott volna Google Play-en hozzátenniük a készítőknek, hogy a hivatalos TWRP appjukban egy csodálatos kémszoftver lapul. A weboldalukon írnak róla (https://twrp.me/app/). A cucc folyamatosan monitorozza a 2G/3G/4G/wifi hálózatokat, a pozíciót, és rendszeren küldi a központjukba. Ráadásul ezt a "feature"-t nem lehet kikapcsolni.

Akit nem zavar az egész privacy okokból, annak sem ajánlott a program telepítése, ugyanis folyamatosan CPU-t zabál a háttérben, automatikusan indul rendszerindításkor.

"Ráadásul ezt a "feature"-t nem lehet kikapcsolni."

Ez biztos? Nem próbáltam, de ezt irják:

"If you enable this feature within the app, you will be able to monitor how well your carrier's network performs and compare the performance you are getting with your carrier to the performance of other users..."

Feltettem, ott van egy network statics resz amire ha ramesz akkor el kell fogadni a felteteleket.
H egyszer elfogadtad akkor nincs kikapcsolasi opcio. Viszont siman torolni kell az app datat es ujra ott lesz h eloszor el kell fogadni.

Nagyon szép, de minek. Mindenképpen root kell hozzá, akkor meg inkább terminál:
dd if=twrp.img of=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/recovery nálam legalábbis itt érhető el a recovery.

Tehát maradunk a régi flashelős twrp-nél. Nélkülüzhetetlen:-)