OxygenOS 4.0.2 (N) OTA OnePlus 3-hoz és OnePlus 3T-hez

 ( trey | 2017. január 18., szerda - 8:30 )

OxygenOS 4.0.2

Másfél héttel a 4.0.1-es verzió bejelentése után a OnePlus Inc. kiadta az OxygenOS 4.0 második frissítését OnePlus 3 és OnePlus 3T készülékek számára. Benne:

 • Upgraded to Android 7.0 Nougat
  • New Notifications Design
  • New Settings Menu Design
  • Multi-Window View
  • Notification Direct Reply
  • Custom DPI Support
  • Added Status Bar Icon options
 • Improved Shelf Customization
 • Updated APN Settings for select Carriers
 • Fixed Proximity Sensor bug during calls
 • Fixed Google Play Store download bug
 • Increased System Stability

Bejelentés: OnePlus 3 | OnePlus 3T

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

azért kíváncsi lennék, a sima OTA mikor ér ide még az eredetiről :)

én rászoktam a kanadai régióra :)

0-nál több effort :)

Valóban. De nekem az Opera VPN telepít -> csatlakozik -> Kanadai régió kiválaszt -> Frissítés ellenőrzése -> Opera VPN uninstall folyamat megvan vagy 1 perc alatt. És közben mással is foglalkozom.

--
trey @ gépház

tudom, igazából kíváncsi voltam, hogy kb ideér-e valamikor, de lassan megkattogtatom :)

(illetve el tudom képzelni, hogy azért késik régió, mert valami specifikus bug van benne, mittomén lte csatornával)

A oneplus foruma alapjan nekem nagyon ugy tunik hogy azert hogy tartani tudjak az eredeti "Android 7 meg 2016-ban" igeretet ezert releaseltek egy "betas" softwaret es visszatartjak a tomeges updatet amig ki nem gyomlalnak minden bugot.

nem mondom, hogy nem merült fel, de itt egy asztallal arrébb már fent van pár napja, és még nem hallottam anyázást :)

Nálam napi használatban van december 31 óta. Semmilyen napi tevékenységet akadályozó bugot nem találtam benne. Semmivel sem rosszabb mint az Android 6 alapú 3.x volt. A fórumban minden egyes kiadásnál vannak nyávogások, minden egyes kiadásnál vannak akik az előző verzióra esküsznek. De ezek általában pont azok, akik az előző verzió kiadásakor az előző verzió-1-re esküdtek. Vagyis nekik mindig az aktuális-1 az az ideális.

A fenti "releaseltek egy "betas" softwaret es visszatartjak a tomeges updatet amig ki nem gyomlalnak minden bugot" konteó pedig szerintem azért áll gyenge lábakon, mert nem hiszem, hogy Németországban, Kanadában és Hollandiában akarnának bétatesztelni. Nem hiszem, hogy ilyen helyeket akarnák a presztízst kockáztatni.

A lépcsőzetes terjesztés célja valóban lehet egyrészt a "damage control" (abban az értelemben, hogy ha nagy gond van, akkor csak kisszámú eszköz legyen érintett), de egy ekkora cégnél az infrastruktúra megfelelő működőképességének (normális letöltési sebesség) megőrzése is lehet.

A rossz hírem az, hogy ha valaki arra akarna várni "mig ki nem gyomlalnak minden bugot", akkor kurva sokáig kellene neki várnia, mert olyan állapot tuti hogy sosem lesz :D

--
trey @ gépház

Rosszul fogalmaztam. Nem azt akartam mondani hogy tenyleg a benne levo osszes bugjat ki nem javtjak, hanem az ismerteket amik a release notesban is benne vannak, pl:

4.0.1 (https://forums.oneplus.net/threads/oxygenos-4-0-1-n-ota-for-oneplus-3.485973/):
***Known Issues and Fixes
Apps might not download from Play Store.
<...cut>
If you still experience mobile data issues caused by APN, please go to APN settings page and manually choose try all the options. In the case that mobile data is still unusable, please send me a pm along with affected career and device model.
WiFi connectivity might still fluctuate, if you experience this issue, please send me a pm.

Valamint mar benn van a notesban a 4.0.0-hoz kepest ez. Szoval voltak ilyen elismert hibak, nem csak a sok panaszkodo hallatta a hangjat:
Updated APN Settings for select Carriers
Fixed Proximity Sensor bug during calls
Increased System Stability

Majd a kovetkezo verzio is ismert hibaval jon ki:
4.0.2 (https://forums.oneplus.net/threads/oxygenos-4-0-2-n-ota-for-oneplus-3t.489596/):
***Known Issues and Fixes
WiFi connectivity might still fluctuate, if you experience this issue, please send me a pm.

Kozben PM-ben varjak a jelentkezoket ami alapjan arra tippelek hogy nehezen reprodukalhato, de van annyira nagy a problema hogy megemlitsek mint ismert hiba. Az mondjuk ellent mond az egesznek hogy tenyleg nagy orszagokban releaseltek, tenyleg nem logikus.

De mindezek mellett elismerem hogy nagy melot tesznek bele es tetszik a hozzaallasuk hogy nem hallgatnak el infokat, nem probaljak elbagatelizalni az egeszet. De ugy erzem hogy ez all amogott hogy kesik a tomeges terites.

Miért szeded le az opera vpn-t ?

Mert nem szeretném, ha egyszer magától öntudatra ébredne és kedve szerint csatlakozgatna. Mondjuk éjjeli órákban. Lehet, hogy paranoia, de szeretem az ilyeneket kontroll alatt tartani.

--
trey @ gépház

Honnan tudod hogy tényleg letelepíti magát :D

Sehonnan. Viszont ami tőlem telhető, azt megteszem. A rajtam kívül álló dolgokkal - gyárilag van-e benne backdoor, tesz-e bele az NSA, KGB stb. - sem erőm, sem időm nincs foglalkozni.

--
trey @ gépház

javaslom keress egy eldugott barlangot, ott tuti nem hallgat le az NSA meg a KGB. :) (kivéve, ha már beépítették az agyadba a chipet!)

Ott bedrótozzák a macit :D

-42-

:D

és megjött :)

Akinek 3T je van egy üzemidőt említhetne. Esetleg mennyi kijelző idő van ezalatt, vagy mennyi beszélgetés stb.
Mostani telefonomban 4000mAh-s akksi van, aztán kiváncsi lennék mit tud a 3400-as egy jóval fejlettebb SoC -al.

Fedora 25, Thinkpad x220

1 nap 12 óra, 5 óra van hátra. Akksi 12%-on.
Képernyő 3 ó 53 p.

Ez is olyan fszsag, mar bocs. Ez nem mond semmi, sot ha kepet csatol rola az ember akkor sem mert mindenki mashogyan es masmire hasznalja a telefont. Sot van olyan huszar is aki kepes 1 hetig repulore kapcsolva asztalon hagyni hogy tudjon jo kepet loni :D

Jóvan, én csak válaszoltam a kérdésre.

A semmitől azért jobb :>

Fedora 25, Thinkpad x220

Egyébként treyt tudnám ismételni: mivel a dash charger a "bmeg elfelejtettem feltölteni" után 15 perccel mintegy fénapi szuflát simán beletol a telefonba, ezért igazából elég érdektelen az aksiméret.

Háát nem feltétlen, ugyanis én nem vezetékes telefont akarok ;>
Tölteni világ életemben éjjel töltöttem, reggel leveszem és most lazán elmegy 2 esetleg 3 napot, és majd ismét éjjelre teszem töltőre. Bár gondolom ez is elmegy 1 munkanapot lazán, kérdés hogy 2-t kibír-e esetleg 3at.
Jahh nekem mindig megy a wifi bluetooth mobilnet GPS :>

Fedora 25, Thinkpad x220

Egy hete írtam

Folyamatosan megy:

- Mobilnet (4G+)
- Bluetooth (fitnesz karkötővel, alkalomadtán fülhallgatóval)
- GPS (legnagyobb pontossággal)
- WiFi
- Hangouts
- Mail

48 óra után volt még 10% amikor feltettem tölteni

Ez a OnePlus 3. A OnePlus 3T még jobb lehet.

--
trey @ gépház

Nekem ugyanezek mennek + még egy két dolog, egy napot sem bír ki a sima 3-as :( nem tudom mi lehet a baj.. 4.0-es update után pedig volt factory reset (és nem nyomkodom egész nap)

--
>'The time has come,' the Walrus said<

Amióta duál simet használok jellemzően max 1 nap, ha csak egy kártya, akkor 2-3. Mindegy, kell a két kártya, rengeteg használattal.

Igen, én is ezt tettem. Most meg azt teszem, hogy néha feldugom, és csocsesz, mert amíg elmegyek budira, eleget tölt. Tök leszoktam az egész este töltőn lóg dologról. Onnantól, hogy gyorsan tölt értelmezhető mennyiséget, ez tök kezd nem érdekes lenni. (ez nyilván emberfüggő, irodistaként van a környéken rendszeresen konnektor)

Nekem nem T van, csak sima, az egy napot egyébként simán, ha nem nagyon nyúzod, akkor kettőt is, csak ezt nem szoktam megvárni, mert gyorsan tölt :)

+1

Disclaimer: asztal mellett dolgozom

--
trey @ gépház

Én is világéletemben éjjel töltöttem, amíg meg nem lett a op3. A dash charge leszoktatott róla. 2 napot nem hiszem hogy kibír ha használod, de egyet nyugodtan, úgy indulhatsz el reggel hogy aznap nem fog lemerülni.

--
"Everybody has a testing environment. Some people are lucky enough to have a totally separate environment to run production in."

Nekem az előző egy Redmi Pro volt 4050mAh-s akkuval, most 3T van. A Redmi kb ugyanolyan használat mellett ha szerencsém volt 1,5 napot bírt, a 3T simán hozza a 2 napot és még marad rajta kakaó. Erős használattal is simán megvan a 1,5 nap. Bluetooth, GPS, mobilnet kikapcsolva csak akkor kapcsolom be ha kell. Az automatikus fényerőt sem használom általában. Rootolva van, nod, malwarebytes antimalware és droidwall mennek rajta. Remélem tudtam segíteni valamelyest.

Nem tudom másnál jelentkezett-e, de nekem az előző verzió (16_161231) random időközönként szét fagy, ekkor olyan szinten kezelhetetlen a telefon, hogy ki kell kapcsolni (ha engedi). Majd vissza. A visszakapcsolás se megy felhőtlenül, mert ez is időbe telik. Olyan mintha valami kitekerné a CPU-t. :(

Sima 1+3-mas telefonról van szó. Este megnézem, hogy ez segít-e rajta. Legalábbis az utolsó pont reménytkeltő :)

-
A kevés tudás veszélyes. A sok is. /Albert Einstein/

Nekem működik rendesen. 4.0.1-et első nap feltettem, azóta csak ma indítottam újra, hogy feltegyem a 4.0.2-t.

--
trey @ gépház

+1 nálam sem volt semmi gond

Nálam volt már soft reboot szilveszter óta. Elsőre észre se vettem csak az volt fura, hogy a telefon feloldáskor az ujjlenyomatra pin kódot kért. Utána múlt héten pont rajta kaptam épp mellettem volt az asztalon amikor újraindult. Mikor beléptem megnézni az uptime-ot az nem mutatta a reboot jelét. A kis hamis azt nem nullázta le :D

Ez nem biztos, hogy reboot. Mióta van ujjlenyomat, néhány óra tétlenség után kell a pin is a feloldáshoz.

Ezzel csak az mond ellent, hogy az esetek 99%-ban reggel mikor felébredek és kézbe veszem akkor elég szokott lenni neki az ujjlenyomat is.

Nekem sem szokott pint kérni. Bár nekem eleve be van állítva a smart lock, otthon nem zár le a telefonom (trusted place).

Mostanában változhatott meg a dolog, mert 6.0 alatt még boot közben is kérte. Tényleg, mintha az utóbbi időben nekem sem kérné reggelente. De néha azért igen.

dalvik cache + cache törlés volt ? esetleg factory reset upgrade után? ezek meg szokták oldani az ilyen hibákat.
a családban 3-as és 3t is van, mindkettő stabil.

Igen, ezt még sajnos nem tudtam meglépni, de ez volt a következő gondolatom.
-
A kevés tudás veszélyes. A sok is. /Albert Einstein/

CM folytatast varom nagyon, mert van nehany bug amit jo lenne letudni. Lehet erdemes lenne mas romot keresnem ?:D

Reményre adhat okot, hogy már minden monitorozott szolgáltatásuk üzemel:

https://status.lineageos.org/

--
trey @ gépház

Én most az előbb próbáltam lebuildelt telepitőket keresni, és csak nem hivatalos források vannak, az meg bármi lehet.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

ZUK Z1-en próbáltam Odenkrieger (vagy mi a neve) által fordított LineageOS-t, de nem annyira működött. Elsőre pl. a touch nem ment, csak a fizikai gombok.

2-eshez nincs valami 4.x-es frissítés?

KAMI | 神
Linux Mint: https://linuxmint.hu LibreOffice: http://libreoffice.hu SeaMonkey : http://is.gd/smhun
Legyél Te is Mozilla és Linux Mint önkéntes

Nekem épp most ajánlotta fel letöltésre a OnePlus3TOxygen_28_170114 Os verziót.
Andriod 7.0 Nyugágy. ;)

Csakhogy ő oneplus2-ről kérdezett. Arra még nincs nugát.

--
"Everybody has a testing environment. Some people are lucky enough to have a totally separate environment to run production in."

Felrakva, egyelore semmi problema :)

-42-