Érkezik a Nougat-alapú OxygenOS 4.0 OnePlus 3-ra és OnePlus 3T-re

 ( trey | 2016. december 31., szombat - 20:21 )

OxygenOS 4.0

A OnePlus Inc. részéről Tony L. az imént bejelentette, hogy elkezdték fokozatosan letolni az Android 7 (kódnevén "Nougat") alapú OxygenOS 4.0-t a OnePlus 3 és a OnePlus 3T készülékekre. Benne:

 • Upgraded to Android 7.0 Nougat
  • New Notifications Design
  • New Settings Menu Design
  • Multi-Window View
  • Notification Direct Reply
  • Custom DPI Support
 • Added Status Bar Icon Options
 • Improved Shelf Customization

Bejelentés: OnePlus 3 | OnePlus 3T

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A Custom DPI support nagyon jó! Levéve a Display méretét minimumra, sokkal több minden fér ki a kijelzőre.

https://flic.kr/p/QJedSN
https://flic.kr/p/QMBPv2

Display: default | minimum

--
trey @ gépház

Cserébe sikerült olyan hibákat benne hagyniuk -ennyi béta kiadás után-, hogy pl a hangerő gombokkal nem lehet nullára (csak rezgés) lehalkítani a telefont.

Ennél nagyobb probléma sose legyen egy major verzió váltás után. Ha csak ennyi (attól tartok lesz azért még más is) a probléma, azzal én együtt tudok élni. Tekintve, hogy állandóan "Silent" állásba van kapcsolva nekem a hardveres kapcsoló.

--
trey @ gépház

Ez feature. Különben nem lenne összefüggés a hardveres kapcsoló és a beállítás között. Néma beállításban sem lehet felhangosítani a hangerő gombokkal.

Miért ne lenne összefüggés a hw kapcsolóval?
A hw kapcsoló eddig úgy volt, hogy (alulról felfele):
- bárki zavarhat (beállított hangerővel, ami teljesen levéve lehetett csak rezgés is)
- csak priority kontaktok (beállított hangerővel, ami teljesen levéve lehetett csak rezgés is)
- teljes kuss, senki nem zavarhat, nem is rezeg

Most például sehogy nem lehet elérni azt, hogy csak a priority kontaktok hívásait jelezze, de csak rezgéssel (éjszaka pl így használtam). Eddig ehhez elég volt lehalkítani a hangerőt legalsó (csak rezeg) állásba és középsó -priority- állásba pattintani a csúszkát. Most nem lehet, a középső állásban mindenképp van hang.

OOS3-ban konkrétan be lehetett állítani, milyen prioritás alatt mi menjen. Pl. van ugye hogy minden jöhet, de a középső meg a "néma" állásnál kapcsolókkal lehetett állítani legalább 6 féle dolgot (média hangja, riasztások hangja, stb.) Ha mindent kikapcsoltál, a telefon elnémult. Jól értem, hogy ezt kiszedték?

Nem, ezek megmaradtak (ha jól értem mire gondolsz).
Egyetlen dolog változott: a hangerő le gombbal nem lehet nullára (csak rezgés) halkítani a telót, hiába nyomkodod, 14% hangerő a minimum. Így normál és priority módban nem tudsz olyat csinálni, hogy csak rezgéssel jelezzen a telefon, mindenképp van hang is.
Cserébe a slider felső állásában (silent mód) be lehet kapcsolni a rezgést, aminek megint nem látom értelmét, mert így meg a teljes némaság veszik el.

Értem, köszi, kezdtem megijedni!

Én is. Azt hittem, hogy van valami gond :)

Őőő, másfél nappal a frissítés után én elégedett vagyok. Gyorsabbnak érzem, az értesítési rendszer jobban tetszik. Van néhány szokatlan újdonság, de semmi negatív.

Bugot nem találtam. Ami teszteltem:

- ébresztés
- levelezés
- üzenetek
- Hangouts
- jelzések
- Bluetooth fülhallgató
- WiFi és mobiladat forgalom
- naptár / értesítés
- kamera
- az összes app ami telepítve van

Telefonálni még nem telefonáltam :D

Ja és még nem frissítettem a fájlrendszert F2FS-re. Ahhoz backup / factory reset / restore kéne, de arra lusta vagyok.

--
trey @ gépház

trey, ha nem lenne nagy fáradtság, amikor majd ezt az f2fs-re konvertálást végzed csinálnál róla egy step-by-step leírást és közkincsé tennéd?
Köszi

Hát, nem tudom mikor fog erre sor kerülni, mert nagy kényszert nem érzek rá. De ha megcsinálom, megosztom.

--
trey @ gépház

Ha csinálsz egy factory resetet akkor a data partició mar f2fs is lesz:D

Személyem szerint írtózatosan besz*ptam az upgrade-el. Amiért rootolva van a telefonom + TWRP-t használok, nem tudtam OTA-val frissíteni a telefonom. Ezen az oldalon írták, hogy "With TWRP Recovery(Make sure you are in F2Fs to avoid DM-verity Error)". Mondom semmi gond, konvertálom f2fs-re a /data és a /cache partíciót, erről az oldalról követtem a lépéseket (nandroid backup + adb pull /sdcard, wipe+convert data + cache, adb push /sdcard, nandroid restore) és egyszerűen nem bootol be a telefon, a OnePlus logó után fekete képernyő fogad és semmire se reagál.

Azóta csináltam egy formatot + a zip fájlból feltelepítettem a hetes androidot, de kb. 2 napja próbálom kivenni a nandroid backupból a játék mentéseket, smseket, hívásnaplót, de eddig nem jártam sikerrel.

Én smsek, hívásnapló mentésére még anno S2 óta a "SMS Backup+"-t használom minden mást meg a Titanium Backupot használom.

Az esetek 99%-ban én is azzal csinálom, de amiért csináltam nandroid backupot úgy gondoltam, hogy nem lesz rá szükség...

Hasonló cipőben jártam már én is.
Úgy sikerült megoldanom, hogy a TWRP helyett feltettem az akkor még elérhető cm recoveryt, utána bootolt a telefon (OnePlus 3) és mentek az OTA frissítések is.
Ha visszateszem a TWRP-t, nem tudok többé belépni recovery módba.

Nekem az NFC nem megy. Neked?
3T

Életemben nem használtam még. Hirtelen az sem jut eszembe, hogy mivel, hogyan tudnám tesztelni.

--
trey @ gépház

Nekem tökéletesen megy. Van egy Sony ZS-RS60BT CD-s Boombox-om hozzáérintem a telefont s utána már szól is rajta a Spotifys tartalom.

Ez feauture :D

https://forums.oneplus.net/threads/guide-bugs-fixes-and-how-to-use-new-features-in-oos-3-5-5-6-with-screenshots-and-video-instructions.480672/ <- Itt a 4. post írja is, csak veled biztos nem beszéltek;)

"Volume not lowering to 0 or not able to put the phone in vibration- I talked with lots of OnePlus 3 users and used Oneplus 3 myself this is not a bug it was intentionally done by OnePlus Developer Team. And you can put your phone to vibration by following the guide in #1 post"

Inkább szállj le a magas lóról, mert ez is csak nekem ad igazat.

"These are _not bugs_ _these features_ were _intentionally introduced by OnePlus in OnePlus 3 Open Beta program_ and was ported in Oneplus 2"

"I talked with lots of OnePlus 3 users and used Oneplus 3 myself _this is not a bug_ _it was intentionally done by OnePlus Developer Team_."

Ő is ugyanezt mondta. Nem neked válaszolt :)

--
trey @ gépház

jáj :)

Akkor bocs. :)

Ha bug, ha nem bug, szar.
Eddig tudtam olyat csinálni, hogy priority-be raktam és csak rezgésre. (tehát csak a prioritiy kontaktok eseményei jeleztek DE csak rezgéssel). Most ilyet nem tudok.

OnePlus 2-ről nincs hír? Mintha elengedték volna kicsit...
Patch level is csak 2016. augusztus 1.

Verziószámot pls.

Egyébként pedig:

OxygenOS 3.5.6 Hotfix OTA for OnePlus 2

FYI: Decemberi security patchlevel

--
trey @ gépház

ONE A2003_24_160826

OxygenOS 3.1.0

Android 6.0.1

és nem mutat elérhető frissítést

Fokozatosan terítik. Ha nem tudsz várni:

1) Tegyél fel egy VPN szoftvert a Play Store-ból (Pl. Opera VPN)
2) Állítsd be régiónak pl. Hollandiát
3) Connect
4) Ellenőrizd le a frissítést, ha megtalálta
5) Disconnect-eld a VPN-t
6) Töltsd el a frissítést
7) Szedd le a VPN app-ot (uninstall)

--
trey @ gépház

Köszi, Kanadával jött össze

Jah azzal szokott általában először. Kanada, Hollandia, Németország. Ezek kapják legelőször általában.

--
trey @ gépház

Nekem is :)

Hello,

Miota felraktam az uj verziot nekem erzesre sokkal gyorsabban merul a telefon, mas nem tapasztalta eddig ezt? Most keresem hogyan tudok visszaallni a korabbi verziora .. :)

+1, de én inkább előre menekülnék, azaz várok erre egy javítást...
------------------------
{0} ok boto
boto ?

probaltam vissza allni , de kb eselytelen nekem legalbbis sehogy sem sikerult eddig.. azt hittem ez sokkal egyszerubb de nem az.. kesobb meg ujra probalkozom..
Jelenleg nyomtam egy teljes resetet telon hatha az megoldja de meg mindig gyorsabban merul mint elozo verzioval..

Konkrét számokat tudnál mondani?

--
trey @ gépház

Milyen szamra gondolsz? Hogy milyen gyosan merul stb..? Inkabb erzesre van ez meg, mert ugye nem meregettem pontosan frissites elott milyen gyorsan merul. De tegnap pl levettem toltorol 100%-on volt majd 2.5-3 ora alatt 10%-ot merult ugy h csak a zsebemben volt gyakorlatilag. Es nem emlekszem h ilyen utemben merult volna az elozo verzioval. Nalatok kb milyen utemben merul? lehet csak paranoias lettem? :)

A Settings -> Battery alatt egy csomó számot lehet találni. Azt hittem, hogy van valami konkrétum, pl.

3.2.8 alatt 46 órát bírt egy töltéssel, míg 4.0 alatt ugyanúgy használva csak 17-et

Ilyesmire gondoltam.

--
trey @ gépház

Hmm ez érdekes én nem tapasztaltam ilyet. Épp ellenkezőleg nekem az új verzió azt hozza amit vártam tőle. Lehet, hogy én még jó szériát fogtam ki?:)

/off
(Volt nagy vásárlási rendelés. Mikor bejelentették egyből lecsaptam rá a tűzfal megfogta a fizetés előtt. Kikapcsoltam s újra rendeltem. Nem vettem észre hogy az előző is ott maradt. Így láttam, hogy 21:00 illetve 21:03 között 50 ezret rendeltek belőle:)
/on

Szóval az akkori belakatlan telefon antutu tesztjéhez képest az azóta rendesen belakott telefonon csináltam egy tesztet a hétvégén már a Nougattal s olyan 8% körül gyorsabb eredményt kaptam. Lehet a filerendszer ext4 -> f2fs még dobna rajta.

Aksi idővel is teljesen megvagyok elégedve. Hasonló használatok alapján mint eddig szerintem az is jobb lett.

Reggel leveszem 6 fele a töltőről. Bluetooth, GPS bekapcs kb 40 perc waze. Napközben telefonálgatok rajta meg azért csesztetem. Este hazafelé szinten kb 40 perc waze.
Bluetoothon keresztül napközben Garmin sportórával egyfolytában megy a kapcsolat. Este 10 fele megy a töltőre (én rendes töltőt használok éjjel ráér feltölteni nem kell a Dash) s ekkor olyan 35% körül szokott lenni az aksi. Ilyenkor kikapcsolom a Bluetooth-ot mert éjszaka ne rezegjen a kezem meg ilyenkor szoktam kikapcsolni a GPS-t is mert napközben szinte mindig elfelejtem. Wifi állandóan be van kapcsolva még alvó állapotban is.

Nougat előtt volt hogy hazafelé kocsiban vagy még délután a melóban töltöttem, hogy kibírja az estét.

Szerintem neked lehet van egy alkalmazásod ami kicsit BUG-os s nem teljesen kompatibilis Nougat alatt.

How Dash Charge Works ft. Emily Ratajkowski
https://www.youtube.com/watch?v=mpQIDeu1DCE