ElcomSoft - Az iPhone-ok titokban elküldik a hívásnaplót az Apple szervereinek akkor is, ha az iCloud backup ki van kapcsolva

Az orosz ElcomSoft biztonsági cég azt állítja, hogy az iPhone készülékek titokban elküldik a hívásnaplót az Apple szervereinek akkor is, ha az iCloud backup ki van kapcsolva.

További részletek itt.

Hozzászólások

És akkor ez újdonság?
Mást is elküld.

Inkább az a (ál)kérdés, hogy ezt a fícsőrt Syed Farook iPhone-törési ügye után vezette be az Apple vagy még azelőtt? Mert ha előtte is küldte a híváslistát, akkor felmerül az álnaiv kérdés: miért nem adta oda Syed Farook híváslistáját az Apple szervereiről az FBI-nak? Leginkább az érdekelte őket.

Az e-mailt is elküldi a telefonom levelező programja, akkor is, ha a munkahelyi gépem ki van kapcsolva.

Nem kéne biztonsági cégnek nevezniük magunkat, ha egy kapcsolót nem tudnak egy funkcióhoz társítani. Az iCloud backup kapcsoló vajon mit kapcsolható?

Jah megvan, a backupot az iCloudra :D nem, nem a hiváslista szinkronizálást az eszközök között.

Feltételezem, a hangsúly a titokban, mert arra hivatkoznak, hogy ha ilyen szenzitív adatot így kezelnek, akkor azt illene megemlíteni a megfelelő helyen?

Apple acknowledged that the call logs are being synced and said it’s intentional" - well, worth mentioning at http://www.apple.com/privacy/government-information-requests/

--
trey @ gépház

Az ElcomSoft viszonylag jelentős név a területen. Régóta foglalkoznak - sok egyéb más mellett - iPhone-ok és hozzá kapcsolódó szolgáltatások törésével, amiben elég jelentős sikereket értek el. Ügyes fiúk dolgoznak ott.
Attól, hogy egy cég orosz, még nem lesz mindjárt hazug, csaló. Ilyen alapon magyar cégekről is lehetne hasonló sztereotípiákat kitalálni.

És valószínűleg nem is lennének teljesen alaptalanok. Amúgy hirtelen az égvilágon semmi nem jut eszembe, ami orosz és jó, de egy ekkora országban nem csak rossz dolgok történhetnek, szóval nem esélytelen valami hasznosnak is származnia onnan. (ez utolsó mondatot különösen Gabu figyelmébe ajánlom, hadd bővüljön a gyűjteménye)

Ave, Saabi.

Nyilván nem rólad szólnak ezek a hírek. Nem vagy gondolom rebellis, kormány ellenes összeesküvő, sem Iránban blogger, aki egy hívásáért könnyen az akasztófán végezheti.

Nyugodj meg, ez nem arról szól, hogy felhívtad-e vagy sem az 1-800-DOLGOS-KEZEK magányosoknak szóló telefonszámot.

Javasolt olvasmány:

The Million Dollar Dissident: NSO Group’s iPhone Zero-Days used against a UAE Human Rights Defender

--
trey @ gépház

"Az iPhone-ok titokban elküldik a hívásnaplót az Apple szervereinek akkor is, ha az iCloud backup ki van kapcsolva"

"“You only need to have iCloud itself enabled” for the data to be sent, said Vladimir Katalov, CEO of Elcomsoft."

?

Elcomsoft a szaros termékeit reklámozza a sajtóközleménnyel, mert amit írnak, az egy gyökérség, miért a backup funkción keresztül történne ez? :) Nem-IT ismerőseim is ki/be tudták kapcsolni maguknak ezt a funkciót.

Függetlenül az Apple-től és a konkrét esettől, a mai telefonok és webes szolgáltatások menüjét, beállításait átláthatatlanná teszik. Szerintem joggal van olykor olyan érzése az embernek, hogy ez szándékos, és az egységsugarú júzer befolyásolását, megtévesztését szolgálja.

Senki nem mondta, hogy arról szól, és nem kéne személyeskedned, és se tettem veled szemben. (Rossz helyre linkelte a motor, mert közben be kellett jelentkeznem). Trey: Ez neked volt válasz a telefonszámodra.