2016 harmadik negyedévben minden eladott 10 okostelefonból nagyjából 9 androidos volt

 ( trey | 2016. november 3., csütörtök - 20:58 )

Okostelefon piaci részesedés 2016Q3

A Strategy Analytics elemzése szerint 2016 harmadik negyedévében (2016Q3) összesen 375 millió darab okostelefont értékesítettek világszerte. A 375 millióból 328,6 millió darab androidos telefont volt. Az előző év hasonló időszakában 298 millió darab androidos készülék fogyott, így az Android year-over-year 10,3%-os növekedést könyvelhet el. A többi szereplő nem volt ilyen szerencsés... Az Androidé a piac (kerekítve) 88%-a.

Részletek itt és itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ebben ugye nincsenek benne az Android szarmazekok, forkok, stb, amiket ugye nem lehet hivatalosan Androidnak nevezni?

Szerintem benne vannak. A 8.2%>1.3% Others mögött a WinPhocalypse áll.

Kínán kívül "android származéknak" csak az Amazon FireOS rendszere tekinthető. OxygenOS-ben ott van a Play. CM-be mindenki belehegeszti, és különben is olyan mobilokra megy CM, amiken volt gyártói Android Play services-zel. A kínai adatok pedig nyilvánvalóan Androidként szerepelnek.

Csak finomítás: a Wileyfoxokon CM van gyárilag - igaz, Play-jel.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Totalisan mindegy. Az iOS meg a Windows Phone szazaleka nem valtozik se igy, se ugy.

Egyaltalan nem mindegy. Ha egyik oldalrol nem hivhatjak magukat Androidnak, akkor a masik oldalrol se kellene Androidnak hivni.

Ha észreveszed, hogy halott lovon lovagolsz, szállj le róla! :)

Az elvi kerdes az mar csak ilyen :)

Rendben :) De akkor elvszerűség mellett legyél következetes is. Így Magyarországon PC-ken a Windows részesedése soha nem érte el a 30%-ot. Ha ugyanis trademark használati jogosultság miatt nem tekinted Androidnak ennek a nyílt forráskódú szabad rendszernek a legális forkjait, akkor Windowsnak sem tekintheted az illegális warez Windowsokat. :D

Ok, szerintem is vegyuk ki belole!
Jelenleg ugye ugy nez ki a lista:
1. Android
2. iOS
3. futottak meg (WP, es tarsai)

Ha kiveszed, akkor meg igy nezne ki:
1. Android (Play valtozat)
2. Androidnak nem minosulo Android
3. iOS
4. futottak meg

Ha a Play-es csoportbol kiszeded ideologiai okokbol pl. a Samut, akkor a kedvenced meg a dobogora se fer fel. Biztos, hogy ezt akarod?

Amugy ha nem reszvenyes vagy, hanem fejleszto, akkor kb. mindegy neked, hogy hivatalosan hivhatjak-e Androidnak. A lenyeg az, hogy a marketen elerheto a cuccod, es hogy a piac 90%-ra megeri fejleszteni. 2%-ra kevesbe.

--
A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess? - Wargames

Ősi troll trükkök:

- a Red Hat, SUSE nem Linux
- az Android nem Linux

újabban

- a CM nem Android
- az Android nem Android

Ne ülj fel ezeknek, mert a következő ez lesz:

- a Linux WINDOWS
- az Android igazából Windows Phone

--
trey @ gépház

Mar az is baj, ha az ember nem szereti a kettos mercet? Nem tudtam.

Úgy érted, hogy az elemzőcég kettős mércét alkalmazott, amikor a fenti kimutatást készítette ill. publikálta? Összemosta a dolgokat, hogy a többi szereplő rossz színben tűnjön fel?

--
trey @ gépház

Hogy miert csinalta, nem tudom. Viszont teny, hogy Androidkent hivatkozik nem Android rendszerekre, ez pedig torzit.

Régen úgy volt a Linux az a kernel.

A nem Android Androidnak nem Linux kernele van ?

Az fura, ha a valaki a RH-ot vagy Suset nem nevezi Linuxnak. Az Androidnal nyilvan mindenki tisztaban van vele, hogy Linux kernelt futtat. Azert szokas megkulonboztetni, mert a Linux alatt ezidaig az esetek tobbsegeben a GNU/Linux-ot ertettuk, a hozza tartozo fejlesztesi modellel, stb., az Android pedig egy Linux kernel + zart fejlesztes + publikalt forraskod + okoszisztema. Nem ertem, hogy ez miert lenne trollkodas, gondolom szamodra is teljesen nyilvanvalo, hogy az Androidot miert nem szokas egyutt kezelni azzal, amiket Linuxoknak neveztunk idaig. (Tovabbmegyek -- az, amiert a Linux disztribuciokat szerettuk/juk, az sokkal tobb, mint a kernel.)

(Az iOS-t sem erdemes Unix-kent kezelni.)

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Fuss neki még egyszer Trey hozzászólásának! CM - Linux kapcsolatról volt szó.

Valószínűleg nem ismered a kontextust, így semmi értelme, hogy belemenjünk a részletekbe.

--
trey @ gépház

Ma meg inkább már "- a Windows Linux"
exec@EXEPC2-HOME:~$ cat /proc/version
Linux version 3.4.0-Microsoft (Microsoft@Microsoft.com) (gcc version 4.7 (GCC) ) #1 SMP PREEMPT Wed Dec 31 14:42:53 PST 2014

- a HUP már Microsoft? :)

http://www.microsofthup.com

És akkor ez most piaci monopólium vagy sem?

--
http://pyftpadmin.earthquake.hu

Nyílt forráskódú és szabad licencű rendszer esetében a monopólium fogalmilag kizárt.

Ezt gondold át! hint

Ez már régi cikk. A következtetései mind tévesek. Nem is értem miért ráncigálod elő még 2016-ban. A Google zárt programjai a saját szerverszolgáltatásaihoz kötődnek. Amazon FireOS eszközeinek a léte, kínai és orosz play-mentes Android eszközök létükkel cáfolják a cikk állításait. OnePlus, Zahy által emlitett Wileyfoxok pedig annak ellenére használják a Playt, hogy nem hivatalos hanem fork Android van rajtuk gyárilag. OxygenOS, Cyanogen, CM.

(nem teljesen értek egyet magammal, de leírom:)

Naés? Az AOSP továbbra is nyílt forráskódú projekt, amit bárki felhasználhat és fejleszthet bele. A Google tényleg lehetne jobb fej, és nem muszáj neki azt csinálni, hogy minden jó fejlesztést megtart házon belül, és nem az AOSP-be fejleszt, azonban...

1) Ebben nem csak a Google hibás, ráadásul nem ők kezdték. Az Amazon, vagy a többiek, akik Google mentesen felhasználják az AOSP-t, mennyi mindent juttatnak vissza? A többiek? Huawei, Samsung, stb, akik bepakolják a saját felesztésüket, saját zenelejátszót, messenger appot, stb, mennyit tartanak ebből zárva, és mennyit juttatnak vissza a nyílt kódba?

2) Valljuk be, az oprendszernek nem kötelező része egy naptár app, vagy egy kereső app, vagy akármelyik a felsoroltak közül. Sok értelme nincs is, mivel minden gyártó (nem csak a Google) előállítja a sajátját).

Ráadásul ennek az egész bezárósdinak pont az OEM-ek voltak az okai, mert nem frissítik a telefonokat. Így legalább azokat a részeket, amik a Play-ben vannak, nem tudják visszatartani.

> Az AOSP továbbra is nyílt forráskódú projekt, amit bárki felhasználhat és fejleszthet bele

Nem egeszen tudsz 'belefejleszteni'. A Linux kernelbe az kerul bele, amirol Linus azt gondolja, hogy technikailag indokolt, jo kod, valos igenyeket szolgal ki, etc. Mindezt viszonylag ideologiamentesen. Siman belekerult olyasmi, ami a Microsoft Hyper-V-hez kellett. A hivatalos Android mainline-ba nem fogsz tudni olyasmiket belerakni, ami nem egyezik a Google uzleti celjaival.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Volt már: Cyanogen(Mod), OxygenOS, OmniROM, Paranoid Android, Baidu Yi, CopperheadOS, MIUI, Yun OS, Replicant

A monopóliumot a hatóság szokta odaadni, ez a piac igy alakult, mert az android mint platform versenyképesebb, és kész.

--
arch,debian,osmc,android,windows

Ha hozzá adjuk a busybox sebezhető ip kamerák számát, akkor egy képzett szaki le tudja lőni a netet az egész világon.

LOAD "http://digx.hu",8,1

És eközben még mindig vannak arcok, akik az iphone-t tartják a legelterjedtebb telefonnak, fejlesztők, akik elsődlegesen oda fejlesztenek, stb :)

az iphone vásárlók állítólag fizetőképesebbek, nem az ingyenes cuccokra vannak ráállva

Kb. két évvel ezelőtt dolgoztam egy projekten, ahol a cég a rendelkezésre álló zsét osztotta be fejlesztési irányokra.
Megnézték a statisztikát, és az jött ki, hogy iPad-ról érkező ügyfelek költik a legtöbbet. Nem emlékszem már a sorrend hogy alakult tovább, de a PC, iPhone viszonylag elöl volt, Android phone valahol utánuk.

Ennek alapján a fejlesztés úgy ment, hogy elsődleges platform az iPad, aztán webes felület desktop böngészők számára, aztán iPhone.

Nem érdekelte őket, hogy hány készülék van, hanem csak az, hogy melyik felhasználói csoporttól jön a zsé.

Pornó appot fejlesztettek? :)

Nem, online bolt. Árusítanak bútort, ruhát, élelmiszert, műszaki cikkeket...

Miből gondoltad, hogy pornó (vagy bármilyen tartalom)?

Mert saját tapasztalataimmal teljesen ellentétes amit írsz. És ez az a kategória ahol talán megállna egy ilyen sorrend. Különben online bolt egyáltalán nem szokványos app. Más kategória.

Nem mindegy? Csak írtam egy példát arra, hogy "És eközben még mindig vannak fejlesztők, akik elsődlegesen oda [iphone] fejlesztenek"

A fejlesztő oda fejleszt, ahová a megbízó mondja. A megbízó meg azt választja, ami számára üzletileg a legjobb.

ezt amúgy éppen úgy nem szeretem mint az asztali gépeknél a kb 98% Windows elterjedettséget. Ennek a vége ugyan az lesz mint az asztali piacon is van. Egy cég ökörségeit kell elviselnie az egész világnak. Ott Az MS szokta ránk erőltetni az akaratát itt meg a Google fogja. Venni fogok egy Ubuntu telefont csak azért is, hogy "rohadjanak" meg.

--
honlapom http://dyra.eu/

Nyílt forráskódú és szabad licencű rendszer esetében a monopólium fogalmilag kizárt.

Az a baj, hogy lehet, hogy az Android mint AOSP licensze szabad, de az Android ökoszisztémája nem annyira (Gondolok itt a Google Play Services-re, ami egy csomó appnak kell).

A monopolium kozgazdasagi fogalom, semmi koze nincs a nyilt forrashoz, sokfelekeppen eloallhat olyan helyzet, ahol egy szereplo monopolhelyzetbe kerul. Az Google+Android okoszisztema egy resze nyitott, egy resze nem. (A kernel teljesen, az OS tobbi reszenek publikaljak a forrasat, a Play Framework meg zart.)

A kerdes az, hogy a Google dominal-e egy jelentos piaci teruletet olyan modon, hogy az serti a verseny szabadsagat. Ezt megteheti ugy is, ha az altala hasznalt eszkozok egy resze nyilt forrasu.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Elvesztél a fogalmak rengetegében. A szabványok is monopóliumok lennének szerinted?
Az 21. században a szabványok szellemi örökösei az opensource szoftverek.

"licencű" -> és még te okoskodsz helyesírás-ügyekben (is)...
paradoxon reloaded \o/

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme.

Magyarul amúgy tényleg licenc. Nem licensz. Nem liszensz. Stb.
A ragozás is helyes.

További érdekességek: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/suggest#

A windows sem 98% már azért PC-n.
Elég komoly szeletet harapott ki a Mac, olyan 88% az utolsó szám amire emlékszem. De ez is magas persze :D
A windows zárt, és fizetős, az android nyílt, ráadásul más és más a piacuk is.
Én úgy gondolom, hogy a WP a mobil fronton nem véletlen vérzett el látványosan, és igen kellett hozzá az m$ komoly böszmesége is, de alapból nem votl igazán versenyképes. A külseje, a policy, a fejlesztési irány, és a modellje is súlyosan akadályozta. (de ez megérne egy külön topikot is)
Ellenben választani kell, hogy mit keresel. Egy eszközt amit reszelni akarsz, és kompromisszumokat kötni, vagy egy eszközt, amit használni akarsz? Engem visszatart az ubuntu phonetól, hogy nehezen netbankolnék rajta, egy temérdek sw nincsen amit napi szinten használok, állandó reszelés, stb... Ebből már kiöregedtem. Szívesen elbu*izok valamivel amit lehet reszelni, de hobbiból, "játék vason", viszont milliárdos sem vagyok, okostelefonnyi pénzeket eldobálni "játszani". :)
Akkor már arduinózom inkább, kimegyek a lőtérre puffogni, stb... de main munkaeszközt már nem akarok napi szinten muszájból reszelni, ezek meg nem olcsók külön játszós vasnak. :) (15 éve még ez nem volt gond, de hát öregszem nah :) )

-42-

Nem muszáj egyetérteni, de a Microsoft-ot a Google tartja jelenleg életben.

Amint megjelenik egy használható - reklámokkal teleszórt - Android a desktop PC piacon is, a Windows lehúzhatja a rólót.

Microsoft részvényekre egy fillért sem költenék, mert csupán a jóindulat miatt van a cég még talpon. A Desktop PC piac szűkül, az Android nő, a Microsoft pedig ugyanazt csinálja, amit a Nokia: az ég világon semmit, mert piacvezetők.

Egyelőre a cég kegyelmi állapotban van, de kérdéses, hogy meddig. Ha egy feltörekvő cég komolyan versenyezni kezdene a desktop PC piacon, leradíroznák a Windows-t mindenestül.

"az ég világon semmit"

Egy másik topikban már előjött nemrég, hadd vitatkozzak itt is az állítással: http://hup.hu/cikkek/20161020/windows_subsystem_for_linux_windows_and_ubuntu_interoperability#comment-2031344

Üdv,
Marci
A Microsoftnál dolgozom.

Szerintem meg rohadt jó pozicióik vannak. Iszonyatosan sok cég akik dinamikusan növekednek informatikában az MS-re támaszkodnak. Ezek olyan robusztus cégek, hogy kidobni a komplett informatikai rendszerüket olyan brutális költségekkel járnának, hogy azt szerintem évtizedekig nem lépik meg. És mivel növekednek húzzák szépen az MS-t is. A lakosságot elveszíthetik az szerintem valós veszély. De a cégeknél olyan pozícióik vannak ami szerintem kikezdhetetlen.

--
honlapom http://dyra.eu/

Finoman kapcsolodik:
Apple iPhone captures 103.6% of smartphone industry profits in Q3, according to analyst estimates

https://9to5mac.com/2016/11/04/apple-iphone-captures-103-6-of-smartphone-industry-profits-in-q3-according-to-analyst-estimates/
____________________
http://szoftvervasarlas.co.hu - szoftverek legjobb áron

"A többi szereplő nem volt ilyen szerencsés..."

Hogy lehet a teljes piac profitjának 103,6 %-át megszerezni?

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Sok munkával és egy csipet szerencsével. :)))

btw: The reason Apple can take more than 100% of profits is because the majority of vendors lost money and recorded losses on their smartphone division, such as LG and HTC.

----
"Mert nincs különbség: mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által." (Róma 3.22-24)

De ez csak szam csavargatas. Attol nem megy jobban az Apple-nek Profit share-ben hogy valaki mellettuk veszteseges.

Ez kicsit ossze van keverve a bevetellel meg a market share -el

Ha egy company veszteseggel ertekesitett valamit azt nem szokas profit share -be beleszamolni (mivel az nem profit hanem loss)

Plane nem szokas beleszamolni mas veszteseget a sajat profit nyeresegbe. Vagy valaki ugy gondolja hogy az LG es a HTC ami veszteseget termelt azt az Apple-nek fizette?

Az egyetlen profit novelo tenyezo az a Samsung bukasa volt a note7-el ami helyett paran Iphone 7 -et vasaroltak. Igen itt tudtak mastol elvenni profit share-t es a sajatjukat novelni de nem 100% fole...

Ez nincs osszekeverve, egyszeruen a penzugyben erre igy hivatkoznak (barmilyen furanak is tunik laikuskent). Arrol van szo, hogy a teljes mobilpiacon van X kiadas es Y bevetel, ebbol az Apple-nek van A1*X kiadasa es A2*Y bevetele. Az Apple profitja A1*X-A2*Y, a teljes piacra vetitett profitaranya pedig (A1*X-A2*Y)/(X-Y). Ez nem azt fejezi ki, hogy milyen jol megy az Apple-nek abszolutertekben, hanem hogy tobbi piaci szereplohoz kepest nagyon sok nyereseget termelnek, ill. hogy a tobbi piaci szereplo jo resze veszteseges.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Tudom hogy szamitottak ki.
Pont azt irtam hogy hibas barmilyen szep egyenletet talaltak is ki ra.
Ha van egy business evben egy piaci szegmensben az osszes szereplore szamitott profit(amit ugye akkor kapunk ha levonjuk az eves revenue-bol a koltsegeket) akkor nincs az az isten hogy annal te tobb profitot erjel el szazalekosan mint az egesz miskulancia egyuttveve. Szoval hjam buveszkedhetunk meg csak nincs ertelme :D
Aki meg veszteseges annak a deficitje nem szamolhato be profitba.

Van az a miskulancia (akármi is az :)))) ). Ha egy csoport az év során 200Ft bevételre tesz szert, és 100Ft-ot ad ki, akkor a teljes csoport profitja 100 Ft. Ha az egészből az én bevételem 120Ft volt, de a kiadásból csak 17, akkor az én profitom 103Ft, ami a teljes csoporthoz képest 103%.

----
"Mert nincs különbség: mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által." (Róma 3.22-24)

+1

Még egy pár Android aksi, és az Apple eléri a -10000%-ot az utolsó negyedévben.

Már alig várom

Érdekes lenne megnézni a valóban aktívan használt telefonokra is egy hasonló statisztikát.
Tudok jópár ipari hulladék új androidos készülékről (jellemzően kínai mocskok) amik a fiókban végezték.
Shipped ugye, de nem used.
--
Gábriel Ákos
http://ixenit.com