Skype 1.11 for Linux Alpha

 ( trey | 2016. október 27., csütörtök - 11:00 )

Skype for Linux

A Skype újabb Skype for Linux alpha kiadással jelentkezett. Benne:

  • Added support for setting avatar for group chats
  • Performance improvements during video call
  • Updated to Electron 1.4.4

Részletek a bejelentésben. Letölthető innen.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Backupoljátok a home-os working foldert, mert ha ezt egyszer elinditottad akkor a régi kliens szétszakad induláskor. Well done.

--
arch,debian,osmc,android,windows

Már nem is tudom mióta online-nak mutat partnereket, akik nem azok.

--
robyboy

Ez platform bug. Valami paranccsal ki lehet jelentkezteti a régen használt eszközökről, utána jó lesz (természetesen azon az oldalon aki be van ragadva). Tippre ez lenne az: /remotelogout

Hát itt ezeket dobja:

Available commands: /add [skypename] /giphy [expression] - sends random GIF for given expression (optional) /alerts off | on [keywords] /alertsoff /alertson [keywords] /help /me [message] - sends special message prepended by your name

--
robyboy

Hát igen, webes kliensben nekem is ezek szerepelnek (ahogy a fenti alkalmazás is az) egy "igaziban" gondolom működik.

Az androidos Skype kliens közben elérte a használhatatlanság szintjét. Bár online-nak mutat többszörös nat mögötti partnereket, ha hívni próbálom őket átmenne offlineba. Egyébként csak akkor lehet elérni őket ha valami aktív tevékenységet folytatnak a Skypejukon. Például írnak valamit vagy ők indítanak hívást.

Én már reflexből indítom a skype-ot a telefonomon (vagyis, eh, indítom, futnia kéne a háttérben) ha hívást várok, hogy ki is csörögjön :)

bezzeg az iPhone... :)

azon se jobb a tapasztalatom szerint.

nekem semmi problémám ott vele, csak ugye iOSnél annyi van, hogy ha kilövöd az appot akkor kicsit másképp viselkedik mint azt elvárnád.. :) Persze ha újra elindítod, akkor visszatér minden a normális kerékvágásba.

Én átszoktam Hangouts-ra. Ma már mindenben veri a skype-ot. Android mobilok elterjedtsége miatt szinte mindenki zsebében ott van már.

szvsz roszabb a hangminőség, főleg tengeren túlra.

Saját tapasztalatom szerint nem. Heti rendszerességgel vagyok olyan 5+ résztvevős hangouts konferenciahívásban, ahol több parti a tengerentúlról jön. Tapasztalatom szerint a hangminőség sokkal inkább függ az adott résztvevő által használt hardvertől, mint bármi mástól.
--
Csaba

Ezzel lehet hívni a régebbi linux klienst használókat?

Nekem nem ment, és android telefon felé se. Engem viszont tudtak hívni Windows-os kliensről.

------------------------------------------
“Luck Is What Happens When Preparation Meets Opportunity" - Seneca

Na, megyek veszek egy Win-es mobilt. Még az aksija sem robban fel, aszongyák.

Céges telóm Nokia 640, Windows 8.1-ről frissítettem 10-re, majd az Anniversary-ra, havonta jönnek rá az update-ek.
Minden fogyatékossága ellenére teljesen jó a cucc, meg vagyok vele elégedve.

--
robyboy

Valamint nem derül ki róla hetente 1-1 távoli sebezhetőség, de elemben semmi nem is megy rajta, csak ami muszáj.

Nem védem, használom, és legalább havonta frissül, nem úgy, mint a droidok.

--
robyboy

Telefonja válogatja, nekem pl. havonta frissül.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Gondoltam, hogy beleálltok, akkor vizsgáljuk meg úgy a kérdést, hogy az összes használatban lévő Android telefonok vajon hány százaléka frissül?
A felhasználók 90%-a bizonyosan leszarja, vagy nem ért hozzá, csak használni szeretné, és fogalma sincs arról, hogy az 1-2 éve vett készüléke totál elavult, és nem felel már meg semmilyen biztonsági követelménynek.

--
robyboy

biztosan van ilyen is, de ez nem az android rendszer hibája. jó telefont kell venni, és akkor nincs gond.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ez eléggé általánosító kijelentés volt, és van benne igazság - igaz hogy sok Android-alapú telefon nem frissül, de például a Nexusok és a Pixelek havi rendszerességgel frissülnek (az egyéb főzött ROM-okról nem is beszélve, mint a Cyanogenmod).

(Pont emiatt váltottam Google vonalra, meguntam hogy a gyártók lesz@rják a biztonsági frissítések kiadását a telefonjaikra.)

-
"Everything is just a matter of perspective."

Az én droidom is havonta frissül :)

Hát ez az új skype kliens egy rossz kezdet.
Az Electron desktop appnak nagyon nem pálya.. A spotify-al is az a bajom, hogy szinte megpusztul a gép, ha fejlesztés közben zenét hallgatok. Sajnos az is Electronban van írva.

Spotifyhoz van nagyon sok jónak kinéző wrapper, csak azokhoz persze prémium account kell..

Inkább egy meglévő weboldalt csomagoljanak be, és adják ki az amúgy nem támogatott platformra mintsem ne legyen kedvük egy teljes natív alkalmazást csinálni, vagy naprakészen tartani.

Ezert ez csak reszben igaz, mert az alkalmazas network stack-je peldaul teljesen eltero egy nodejs-en (electron) es egy weboldalon. De ez csak egy pelda.
Ez az uj skype jelenleg futtat egy nodejs szervert, egy chromiumot es a sajat egyedi cuccait. Kicsit overkill. Enyhen szolva felmegoldas, ennyi erovel a webes cuccot is futtathatod mondjuk egy firefoxban, es meg memoriat is lehet kevesebbet hasznal majd.
Viszont tenyleg plusz egy, hogy legalabb legyen valami, en a reszemrol mondjuk ezert dobtam a linuxot, mert sokszor csak vartam, hogy legyen valami..

Regen volt egy Hofi poen: "Reggel kinyitom az ujsagot, hogy megnezzem, hogy ma ki lopott"

Ennek analogjara a skype update-ek utan megnezem, hogy mit barmoltak szet. Es nem kell csalodnom, minden verziora jut valami elbaszas.

Ket verzioval ezelott meg egy procit fixen tekert 100%-on nalam. Szoval fel ora utan letakaritottam a francba.

Es ez a 100% CPU usage teljesen biztos (fel ora utan), hogy a Skype hibaja es meg veletlenul sem valami underlying OS issue, igaz?

Es ez a 100% CPU usage teljesen biztos (fel ora utan), hogy a Skype hibaja es meg veletlenul sem valami underlying OS issue, igaz?

Es ez a 100% CPU usage teljesen biztos (fel ora utan), hogy a Skype hibaja es meg veletlenul sem valami underlying OS issue, igaz?

Es ez a 100% CPU usage teljesen biztos (fel ora utan), hogy a Skype hibaja es meg veletlenul sem valami underlying OS issue, igaz?

Es ez a 100% CPU usage teljesen biztos (fel ora utan), hogy a Skype hibaja es meg veletlenul sem valami underlying OS issue, igaz?

Es ez a 100% CPU usage teljesen biztos (fel ora utan), hogy a Skype hibaja es meg veletlenul sem valami underlying OS issue, igaz?

Igaz, igaz, igaz, igaz, igaz, igaz.

Én a negyediknél azért már majdnem elbizonytalanodtam.. :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

1) :D
2) :D
3) :D
4) :D
5) :D
6) :D

A hupper nem szűri a dublákat :(

Biztos velem van a probléma... de... iszonyú rég óta 4.3-as skype-om, erre most újdonságként kijön az 1.11... micsoda verziószámozás ez??? :)

Jó, de ez a Skype nem az a Skype, nem is kompatibilisek állítólag. Csak az MS hozza a szokásos formáját. (Az offiszaik sem kompatibilisek egymással, miért pont egy videócset programmal tudnák megoldani.) Cerkát, geleit üdvözlöm :-)
--
Csaba

Az Skype 4.3-as verziója volt, ez meg a Skype for Linux 1.11-es verziója :)

Aha, szóval az új az a "Skype for Linux 1.11", miközben az előző a saját nyitó ablaka címe szerint "Skype™ 4.3 for Linux", na szóval ez utóbbi nem "for Linux", csak az előző.

Mert ha már Linuxot futtatok, akkor olyan fontos a termék nevébe beleírni, hogy "for Linux", nehogy véletlenül a "for Windows" verziót indítsam el.

Ja, amúgy ez a kommentet a "Firefox for Linux" nevű böngészőből írtam... de mindjárt megyek vissza parancssorba, az az én világom, a jó kis "bash for Linux" :D

Teljesen jogos a felvetésed amúgy.

Én pedig nem az androidos Firefox nevű böngészőn, hanem a "Firefox. Browse Freely" nevűn néztem meg ezt a bejegyzést :)

"szeretem" az ilyeneket. De hát most már ez van, inkább kezdjék az elejéről a verziószámozást, minthogy tolják a régit, bugosan, lemaradva, stb.

Nézd meg jobban. Az aboutban csak ez van "Skype™ version 4.3.x.y" :) Nincs for Linux

--
http://pyftpadmin.earthquake.hu

Probald ki a "Powershell for Linux"-ot es dobd ki a basht!

Szerencsére fejlesztik, elég gyakran jönnek az újabb verziók. Egy napon még jó is lehet.

--
robyboy

ja, csak addigra mar mindenki megunja a ganyolast es mast valaszt :)

Mondjuk az tényleg jó kérdés, hogy egy egyszerü SIP kezelést miért kell ennyire elbonyolítani?

--
robyboy

Ez egy alfa verzió. Miért vársz egy kész terméket?

:D

Itt valami készülődik ... lesz-e AD for Linux egyszer? :D

Éppenséggel nem lenne nagy probléma, ha egy helyről lehetne kezelni azokat is heterogén környezetben.

Mindazonáltal az most is megoldható, hogy AD-s usereket használj Linuxon, baromi kényelmes, hogy csak egy helyen kell managelni az usereket, meg, hogy ugyanaz a login mindenhova, legyen az Windows vagy Linux.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Öööö... van ilyen :) Szerver oldalon Samba4 (ami egy teljes értékű Active Directory), kliens oldalon meg szabadon válogathatsz is a sima Kerberos + LDAP (bármilyen Krb és LDAP szerver mentén), az SSSD (ami szintén tud sima Kerberos + LDAP-ot, Active Directory-t és FreeIPA-t/RedHat Directory-t kezelni) és Winbind (AD vagy NT domain) közül.
Ja, és egy FreeIPA/RedHat Directory tud trustolni egy AD-val, így akár kezelheted együtt, de mégis külön a Win és a nem-Win dolgokat.

Sőt, a Fedora-származékoknál ott van a realmd (csúnya gonosz DBus service), amivel még a konfigokkal sem kell foglalkoznod, realm join [tartománynév] aztán egy realm enable [tartománynév] (fejből!), felismeri, hogy milyen tartomány (sima Krb+LDAP, FreeIPA vagy AD), feldobálja az ahhoz szükséges csomagokat, bekonfolja őket, belépteti a gépet a tartományba és a második paranccsal engeded a gépre belépést tatományi fiókból. (sőt: a Cockpit-en van egy gomb, ráböksz, beütöd a realm nevét, user/pass és még csak parancssort se kellett látnod :) )

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Mire oda eljutnánk, már a linux is végképp szar lenne... :)

--
robyboy

ez a microsoft már nem az a microsoft... És ez a skype már nem az a skype. Abban a skypeban még lehetett keresni a chat historyban, ebben nem. Végülis, a pasting images from clipboard az fontosabb feature, mint a keresés...

Azért én is tudnék ütni, hogy nem hozták át. Elég akív és nyílt a skype for linux alpha fejlesztői community, szerintem ha elég sokan hangot adunk neki, akkor implementálni fogják.

Amúgy is béna local history volt benne. :P
(legalább minden nyomorult eszközön jelenezne ha új üzenet jött, de ez csak álom :))

Ahogy nézem konferencia hívást nem tud még, úgy se, hogy mind a 3 gépen Skype for Linux Alpha van.

Pedig most jól jött volna, életemben először. Gyerek Pécsen, párom Budapesten, én meg Stockholmban :D

------------------------------------------
“Luck Is What Happens When Preparation Meets Opportunity" - Seneca

Szerencsére a Hangouts ma már szépen megy mindenhol. Konferenciahívásban saját tapasztalatom szerint körözi a Skype-ot.
--
Csaba

Igen, azt tudom ... csak ugye ősöknek nincs google account (ismerve őket nem is fognak csinálni... ) Viber tud konferenciát videóval ?

szerk.: meg is válaszolom, megnéztem, nem tud és nem is tervezik.
------------------------------------------
“Luck Is What Happens When Preparation Meets Opportunity" - Seneca

asszem a bbm tud.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség