Mutt 1.6.0

Címkék

Kevin J. McCarthy tegnapelőtt bejelentette a GPL licenc alatt terjesztett, szöveges e-mail kliens program, a Mutt 1.6.0-s kiadását. A kiadást Rocco Rutte-nek (pdmef) ajánlják, aki rettentő sok munkával segítette a Mutt közösséget és a fejlesztést a hozzájárulóként és karbantartóként eltöltött évei alatt. Az 1.6.0-s kiadás néhány új funkció mellett egy rakás hibajavítást hoz. A korábbi verziókról való sikeres frissítést a csapat által elindított UpgradingTips wikioldal segíti.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Lassan Windowson is lehet majd használni ;)

--
trey @ gépház

Kb 15 éve Mutt-ot használok, kb 6-7 éve UTF8 az alapértelmezett lokális, és simán megy minden. 3 IMAP fiók van felkonfigurálva (az egyik a Gmail-es). Van pár hülyesége, de lehet, hogy azok a hibás konfig miatt vannak - annyira nem zavaró, hogy erőt vegyek magamon, és kijavítsam :).

Na lehet, hogy meglesem kíváncsiságból. Általában az kevés, ha a megjelenítésnél van ékezet, de az sem árt, ha tud ékezetest rendezni, illetve ha mondjuk mindenféle Exchange-ek is vannak útközben, akkor nem krix-krax van a címzettnél az Outlookban. Tény, vagy 10 éve nem láttam Mutt-ot...

--
trey @ gépház

A rendezést most megnéztem, az spec nem jó (a "Z" után van pl az "É").
Van pár ismerősöm, aki valamilyen érthetetlen okból Outlookot használ levelezésre (nincs Exchange a környékén). Közülük páran jelezték, hogy az UTF8-as levelekben nem jelennek meg az ékezetes karakterek. (De ha átállítja az alapértelmezett kódolást UTF8-ról pl LATIN2-re, majd vissza, akkor már jó - így nem tudom, ez mennyire Mutt specifikus.)

Azert tegyuk hozza, hogy nekunk voltzak problemaink outlook-os levelekkel, hogy szetfosta a headert, meg a subject-et is base64 kodolta vagy mi (pontosan mar nem emlekszem) es ezt a thuderbird sem ette meg. Ugyhogy valami varazslatot kellett csinalni a teljes levellel mielott kezbesitettek volna. Azert nem tudom, mert nem en csinaltam. :D

Csak azt mondom, hogy az outlook jo rendesen odabasz mindennek ami normalisan mukodne. :D

Kétévente rám jön valami agybaj, és meg szoktam nézni, hogy milyen e-mail kliensek vannak, melyik hogy áll - hátha érdemes váltani.
Az Evolution (szerintem) haszálhatatlan a Mutt után (ne kérdezz most konkrét indokot, kb 1 éve próbáltam utoljára pár napig, nem tudtam vele dolgozni). Egy Thunderbird van még telepítve - elég sok alkalmazásunk küld e-mailt, és ezt néha ellenőrízni kell, ezért tettem fel. De egyedül a Mutt mutatja meg a levelek hibáit (pl hibás ékezet van a tárgyban vagy a feladóban - a Thunderbird megmutatja akkor is, a Mutt a hibás karaktert mutatja).

+1
Én anno Elm-ről szoktam át. Ehhez kellett az, hogy kaptam Guskától egy évek alatt egész jól összerakott .muttrc-t, meg az, hogy a kb 3-4 évnyi Elm használat után gyakorlatilag minden billentyűkombináció amit használtam, ugyanúgy ment benne. Aztán eljött a grafikus időszak :-(

RHEL-en még mindig inkább ez, mint a mail parancs.

Aki muttozik, az mit használ csatolásra? Engem valahogy ez a rész zavart a leginkább. Van valami plugin?

Megírod a levelet a szerkesztővel (pl vim:

set editor="/usr/bin/vim.basic +':set textwidth=65' +':set noautoindent' +':set wrap' +\`awk '/^$/ {print i+2; exit} {i++}' %s\` %s")

kilépsz a szerkesztőből (ESC:x), ekkor látod a levél mime fejléceit (feladó, címzett, stb...) és a levelet magát, mint mime mellékletet. Ekkor megnyomod az "a" billentyűt, és lent megjelenik egy üzenet:

Attach file ('?' for list):

ekkor "?", és tudsz tallózni abból a könyvtárból indulva, ahonnan indítottad a mutt-ot, vagy explicit beírod a fájlnevet.

Világ életemben pine-t használtam. Aztán gondoltam kipróbálom a muttot, majd addig faragtam a .muttrc -t hogy pine lett. :D Így a mutt-os pályafutásom abbamaradt :D

Fedora 23, Thinkpad x220

Kb. 2éve hagytam fel a Thunderbird használatával, iszonyat instabil a local cache kezelése. Maradtam webmail+mutt kombónál, ez bevált...