Remix OS for PC "Developer" kiadás képekben

 ( trey | 2016. január 13., szerda - 14:32 )

Elérhető tesztelésre az Android-x86 alapokra építkező Remix OS for PC fejlesztői, alpha kiadása. A gyors "teszt" képekben:

Remix OS for PC "Developer" version

Remix OS for PC "Developer" version

Remix OS for PC "Developer" version

Remix OS for PC "Developer" version

Remix OS for PC "Developer" version

Remix OS for PC "Developer" version

Remix OS for PC "Developer" version

Remix OS for PC "Developer" version

Remix OS for PC "Developer" version

Remix OS for PC "Developer" version

Remix OS for PC "Developer" version

Remix OS for PC "Developer" version

Remix OS for PC "Developer" version

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"Felhasználási területe lehet például a koros hardverek feltámasztása, azok több mint 1,6 millió Android alkalmazás futtatására képes állapotba hozása stb."

Ennek akadálya általában a hardveres 3D driver hiánya szokott lenni. Ez még újabb PC hardvernél is problémát jelent, pláne régi PC-nél. Egy másik, PC-Androidos projektnél sokat írtak ezekről a driver problémákról. A náluk támogatott PC-s száma nem túl nagy: http://wiki.console.com.co/w/Devices

Remix OS számára eddig sem volt ismeretlen terület az x86. Egyik hivatalos partnere már egy ideje forgalmaz Intel x86 alapú tabletet Remix OS-sel CUBE i7 néven.

Nem tudom, hogy mire jó ez a látássérült üzemmód, mert ettől nagyon "nem design". Desktopnál nagyon előnytelen és pocsékolja a kijelzőfelületeket. FullHD-s nagy kocka gombos számológép és a buz|nagy ikonok...

Bocsi, hogy az első, amit beleszóltam, az pont a külsőségeket ócsárolja, de hát nem bírtam ki.

Talán azért van ez, mert ez egy Android, aminek az alkalmazásait nem desktopra tervezték, és hát a számológép pont egy androidos app...

--
openSUSE - KDE user

Én kipróbáltam 3 laptopon itthon. Tapasztalat egyiken sem indult. Az egyik félre vezetés az x86 felirat mert ez ugyan nem indul 32 bites cpu-n. pedig pont arra gondoltam milyen jó lenne ha régebbi laptopokon menne... Virtualbox alatt elindul elsőre nem is rossz. Olyan érzetet ad mint bsd világban az OSX. Nem tartom rossznak csak támogassa a teljes gnu-tool-t

Nem megy 32-bites procin? Akkor az első generációs atomos gépek megint így jártak.

Magam is nevetségesnek tartom hogy a 32 bites cuccokat hanyagolják a fejlesztők melynek, hatására remek hardwerek kerülnek a kukába. Véleményem szerint nem sok értelme van annak hogy zöldek vagyunk itt ott de nem vagyunk képesek kitolni az eszközök élet tartamát mert egy böngésző képes felzabálni a semmire több giga ram-ot. Én elsőre arra gondoltam hogy pont ezek a vasak kaphatnának új erőre főleg mert nagy a modern app mennyisége de 512 ram-mal ellátott telefonokon is akár 1 maggal elmegy. Nem tudom elképzelni mi az a dolog a rendszerben mely 64-bit only. A munkámhoz használt laptop az amin próbáltam futtatni. Ami még viccesebb hogy az egész amit használok os-el elmenne 1 gb ram-ól de amint megnyitom bármeéyik népszerűbb böngészőt azonnal fulladozik a vas. Indokolatlan erőforrás pazarlás. A fejlesztők nem javítanak a programokon hanem inkább csak ugyan azt új GUI-val adják vissza. Közelsem hiszem hogy a GTK2 vagy a QT3 annyira elavult lenne mint azt hangoztatják. Anno Linuxra a kevesebb erőforrás zabálás miatt váltottam. Jelenleg a MATE az ami miatt még van időm keresgetni megint az alternatívák között. Mondjuk ami engem illet még az xbox classik is évekig elegendő lesz minek váltsak másra ha az igényeimet kiszolgálja.

Lett 32bit-es változat :)
letölthető: http://www.jide.com/en/remixos-for-pc#downloadNow

Ennek a hardvertámogatottsága azonos? Vagy ez régebbi PC-ken is működik?

A cikk jogos.

"the answer is no. You are not a partner of Jide. Remix OS isn’t open source."

De a Linux kernel kivételével valóban nem kötelező open-source-nak megtartani az Apache2 licencelt részeket. Csak nem kérhet szabadalmi díjat a Jide akkor sem ha szabadalmaztatott saját fejlesztéseket ad a Remix OS-hez.

Az viszont nem lepne meg ha a jövőben a Google egyik Android kiadásnál GPL v3-ra változtatná az Android licencét. Persze maradna az Apache2 licenc is, de csak hivatalos OHA tagoknak.

Kíváncsi vagyok, hogy képes lesz-e vele ledarálni a piacot. Képes lesz-e egyszerre a Windows/Mac/Ubuntu-val felvenni a versenyt.

Nekem jó lenne, ha a Linux alatt megszokott parancssor, gcc,... mellett lenne valami használható grafikus felület és app store.

Bevallom, váltanék, ha univerzális lenne, ami fejlesztésre is használható.

Ez most irónia volt?

Nem, én szívesen cserélném le a Linux UI-t androidra, ha rendesen megcsinálnák.

Nincs egy szinten az Androiddal sem a KDE, sem a GNOME.

A hivatalos AOSP Androidban még ablakkezelő sincs, hogy többi DE elemről nem is beszélve. A Remix OS ablakkezelője pedig ha megnézed számtalan gyerekbetegséggel küszködik. Nézz meg rajta egy ablak átméretezést. Asztali Linuxon ilyet utoljára a 90-es években láthattál.
De van abban valami amit írsz, csak nem a DE ami Androidból kellene, hanem a hatalmas alkalmazáskínálat. Az alkalmazások egymástól való elszeparálása is jó az Androidban. Szvsz az Android alkalmazáskínálata dobna nagyot desktop Linuxon. A dolog megvalósulni látszik, Chrome Native Clientben már van Android alkalmazás szintű kompatibilitás. Play viszont még nincs, ezért sok Play-függő alkalmazás nem működik.