Skype problémák

Akik az utóbbi órá(k)ban Skype-olni kívánt, az észrevehette, hogy nincs minden rendben a szolgáltatás körül. A Skype már tud a problémáról és egy rövid közleményben tudatta, hogy folyik annak elhárítása:

Some of you may experience problems with Skype presence and may not see online. We have detected an issue with the status settings of Skype.

Affected users will not be able to change their status, their contacts will all show as offline and they will be unable to start Skype calls to them.

We're working on a fix for this issue and hope to have an update for you soon. Please accept our apologies for any inconvenience caused while we get this resolved.

Frissítés: "[UPDATE September 21 2015 23:53 GMT] Skype services have been fully restored"

Hozzászólások

Nincs szolgáltatás szolgáltatáskiesés nélkül.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

Az, a Linuxos desktop client még loginolni se akar ("Skype can't connect" vagy milyen hibaüzivel megáll egy jópár perces próbálkozás után) ... :-S

És a webes meg hát elég gázos [ https://web.skype.com/en/ ] bár az működik legalábbis chatelni lehet vele...

Hát ez roppant hiányos közlemény. Nekem konkrétan be se jelentkezett órákig, nem volt névlistám, stb. Nem arról van szó hogy nem volt jó a statusom vagy nem tudtam hívni.

--
arch,debian,openelec,android

Nekem most belépett a Linux-os kliens, és látom a partnereimet, status-t is.

------------------------------------------
"Nincs ez el**szva, csak másra lesz jó!"

Nem tudom, szenvedett reggel óta, aztán egyszer csak belépett. Pár másodpercel azelőtt hallottam meg a jellegzetes login hangot mielőtt írtam.
(üzenetváltás is megy, hívás is kiment , csak nem fogadta a partner)
------------------------------------------
"Nincs ez el**szva, csak másra lesz jó!"

Pedig egyszerű. Collocban kint vannak a fizikai vasaink+ FC storage, amin citrix virtualizációban futnak a virtuálszervereink. Zömében Windows szerverek, de akad néhány linuxos is ( összesen úgy kb 50 virtuálszerverről beszélünk 4 domainben) .
A lokál gépemen OSX fut. A cég és a colloc között állandó vpn kapcsolat van, rdp-n keresztül így az összes win szerver elérhető, adminisztrálható.
Szerintem ez egyáltalán nem bonyolult, rossznak meg bizonyosan nem rossz, mivel a céges lokál gépek csak thin clientként funkcionálnak, ergo az infrastruktúra bárhonnan elérhető, a világ bármely pontjáról kis túlzással, vpn+rdp kombóval vagy akár webes felületen keresztül is. Használható bármilyen tabletről, ios vagy androidos eszközről.
De ha tudsz valami jobb megoldást, kérlek ne fogd vissza magadat :)

Na megint kifaszult ez a szar!

------------------------------------------
"Nincs ez el**szva, csak másra lesz jó!"

Majd menni fog, easy. Ha soha nem indul újra se fog senkinek sem hiányozni, van úgy 200 másik.

Nos, valóban preferálom a személyes jelenlétet. A skype elég rég a bögyömben van (azaz rühelem) használom mert mások ezt ismerik és használják.
Tapasztalatok:
- kizárólag videó konferenciára használjuk: bugos mint az állat, szétesik a kép, mikrobi lesz a hang, ami idegen nyelvű kommunikációnál kizáró, még anyanyelv esetén is kezelhetetlen. A működés normális és nem működő aránya 90/10% azonban ez mindegyik konferencia alatt előfordult.
- én a hangouts-ot preferálom helyette, nem azért, mert százszor jobb, hanem azért mert a tapasztalat szerint vagy működik az adott kapcsolaton akár órákig tartó konferencia esetén, vagy nem működik abszolút azaz nem kell arra számolni, hogy menet közben változni fog.
Nem kell hozzá semmi csak egy böngésző plugin és egy google account, vagy egy telefon.

Projekt kapcsán sajnos a Vibert is használnom kellett. Kb 0. a hasznossága (szöveges kommunikáció).
A különböző kliensek különböző tudásokkal rendelkeznek, a kliens erőforráshasználata gyakorlatilag használhatatlan, egy bugos csetszoftver 15 éveseknek gyakorlatilag.

Ha valaki rákeres legalább 10 olyan alkalmazás lesz Android marketen ami ezeket kiváltja.

A saját XMPP alapú szolgáltatásnak nincs jó alternatívája. Mivel azt te szabályozod, ha redundáns a szerverkörnyezet még hálózati kimaradás esetén is lehetőségeket biztosít. A hátrány, hogy neked kell üzemeltetni. Cserébe nem is megy ki a hálózatodból az üzenet (TLS/Off the record titkosítás)

Ez a tapasztalat. Lehet hogy fontos a Skype, hála a leállásnak nekem a jövőben lehet nem kell használnom, mert a partnerek belátták van alternatíva, jobb és el is kezdték használni.

Nem, én neked válaszoltam a költői túlzással leírt 200 után. Nem zárom ki, hogy ha nekifutok találok gyorsan 10-12 alternatívát, és 20 fölötti más megoldást ami részben teljesíti a Skype igényeit. Igen a 200 sok volt.
Amit utána írtam az (segítek) senkinek nincs rá szüksége, csak azt hiszi, hogy van, mert megszokta. Azonban van alternatívája amelyek akár csak részben is, de kiváltják. Ezek közül a 3 kattintással elérhető pl. a Hangouts.
Te a Vibert emelted ki és a Skype-ot leírtam nekem mik a tapasztalataim. Örülök, ha nálad ezek nem állnak fönn, és kellemes Skype használatot kívánok.
Ettől még az sem igaz, hogy ez olyannyira hiányozna (mint ahogy írod) hogy szinte közműnek kellene nyilvánítani, erre példa az, hogy hála a magasságosnak emiatt sikerült rávennem 2 partnert is hogy használjunk mást, mert a Skype az nincs. Mostmár ezért nekem velük nem kell Skyepot használnom. Az egyik partner valószínűleg teljesen leáll erről, a másik meg gondolom kényszerűségből tovább használja majd, amíg ki nem kopnak az ilyen kapcsolatai.
Ennek örülök vala, mert így nekem sem kell ráfanyalodnom a későbbiekben.

Ha valaki tudna javasolni jól működő alternatívát a skype helyett, azt megköszönném.
Erre használjuk a skype-ot:
- Messaging,
- Voice call (tipikusan desktop-to-desktop) és conference call.
- Screen sharing while calling.
- Native Windows, OS-X, Linux, Android, iOS client.

A Hangouts majdnem jó, csak az benne a rossz, hogy: nincs natív desktop kliens hozzá, a videó konferenciát erőlteti audio hívás helyet. Ráadásul az a jellemző, hogy a skype-on a munkahelyi dolgok mennek, google (mail, stb.) meg a privát. Hangouts-cal még rosszabbul szeparálható ez a két kontextus.

"nincs natív desktop kliens hozzá"

Az mennyire baj? Van chrome app, ami rendes alkalmazásként fut, önálló ablakban, chrome-tól majdhogynem függetlenül.

"Ráadásul az a jellemző, hogy a skype-on a munkahelyi dolgok mennek, google (mail, stb.) meg a privát. Hangouts-cal még rosszabbul szeparálható ez a két kontextus."

Hát ez megoldható ugyanúgy mint mindennel, önálló google fiók privát és önálló munka jellegű feladatokra.

Egyetemen nálunk pont jól jött, nem kellett semmit telepíteni, manapság úgyis mindenkinek van google fiókja, a tanár behívott bennünket egy közös hangouts konferenciába, ő csinált egy képernyőmegosztást, nekünk meg nem kellett a messzi projektort lesni.

---------------------------------------
Devmeme - fejlesztői pillanatok

Mivel nem volt tegnap skype, kipróbáltuk a Vibert és a Hangout video chatet. Az egyikben én láttam a másik felet, a másikban ő látott engem. Végül a facebookos messenger működött (Ubuntu és android között tetejében).