Torvalds 2.0 - (talán) nem esett messze az alma a fájától

Címkék

Nem esik messze az alma a fájától... de messze gurulhat tőle. Úgy tűnik, hogy Linus lányától, Patricia Torvalds-tól sem fog teljesen messze állni a számítástechnika. A 18 éves feminista egyre több technikai eredményt tudhat magának, tapasztalatokat gyűjt a nyílt forrású iparágban, első éves hallgató a Duke Egyetem Pratt School of Engineering karán és gyakornok a Puppet Labs-nél.

Interjú vele itt.

Hozzászólások

"A 18 éves feminista"

Eddig olvastam.
--
ne terelj

Hmmmm... valami édeset meginnék vele.

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

Az eddigi hozzászólások mondjuk pont igazolják a feminizmus létjogosultságát. :)

Nyugaton (es eszakon) egy cseppet tultoltak. Gyakorlatilag a sajat letjogosultsagukat akarjak az ujabb es ujabb hulyesegeikkel igazolni, es kozben tonretesznek mindent maguk korul.

--
The Bible is the longest set of Terms & Conditions ever.
So many people agree with it without knowing why.

Nyilván vannak túlkapások, mint mindenhol, de nálunk dívó lekezelő és ledegradáló stílusnak nem vagyok híve. Sem az alá, vagy fölérendelt viszonynak. Mások a szerepek, de ha valamiben közösen dönteni kell és csak az erőviszonyok számítanak, akkor nem érdemes együtt élni.

Azt ugye tudod, hogy a feministak az egyenloseggel reklamozzak magukat, de pont az ellen vannak?
Egy, korabban kommunizmussal sulytott orszagban a feminista osztalyharcos ideologia es az egyenlobbek kapcsolatat gondolom nem kell bizonygatnom. Ja, es ha rontod az uzletuket, barmikor eltaposnak (ld. Erin Pizzey esete).

De ez mar elegge offtopic itt.

--
The Bible is the longest set of Terms & Conditions ever.
So many people agree with it without knowing why.

Ismerem ezt a politikából vett technikát, hogy állítsuk dolgokat a feje tetejére és az áldozatot próbáljuk meg hibáztatni, úgymond, hogy "kiprovokálta" a bántalmazást, de azonosulni nem tudok vele. Nem kéne úgy csinálni, mintha feminizmust életre hívó problémák előtte nem is léteztek volna, hanem ellenkezőleg az generálná. Attól, hogy a hagyomány szerint nem a nőnek kell szétverni a családot hanem a férfinak össze, attól még nem biztos, hogy ez így helyes és szemet kell hunyni a bántalmazás előtt. Természetesen ez nem azt jelenti hogy a nők mindig az áldozatok és közülük mindenki ártatlan, de azt sem nyugodtan lehet őket alázni. Nem kell általánosítani, meg fekete-feherben látni mindent. Minden eset más. Nem lehet azt mondani, hogy bízzunk a férfiak jóindulatára mindent, mert az vagy megvan, vagy nincs.

Jaja, kar hogy 100 ferfibol 99 sosem eroszakolna meg senkit aki nem akarja, es kulturaltabb orszagokban 100-bol legalabb 90 sosem utne meg not. De legyen ezert az osszes ferfi kollektiven bunos, ahelyett, hogy felakasztanank azt a maradek 10-et (ez utobbit tamogatnam, es a bortonben is jol elintezik oket onbiraskodo modon olyanok, "akiknek mar mindegy" halistennek).

Sot, olyan jo amerikaiasan legyen bun ezzel mar viccelni is, meg legyen egy rakas szexualis zaklatas per (aminek fo ismerve, hogy ott a felperes es az alperes is luzer, de ez most mindegy), ha egy creeepy srac tul szep bokot mondott, es a holgy nem tudta feldolgozni, hogy nem az a masik srac mondta neki, akitol o azt akarta hallani.

Aki pedig csaladon beluli eroszak aldozata, az meg is erdemli, biztosan visszautasitott egy rakas olyan ferfit, aki sosem bantalmazta volna, ezt meg 1000x ennyi bunert sem hagyja ott, pedig sokan kiallnanak erte pusztan latva a szituaciot is.

Update: az arab vilagban viszont elkeserit a nok helyzete, es barcsak ok is hamarosan egyenjoguak lehetnenek ott is a ferfiakkal, mint USA-ban vagy Europaban.

De miért szólna kollektív bűnösségről ? Ez butaság. Arról szól, hogy ne legyenek másodrangú szerepek egy családban. Meg nem is arról, hogy akkor ő is emlegesse a cementes zsákot.

Nézd, az tényleg ne legyen, ami már magyar országgyűlésben és környékén többször előfordult, hogy egy női képviselő véleményét azáltal degradálják, próbáljak elhitelteleníteni, hogy ő "csak" egy nő.

"De miért szólna kollektív bűnösségről ? Ez butaság. Arról szól, hogy ne legyenek másodrangú szerepek egy családban. Meg nem is arról, hogy akkor ő is emlegesse a cementes zsákot."

Gerle Eva es Karafiath Orsolya mintha kicsit erosebbeket nyilatkozna eteren. Csak nezz kicsit utana miket nyilatkoztak ferfiakrol es nokrol, aztan mondd meg nekem: szerinted az o hozzaallasuk normalis? Mert ok es a hozza hasonloak ma a feminizmus zaszloshajoi Magyarorszagon.

'Nézd, az tényleg ne legyen, ami már magyar országgyűlésben és környékén többször előfordult, hogy egy női képviselő véleményét azáltal degradálják, próbáljak elhitelteleníteni, hogy ő "csak" egy nő.'

Erre viszont szivesen fogadok egy peldat, nem hallottam ilyen felszolalast illetve raadott reakciot az elmult evekben, de ha van ilyen, ellenzem. Tudsz ilyet mutatni?

http://cink.hu/taso-laszlo-visszavag-az-lmp-s-nok-provokaljak-a-ferfi-1…
http://www.hir24.hu/belfold/2013/09/10/szexista-botrany-a-parlamentben/
http://www.origo.hu/itthon/20130220-az-lmps-osztolykan-agnes-szerint-a-…

Lényeg, hogy sok eset van ilyen és általános ez a hozzáállás a társadalomban is. Tök általános, hogy ha egy nő okos és még jól is néz ki, akkor a kommentelők egyből a nőiességet kezdik ki.

Magyarországon a helyzet nagyon polarizált. Sok a dürhő paraszt (mindkét oldalon), és éppen ezért mindkét oldal úgy érzi radikálisabb lépésekre van feljogosítva. A feministák is, és a femináci ellenzők is. (Feminista!=Femináci) Csakhogy a két oldal radikális csatájának azok isszák meg a levét, akik nem nézik le a nőket.

Normális... Ezt a szót kicsit körülírnám, mert túl általános... Szerintem normális az, ha egyik embernek tetszik a másik, nincs abban semmi ördögtől való, ahogy abban sem ha meg merészeli szólítani. Az viszont nem normális, ha már egy ülő testtartásba szexista nézeteket vélnek belelátni.

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

Bocsanat, kiegeszitenem: akivel ez sorozatosan es ismetelten megtortenik, es meg sem probal tenni ellene (nem hagyja ott, etc.), az erdemli meg. A ferfiak tobb mint fele vakon segitene egy ilyen nonek, es hinne is neki, es tobb mint 90%-a meg se utne soha, ha csak egy random embert valaszt az utcan, mar jobbat valasztott.

Nekem tetovalt lanyokrol vannak szep emlekeim, es nem is tudom voltam-e mar nempiercingessel.

Festett haj: az viszont jo igenyesseg indikator, kedvenceim azok a feketehajuak, akik latszik, hogy azert fekete hajuak, mert a szoke hajfestek hasznalatahoz nem elegge igenyesek, a feketevel eggyel vallalhatobban nez ki, ha az eloirt mennyiseg otszoroset boritjak a hajukra. Ebbol kovetkezoen velemenyem szerint a(z akar festett) szokek intelligensebbek, mint ezek a tulontott feketehajuak.

"Elmult 25"

Sajnos ebben egyetertek, vagy ha van is kivetelesen normalis a fiatalabb korosztalyban, o mar nem lesz olyan izgalmas.

Nem olyan nehéz normális fiatal lányt találni, a hely/idő sokat számít. Tipikusan a klubban egymás mögé állósan ismerkedők panaszkodnak erről. Tinder is felejtős.

Social circle game játszik, ha ez olyasmi amire van időd/indíttatásod. Ha nincs day game egyedül. Ha arra sincs akkor passz.

Unalmas ez a topik Poliverzum nelkul :(

Blokkolnam - de mivel feminista csak hatulrol :)

Engem az érdekelne, illetve izé, tkp. nem érdekel, csak egy részletet tartok érdemesnek kiragadni: miért kell okvetlenül közölni mindenkivel, hogy feminista? Most ez a lényeges, vagy a szakmai munkája? A kutyát nem érdeklik a politikai nézetei.

A feminizmus agresszív, 3. hulláma pedig szépen fel fogja zabálni saját magát. Persze lehet, hogy közben bedönti az ún. nyugati kultúrkört is. Ajánlott olvasnivaló: https://www.reddit.com/r/TheRedPill/

--
„Spiró ótvar, Konrád átok, Nádastól meg mindjárt hányok!”