OnHub - A TP-LINK-kel együttműködésben Wi-Fi routerrel állt elő a Google

 ( trey | 2015. augusztus 19., szerda - 21:13 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hát ebből a videótól nem igazán lettem okosabb.

Az új wifi routertől gyorsabb illetve stabilabb lesz az internetkapcsolatom és nem kell majd begépelnem a jelszót?

Az ígéret és amit lehet nagyjából tudni:

- egyszerűbb konfigurálhatóság
- automatikus frissítések (ami legtöbb routernél hiányzik)
- Android, iOS és felhős konfig felület
- 12 antenna (6 5GHz-es, 6 2.4GHz-es)
- antenna a 802.15.4-hez + Bluetooth-hoz
- 802.11, 802.11b - 802.11ac, Nest Weave, 802.15.4 és Bluetooth
- Qualcomm IPQ8064
- 1GB RAM, 4GB Flash
- valószínűleg Chromium OS-alapú

http://www.zdnet.com/article/onhub-google-offers-secure-easy-to-set-up-wi-fi-access-point/

Szerk: a specifikáció itt:

https://on.google.com/hub/#specs

Az a pontos.

--
trey @ gépház

ha ez bejon nekik akkor mar a chrome 'hazabeszelesere' se lesz szukseg, plusz minden forgalmi adat azonnal a google-nal lesz.
ha azt nezzuk, hogy mi a google celja el kell ismerni, hogy nagyon jol csinaljak.

szerk.: mas is hasonloan gondolja: http://www.wired.com/2015/08/google-onhub-wi-fi-router/ ok egy kicist tovabbgondoltak a kerdest, pl. ha a router a netflix helyett a youtube-ra iranyit at, vagy ha a netflixet belassitja a youtube-ot meg nem. (persze miert is tenne ilyet? hat a penzert, pont azert.)

A Netflix lassításának akkor lenne értelme, ha a Youtube-on megtalálhatóak lennének ugyanazok a dolgok. Ami lehet, hogy így is van, de csodálkoznék azért rajta.

Ha a Youtube-on megvan minden film meg sorozat ingyen, akkor miért fizetnek emberek havi díjat a netflixért?

nem, nem csak akkor van ertelme. egyszeruen rontja a masik szolgaltatas (jo)hiret, ezzel leendo ugyfeleket terel a sajat szolgaltatasa fele. azt azert vegyuk figyelembe, hogy ez a router meg egyelore sehol nincs, valamint az, hogy nem feltetlenul a (router) megjelenesenek napjatol kivan elni a lehetoseggel. eloszor jol elterjeszti, eselyes hogy olcson adja majd, aztan kihasznalja hogy ha nem is mindenhol de eleg sok helyen ott van az altala vezerelheto cucc. (lasd microsoft -> windows)

„eloszor jol elterjeszti, eselyes hogy olcson adja majd, aztan kihasznalja hogy ha nem is mindenhol de eleg sok helyen ott van az altala vezerelheto cucc.”

Egy home kategóriás router $200-ért szerinted olcsó? Kicsit irigyellek. :-(

-----
(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

a vilag szerencsesebb reszein ez olcsonak vagy kivanatosnak szamithat. pl. az apple termekei sem olcsok megis veszik mint a cukrot. ok, santit a hasonlat de remelem erted mire gondolok.

Idézet:
rontja a masik szolgaltatas (jo)hiret, ezzel leendo ugyfeleket terel a sajat szolgaltatasa fele

Pont ezt nem értem: milyen saját szolgáltatása felé? A Youtube nem a netflix alternatívája / versenytársa.

Ez olyan, mintha a sarki zöldségeshez betelepítenék egy kosár egeret, aztán rájuk hívnám az ÁNTSZ-t, és aztán dörzsölném a kezem, hogy majd a leendő ügyfelek nem őt fogják választani, ha banánt akarnak venni, hanem... várjunk csak... engem? Dehát nekem írószer üzletem van.

Szóval nem értem a logikádat.

tegyuk fel hogy eldontotted, hogy akarsz nyitni egy zoldsegest, majd egyszer valamikor. a kosar egeret beraktad elore, es egy taviranyitoval akkor engeded el oket amikor majd neked uzletileg elonyt jelenthet.
persze ez mind mero spekulacio. azert mert en el tudom kepzelni, hogy _majd_egyszer_ erre is hasznalhatja ezt a routert a google egyaltalan nem biztos, hogy igy is lesz.
a tevedes jogat fenntartom :)

OK, így már világos, köszi.

The suggested list price or OnHub is $199.99.

Hát azért megkérik majd az árát.

Lehet, nagyon szuper lesz, de arra azért nem számítanék, hogy rövid idő alatt el fog terjedni ilyen ár mellett. Mondjuk, ha Magyarországon 80 eFt alatt lesz az ára, akkor nagyon meg fogok lepődni. (Ha majd itt is lehet kapni.) Nálunk nagyon sokan már a 10 eFt-ot is sajnálják egy routerre/AP-ra. Az nem sokat fog segíteni, hogy a specifikációk alapján ez több egy hagyományos routernél.

És mielőtt valaki megjegyezné, hogy ezt majd USA-ban fogják venni, mint a cukrot: Ott is nagyon sokan vannak olyanok, akik ha 10 dollárral olcsóbb valami a DX-en, mint a helyi boltban/webshopban, akkor a DX-ről rendelik meg.

-----
(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

Eddigi tapasztalataim alapján akiknek van ennyi pénze routerre, annak általában nagy háza van, akár kétszintes. Esetleg kasírozott kőzetgyapot szigetelésű álmennyezettel. Sok akár vasbeton mechanikai erősítő elemekkel. Ami azt eredményezi, hogy nem elég 1 db AP az egész ház lefedésére. Általában 1 db router (esetleg AP-vel) és még 1-2 db AP kellhet extraként, a ház méretétől függően. Nem lakás, hanem ház.

Ez a google-router $200, elvileg betudja állítani az aki nem ért hozzá. Ebben kicsit kételkedek, mert általában a pppoe azonosítót is úgy kell kiderítenem, vagy telefonálgatással, vagy a régi router-ből kinyerve.

Ha viszek egy RB2011UiAS-2HnD-IN $130, és RB951Ui-2HnD $60, $190-nál tartunk és eddig azt tapasztalom, hogy jobb több AP-t elhelyezni mint egyet úgy, hogy még használható legyen az egész házban. Igaz a MikroTik-et biztosan telepíteni kell. Kell hívni egy embert hozzá. Viszont ezek az emberek már legtöbbször rájöttek, hogyha leszakad a párnáról a gomb, akkor azt felvarratja inkább valakivel, minthogy ő szurkálja össze a kezét.

Ha tippelnem kell, hogy kik fogják megvenni, akkor kb. arra a rétegre tippelnék akinek azért van iPhone, mert másnak is az van, másnak jó és nem akar többet foglalkozni azzal, hogy esetleg körbenézzen a piacon, hogy mit kaphat és mennyiért. Ez a típus miután kifizette az árát ennek a sörös-doboznak, nem fog picsogni, hogy nem jó a wifi a házban, akkor sem ha az valóban nem jó. Viszonylag sokat fizetett, úgy érzi, hogy ő mindent megtett, tehát ez van ezt kell elfogadni. Újabb iPhone-os jelenség jut eszembe, amikor valami funkció nincs az iPhone-ba akkor annak tulajdonosa megbékél annak hiányával, sőtt bizonygatja, hogy neki az nem is kell.
Ezzel nem iPhone flame-t akarok elindítani.

smallnetbuilderen amiket irnak rola az nagyon vicces (kik fogjak venni) :-D

"It even comes in matte blue and black to optimize spousal approval."

http://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-news/32806-google-thinks-we-need-another-ac1900-router