A görög város, Livadeia LibreOffice-ra váltott

 ( trey | 2015. július 8., szerda - 8:51 )

A görög város, Livadeia vezetése májusban jelentette be, hogy proprietary Office megoldását a nyílt forrású LibreOffice-ra cserélte. A város önkormányzatának modernizációja során került sor a váltásra. A LibreOffice-ra váltás mellett a város egyéb nyílt forrású eszközöket - Apache webszerver, Wordpress CMS - is csatasorba állított.

[ bejelentés (görög) | OSOR Joinup cikk ]

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ugye, hogy össze lehet hangolni az igényeket a lehetőségekkel és a költség-hatékonysággal?
A kényszer nagy úr még az ésszerűséget is kierőszakolja!
Nálunk is be fog ez következni egy Olimpia rendezés után?
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

"A kényszer nagy úr még az ésszerűséget is kierőszakolja!"

Azért abból, hogy egy 31000 lakosú kisvárosban találtak egy csapat linuxos vállalkozót még nem következik, hogy akkor mostantól eljöve az ész kora Görögországban.
---
Science for fun...

Néha, ilyen kicsi és apró dolgokból indulnak el a nagyobb változások.
Így legyen!

A linuxban nem vagyok biztos, a LO windows munkaállomásokon ugyanúgy futhat, és akkor Gizikének (illetve ott legyen Aphrodité) csak az "újword"-öt kell megtanulnia, az "ablakok" maradhatnak - már ezzel is sokat tudnak spórolni... ;-)

Amíg van miböl lopni, addig nem beszélhetünk ésszerüségröl.
Továbbá az is kérdéses, hogy az átállított munkaállomások egyáltalán valós munkahelyeket jelentenek, vagy protekciós alibiállásokat.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

Ha protekcióval jutnak álláshoz egyesek, s elvégzik a munkát, akkor is álláshoz jutottak, csökkent a munkanélküliség. Ezzel inkább akkor van gond, ha ezen protekciósoknak erre nincs égetően szükségük, másodállás több pénzért, míg mások munka nélkül vannak.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Minálunk jelenleg (nem állami, de országos cég) úgy működik, hogy a régióvezető sporttársai/barátai bekerülnek az osztályra mindenféle tudás és tapasztalat nélkül. A munkára sz.rnak jó magasról, tisztelet az igen kevés kivételnek. Persze a jelenlétük csökkenti a betölthető helyeket, tehát hasznos embert nem lehet fölvenni melléjük. A munkát el kell végezni, ezért mi dolgozunk helyettük is, sokszor fizetés nélküli túlórában. Ezek a kis suttyók meg persze lelépnek munkaidő vége előtt. Persze ők egyből magasabb fizetési kategóriával is indulnak, mint a már száz éve normálisan dolgozó kollégák, ezért prémiumosztáskor is ők kapják a legvastagabb borítékot.

Én állami cégnél dolgozom, és nálunk is pontosan ugyanígy megy minden... :-(

Az a baj, hogy az alibiállások tipikusan extra papírmunkát jelentenek, amivel csak rabolják a többiek idejét. Az eredmény meg az, hogy a nem protekciósok nem versenyképesek, mert megy az idejük a sok felesleges adminisztrálással, és még adóznak is azért, hogy abból tartsák fent az idejüket rabló bürokráciát.

Szépen összefoglaltad.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

A legjobbkor csinálták. :)

"Mit ne tegyél a görög salátába?" "Eurót..."

Ebbol is latszik hogy Linuxot csak ilyen csoro orszagokban hasznalnak ahol pl. allamadossag van.[/troll]

En csak annyit lattam, a cikkben, hogy LibreOffice-ra valtottak. Bevallom a bejelentest nem sikerult elolvasnom.

Apache/2.4.10 (Win32) OpenSSL/1.0.1h PHP/5.4.31

A ServerTokens hanyadik oldalt van az manualba és miért a 81-es porton figyel szegény.

Hat szerintem ha jobban dokumentaltak volna amit megirtak, akkor "az manualba" kerult volna, hogy az hogyan lehetseges. Az oldalt meg a le es fel gombokkal tudod valtani ami a billentyuzeten jobb oldalt talalhato. ;)

Közben megtaláltam, pont a négyszázadik :P.

-

"Ebbol is latszik hogy Linuxot csak ilyen csoro orszagokban hasznalnak ahol pl. allamadossag van.[/troll]"

Oké, értem a viccet. De azért komolyra fordítva a szót, a telefon és tablet piacot a Linux (Android) uralja. Az általad használt egyéb kütyük (pl. Wifi router, tévé, autó) nagy valószínűséggel Linuxot használ. A hálózati forgalmad nagy részben Linuxot használó kütyükön megy át. A legtöbb szolgáltatás (pl. Google szolgáltatásai, Facebook stb.) Linuxon futnak. És a mai telefonhálózatok (IMS) is jellemzően Linux alapúak.

Breaking news: Az MS felszámolja a világ szinte egyetlen WinPhone/Tablet gyártóját: https://news.microsoft.com/2015/07/08/microsoft-announces-restructuring-of-phone-hardware-business/ Tehát lényegében ezen a fronton ami nem Linux, az Unix (iOS).

Ha az MS CoreOS/Kubernetes/Docker (Open Container Project) közeledését nézzük, akkor lassan a szerver vonalukból sem sok marad.

a Blackberry az Unix-like/based?

Igen :)

Playbook OS ("Pre" BB 10):

# uname -a
QNX localhost 6.6.0 2011/12/15-19:03:28EST OMAP4430_Winchester_ES2.2_HS_PVT4_Rev:07 armle

Mert minden orszag csoro es mindenkinek van allamadossaga. ;) Ebbol is ez latszik!!!111

ims-ben szerencsere meg par megoldasban tartja magat a nem linux ;)

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Az nem is baj, ha nem homogén az egész világ. Melyik az a szerencsés OS? Remélem nem saját, mert az a felhősdinél csúnyán visszaüthet.

Azért ez nem mind linuxos; pl. öcsém révén tudom, hogy az autóiparban a QNX is nagyon megy, ami bár szinten POSIX rendszer, de nem linux, és nem open source (akkor már inkább UNIX)...