Folyamatosan összeomlik a Skype az üzenetben küldött "http://:"-től; javítás elérhető

 ( trey | 2015. június 4., csütörtök - 19:42 )

A hírek szerint azok a Skype felhasználók, akik "http://:" stringet kapnak üzenetben, utána nem tudják megnyitni a Skype-jukat, mert az folyamatosan összeomlik. A probléma Androidon, iOS-en és Windowson is jelentkezik. Ha valaki kapott ilyen üzenetet, úgy tudja a problémát elhárítani, hogy megkéri a küldőt, hogy törölje ki a problémás karaktersorozatot. A Skype megerősítette a probléma létezését, majd nem sokkal azután javítást adott ki a problémára.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Orultem neki tegnap...

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

assziték az ájóesz eszemesz bágja új ficsör :v, és gyorsan le copyzták
-------------------------------------------------------------------------
Nem, de lehetne.

:D

Nekem is az jutott először eszembe, hogy bitang nehéz dolog lehet a URL parsing, ha ilyen sok cégnek beletörik a bicskája. :)

Lásd a File:/// bugot OS X-en, ugye.

Megalapoztad a hétvégi hangulatom. :)

Ekkora fos programot...

Ekkora fos kommentet...

A legjobb programokban is előfordul ilyen hiba, és gyorsan ki is javították. Viszont ilyen értelmetlen kommentből egyre több van sajnos.

--

es azt mar ki sem tudja javitani... :)

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

A program nem ettől fos.

De most akkor fos vagy nem? :)

(Én nem tudom, nem használom)

--
trey @ gépház

Nem hiszem, hogy ez eldöntendő kérdés lenne. Ez egy vélemény, amit ki nem szar le.. Ez alapulhat hallomáson, meg tapasztalaton. Az utóbbi 3 évben szerencsére elvétve találkoztam vele, de sajnos arra az érvre nem tudsz semmit mondani, ha a hozzád közel álló személy szemrebegtetve azt mondja a $BARÁTNŐMMEL így tudjuk tartani a kapcsolatot. Gondolod vannak arra érvek, hogy a másik embert akit nem is ismersz meggyőzz, hogy használjon már valami normális szoftvert, vagy legalább ne ezt? Elfogadod, hogy az ezt használja és ezért neked is támogatni kell valahogy azon a gépen amit használtok.

"Ez egy vélemény, amit ki nem szar le."

Egy leszart fos...
Ezt a trágyadombot... :-)

---
Science for fun...

RMS Szegedi beszédében azt mondta " Tőkéletes programot nem tudunk írni, viszont tudunk olyan programokat írni ami a felhasználók egyes csoportjainak megfelel. "

Hehh, azon kevés RMS-megnyilvánulás egyike, amivel teljesen egyet tudok érteni. :)

Az. Munkahelyen kell használnom, de nem szívesen. 10 évvel ezelőtt viszont magamtól használtam és meg is voltam elégedve vele. A changelogon is látszódott a fejlődés, nem a sohasem látott hibák bukkantak fel benne: http://www.oldversion.com/windows/skype-1-2-0-37

Hát nézd, csak úgy tudod kikapcsolni hogy a windows-zal együtt induljon el, ha előbb bejelentkezel a Skype- vagy MS fiókba. Legalábbis én nem találtam meg hogy hol lehetne anélkül.
Már persze ha nem használ az ember regeditet vagy malware eltávolítót :D

és mi a baj ezzel. ennél a típusnál ez a rendes működés, nem?
csak abból gondolom, hogy adware nélkül nincs java, .net, skype, meg még egy csomó ingyenesnek mondott fertőzés...
:)

Az anyázás után ez Bálintkától nem is olyan meglepő.

szegény BT, aki nem hív vissza senkit, lassan mobilja sincs, összeomlós skype elérhetőséggel hogy fogja majd a jó sok ügyfelet kiszolgálni ??? Ah, emailezéssel.

Elnézést.

Rengeteget tudnék mesélni a Spyke -ról (1-2 éve meló okán sokat használom), és meggyőződésem hogy a mostani állapotában pályázhatna a világ legócskább consumer alkalmazása címre.

--
arch,debian,openelec,android

ez a "gyere haza fiatal" program része :))

És kizárólag idegen mögé ülve motoron (Spyke)

Erdekelne barmi, elo emberek altal is hasznalt alternativa.

mit használtak az előemberek?
:))

Mármint mire? Üzenetküldésre sok jó alternatíva van. Audio/video csevegésre is van pár. Rendes telefonhívások bonyolítására már nem nagyon tudok mit mondani.

Nagyot röhögtünk rajta tegnap :D .. gyorsan meg is kapták sokan. Windows mobile nem érintett, mindenkinek el tudtam küldeni :D .. de hamar rá bekapcsolták a szűrőt és központilag törölték az üzenetet, amit legalább jeleztek nem mint az fb.

A hab a tortára, hogyha újraindul a skype és frissíti az előzményeket, azonnal ismét lehal :D

Ez is egy hihetetlen blama, hasonló mint az almás power ügy.

mire BlackBerry-n kipróbáltam volna, addigra megjött a frissítés - valszeg az is érintett volt, csak a tisztelt "számtech"-sajtó ezt már baxik megemlíteni...

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

BlackBerry? Az mi, valami gyümölcslé? ;)

The next Nokia. ;)

Uh :D

Meg a Cyanogent is megveszik, hat ez a Microsoft aztan tud penzt pazarolni arra, hogy a vegen csak Android meg iOS maradjon lol

a tudatlansággal nem jó kérkedni.. :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ütős, csak az a kiba... britt akcentus ;)

Csak bedobok néhány skype "bugot" amik miatt megy a szívás folyamatosan.

- Szerencsére a linux kliens buta, de windows felhasználó ismersőeim folyton szívnak a vágólap kezelés miatt. Nem ismerem a részleteket, csak az anyázást hallom :)
- Ami miatt én szívok linux alatt az az, hogy nem kapom meg a képeket, csak egy linket, amin a kép összenyomorítva látszik csak, mindezt azért, mert kitaláltak valami újat, de a linuxos klienst leszarták. Nem értem, ha már a képeimet ilyen szépen feldolgozzák, eltárolják, miért nem képesek legalább full méretben tenni?
- Androidos linuxos kliens egy kaka. Az, hogy jelez-e ha írnak rám, vagy kicsöng-e ha hívnak teljesen random, többnyire sikerül neki, de nem mindig. Ha egyszerre több eszközön vagyok bejelentkezve van hogy csöng hosszan azután hogy már felvettem, van hogy nem minden kütyün jelez, nyilván pont azon nem, amin felvenném. Kilépni nem lehet belőle, csak kijelentkezni, ami körülményessé teszi, folyton fut a háttérben, akkor is sikerül elindulnia egy idő után ha kinyírom a folyamatot. Ha láthatatlanra váltok akkor is pittyeg ha rám írnak, ami akkor idegesítő, ha éjjel teszik gondolva hogy majd reggel olvasom...
- Egyébként valami miatt már hónapok óta online vagyok. Ha nem fut skype akkor is zöldnek látnak az ismerőseim. Ha átváltok láthatatlanba akkor is. Fene se érti, egy ideig ment a sértődés, hogy miért nem válaszolok, blabla, mostanra talán megszokták :)
- Fájl küldés az esetek jelentős részében lassú (alig néhány B/s), van amikor nem sikerül neki beindulnia egyáltalán.

Csak ennyi. És jobb alternatíva nincs. Lehet lenne, csak ideje nincs senkinek utánanézni... Úgyhogy megy tovább a szívás.

Alternatíva: szerintem Hangouts.

--

> Szerencsére a linux kliens buta, de windows felhasználó ismersőeim folyton szívnak a vágólap kezelés miatt. Nem ismerem a részleteket, csak az anyázást hallom :)

Ja, valamiért újabban magyar kiosztással az altgr-v (@) kombó tol egy beillesztést is, biztos, ami biztos. :)

Ez valami Microsoft proprietary cucc lehet, mert a Games for Windows Live is csinálta bejelentkezéskor a GTA-IV-ben :D
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods
Get dropbox account now!

> Ez valami Microsoft proprietary cucc lehet

Lehet, de licenceljük másoknak is! :D

A Guild Wars 1-ben egyszer megjelent ez a bug, sok év múlva kijött a GW 2 (teljesen új játék, nem verzióváltás), abban is benne volt. Ennek is már van pár éve, de még most is ott van. :)

A Blizzard játékoknál is létezik ez a bug.