Irc - csevegés a weboldalon

Látom, hogy sokszor egyszerre akár 9-10 ember is fenn van a fórumon és percenként postolnak, én szeretném, ha minél többen tudnának arról, hogy van egy ilyen lehetőség a weboldalon:

http://skamilinux.hu/lightIRC/

Ez a link a főoldalon a csevegés! menüpont alatt található.

Aki online, egyúttal be is kukkanthat a szerverre ilyen esetekben.

Mindenkit nagy szeretettel várunk, persze mi sem vagyunk fenn mindig, de igyexünk jelen lenni, amennyit tudunk, ahogy az időnkből telik.

Hozzászólások

Kiwiirc, Mibbit ugyan igy webkliensek viszont meg a celszerver is beallithato. HUP-nak is van hivatalos channel-je es ne akard tudni micsoda elet van ott. Szvsz nem a hiany all fenn hanem az erdektelenseg. Gondolom a tobbseg ugy all hozza, hogy minek "atvinni" mashova a temat ha kozvetlen alatta hozzaszolhat + megmarad a jovo nemzedekeinket mig IRC-en bogaraszhatod a logbol hogy vajon melyik sor tartozik melyik temahoz.

Ui: mellesleg IRC-en logok egesz nap igy nem ellene beszelek csak szemelyes meglatasom

Sajnos én nem tudok annyit ülni a gép előtt, amennyit ildomos lenne, de azért szeretek csetelni, gyorsabban lehet megvitatni a dolgokat.

A téma úgy merült fel, hogy miközben vagy tíz ember írja egyszerre a dolgokat a fórumon, közben akár a cseten is megvitathattuk volna, így egyszerűbb, mint minden egyes fórumszálat követni, ilyenkor, ennek is, annak is van előnye, hátránya, de kétségkívül van egy sajátos varázsa az élő csevegésnek.
Érdekes leltt volna, ha egyúttal ezek az online emberkék valóban élő csevegésbe kapnak és bejönnek a csetre, nem mindenkinek egyértelmű a lehetőség, sokan csak az aktív témák menüt nyomogatják a fórumon és kész...

Én személy szerint imádom az élő zenét, régen a nagybetűs rockernek tartottam magam, ma nemhogy naprakész nem valék, hanem kifejezetten retro.
Pokolgép, ossian, csapda,motörhead, metallica, hobo, deák bill, ricse...
Ezeken nőttem fel, mostanában meg ha idő van, hallgatok éppen valamit, de nem a központi szerepet kapja, régen viszont a mindent jelentette.
Most a munka és a családom mellet még egy pici idő a hobbira jut és aztán a zene...

Két éve nem jutottam el egy koncertre, ma megyek . Deák Bill! :-D

Az anyázásról meg annyit, hogy kúltúrált, felnőtt ember ilyen hangnemet nem üt meg semmilyen körülmények között, pláne nem egy szakmai fórumon, az átlagnál azért műveltebb környezetben, hiszen az itt írogatók feltételezhetően egy adott témakörben magasabb szintű tudással rendelkeznek, ami kiemeli őket az életet végigbukott szürke emberek tömegéből. Illik tehát minden körülmények között egy magasabb pozícióra érdemes emberhez méltóan kifejezni magunkat, no persze nem mások miatt, hanem mindig elsősorban magunk miatt és nem ilyen alantas hangnemben mocskolódni.

Puppy linux, mert megérdemlem. http://skamilinux.hu

Illik ilyen szintű önreklámot csinálni (elnézve a blog oldalt)?

Jó isten! IRC? Azt hittem az már 10 éve kihalt :D

Ha ők becsmérelhetik az Ossiánt akkor én miért nem anyázhatom őket?
Oké, nem anyázhatom, de akkor ők is legyenek már moderálva.
Semmi különbség, mindkettő sértegetés!
Lásd egyel lejeb "gelei" hozzászólásában, azt írja hogy szemét...
Úgy hogy szépen őt is kilehet moderálni!

Személyfüggő kinek mi a fontos.
Van aki utálja a saját anyját és simán lek**vázza.
Van akinek a saját anyja a mindene és vérbeborul a szeme ha valaki rossz szóval illeti.
Van akinek a kedvenc zenekara jelent sokat és vérbeborul a szeme ha valaki rossz szóval illeti.

És nem én voltam aki becsmérlő szavakkal kezdte illetni azt ami a másiknak fontos!

ez a paksi endre (ha a google kepek helyesek) egy kielt feju alkesz. A wow meg az antiszocialis, tornabol felmentett, nyuzuge webdizajnerek jateka, akiket meg a kolaautomata is at*asz...

--
"Tudom én hogy nem biztonságos, de le van szarva az egész [...] A WoW jelszavam maradjon titokban csak az a lényeg!" (BlinTux)

most miert? Enekelni nem tud, csak ido kerdese, es ujra fel fog ez a gagyi ossian oszlani. Legyen keznel egy szazas zsepi, csak szolok, mert sirni fogsz kisgyerek...

--
"Tudom én hogy nem biztonságos, de le van szarva az egész [...] A WoW jelszavam maradjon titokban csak az a lényeg!" (BlinTux)

"Tan'to bacsi, az ugy volt, hogy a Tibike visszautott!"

Egyebkent pedig vannak szintek. Szamomra is van olyan zenei iranyzat, ami nem tobb zajnal, es ezt a velemenyemet nem is tartom magamban, illetve vannak olyanok, akik szamara az altalam hallgatott zenek szemetek, es valahogy se nekem nem sikerult senki anyjat szidnom, se masnak az enyemet.

A zene fontos resze az eletunknek, de el kell fogadnunk, hogy izles kerdese, ki mit tart zenenek, foleg jo zenenek. Ha valakinek mas az izlese, es azt mondja, az altalunk favorizalt zene egy szemet, akkor bolintasz egyet, es tovabbmesz. Ilyen egyszeru. Csak sajnos az emberekbol kiveszni latszik az empatia, a masik helyzetebe valo belegondolas, beleerzes kepessege, hogy valoszinuleg o nem minket akart ezzel megserteni, csak velemenyt nyilvanitott. Amennyiben nem a te altalad eloallitott zenet szidja, addig nincs jogod megitelni az o izleset.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik