IRC csatornát nyitott a HUP

#hup.hu @ freenode

Mivel a HUP-nak nem volt soha hivatalos Internet Relay Chat csatornája, úgy gondoltam, hogy itt az ideje egyet létrehozni. A ilyen csatornák előnye, hogy gyorsabb kommunikációt tesznek lehetővé, mint mondjuk a mail, web illetve egyéb írott, elektronikus kommunikációk.

A csatorna megnyitott, a HUP témáiban várja az "érdeklődőket".

A csatornához való csatlakozás bármely népszerű IRC klienssel (XChat, bitchx, iirsi, stb.) megtörténhet. Akik nem vágják az IRC-t, azoknak érdemes elolvasni a Freenode FAQ-t.

Paraméterek:


szerver: irc.freenode.net
csatorna: #hup.hu

FAQ (folyamatosan bővül):
-------------------------------

K: Ékezet?
V: Közös megegyezésre - és a tradíciók megtartása miatt - ékezet mellőzése kéretik a csatornán.

K: BNC?
V: BNC lehet, ha illedelmes és nem "beszél" feleslegesen.

K: Idle?
V: Nincs külön szabály az "idle" user-ekre, "idlekick" nincs.

K: "root" felhasználóként?
V: Szerinted? :)

Hozzászólások

Isteni! Udvozlom a lepest, orulok hogy vegre van egy csati, raadasul IRC-es! Mar jol indul a napom:-)

És melyik csatorna volt és hol, ahol anno a hup őstagjai rendszeresen kommunikáltak? Valamelyik nap láttam beidézve valahol részleteket irc logokból de nem derült ki a csatorna neve. Valami vita kapcsán kerültek elő.

A HUP-on régebben a #debian.hu volt megadva. De mivel az elsősorban baráti társasági csatornává alakult át hosszú évek során, egy idő után "secret" csatornává alakult, és kérésre (elsősorban Drewie kérésére) lekerült a HUP-ról (szerinte sok láma jött :).

--
trey @ gépház

Voltam most fent annyi a baj vele hogy iszonyat sokan vagyunk, az lenne az igazi, ha lehetne téma szerint is a hup on bbelül, pl média, szerver....... mert így egy kicsit zanza.

Ez már döfi. Végre lehet szemtől-szembe flamelni :-)

Hali,

Sajnos nem témába vágó a társalgás. Pedig már reménykedtem.

Jaj, de jó! :) Most már azonnal megkaphatjuk mindig az okosságot a megfelelő emberektől, hogy "teh Linux sux0rz!" :))

--
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

Ki kell ábrándítsalak, de én már kinőttem az IRC-s korból. :) Inkább dolgozom, szabadidőmben meg foglalkozom a családdal, ezeknek több értelmük van. :)

Azért remélem, hogy arról lesz hír, ha elfajulnak a dolgok és a HUP-os közösség elkezd gyűjteni a csatin fönnmaradóknak ghettalife-pólóra. :)))))

--
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

Már tök megörültem, hogy lesz hol lógni egész nap.
De ha 2007-ben nem megoldható a nemzeti karakterek kezelése, akkor inkább kihagynám.

P.S.: Azert jo mokat nektek!

Az ok, hogy le lett szavazva az ékezet: az IRC betyárok jelentős része ékezet nélkül ír a mai napig és zavarja az ékezet. Nem jelenti azt, hogy technikailag ne lehetne használni ékezetet, hiszen már évekkel ezelőtt is is csont nélkül lehetett (pl. simán megy az utf-8). De mivel többen is irc-znek ilyen-olyan problémás ssh-n keresztül és/vagy ótvar régi rendszerekről, az érdekükben lett az a közös döntés, hogy mellőzzük az ékezetet.

Ha valaki emiatt nem lóg valahol, az nem is emiatt nem lóg ott :)

--
trey @ gépház

Vannak munkahelyek, ahol az irc tiltva van, de az ssh nincs. Ilyenkor bevált módszer ssh-zni egy online gépre (gyakran régi BSD-k, Linux-ok, vagy más régi, elavult rendszerek), és onnan egy BitchX-szel vagy ilyesmivel nyomni. Nos, ezek a gépek általában nem frissek, az adminjuk ritkán konfigolja át a kedvedért, telepít extra szoftvert. Kapsz ami van. Most megnéztem egy FreeBSD + BitchX kombót, de elkeserítő.

--
trey @ gépház

"De mivel többen is irc-znek ilyen-olyan problémás ssh-n keresztül és/vagy ótvar régi rendszerekről, az érdekükben lett az a közös döntés, hogy mellőzzük az ékezetet."

És mikor lesz mind ez fordítva? Amikor nem az "ótvar régi rendszerek" érdekében lesz ékezetes írás :)?

Karesz
http://kareszka.extra.hu

Tovabbi javaslatok szabalyokra:

- x sornal tobb hibauzenetet, outputot, kodot ne a csatornara, hanem valamelyik pastebin-re vagy kulso oldalra tegyenek, es a linket pasteljek;

- ha lehet, foloslegesen ne valtoztassanak nicket ("Pisti is now known as Pisti_sorozik"), mert senkit nem erdekel ;-)

CGI:IRC-nel vajh miert irja azt ki h Access to #hup.hu blocked? :)
Gondolom igy van beallitva az adott cgiirc szerver. Tudtok olyat, ami mukodik rendesen?