A Cyanogen Inc. partnerségre lépett a Qualcommal és az Alcatellel

 ( trey | 2015. március 9., hétfő - 16:41 )

CyanogenMod idővonal

A Cyanogen Inc. tovább lépdel a komoly vállalat létrehozása felé vezető úton. Pár nappal ezelőtt bejelentette, hogy rebrandel, átszabja üzleti megjelenését. A professzionálisabb vállalati megjelenés érdekében dobja az Android robotfiguráját, letisztultabb fontokat, egyszerűbb megjelenést vezet be.

Steve Kondik egyszemélyes showja 2009-ben indult. 2013-ban létrejött a Cyanogen Inc. Még abban az évben megjelent az első telefon (OPPO N1), amely előtelepítve szállította a Cyanogen OS-t. 2014-ben megérkezett az első Cyanogen OS-t szállító "zászlóshajó" telefon, a OnePlus One. A következő lépés a Micromax Yu / YU YUREKA volt.

A legfrissebb hírek pedig, hogy a Cyanogen Inc. partnerségre lépett a Qualcommal és az Alcatellel.

Előbbi cég referenciadizájn termékeihez készít majd szoftvert, míg az Alcatel esetében annak Hero 2+ termékéhez szállítja majd a Cyanogen OS-t.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Komoly vállalat?! Ez ugye nem a fun rovat? :-)
Összevissza kapkodnak a partnerek után. Összeállnak a OnePlus One-nal majd összerúgják a port úgy, hogy a 1+1 kénytelen maga kezébe venni a fejlesztést. OxygenOS nem létezne ha a Cyanogen korrekt partner lenne.
Szerintem a lehetséges vásárlók legközelebb el fognak gondolkozni valóban akarnak-e költeni Cyanogen mobilra.

Humoros, hogy Qualcommal és Alcatel az új partner, erre egyből előállnak egy MediaTek-es Cyanogen mobillal.

Én úgy látom, hogy onnantól hogy egy független szoftvercég partnerségre lép egy (vagy több) hardver gyártóval megszűnik az a feature ami miatt a többség őket választotta. Innetől 'csak' egy sokadig mobilgyártó lesz, aki a saját vackait tolja az arcunkba - pont mint a többi.

zrubi.hu

Ha nem tetszik, nyergelj át pl. az anti-CM-nek is nevezett OmniROM-ra. Van egy csomó hivatalosan és nem hivatalosan támogatott kütyü. De van még sok másik jó nevű ROM, pl. AOKP, Paranoid, PAC ROM. A CM csak egy.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_custom_Android_firmwares

Én messzire hajítottam a CM-et (és bármi custom romot) a Nexus4-em óta, mert egyszerűen nincs igényem rá. De ismerem az érzést amikor a gyártói rom kivakarása után a CM új életet lehel a telefonba (előző készülékem).

--
arch,debian,openelec,android

Szerintem is jobb választás a Google Nexus. De van pár érv a CM vagy OnmiROM mellett is.
- el lehet venni a hozzáférési jogokat az appoktól. Számtalan app kér hozzáférést olyasmikhez amihez egyébként semmi köze nem lehetne. Szerintem aggasztó ha egy app SMS hozzáférést akar amikor nem is kommunikációs app. Nem szeretnék emelt díjas SMS-ekről számlát kapni.
- továbbra is van rootolási lehetőség. Alapból szerencsésebbnek tartom ha nincs rootolva a rendszer de néha bizony jól jön, például teljes backuphoz. A legújabb Androidból már a rootolás elemi szinten lett kivéve.
- Nem tetszenek az új SD kártya megszorítások CM-et, OROM-ot ez nem érinti.

Ez jó hír, hasznos lesz.