Android pert indított a Microsoft a Kyocera ellen

 ( trey | 2015. március 8., vasárnap - 13:05 )

A Reuters és más források szerint a Microsoft pénteken szabadalomsértési pert indított a Kyocera ellen. A redmondi vállalat azzal vádolja Kyocera-t, hogy az Duraforce, Hydro és Brigadier mobiltelefonjaival hét Microsoft szabadalmat sért meg. A Microsoft arra kérte az ügyben eljáró Seattle-i bírót, hogy tiltsa meg a japán cég szabadalomsértő termékeinek USA-ban való árusítását.

A szóban forgó szabadalmak állítólag a következők:

Részletek itt és itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ebből mit tartalmazott a Nokia X? Mert azokhoz ingyen szabadalmi licencet adott a Microsoft amikor átvette a Nokia Devices and Servicest.

Egyébként pedig dögöljön meg a Microsoft, mert úgyis áthárítanak végül minden költséget! :-)

Csak én hiányolom a "Device that emits radio signals"-t a listából.

Communicating multi-part messages between cellular devices using a standardized interface

A Microsoft szabadalmaztatta az SMS-t? (2001-ben?)

Concatenated Short Messages (pg.57) (in 1996)

> Csak én hiányolom a "Device that emits radio signals"-t a listából.

Esetleg siman a "device" es kesz, nem kell ide korites, tudjuk mire megy ki ...

Ez hihetetlen, hogy ilyen szabadalmakkal a 21. században zsarolni lehet a többi vállalatot. És ne felejtsük el, hogy az USA szabadkereskedelmi megállapodást készül kötni a csendes-óceáni térség országaival, többek közt Japánnal is: http://en.wikipedia.org/wiki/Trans-Pacific_Partnership
Ha ez sikerül nekik, akkor az USA-ban fölhalmozott szabadalmi portfólió meg fog akadályozni minden fejlesztést még Japánban is.
A következő lépés pedig a TTIP lesz, amivel az USA kiterjeszti zsarolási képességét Európára is: http://en.wikipedia.org/wiki/Transatlantic_Trade_and_Investment_Partnership

>zsarolni lehet

idézetekkel is

Neked már sikerült?

Szerinted megis hogyan szerezte azt az accountot?
http://hfp.hu/node/88/kapuccsino-melegen.html

--
What's worse than finding a worm in your apple?
Finding a U2 album on your iPhone.

Szerinted, ha trey megtűri, mi szüksége lett volna trükközésre a bejutáshoz? Megtűrni vagy beengedni ebben az esetben szinte ugyanaz.

:)

A TTIP egy újabb kísérlet a Reich 4-re csak ezúttal Washington központtal. Ha lesz annyi kurázsi a kormánypártban (amit nem hiszek) hogy megvétózza a TTIP-t, akkor 2018-ban kap tőlem egy szavazatot. Ez annyira fontos ügy, hogy Lézer Dzsonitól csodálatosan növekvő Rogán vityillóig minden stiklit elnézek cserébe. :-)

Nem lesz. De ezt odaát is tudják, vagyis azt, hogy a készpénz mindenre megoldás, azt meg arrafelé csak úgy nyomtatnak. Vagyis szopóágon vagyunk de kurvára.

Gyakorlatilag a fél világot az usa jog birtoklói rendszeréhez csatolják. A határokkal már csak az oroszok szarakodak, a nagyok már a jövőt veszik meg egy darab szar papírral, egy ígérettel és egy grafikon lehetőségével.

Úgy látom nem csak az oroszok ellen, hanem Kína bekerítésére is megy a játék. Kína manapság nem törődik az amerikai jogrenddel. Viszont ha a kínai gyártókat a világ nagyobbik feléből ki lehet tiltani egy amerikai bíróság döntése alapján, akkor majd változik a helyzet.

Legfeljebb elméletben. Nincs senki aki a kínai gyártók helyére állhatna jelenleg. Amennyiben kereskedelmi háború alakul ki és nyilvánvaló ürügyekkel tiltanak ki kínai gyártókat az amerikai piacról, Kína válaszul hónapok alatt porrá rombolhat nagy értékű amerikai cégeket. Hová vinné az iPhone gyártást az Apple ha Kína beintene? Mexikó képességei úgy a Blackberry részesedésének megfelelő darabszám legyártásáig terjed. Fél évig nem tudnak iPhoneokat szállítani a boltokba és vége a cégnek.
Jönnek néha a patrióta baromsággal, hogy bezzeg a 90-es években az USA-ban gyártották az informatikai eszközök ekkora meg akkora százalékát, akkor majd most a szomszédokkal meg Európával összefogva újra menni fog minden. Csak azt felejtik el ilyenkor, hogy akkor maga a piac töredéke volt a mainak. Ma annyi eszközt gyártanak évente mint soha korábban. Nagyságrenddel nőtt a legyártott darabszám.

Nem tudom, hogy szabadalmi kérdések részei-e a megállapodásnak, de a hardveres szabadalmak tipikusan most is bejegyezhetők Európában is, akár Amerikától függetlenül is. A szoftveres szabadalmakat pedig nem hiszem, hogy megszavazná az EU.

Ha nem is része a megállapodásnak, majd az lesz. Majd a M$ be fog perelni 1-2 kisebb országot, hogy hátrányosan megkülönböztetik az amerikai vállalatokat, és szép lassan mindenki be fogja emelni a jogrendjébe a SW-szabadalmakat.

Hátrányos megkülönböztetésről nincs szó, hiszen az európai vállalatokra se érvényesek a szoftverszabadalmak.

A for ciklust nem szabadalmaztatta le a M$?

Mi a baj Microsoft? Nem fogy a lumia? Inkább dögöljön meg a szomszéd tehene is?
Szánalmas.

A Lumia olyannyira fogy, hogy...ja varj...megse :D

Ezeket a "szabadalmakat" csak a Kyocera sérti meg?!

Microsoft taktika. Kicsiknek mennek neki, nehogy beletörjön a bicskájuk a szabadalmi ügybe.

A javás nem túl sokára le fog járni, gondolom addig még fejni szeretné. 20 évig érvényesek a filling date-től a szabadalmak az USÁban.

Ezeket inkább a vicc rovatba kéne tenni ;)

--
zrubi.hu

Vajon milyen esetben lehet biztonságban egy abszolút szabálykövető fejlesztő? Naponta több szabadalom esik be az US hivatalokba mint amennyit egy ember képes lenne akár csak átfutva elolvasni. Bemagolni X évre visszamenőleg szintén képtelenség. Köztudott, hogy egészen alap dolgok (lásd fenti példák) is le vannak védve, tehát jó eséllyel a "hello world" programot már nem lehet szabadalomsértés nélkül elkészíteni.
Azaz jó eséllyel csak akkor úszom meg, ha
1. 500 ügyfélnél nem szerzek többet, mert efölött szúrom valami troll szemét
2. Áttérek kézierős földművelésre az IT-ról, de szigorúan nem készülök rá könyvből vagy tanfolyamon, mert akkor jó eséllyel megragad a fejemben valami amit nem én találtam ki a világon először, és még a végén behajtja rajtam a feltaláló. Oh wait. Ő szegényen halt meg. Szóval behajtja rajtam egy troll.

3. Ne menj az USA területére :)

Ez kevés lesz, ha TTIP-et elfogadják.

Ne rakj rá alapból szoftvert. Az összes szoftvert a felhasználó húzza le első indításkor európai (kínai, iráni etc.) szerverekről. Szigorúan saját döntése alapján, amihez neked semmi közöd.

Ez akkor igen nehezen kivitelezhető megoldás ha szoftver fejlesztő vagyok, de a telefonnál tényleg működhet:D

De valamilyen alaprendszer csak kell amivel leszeded a rendszert. MobileDOS :-) De szerintem abban is talál szabadalmi fogást a Microsoft.
Legbiztosabb megoldás ha SD kártyáról bootolja a rendszert a mobil.

Ha fizetős szoftvert fejlesztesz, még mindig árulhatod Európából. (Letöltés, bankkáryás fizetés, amerikai jelenlét nélkül.)

Sajnos úgy néz ki hogy a hansúly a "még"-en van :/

Egész tetszetősek ezek a Kyocera tereptelefonok, kedvem lenne kipróbálni egyet.