A Yahoo! elkezdte promotálni a Firefoxot

Címkék

Firefox-Yahoo üzlet

Mint az ismert, a Mozilla nem hosszabbított szerződést a Google-lel, helyette a Yahoo!-val kötött megállapodást, melynek értelmében az Egyesült Államokban a Yahoo! kereső lesz az alapértelmezett keresőszolgáltatója. Úgy fest, hogy nem csak a Mozilla tesz "szívességet" a Yahoo!-nak, hanem kölcsönösen próbálják meg egymást kedvezőbb helyzetbe hozni.

Ha valaki Chrome, IE, Opera böngészővel látogatja meg a Yahoo! tulajdonában levő oldalakat, akkor azt láthatja, hogy a keresőcég az embereket a Firefox felé tereli. Safari-val nem látható ez a promóció, ami azt a pletykát látszik erősíteni, hogy az Apple hamarosan Yahoo! keresőre vált.

További részletek itt.

Hozzászólások

Amíg én állíthatom be, hogy mi legyen az alapértelmezett kereső, addig szabadság van. :-)
Az, hogy ők kit ajánlgatnak vagy preferálnak az ő ügyük amíg nem nehezítik meg túlságosan az átállítást.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

A szabadság relatív. Szabad vagyok ha annak érzem magam! :-)
Keresőszolgáltató választás tekintetében, mivel eldönthetem, hogy a kínálatból melyiket választom szabad vagyok. Ez nem jelenti azt, hogy az általam jelenleg választott szolgáltatónál nem tudnék jobbat elképzelni, de bármikor választhatok másikat, ha azt tartom számomra megfelelőbbnek.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

"Ha valaki Chrome, IE, Opera böngészővel látogatja meg a Yahoo! tulajdonában levő oldalakat"
flickr?

A sajnálatos ebben, hogy már nincs olyan böngésző - legalábbis biztosan nem a firefox az - , ami a FELHASZNÁLÓK érdekeit venné figyelembe. Sőt, ezeket a háttérmutyikat már nem is igyekszenek titkolni.

Itt kéremszépen multik sz*pják egymás f*szát azért, hogy nagyobb befolyásuk legyen ránk: felhasználókra.

"Choose Independent.
Choose Firefox."

Hová is lett az a bizonyos függetlenség? ;)

--
zrubi.hu

Szvsz viszonylag kevés köze van a felhasználók érdekének ahhoz, hogy honnan van pénze a böngésző mögött álló entitásnak…
Itt a Yahoo–Mozilla kapcsán komolyan azon megy a hiszti, hogy egy másik országban más lett az alapértelmezett kereső? Nyilván igazad van, valójában már pár hónapja a homlokomra tetováltattam, hogy Y! (el ne mondd senkinek, köszi)

int getRandomNumber() { return 4; }  // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.  xkcd

Nem tudom ti milyen Fox-ot használtok, de nálam tökéletesen megy a 31-es, és akadás nélkül, szinte folynek le az oldalak, - (v31.2.0esr, - tudom van már x.x.3-as is.. de soha nem érdekelt ez a nagy hajsza a verziószámokkal..) Igaz BSD alatt használom, de soha.., soha a közelmúltig, semilyen más böngészővel ilyen gyorsan és folyamatosan nem tudtam elérni portálolat, oldalakat. Nem a Fox rossz, csak az alatta lévő rendszeren "hackelgetik" kedvükre a nagy adathalászok, vagy "proxyzgatnak" az arra felkentek...! - Legyen az Windows vagy Linux. Mindenki minden másra akarja használni ezt a szerencsétlen böngésző klienst..., éppen a tartalom-elérés minősége a kutyát sem érdekli.

Ja, Windows-on meg nagyszerűen "segíti" a biztonsági programok nagytöbbsége a dedikált böngésző védelemmel a felhasználói élményt... Tessék ezekre jól működő klienst programozni.

egy nagyon lama hibaja a firefoxnak (es nem tudom, hogy nem tunik fel senkinek),
ha menetkozben elmegy a net alola, akkor ilyen 80%-on eszi az osszes processzort ami a gepben van.

Eleg egy 20-30 tab, es egy szar wifi a jelenseghez.

Tenyleg nem ertem, hogy nem tunik fel a fejlesztoknel senkinek. Biztos ott stabil a netjuk.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....