"Feladtam a Windows Phone-t; Egyértelmű a Microsoft mobil OS-ének lemaradása"

 ( trey | 2014. december 13., szombat - 22:36 )

"Tartozom egy vallomással: büszke tulajdonosa vagyok egy iPhone 6-nak. Valójában, ez most a teljes idős eszközöm. Miután a 2010-es bemutatkozása óta megszakításokkal használtam a Windows Phone-t, eléggé frusztrálttá váltam ahhoz, hogy feladjam és teljes mértékben visszaváltsak iOS-re.

Én vagyok itt a The Verge-nél a helyi Microsoft szakértő és évekig váltogattam Android, iOS és Windows Phone közt, hogy megnézzem az új alkalmazásokat és hogy az egyes platformok hogy fejlődnek, de mostanra egyértelmű, a Windows Phone lemarad. Nem vagyok egyedül:" - írja Tom Warren a The Verge "hasábjain".

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

schafferjózsi link is lesz?

a nap kommentje :)

Találtam jobbat!

Vélemény: Windows Phone, ennyi volt.

"Van még remény?

Nincs.

De komolyan, van még remény?

Tényleg nincs."

:)

(Nevezett úriembert nem ismerem.)

--
trey @ gépház

Ezt a picsogást, hogy hiányzik a kedvenc fingós appja...
Lehetne tiszteletbeli hup tag!
--
ne terelj

Hat mit hianyoljon? A userek az appok miatt/-bol tartanak el egy platformot, nem a specifikaciok miatt.

Raadasul ha elolvasod az eredeti cikket, kiderul, hogy meg az MS is jobban fejleszt iOS-re es Androidra, mint WP-ra.

--
L

Microsoft fan kollégám is pont most dobta be a törülközőt. Csak ő androidra vált.

Amúgy egy ilyen cikk üzenet is az MS-nek, hogy több törődést igényelnek az ottani újságírók :D Mennyibe, hogy lesz ünnepélyes visszaváltás? :D

.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Ja. Van az a pénz amennyiért korpásodik a haja/jó az a winfón.

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

Mind egyéniségek vagyunk. Sok éves Android használat után egy éve váltottam Windows Phone-ra. Párhuzamosan maradt még androidom, de maga az android egyre jobban frusztrál, soha nem váltanék vissza WP-ról.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods
Get dropbox account now!

Az biztos, hogy alkalmazásokra panaszkodott, de nem tudom a részleteket, hogy mi volt a tényleges elhatározás oka, de olyan valakiről van szó, aki szerint a win 8 is egy nagyszerű dolog, szóval tényleg lehettek problémái.

Csak a Nokiáért kár!

A Microsoft tudta, hogy ha nem akarja, hogy a Windows Phone a KIN sorsára jusson, akkor valamivel meg kell fogni az embereket. Ez lett (volna) a Nokia név. A trükk nem jött be. Tolják ezerrel, adják szarér'-hugyér', akciózzák, random bekapcsolok egy zenecsatornát, 5 percen belül lesz egy klipp, amiben boldogan mutogatja egy "sztár", 1 órán belül szembejön egy reklám bármelyik TV csatornán, hogy milyen jó, azaz irdatlan pénzt tettek bele. Eredménye? 3% alatti global market share.

--
trey @ gépház

Kimaradt, hogy "a gyártók számára ingyenessé tett Windows Phone licenc", de végül is mindegy is.

--
trey @ gépház

az biztos, hogy elképesztő mennyiségű lóvét tolnak a marketingbe, és a share-t is olcsó készülékekkel próbálják duzzasztani. amazonon meg egyéb portálokon mindenhol ezeket a fosokat akciózzák, de még ennyiért is aránylag keveset tudnak rálőcsölni az emberekre. a volumen persze emelkedni fog, ebben biztos vagyok, mert olcsóért bármit.

Nálunk 12 emberből hatnak már lumiája van. Ás mindenki maximálisan elégedett. És mindegyikünk vmilyen androidról váltott.
A működése sima, gyors, minden megy rajta, nem akad, nem várakozik, qrva jó a hangminőség, még jobb a fényképezőjük, stb stb....

mindegyikőtök fizetett MS advocate!!!4! :D

Egy jo androidos telefonon minden megy, nem akad, es nem varakozik. Ezek nem ervek.

Igen, csak nem mindenkinek van csucskategorias Androidja.
50 ezer forint körüli aron csak lassu Androidos készülékek vannak. WP-bol annyiért mar gyors keszuleket kapsz.
Atlag ember nem akar/tud tobbet fizetni egy telefonért.
Meg senki nem tudott olyat mutatni Androidon, ami miatt váltani szeretnek.
Egyebkent meg örüljünk, hogy verseny van. Emlékezzünk amikor az MS tönkre tett cégeket es uraltak a piacot:(

50khuf-ért már igencsak tisztességes Androidos telefont lehet kapni. Jóval kevesebbért is kapsz olyat ami tökéletesen működik.

GIDF pls go

22000 ftért vettem androidos kínai telefont. Nem akad, nem lassú.
Hardvert venni tudni kell.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

> Hardvert venni tudni kell.

Jajj, hagyjuk ezt már 2014 utolsó két hetében... :(

De szuper, akkor mégis van remény, mert az emberiség 0.01 százalékát alkotó informatikusok mégis tudnak venni maguknak normális telefont, nem túlárazva. Más ugyan nem, de legalább az informatikusok (közül aki kicsit beleássa magát a témába) igen.

Abba meg már bele sem érdemes kezdeni, hogy néhány ügyes srác és egy Wireshark miket ki nem mutatott egy kínai telefonon...

Pedig így van ez a világon mindennel, nem csak a telefonokkal.
Autó (hatványozottan: használt autó), láncfűrész, csavarbehajtó, tablet, akkutöltő, stb. stb. - hogy csak párat említsek.
Aki ért hozzá és beleássa magát a témába, az gyakran ki tudja választani a nem szart az olcsók közül is. Kell hozzá egyfajta szem.

A telefonnál maradva: sok-sok pénzért kaphatsz erős hardvert, minőségi anyagokat, átgondoltságot, odafigyelést, supportot. Mondjuk egy S5 vagy iPhone6 hozza az elméleti tökéletes szint 80%-át, plusz leszopnak, ha problémád van, mindig van új firmware meg bugfix, support, 3rd-party cukiságok. Ebben a kategóriában a költség nagyon sok mindenből tevődik össze, ebbe most ne is menjünk bele.

Az olcsó alternatívákkal az a baj, hogy nem egyszerűen arányosan szarabbak, hanem a minőségük nagyon szór. Csak sajnos kívülről nem látszik, hogy éppen beszopni készülsz-e egy beleszarok-csakjólnézzenki-vegyemegaparaszt mentalitással összefosott szarkupacot, ami sose lesz jó, mert gyenge hardveren még bugos kód is fut, frissítésekről meg ne is álmodj, kifogott halat nem etetünk.
De szerencséd is lehet: esetleg egy lelkes team pont kihozta a keretből, amit lehetett - ha nincs is alattad nyolc mag, legalább optimálisan költötték el a lóvét, és normálisan teszteltek, faszán behúzták a szoftveroldalt.

Nagyon fontos tehát, hogy a költséget min spórolták meg, illetve hogy akartak-e egyáltalán használható terméket csinálni, vagy csak egy n+1-edik fost, amit valahányan majd beszopnak.
(Sajnos az is nagyon megy, hogy egy eredendően szar terméket megpróbálnak - a felületes szemlélő számára - jónak álcázni - tudod, amikor valami olyan komolynak néz ki...)

Aki ezt a különbséget ki tudja szimatolni, az nem csak belehúz a véletlenszám-generátorba, hanem a Gauss-görbe jobbik oldaláról tud készüléket venni. Tudom, szar, hogy ilyen az élet, de ez van. Utópia, hogy Te lehetsz nyugodtan a boldog hülye, semmire nincs gondod, majd mindenki jól leszop meg kinyalja a seggedet. Legfeljebb egy gazdag hülye lehetsz, úgy még mindez összejöhet.

Kínai és kínai közt akad különbség azért. Nem iPhone klónt, meg s5 klónt kell venni, ami eleve átverés.
Ezenkívül vannak cuki ellenőrző eszközök, amivel szépen át lett nézve a készülék.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Akkor te vagy tényleg nagyon tudsz, vagy egyszerűen mást nevezünk lassúnak :)
Vagy kaptál egy 2.x Androidot egy 2014-es hardveren?
Mennyi időt töltesz el a telefonok utánaolvasásával? Azt az óradíjaddal felszorozva hány telefon ára jön ki?

MTK 6582 soc, 4x1.3 GHz, 1 Gb ram, 8 Gb rom, 5" IPS kijelző, korrekt kivitel, android 4.4.2-vel.
Utánaolvasás kb 1-2 óra volt, de ez elment volna akkor is, ha bemegyek a media markt-ba és végigtapizom a kiállítottakat. Ha érdekel az ilyesmi, Antutu benchmark ~19000 pontot ad neki. Működik, nem akad, nem fagy, olyat nem láttam rajta, hogy program nem válaszol...

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Adreno GPU nem tud 2D-nel nem akadozni es minden WP-s telefonban az van. Lattam mar olyan WP-s telefont ami allitolag nem laggol (tulajdonosa szerint), de az az en szememnek akkora lagg volt mint az allat. iPhone-ok menuje joval ritkabban framedroppol, bar teny, hogy ebben az Android a legsiralmasabb (kiveve par PowerVR-es vagy Tegras eszkozt).

Minden másképp alakult volna, ha nem ciripelő töltőket adnak a telefonjaikhoz...

:)

Cirka fél éve már Windows Phoneos telefonal rendelkezem. Előtte Androidos voltam: Samsung Galaxy 3, Sony Xperia tipo, majd egy ZTE Blade G követte a sort. Androidot azért hanyagoltam egy időre, mert főleg a Blade G-vel sok gondom volt, 1 évig használtam, majd meg is váltam tőle, azért untam meg az androidot, mert amikor az appok random kilépegettek, és még Skypeolni se tudtam normálisan, sokszor felfortt bennem a víz, hogy akkor került 50 ezer Ft-ba a telefon, és nem tudom használni azokat az appokat, amire szükségem van. Nos, amióta Windows Phone-om van, minden appra, amire szükségem van mind megtalálható az Áruházban, sőt még amik vannak alternatívák, gyorsabbak is Androidos társuknál. Valamint Windows Phone óta nincs az, hogy lefagy a telefon, újraindul random, appok kilépegetnek. Ha még van is elmaradása a WP Os-nek, de sikerült nekik összedobni egy olyan rendszert, ami stabil és megbízható. Sőt már több android fantól hallottam, hogy már elege van az Androidból.
--
Telefon: Nokia Lumia 520 (WP 8.1)
Gép: Windows 8.1 Pro
Laptop: Windows 8.1 Pro

Az androidbol nekem is elegem van (a csaladban tobb keszulek is androidos, van nemi tapasztalat), en egy q10-es blackberry-t hasznalok, na azt ossze se lehet hasonlitani az androidos cuccokkal, gyors, stabil, szep. A winmobile pedig a kozelebe sem er.
--
zsebHUP-ot használok!

A winmobile hogy jön ide? Ne keverd a Windows Mobile-t a Windows Phone-nal.

--
trey @ gépház

Ketsegtelenul keverem, de errol inkabb a microsoft elkurt marketingje tehet. Termeszetesen a windowsos nokia lumia szeriara es a csempes faszsagaira gondolok.
--
zsebHUP-ot használok!

Ha a piacon nem lenne Windows Phone alapú telefon, akkor Blackberryt vettem volna. Családban nálunk is van 2 androidos készülék, abból egy Samsung Galaxy Mini, ami édesanyámé, ha valamiben megakad, akkor kéri a segítségemet, na ha azon valamit meg kell csinálnom,akkor már az idegbaj kerülget, mert bűn lassú egy telefon, addigra ugyanazt a feladatot meg a Windows Phoneon rég megcsinálom. Nem vagyok az a Windows Phone fan, hogy húú csak a WP.Ha a jövőben tehetem akkor Blackberry vagy Windows Phone készülék mellett fogok dönteni, mert stabilitás és megbízhatóság szempontájból eddig a WP remekelt nálam meg a Blackberry készülékek.
--
Telefon: Nokia Lumia 520 (WP 8.1)
Gép: Windows 8.1 Pro
Laptop: Windows 8.1 Pro

nagyok jok ezek a hozzaszolasok, igazabol több ilyet vartam, de gondolom meg nem ebredtek fel a winphone-fanboyok.

Ébren vagyok már egy ideje, de nem látom értelmét beszállni egy parttalan vitába. :)

Nekem bevált, kollégáknak bevált (nem, még mindig nem vagyok MS alkalmazott), meggyőzzek tízezer huput arról, hogy mielőtt véleményt nyilvánítanak valamiről, próbálják is ki.

Amúgy persze, azt aláírom, hogy van a WP-nek hiányossága bőven, de legalább maga a rendszer működik (Android, I'm talking about you). iPhone-t pedig még nem próbáltam, szóval nekem marad a WP.

+1, szintén elégedett WP tulaj

:)

Egy vízbe fúlt WP után kísérletezett az egyik ismerősöm androiddal. Egy viszonylag gyors Samsung - 1+1 - Xperia kör után úgy döntött visszatér a (WP) gyökerekhez. Jó, ha van miből választani.

Nos igen, Androidot be lehet szopni, ha nem megfelelő hardverrel veszed meg.
Két buktató is van:
- egyszerűen gyenge a hardver, kevés a memória, stb.
- nem fordítottak túl nagy gondot a portolásra, és nem adnak ki frissítéseket, bugfix-eket.

Ergo Androidos telefonból nem érdemes az alját megvenni (persze lehet szerencséd, hogy olcsóból is pont jót fogsz ki, de garancia nincsen).
Ha megveszel egy Galaxy Sx-et, azzal nem lesz gondod. És még CyanogenMod is van rá.

ps: Mindemellett azzal egyet értek, hogy az Android is néhány tekintetben nem jó (vagy legalábbis nekem nem tetsző) irányba megy. De _számomra_ még mindig ez a legjobb alternatíva.

Unpopular opinion: az iOS-en és WP-n kívül nincs használható mobil-oprendszer.

Tbh ha a belátható jövőben valamiért szakítanom kéne a WP-vel, csak iOS irányba tudnék váltani.

Onnan jöttem, eddig semmi bajom az Android-dal. Az iOS egy hangyafasznyival sem jobb. WP nem érdekel.

--
trey @ gépház

>eddig semmi bajom az Android-dal. Az iOS egy hangyafasznyival sem jobb

ez a 4Gb-os iPaq felhasználók igényszintje felől megközelítve valóban tökéletesen igaz

Androidra és iOS-ra iPaq a válaszban? Mivan?

Azert hozzatennem, hogy az elso iPhone OS-bol hianyzott par feature, ami akkoriban Windows Mobile-ban (HP iPaq rendszere) szepen meg volt oldva. (Csak hogy a szamomra egyik legfontosabbat emlitsem: custom ringtone, ami aztan a Windows Phone-bol hianyzott, mikor iOS-ben mar volt, "csereltek") :D De mara tenyleg nem igazan maradt versenytarsa az iOS-nek, aki szan ra annyit, az csak rosszabbul jarhat ha mast vesz.

muhaha...
--
blogom

Embere válogatja. Én Androidról váltottam iOS-ra és úgy érzem, jó döntés volt. _Nekem_ például sokkal jobban megfelel az iOS, Androiddal nem szeretnék többet találkozni.

Ave, Saabi.

"Én Androidról váltottam iOS-ra és úgy érzem"

Sok-sok évvel ezelőtt. Azóta ránéztél-e?

--
trey @ gépház

En igen. Parhuzamosan hasznalok egy Nexus 5-ot (most mar Lollipoppal) es egy iPhone 6-ot. A legujabb Android UI-jat sikerult hazavagni, egyszeruen tragedia. Az iOS meg mindig hasznalhatobb.

--
L

Ugyanezt érezte millió iOS felhasználó 6-ról 7-re, 7-ről 8-ra. Annyi különbséggel, hogy 7-ről 8-ra "No service" volt a használhatóság fokmérője. Aztán aki tudja, javította, ha a U2 albumtól tudta.

--
trey @ gépház

Meg jo, hogy ez nem igaz, a 8.0.1-ben volt a cellt kinyiro bug. De nem is errol beszeltem.

--
L

Jaja. Az UI-ról beszéltél. Az iOS felhasználók fele szűkölt, amikor meglátta gömbölyű kecskeszar kinézet után a flat kinézetet.

Mi ebben a fura?

--
trey @ gépház

Kb. 2-2½ éve, ráadásul egy évig párhuzamosan használtam egy S2-vel. Minap kezembe került egy barátom Oneplus One telefonja. Szép meg minden, de lényegi változást nem vettem észre rajta. 4.x-es Android van ezen is, azon is. Kollegák HTC One-ját meg Moto X-ét megtapogattam, de azok se bírták kiváltani az "instant get" érzést. :)

Ave, Saabi.

" de azok se bírták kiváltani az "instant get" érzést. "

Nem azt mondtam, hogy le kéne cserélned, mert az Android jobb. Azt mondtam, hogy az Android nem rosszabb az iOS-nél.

--
trey @ gépház

Én meg ezt vitatom. Igaz, az én környezetemből eléggé kilógna egy Androidos készülék. Az Apple - még ha döccenőkkel is - egy elég rendesen kitalált ökoszisztémát alakított ki a saját eszközeiből. Így nem jelentett problémát például, hogy a laptopomon lévő iTunes libraryból az Apple TV-n lejátszak egy filmet, majd azt megállítva, az iPadon folytassam. Nem tudom, mennyire gáz, hogy valaki TBBT nélkül már szarni se hajlandó, de technológiailag lenyűgözött ez az együttműködés. Ebbe a rendszerbe egy Andoridos készüléket nem tudok beilleszteni. Illetve ilyen rendszerről nem hallottam a Google háza tájáról. (konkrétan a Google Playben megvásárolt filmet rendesen lejátszani se tudom megfelelő tablet vagy telefon nélkül)

Ave, Saabi.

Nem olyan rossz az, Cyanogenmod meg az egyetlen valtozata az Androidnak, amit meg hasznalni is lehet. Inkabb a hardver minosege megkerdojelezheto OnePlus One eseten, meg a mod, ahogy kijon ha megrendeled (14 napja semmi hir rola, elore ki van fizetve, meg a CTO macbook is kijott egy het alatt, es tudtam nezni hol tart). De ettol fuggetlenul Cyanogenmoddal meg azert osszessegeben ellennek (veletlen se keverjuk a Samsung es az HTC karbantartatlan bugfixalatlan bloated menujevel), bar nem szivesen mennek vissza iOS-rol.

Én a Samsung Galaxy S2 után megfogadtam, hogy kizárólag eredeti, módosítatlan Androiddal szállított telefont leszek hajlandó használni, ha mégegyszer Androidos telefon használatára adom a fejem. Így nálam kizárólag az aktuális Nexus készülék jöhet szóba. Vagy van más telefon eredeti, módosítatlan Androiddal?
Cyanogenmodot utoljára egy HTC Desire-n használtan, esett-kelt. Nyilván az a készülék nem említhető egy postban a Oneplus One-nal - most mégis megtettem - de a Cyanogen iránti bizalmam eléggé megrendítette.

Ave, Saabi.

Nehany mas gyarto (HTC, LG, Samsung, Motorola) telefonja is elerheto eredeti Androiddal. GPE - Google Play Edition verziokra keress ra, ha ilyesmi erdekel.


Sic Transit Gloria Mundi

Egyelőre nem, jól megvagyok az iPhone-ommal, de köszi a tippet, fejben tartom!

Ave, Saabi.

omg!...

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Azt nem tudom észreveszi-e a legtöbb, Android miatt panaszkodó felhasználó, aki WP-re váltott, hogy többnyire - no offense - gagyi Androidról váltanak WP-re, amihez képest annak nyilvánvaló előnyei vannak. De kevesen váltanak, teszem azt, Galaxy S4-ről 520-as Lumiára, és mondják, hogy mennyire jó (nyilván sarkos a példa, de értitek). Normális (felső) kategóriájú Android, az esetek túlnyomó többségében normálisan is működik.

Nem, gelei majd a 40 ezer forintos WP-jéről egyből a 260 ezer forintos iPhone 6-ra vált, mert közte nincs normális androidos telefon!

--
trey @ gépház

"... mert közte nincs normális androidos telefon!"

Igen, ez nagyjából így van. :D
--
ne terelj

Miért, van? :D

Amúgy meg... "40 ezer forintos". kthx.
http://www.microsoft.com/en-us/mobile/phone/lumia1020/

"Not gone for long!

The Microsoft Mobile site is down for a short time while we are making some important changes.
Thank you for your patience. Please come back soon."

whehe

nem tudom, miről beszélsz

akkor is jó volt, amikor linkeltem, és most is

de ha nagyon nem sikerül: http://www.speedshop.hu/termekek/71122/nokia-lumia-1020-fekete.html

nyilvan csak kitalaltam, es hasraütesre irtam a szöveget, mert nincs jobb dolgom :)

nem abban kételkedtem, hogy igazat mondasz-e; arra próbáltam utalni, hogy nagy leállás nem lehetett

gyakorlatilag nincs olyan weboldal, ahol ne futottam volna még bele, hogy egyszer nem jött be az oldal, majd mire F5-öt nyomtam, már megjavult

nem jelent ez semmit

Biztos ezt az oldalt véletlenül Azure-ból szolgálták ki. Az meg ugye.......

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

Az meg ugye?

Nem csak az ar szamit. A Samsung pl. rettenetes Android verziokat takol ossze. Szerencsere eleg sok Samsung telora elerheto a CM, ha nem is official. Na, az az igazi valtas, mikor egy kozepkategorias Samsungon lecsereled a szoftvert CM-re. Meg most is nehez ekhinnem, hogy ilyen van.
Egy szo mint szaz, az Android lehet nagyon jo es nagyon rossz is. Ha az IOS-t is 30 kulonbozo gyarto takolgatna 300 keszulektipusra, az is ugyanilyen megoszto lenne.

Na és hány vevő fogja lecserélni a firmwaret? Hány vevő van, aki le tudná cserélni, de nem akar ezzel foglalkozni?

Jogos, de amit mondani akartam, hogy nem maga az Android, ami rossz.

Na igen. A gúgl ezt nagyon elqrta. Hagyta hogy a(z) (szerintem) alapvetően jó rendszerét minden jött-ment össze vissza túrja. Ha mindenki legalább olyan lelkiismeretes lett volna mint a CM csapata, akkor ez a szál most nem létezne.

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

Ez az ember csúcsfelhasználó mindenféle szempontból. El tudom képzelni, hogy én is váltanék, ha annyira fontos lenne számomra, hogy mindig mindenre a legújabb és legfrissebb alkalmazást használjam, meg ha "olyan" lenne a vállalati környezet.
Jelenleg teljesen hidegen hagy, hogy mennyivel jobbak egyes highend mobilok és egyes alkalmazások Androidon (vagy iOS-en).