1 millió dollárt adományozott Jan Koum a The FreeBSD Foundation-nek

Címkék

Jan Koum, a WhatsApp Inc. vezérigazgatója és társalapítója tegnap a Facebook-on bejelentette, hogy 1 millió dollárt adományozott a FreeBSD projekt mögött álló non-profit alapítványnak, a The FreeBSD Foundation-nek.

Koum szerint a FreeBSD lehetővé tette számára, hogy megvalósítsa ötleteit. A '90-es években kezdett FreeBSD-t használni. Ebből kifolyólag kapott munkát a Yahoo!-nál, majd később, amikor Brian Acton-nel úgy döntöttek, hogy megalapítják a WhatsApp Inc.-et, szintén FreeBSD-t használtak szervereiken és ez így van most is.

A bejelentés itt olvasható. További részletek a The FreeBSD Foundation blogbejegyzésében.

Hozzászólások

Hát nekem pl. kellene egy olyan ingyenes androidos app, ami tud export-importot a telefon - akár SIM-en levő - névjegyzékéről valamely elterjedt formátumba/ból (lehet akár VCARD, akár CSV, akár LDIF). Ha olyan a formátum, akkor persze tudja belerakni a hívó fotóját - ezt pl. sok butafon is kezelte - igaz, hogy ezeket a fotókat lehet-e egyáltalán a SIM-kártyán tárolni, abban már nem vagyok biztos. Teljesen offline, a névjegyzék olvasási/írási jogán kivül még a kártyát tudja piszkálni (ezek nyilván szükségesek), de más jog szerintem nem kell a feladathoz. De hogy ne legyen teljesen triviális, ismerje a régebbi SE-k trükkös joskapista/W joskapista/H joskapista/M jelölési rendszerét (Work phone, Home phone, Mobile phone); jó lenne ha például állítható lenne a régi GSM-kódolásba/ból kódolás, esetleg oly módon is, hogy ha valaki a régi címjegyzékben Àlmos-ként szerepel (ezzel a francia ékezetes bötűvel), azt tudja átalakítani Álmos-ra. Illetve ugyanez visszafele. Baromi jó lenne, ha el lehetne neki magyarázni, hogy a régi telefonkönyvben Kovács Béla bejegyzésemből a Kovács a vezetékév volt, és nem a keresztnév. Legalább lehetőségem legyen eldönteni, hogy mi legyen ha azonos nevű emberke van, 5 számmal. És í. t. No ha lenne egy ilyen ingyenes app, azt biztos megvenném.

Persze mivel most startupban gondolkodunk, én most megadtam a az ultimate, milliókat hozó app leírását, Bra a tied akkor az előállítása. Vagy inkább a kereskedő lennél esetleg a HR-es?

(Eddig sajnos ezek a problémák, amikkel minddel szembesültem különböző butafon és droid közötti váltásnál.)

Sikerült megfogalmaznod, hogy mire lett volna szükségem nem is olyan rég. Kicsit macera a sok eszköz között rendben tartani a kontaktjaimat. Végül az lett, hogy export vcard, aztan kézzel szerkesztgettem. A sok ide-oda konvertálásból az lett, hogy sok helyen összekeveredtek a vezeték és keresztnevek, a telefonszámoknál eltűntek a mobil, munkahelyi, stb. jelölők...
Lehetek én a mocskosul alulfizetett programozó? (Nem nagyon programoztam még összetetteb feladatot)

Szerinted honnan jött az ötlet? Amikor már 3 órája rendeztem a névjegyzékemben a totálisan kevert keresztnév vezetéknév ismerőseim adatait, és szedtem ki kis pál és pál kis közül az egyiket (néha a másikat is), akkor azért a favágás közben volt időm elgondolkodni, hogy mi is kellene nekem.

És rendben, mivel Bra nem választott, legyél te a programozócsapat vezetője :-) (Neki meg marad a hr, a pr és a grrrr közül valamelyik.)

Szerintem ha felszorozzuk virtuálisan, hogy az elmúlt 10+ év alatt hányszor említettük meg a FreeBSD nevét a HUP-on stb., akkor marketingben mi már megtettük a magunkért a támogatás terén.

A HUP a világon talán a legrégebbi weboldal, amelyik folyamatosan teret az a FreeBSD (és az összes többi BSD) körüli történéseknek. A "spread the word" legalább olyan fontos, mint a pénzbeli támogatás.

--
trey @ gépház

Job Requirements:
Ability to write complete English sentences and know the difference between "your" and "you're"

Király hely lehet ez a cég. :)
--
zsebHUP-ot használok!

Najó, ezzel valószínűleg tényleg beégtem, mint Schmitt Pál a helyesírással. :-D

Személy szerint, nekem a 9gag, s hasonló oldalakból nagyon az jön le, hogy manapság az anyanyelvi angolok nem tudnak, nem akarnak különbséget tenni a _you're_, s a _your_ között, míg bárki más igen, aki tanulta a nyelvet.

Mindenesetre – főleg a kínai webshopoknál fordul elő gyakran, – engem zavar, ha a chat túloldalán ülő ember rosszabbul beszéli az angolt, mint én.
--
blogom

Le a kalappal.

--
GPLv3-as hozzászólás.