"End-to-End" titkosítási kiterjesztést jelentett be a Google a Chrome-hoz

Címkék

Biztonsági blogján a Google tegnap egy új, End-to-End nevű kiterjesztést jelentett be Chrome böngészőjéhez. A kiterjesztést azoknak a fejhasználóknak ajánlja, akiknek magasabb fokú igényük van a biztonságra, mint amit a Chrome alapértelmezetten biztosítani tud. A kiterjesztés segítségével a böngészőben lehetősége nyílik a felhasználónak OpenPGP felhasználásával titkosítani, dekódolni, digitálisan aláírni, illetve az aláírt üzeneteket ellenőrizni. A kiterjesztés természetesen nyílt forrású.

A bejelentés elolvasható itt.

Hozzászólások

Oda ne rohanjunk. Milyen régóta vannak már törekvések ilyen kiterjesztésekre - a FireGPG is megszűnt hirtelen érdekes dolgokra hivatkozva - most meg G jó fiú és megcsinálták Chrome-hoz. Megint a piac alakításáról szól a történet. Úgy látszik az agresszívebb átrendezésért megéri meglépniük egy ilyen dolgot, amelyet oly régóta ellenezhettek, hogy ne kerüljön plain text adat a szervereikre.

Hát persze, nem mondom én sem hogy azonnal megbíznék benne. Viszont tekintve hogy G a fejlesztő, biztos át fogják nézni sokan a kiterjesztés kódját. Persze egy ilyen tehetős cégnek valszeg van kerete létrehozni egy nagyon rejtett és komplex bug-ot (ez csak feltételezés, nincs alapom kijelenteni).

Tegnap este fura is volt látni a Google-t a Reset The Net project honlapján.
Valahogy villantani kell.

"End-To-End generates Elliptic Curve-based keys, (...)"

Eee... nem úgy volt, hogy az EC-alapú generálást hekkázták meg az NSA-fiúk?!

Számomra valahogy nem derült ki, hogy pontosan mit is szeretnének titkosítani ezzel... vagy ez is 'csak' egy GPG plugin, amivel a megjelenített/beírt tartalmakat lehetne piszkálni???

--
zrubi.hu

Nekik mar amugy is van kvantumszamitogepuk :)

Eddig nem volt, most lett, de azért kurva anyját a Google-nek.

Teljesen logikus, nem ?