openSUSE 13.1

Óvatosan... (én szóltam) ;) - az eredeti itt

Jos Poortvliet bejelentette az openSUSE 13.1 elérhetőségét. Benne: több mint 6000 csomag 5 támogatott architektúrához, ugyan még nem alapértelmezett, de már mindennapos használatra alkalmasnak nyilvánított btrfs, legújabb Apache, MySQL és MariaDB frissítések, php 5.4.2, Samba 4.1, 3.11-es kernel...

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

És AppArmor, amit át kell lőni complain módba a winbind-hoz, hogy működjön a tartományi beléptetés (egyelőre ennyi bugba futottam bele, bár csak VBox-ban tesztelem)

Amúgy megint egy jó release-nek tűnik (ráadásul Evergreen lesz, úgyhogy három (?) évig kap támogatást)

BlackY

Irigylésre méltó, ahogy ki tudnak lazulni az amúgy sem stresszes, jobb gazdasági körülmények között élö emberkék, kortól, származástól függetlenül.
Büszkeség, boldogság, összetartozás, móka, csomó pozitív, ami egy ilyen videóból lejön.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

Köszi a reagálásokat, de nem volt sajnos időm foglalkozni a problémával. Ubuntut telepítettem helyette. POTENCIÁLIS OK PERSZE, HOGY AZ x MENT MEG EGY ELŐZETES GPU DRIVERCSERÉTŐL,de a körülmények nem erre utaltak, mert semmilyen módban, sem terminalban nem tudtam hozzáférni a rendszerhez. Innen jött a feltételezés, hogy az áramingadozás tett be neki. Szóval nem blamálni akartam, hiszen az openSUSE nagy kedvencem. Javítani is próbáltam, de a livecd telepítője ezt sem ajánlotta fel. Most ki fogom próbálni a 13.1 DVD-s verzióját és backupot készítek a gyökérpartícióról. Ja, az előző telepítésnél a /home sem kapott külön partíciót.

Furcsa, mert egy áramingadozás maximum egy inkonzisztens részt csinál a vinyóra, amit a rendszer javítani is tud a fájlrendszer naplózásának köszönhetően. Legrosszabb esetben LiveCD-ről (fsck) is javítható. Az automatikus rendszerjavítás tudtommal csak a DVD-telepítőben van.

Androbit informatikai magazin

ez a videó ez zseniális. aahahahahahahaha. komolyan szétröhögtem magam :D

Látom van build Raspberry Pi-re.
Azt tudja esetleg valaki, honnan lehetne letölteni?

Elméletileg a Pi armv6l, de találtam egy ilyet is: http://download.opensuse.org/repositories/openSUSE:/Factory:/ARM:/Contrib:/RaspberryPi/images/
Viszont itt érdekes, mert a nevében benne van a Pi, de az armv7l is.
A levelezőlistán azt írták, hogy "Currently, our ARM images are not ready". Igaz ez tegnap 13.21-kor volt.
Várok még egy picit, végülis nem sürget a dolog. :)

Hétvégén tettem fel az ubuntu mellé. Eddig csak jót tudok mondani róla.
Egy kérdésem van :
Hol lehet kikapcsolni azt, hogy az asztalkocka ne billenjen, ha az egeret a monitor széleihez viszem? Tegnap este állítottam be de ma már nem találom hol jártam. Elszoktam már ettől a sok beállítási lehetőségtől.

megjelent a suse tizenharom
installalom

Az Nvidia vajon mikor lesz kegyes repot-t adni a 13.1-nek?
Esetleg valaki installált már nvidia drivert? Nem akarom szétgányolni.

Csak én futottam bele: x86_64-es telepítő a particionáláskor maxon tekeri a CPU-t, majd 10 perc várakozás után elhányja magát, hogy most nem talál telepítő médiát. Nem, nem a lemezzel van baj. Virtuális gépként szerettem volna tesztelni és az iso pedig jó...

--
openSUSE 12.2 x86_64