Elop 25 millió dollár bónuszt kap, ha a Microsoft-Nokia üzlet lezárul

Stephen Elop, aki az elmúlt években a Nokia ügyeit igazgatta és aki hamarosan visszatér korábbi munkaadójához, a Microsoft-hoz, több mint 25 millió dollár bónuszt kap, ha a Microsoft-Nokia felvásárlási ügylet lezárul. A tervezett összeg 70 százalékát a Microsoft, a fennmaradó 30 százalékot pedig a Nokia állja.

Részletek itt.

Hozzászólások

A Nokia helyében inkább "fa testápolót" adnék neki :-)
De a neve sem rossz: El(l)op

Az rendben, hogy a görögök kitüntették a katonákat, de az egy elég újszerű megoldás lett volna, ha a trójaiak is...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Erre a jótékony akcióra minden bizonnyal okvetlenül szükség van.

--------------
“If there were no hell, we would be like the animals. No hell, no dignity.”

azert ha ezt a törtenetet magyar politikusok nevevel olvasnank, sem igazan hinnenk a szemünknek :)

Tragikomédia

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

nyilván nokiás dobozban kapja meg a pénzt :D

Pont ma gondolkoztam a Nokián.

A Nokiából a Jollába evakuálták a Microsoft által sorvasztásra ítélt használható dolgokat, tudást.

A Microsoft most megveszi a Nokia mobil részlegét. A Nokia mint anyacég megmarad mobilrészleg nélkül. (?)
(A telefonokat ezentúl a Microsoft saját néven adja ki? Microsoft Lumia termékvonal?)

A Nokia anyacég fuzionál a Jollával, így lesz neki ismét mobil részlege, saját rendszerrel, esetleg végre piacra dob androidos telefonokat is.

Reális történet lehet ez?

Na, várjál! Még a részvényeseknek jóvá kell hagyni a felvásárlást. De jóvá fogják, látva a részvényárfolyamokat.

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Szerintem nem. A Nokia nagyon sikeres telefonokat gyárthatott volna, ha jobban odafigyel a piaci igényekre, és nem 5 platformon próbálnak
érvényesülni. Mivel eddig sem a szakemberekkel volt a gond, hanem a vezetéssel (víziók, üzleti döntések, stb.), ebben kell változtatni.
Az MS ezt megoldotta, egyszerűen kivásárolta az egész üzletágat, berakja a saját embereit a megfelelő pozíciókra, és szépen megvalósíttatja
az alatta lévő szintekkel, amit kell. Ez jórészt világos menetrend.

Ami engem sokkal inkább érdekel, az az, hogy mi lesz az Asha telefonokkal..

- Nokiánál marad a Nokia Solutions & Networks (mert időközben kivásárolták a Siemesns részét) - ami azért *nagyon* nem kis része a Nokiának.
- A Microsoft nem használhatja majd a Nokia nevet.
- MS 10 évre megkapott minden Nokia mobilos szabadalomnak a használati jogát.
- A HERE és még egy-két apróság marad a Nokiánál.
- Viszont a slusszpoén: elvileg Nokiának megvan a lehetősége, hogy pár év múlva újra beszálljon a készülék bizniszbe.

Legalábbis ezt mondta egy NSN-es ismerős.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

" - Viszont a slusszpoén: elvileg Nokiának megvan a lehetősége, hogy pár év múlva újra beszálljon a készülék bizniszbe."
Ez nehezen hihető, pont a név a legnagyobb értéke. A SonyEricsson különválásnál egy új Ericsson nevű mobil piacra dobása nem véletlenül lett megtiltva az Ericssonnak.

Ha csak 10 millióból 400 lenne az arány! De sajnos a 10 millió többségnél fejben hasonló fogalomzavarok vannak. Nemcsak itt, a többi ország átlag vásárlója sem különb. A Nokiánál jóval kisebb presztízsű Alcatelt is piacon tartják a kínaiak mert a legtöbb vásárló fejében az egy francia mobil, habár fogalmam sincs honnan őriznek szép emlékeket róla.

Ja, vannak ilyen beidegzősédek...
Kollégám mondja a múltkor, hogy venne a lányának telefont.
A kiscsaj kinézett egy iPhone-t, kérdezi tőlem az apja, hogy van-e olyan Nokiából, mert akkor azt venné :)
Pff, mondom ember dehogyis, amúgy meg felejtsd el az egész márkát a francba (Nokiát).

--------------
“If there were no hell, we would be like the animals. No hell, no dignity.”

De még kb azt se mi az a Microsoft...
Csak leragadt telefon ügyileg, mert a ~10 éves kort megért tégla nokiában, eddigi életciklusa alatt kétszer kellett akkut cserélni, de amúgy bírja még, és emiatt az lett/maradt a favorit márka. Több hasonló felfogású figurát ismerek…

--------------
“If there were no hell, we would be like the animals. No hell, no dignity.”

Tudom, hogy régen minden jobb volt és hogy a Nokia 6310 az a telefonok császára és az összes okostelefon elbújhat mögötte, hiába négymagos, 64 bites meg minden, de akkor is örülök neki, hogy a Nokia monopóliuma kezd megtörni a fejekben (amellett, hogy a finnek kedves embereknek tűnnek, és sajnálom őket kicsit). Szerintem a sok-sok ócska telefonjával (3210-es a kígyós játékkal és a cserélhető előlappal... ki emlékszik még, hogy azt mennyire vitték? Rosszabb volt nézni, mint most az iPhone-ért napokig sorban állókat) eléggé visszafogta a fejlődést, és a felső kategóriás készülékeiben sem láttam túl nagy fantáziát. A Samsung legalább le tudta másolni az iPhone-t az elején, ami jó ugródeszka volt ahhoz, hogy mostanra normális telefonokat gyártsanak, és kicsit tolják a fejlődést. Biztosan kapni fogok itt ezért, de valahogy nem tudom átérezni, hogy milyen jó lehet 240x320 pixelen SSH-zni normális méretű kijelző helyett, meg azt sem tudom elképzelni, hogy milyen előnyei lehetnek egy kis fiszfasz billentyűzetnek egy modern, jól működő érintőképernyővel szemben.

--
"Trollhammaren sveper igen..."

Annyira én sem vagyok oda a Galaxy S4-ért (a többit még annyira sem ismerem), de a régi Nokiákhoz képest szerintem egy mai bármilyen közép- vagy felső kategóriás androidos telefon sokkal-sokkal jobb. Viszonyításról volt szó, a Samsung is csinált annak idején ugyanolyan béna telefonokat, mint a Nokia, ma meg azért főleg ők pumpálják a versenyt az androidos oldalról.

--
"Trollhammaren sveper igen..."

Samsung alsó-közép kategóriában egy nagy rakás szemét, mindenkinek teljesítmény, fagyás, stb. gondjai vannak. Akkor már sokkal inkább a kínai androidos telefonok, az lényegesen jobbak. A technikai összehasonlítás meg értelmetlen, mert a képcsöves tv-t sem hasonlítjuk a plazmával. De ha akarunk összehasonlítást, akkor egy hasonló áru Lumia mind sebességben, mind stabilitásban rommá alázza a Samsungokat...

Most épp egy S3-ast nyúzok iPhone4 helyett, mert mivel bedőltem a nagy Androidos hípe-nak, azt hittem, hogy ez fejlődés lesz az iPhone után. Az, hogy hetente újra kell indítani, mert annyira belassul, még oké is lenne, de az, hogy néha nincs hang hívás közben, az már kevésbé megbocsájható.

OK, kap nehany millat. De ezt megis mikor dontottek el a cegek? Mielott beult volna a tronba, vagy netan utana. De akkor is hogyan. (Nem, nem olvastam el a hivatkozott cikket.)

Az a "néhány millát" átszámítva forintra mai árfolyamon 5,5 milliárd HUF. Ha havonta 1 millió nettót keresnék (ami igencsak tisztességes alkalmazotti fizetés lenne), akkor mindössze 458 év alatt gyűjtenék össze ennyi pénzt (feltételezve h. 1 fillért sem költöttem el belőle). Csak hogy szemléltessem a számok nagyságrendjét...

Számoljunk a 10x-vel, akkor már "csak" 45 évi kereset. De így átszámolva évi kb. 540.000$ jön ki. Annyit az USA top 1%-a keres talán. Ez a 25 millió $ pedig csak egy bónusz volt, nem ebből kell élete végéig elnyomorognia, emellett még jön a normál fizetése is, valószínűleg sok sok évig.

kéne csinálni egy alkotmánymódosítást gyorsan a finneknél :)

Hi, Trey, vegyél be a cégedhez ahol dolgozol! Ígérem, számíthatsz rám! Lelkiismeretesen törekszem majd a tönkretételedre, feltéve ha előre megígéred, hogy „siker” esetén, vagyis miután csődbe juttattalak, fizetsz nekem végkielégítésként/jutalomként/célprémiumként (tökmindegy nekem milyen címen...) néhány millió dollárt!
-------------
Honlapom: http://parancssor.info
Könyvem a VIM-ről: http://mek.oszk.hu/09600/09648/#
=== Sabayon disztró, DWM ablakkezelő ===