Heisenbug lesz a Fedora 20 kódneve

A Red Hat-os Robyn Bergeron tegnap bejelentette, hogy a javaslatok közül szavazás útján megszületett a Fedora 20 kódneve. A Fedora kódneveknek megfelelő kapcsolatban kell állniuk egymással. A Fedora 19 kódneve "Schrödinger's Cat" volt. A Fedora 20-é "Heisenbug" (ismert még "schrödinbug"-ként is) lesz.

Hozzászólások

Nem igazán volt ez froclizás (bár nem tudom, mit értesz ez alatt). A dolog úgy jutott eszembe, hogy a jelenlegi névjavaslatok között felbukkant a Mikulás mint Scrödingerrel kapcsolatos dolog, sőt, még számos szavazatot is kapott (750-et, miközben a nyertes is csak valami 1500-at). Gondoltam ha már ilyen szabadon lehet asszociálni, folytatom egy kicsit, de amúgy semmi bajom se a Fedorával se a Windowszal.

Egyébként programozási hibáról disztribúciót elnevezni, az mi, ha nem froclizás. :-)

---
Science for fun...

Hát, ez az egész pont másról szól :) Mi fedorások vállaljuk, hogy szokatlanul geek vagy őrült neveket választunk, azért hogy a fél világ vagy így, vagy úgy de rólunk beszéljen. Innen indult a hotdog-os megmozdulás és a többi is. Mi különbözünk, és tudjuk mit miért teszünk, kár hogy az emberek sokszor félreértik, de ha ez kell hogy figyeljenek, hát legyen.
Vállaljuk azt is, hogy amennyiben lehetséges szabad szoftverekkel támogatjuk a komplett rendszert, és nem félünk attól, hogy "összekoszoljuk" magunkat, ha egy-egy feature-ről vagy lehetőségről van szó. Igyekszünk a határokhoz képest mindig a legújabb dolgokat belecsomagolni, és nem a pre-alpha kiadást is stabilként az emberek arcába tömni.
Ez persze azzal jár, hogy egy vagy több rész nem tökéletes, de azt is látni kell, hogy ami innen kikerül azt bárki felhasználhatja, és használják is sokan. EOF.

Az tényleg nem jellemző. Az más kérdés, ha Te annak tekinted az adott program legfrissebb, stabil kiadását. Mellesleg nem vagyok meggyőződve, hogy a Debian szemlélete jobb. Láttam én már olyan csodát, hogy egy adott kernelverzió valamit nem jól kezelt, szívás volt vele, a Fedora legfrissebb kernelében már rég megoldott volt az illető probléma, már csak halvány rossz emlék mindaz, ami más disztribúcióknál éppen valóság.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mi fedorások vállaljuk, hogy szokatlanul geek vagy őrült neveket választunk, azért hogy a fél világ vagy így, vagy úgy de rólunk beszéljen

No, akkor a teljesseg igenye nelkul, itt van nehany nev abbol az idobol, amikor meg hasznaltam Fedorat: Heidelberg, Bordeaux, Cambridge, Constantine, Verne. Ezekre azert nem kapja fel a fejet a fel vilag ;) Nekem egyebkent mindegy, nincs ember aki megjegyzi ezeket. Ha jol emlekszem a Fedora Core 1 valamikor 2003 oszen jott ki, azota 10 ev alatt 20 nev. Most komolyan, kit erdekelnek ezek, ha ilyen gyorsan jonnek-mennek?

és nem félünk attól, hogy "összekoszoljuk" magunkat
Jaja, ezt megmutatta az elozo nevvalasztas :D

Az Ubuntunál és a Debiannal is tök fölösleges a név. Engem csak megzavar, pedig ott gyakrabban emlegetik nevén a rendszert. A verziószám pedig mindenkinek egyértelmű. Főleg az Ubuntunál, ahol ugye a megjelenés dátumából képzik.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Heisengub, Heisenbug, csak kevés legyen benned a bug.

:)

Mennek már a macskás poénok?

>>: sys-admin.hu :<<