39 kilométer magasból ugrott a Raspberry Pi-jal felvértezett játékmackó

Címkék

Mikró, flipper és szemüveg után a világűr határára is eljutott a Raspberry Pi projekt. Felix Baumgartner világrekordot jelentő ugrását koppintotta le David Akerman, a magasrepülés és a Pi szerelmese (sőt, igazából még meg is fejelte). A szervező a Pi-t repülésirányító központként használta a mackó belsejében. Az indulás pillanatait videón is megörökítette:

A repülést és a szerencsés földet érést élőben közvetítette a maci.

További infó és összehasonlítás a két ugrásról itt.

Hozzászólások

Nem igazán érzem a hírértékét ennek a szenzációs tettnek.
Most már bármit amit jó magasan kidobnak az benne lesz a hírekben? Mert tegnap az egyik híradó is jócskán elidézett a téma fölött.
De az hogy igazából mi szüksége volt a macinak a Raspberry Pi-re az nem derült ki.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

"Nem igazán érzem a hírértékét..."

Nos, ez bizonyára nem véletlen. :-)

Rémlik, hogy pár éve tabletet először egy olyan képen (videón?) láttam, ahol a kérdéses eszközt egy srác nyakba akasztva hordta. Körülbelül úgy nézett ki vele, mint egy gályarab, de láthatólag nagyon büszke volt rá. Mármost az a tény, hogy ennek ellenére a táblagép slágertermék lett azt bizonyítja, hogy a hírérték hogy úgy mondjam erősen relatív dolog.

---
Science for fun...

ezek szerint megtalálta a kollega a streaming adást. amikor bementem délután a szerkesztőségbe, ezzel fogadott, hogy megvan a nap híre :))))
számomra is meglehetősen kérdéses a hírértéke, az más kérdés, hogy az emberek ezt zabálják. kell a nézettség, mint a falat kenyér
--
openmoko csere itt :)

Faja :D A hangsebesség megvolt? :D

Eh, azt hittem a maci a pi segitsegevel rogzitette a zuhanast, vagy valami erdekes.... ez igy erosen semmi.

Ezek nem félnek, hogy egy ilyen rossz helyre esik? Egy autó szélvédőjére pl. az autópályán. Volt régebben egy apuka, aki a kisgyerek játékvonatát küldte fel, az is rossz lehet, ha valakinek a fején landol.

Szegeny maci.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.