Átalakította a Google a Gmail inbox-ot

 ( trey | 2013. május 29., szerda - 21:44 )

Hogy könnyebben tudjuk leveleinket csoportosítani, szortírozni, a Google vadonatúj, átalakított Gmail inbox-ot jelentett be desktop és mobil platformokon egyaránt. Akinek nem tetszik majd az új kinézet, működés, egyszerűen visszatérhet a korábbi verzióra. Az új inbox-ot fokozatosan vezetik be. Aki szeretné hamarabb bekapcsolni desktopon, az megteheti. Részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Az ötlet talán jó is lenne, DE valoszínű, hogy az Inbox így még fragmentáltabb (értsd átláthatatlan) lesz. Van már nekünk Classic, Priority Inbox, Starred Item. Most meg ez is ... ez így már talán túl sok!

Jah... mobilon azért tosszák meg az új Hangouts-ot, amit a Talk helyett vezettek be és nem a Messenger-t cserélték le... :)
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Nem azért, de ugyanezt csinálom szűrőkkel és folderekkel (címkékkel) évek óta. Attól, hogy most nem bal oldalon, hanem felül kell váltani, mi változott?

hat ez erdekes lesz, kivancsi vagyok hogy fog kiferni a >20 cimke ott felul...

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

itt 120. remélem, nem kavarnak be a szakiknak - power usereknek az egységsugarúak kedvéért.

Nem címkék szerint rendez. Megpróbálja kategóriákba sorolni a beérkező leveleket. Jelenleg 5 kategória van. Arról dönthetsz, hogy az öt kategória közül melyik legyen látható. Illetve felülbírálhatód a google besorolását. Ha csak az Elsődleges kategória van kiválasztva (ezt nem is lehet törölni), akkor kb. ugyanolyan felületet kapsz, mint amilyen a régi rendszer volt.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

Felteszem a felsorolt kategóriákba automatikusan fogja szétszórni a leveleket.

engem már csak az érdekel, hogy automatikusan honnan fogja tudni (főleg nálunk) hogy melyik mail melyik kategóriába kell kerüljön :)

Te állítod be, és tanítod az algoritmust, ahogy eddig is a címkéknél.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods
Get dropbox account now!

Akkor meg minek? :) A címkékkel is ugyanezt meg lehet csinálni, ahogy már többen is leírták.

Kell hogy érezzék a júzerek, hogy mindig kapnak valami jót, újat, meggyőzőt. Így mindig lelkesen adják majd személyes adataikat a cégnek, és másokat is meggyőznek majd, hogy tegyenek így.

Amíg a POP3-at nem alakítják át, nem aggódom. :)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

promotions.. instant spamnak jeloles. social. szinten, amelyik siteon vagyok azt ugyis nezegetem rendszeresen ugyhogy hagyjon beken a tobbi szinten hagyjon beken. mondhatni priority spambox.

amugy meg locsemege + 1, csak imap-al.


I hate myself, because I'm not open-source.

Ami eddig spam volt, ez után is spam lesz, egész egyszerűen csak annyi történik, hogy a szemed elé, jobban látható helyre hozzák a címkéket, mert valószínűleg az advanced usereken kívül más nem nagyon használja.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods
Get dropbox account now!

Mi a gondod a POP3-al?

Olvasottnak jelölés hiánya, nem lehet csak a fejléceket letölteni, nincs push támogatás, stb...

Más a koncepció. A POP3 letöltésre való. Az IMAP távoli olvasásra, rendezgetésre, stb.

Az IMAP-ot már majdnemhogy átalakították. :) Ha egy levélen több címke van, az több folder alatt látszik. Nem azt mondom, hogy ez szigorúan véve belenyúlás a protokollba, de tágabb értelemben igen. Pl. mobil kliensek közül többen nincsenek is nagyon elragadtatva tőle (legtöbbnek amúgy se erőssége a sok levél kezelése).

+1 a Google-nek hogy nem erőltetik rá az emberre az újításokat.
Egyébként már várom a Microsoft-os remake-t a videóról^^
-------------------------------------------------------------------------
Nem, de lehetne.

"Egyébként már várom a Microsoft-os remake-t a videóról"

Aztán csak arra kell majd vigyázniuk, hogy nehogy valahogy véletlenül kiszivárogjon a belső fogyasztásra szánt filmecske.

--
trey @ gépház

Úgy érzem, hogy csak azt sajnálják, hogy nem nekik jutott eszükbe.

Én is szeretem bennük ezt a rugalmasságot, nem erőltetik az XMPP-t sem mostantól:

https://www.eff.org/deeplinks/2013/05/google-abandons-open-standards-instant-messaging

Nem tudom miért döntöttek így, de az a tapasztalatom, hogy csevegésen kívül amúgy sem volt jó semmire. Fájlt küldeni szinte sosem tudtam, ha engedélyezte is többnyire megállt átvitel közben, hang és videocsevegés meg eleve nem xmpp-n ment hanem saját kiegészítéssel, szóval ha nem csak én futottam ebbe bele, akkor érthető.

Számomra is érthető, hogy miért akarja a server-to-server XMPP kiterjesztés kinyúvasztásával elleheteleníteni a többi szolgáltató kapcsolódását a gtalkhoz (vagy újabban Hangoutshoz), de ezzel egyre kevésbé nyitott elveket mutat a külvilág felé.
A Facebookhoz hasonlóan itt is alapelv lesz lassan, hogy ha valamit akarsz, akkor regisztrálj be, másképp nem láthatod majd a tartalmat, nem kommunikálhatsz a Google tagokkal, stb.

Lehet mutogatni, hogy szar az Apple "walled garden" filozófiája, de a Facebook is ilyen, és úgy látom, hogy a Google is ebbe az irányba halad...

És a CALDAV-ot is le akarják állítani, ez nekem jobban fáj, de mindegy, majd keresek más lehetőséget.

Uhh, erről még nem is olvastam...

too much hupmaszlag can do that to you

+1

Ez úgy működik, hogy van egy újítás, visszatérhetsz. Aztán mikor már többség átállt az újra, megszüntetik a régit és a maradék felhasználót is átmigrálják ha akarják, ha nem. Lásd Facebook idővonal.

Nem vagyok meggyőződve, hogy ez most irónia, vagy komolyan gondolod.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

jáj, megelőztél

+1 a Google-nek hogy nem erőltetik rá az emberre az újításokat.

not sure if irony or not

ott a telefonon milyen video az? tudja valaki :)
--
A legértékesebb idő a pillanat amelyben élsz.
http://phoenix-art.hanzo.hu/
https://sites.google.com/site/jupiter2005ster/

Be is kapcsoltam az iskolai emailen és már elsőre nagyon jól szortirozta az üzeneteket! Kíváncsi leszek hosszabb használat alatt milyen lesz.

Hogyan kell bekapcsolni? Nem találom.

A privát mailemben én sem látom még. Azt írták figyelgetni kell hogy megjelenik-e a beállítások között.
Így: http://oi44.tinypic.com/15hgy6b.jpg

Köszi! Akkor még nincs :)

nekem is jónak tűnik. majd kiderül hogy milyen.
az új levélírás valóban trágya. a régi jobb volt. de nem tértem vissza mert úgy is az újat fogják használni egy idő után defaultból szóval nincs sok értelme. annyira nem használhatatlan.
a címkék helyett meg egyértelmű hogy jobb lett volna ha könyvtáraznak. szerintem pont ezért nem használták olyan sokan, mert nem egyértelmű a gyökjúzernek hogy mia búbánat az a címke..
--
A legértékesebb idő a pillanat amelyben élsz.
http://phoenix-art.hanzo.hu/
https://sites.google.com/site/jupiter2005ster/

"a címkék helyett meg egyértelmű hogy jobb lett volna ha könyvtáraznak. szerintem pont ezért nem használták olyan sokan, mert nem egyértelmű a gyökjúzernek hogy mia búbánat az a címke.."

Ezenfelül elég irritáló, ahogy az IMAP vagy a POP kapcsolódáskor ezeket a címkéket megpróbálja egy folderkáosznak reprezentálni, de ettől még irritálóbb, hogy nem létezik olyan, hogy levéltörlés. Még akkor is ha csont üres a mailbox, és 0% used, POP-on lejön az összes levél amit eddig valaha kaptál. Szuper.

szvsz a gmail webes felulete evek ota robog a hasznalhatatlan fele, innovacio van benne, csak egyre kevesbe atlathato...

--
FBK

Én nem értem mi a fenének variálják azt ami bevált és régóta működik...
lásd levélküldési felület, csak _ideiglenesen_ maradhatok még a réginél, pedig az új levélküldési felület egy rémálom... lehet, ideje átállni levelezőkliensre webmail helyett :P

Kezdettől fogva mail klienst használok. Nincs is gondom azzal, hogy mindig valami új szutyokhoz kell alkalmazkodnom.

Évek alatt persze a Thunderbird is változott, de ezek nem tolakodó, hanem a munkát segítő bővítések voltak, az arculatot nem borítják fel az újabb kiadásokban.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Idézet:
lehet, ideje átállni levelezőkliensre webmail helyett :P

Van benne valami. Bár a google elég magasra tette a lécet nálam a levelek beszélgetésbe rendezésével. Anno próbáltam a thunderbirdöt is, de ott sem rendezte úgy ahogy azt a gmailen megszoktam. Valami hasonlót csinál majd a Geary is, de egyelőre még nagyon sovány, kevesellem benne a beállításokat. Bízok benne hogy csak azért ilyen, mert még fiatal projekt.

szerk.: Ha valaki ismer olyan klienst, amelyik a kimenő és bejövő leveleket is egy szálba rendezi, ne tartsa magában! ;)

"szerk.: Ha valaki ismer olyan klienst, amelyik a kimenő és bejövő leveleket is egy szálba rendezi, ne tartsa magában! ;)"

Outlook :)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Az képes ilyenre? Nofene. Bár ahhoz vissza kéne állnom Windowsra, ahhoz meg egyelőre nincs túl sok kedvem. Vagyis a pénztárcámnak. Varezolni meg nem szokásom. De ez azért érdekes. Majd ha Outlook közelébe jutok megnézem magamnak.

Cégnél azt használjuk, tényleg tudja. Még a webes verziója, az OWA is.

Ez utóbbi egészen biztos, hogy tudja, tapasztalat.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ez az újrafeltalált cimkézés, ami a Gmail indulásakor annak egyik első újdonsága volt? Csak most az a különbség az akkor felhasználói felületen bevezetett tulajdonságokhoz, hogy ez most szinte kötelezően érvénnyel a felhasználok szeme elé?

Nope. A cimkeket te magad definialod, szabalyokat rendelsz hozzajuk, igy kerulnek a levelekre labelek. Az uj Inbox viszont intelligencsen probalja meg kitalalni, az adott beerkezo email melyik kategoriaba tartozik.

--
L

Sot, en most bekapcsoltam es ugy tunik, kizarolag az Inboxot valogatja szet, cimkezett level nincs koztuk. Tehat ez egy kiegeszites a labelek melle.

--
L