Érkezik a Half-Life 2: Deathmatch Linuxra

 ( trey | 2013. március 15., péntek - 10:39 )

Szemfülesek észrevették, hogy a Steam-en a Half-Life 2: Deathmatch (Linux) "Not Available"-ről "Not Installed"-re változott. Bejelentés még nem érkezett a Valve részéről, de a korai tesztelők között már volt olyan, aki arról számolt be, hogy működik a játék. Voltak, akik el tudták indítani a klienst, de az szervert még nem talált. Valami megmozdult. Mivel a Half-Life 2: Deathmatch erősen épít a Half-Life 2-re, várható, hogy utóbbi is hamarosan elérhető lesz a linuxos játékosok számára a Steam-en keresztül.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nemreg vittem vegig ujra az elso reszt. Remelem joaras lesz a 2 :)

--
Debian Sid Xfce

Jól értem h. egy 9 éves játékról megy itt most az izgalom?

Biztos barlangban laksz.

--
trey @ gépház

Ezért kérdeztem...

Ha közelről nézed, akkor azt látod, hogy a Valve kiad egy 9 éves játékot Linuxra. Ha egy lépést hátrébb lépsz, akkor azt látod, hogy soha nem látott, nyugodtan történelminek nevezhető változások indultak meg a Valve-nek és a Steam-nek köszönhetően Linux platformon. Egyébként a Source engine Linuxra portolásából egyenesen következik, hogy a Valve többi játéka is futni fog előbb-utóbb Linuxon. Nem csak a 9 évesek, hanem a frissen kiadottak is.

--
trey @ gépház

Thx.

Érdekes, hogy Team Fortress 2 már van.
Tudtommal az is Source Engines.
Ennyire specifikus barkácsolások lennének a kódban, és most azt tisztogatnák?

+1

Milyen frissen kiadottak? Valve evek ota ((mar tobb is igazabol) nem adott ki egyetlen eredeti jatekot sem, max olyat ami egy expansion packnak illene be, amiota dol be a penz a steambol mar szarnak minden masra, barmi eredetit kiadni mar reg elfelejtettek (sajnos)

Portal2 nem kicsit túlszárnyalja az expansion pack fogalmát, de részben igazad van.
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

ezt az "egyenesen kovetkezik" dolgot te komolyan gondolod? a (kozel)multban ez a vagyalom nem igazan teljesult be.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Tudsz róla, hogy a Valve konzolján Ubuntufog futni?
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Forrás? :3

common sense :)

a kerdes egyaltalan hogyan jon ide?

az Unreal engine-k par verzioi pl. portolva vannak, am szaz okbol kifolyolag csak a ra epulo jatekok toredeke megy nativan Linuxon. emiatt kerdeztem fentebb.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Az Unreal Engine-nak kevés köze van a Steamboxhoz és a Valve-hoz.
A forrásokat csak azért nem keresem meg, mert egy szimpla kereső, és pár szó beírásával bárki megtalálja. Ha esetleg nem is "egyenesen következik" mostmár nagyon kicsi az esély arra, hogy Valve hirtelen dobja az összes Linuxos dolgot amivel az elmúlt pár hónapban foglalkozott.
Amúgy a Steam Linux fórumában sok érdekességet találni.
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

elbeszélünk egymás mellett, illetve talán nem értjük egymást.

még egyszer próbálom: az, hogy egy játék alatt milyen motor dolgozik, nem egyedüliként lényeges a portolás tekintetében, tehát sok minden nem következik belőle egyenesen. még házon belül sem. baromira mindegy, hogy Valve vagy nem Valve, mindegy az is, hogy a Valve levélnehezékén mi fog futni, Ubuntu vagy más disztribúció - sőt maga az eszköz léte is mellékes, általánosságban beszéltünk linuxos sw verzióról.

a trey által megfogalmazott leányálom szerint innen mindennek futnia kellene natív binárissal záros határidőn belül. ezt pedig megnézem magamnak.

azért hoztam fel az Unreal témát, mert ebben az értelmezésben a jelenség ott nagyon szembeötlő.

szerintem

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Nem, nem beszélünk el egymás mellett.
A nem kicsit meglepő, de igaznak bizonyuló hírekben arról beszélnek, hogy egyszercsak úgy az év vége felé majd megjelenik a Steambox. Abszolút nyilvános, hogy ezen egy Ubuntu variáns fog futni. A Valve pont emiatt elkezdte portolgatni a saját Source engine-os játékait. Hiszed vagy nem, a már portolt 80+ játék minden különösebb gond nélkül fut Linux alatt Steammel együtt. Amit akár te is kipróbálhatsz, mint ahogy itt már jópáran megtettek, velem együtt. Gabe Nagytestű Newell időnként fricskázza a népet néhány dologgal, példaként utalt olyasmire is, hogy a HL3 - ha lesz egyáltalán valaha - kizárólag Linux alatt fog futni. Persze ez kizárt, de az hogy először arra jelenik meg, minden bizonnyal a Steambox-szal együtt, az nagyon-nagyon valószínű.
És ennek nincs köze ahhoz a töketlenkedéshez amit a régi portolt játékok körül láttunk, mert naponta jönnek hírek miket csináltak már meg. Amiket Trey is iderak, hány százalékkal nőttek a Linuxos részesedések, azt más linuxos gamer site-ok szintén megteszik, mióta lehet portolni ubuntun kívül máshova is, megugrott a linuxosok száma. Ide pont tegnap tették ki a hírt, hogy már igen közel járunk a Macesekhez, pedig a dolog még inkább béta fázisú.

Aztán lehet igazad van, de ez itt kőkemény üzlet, már nem hobbi Open project, nem valószínű, hogy ugyanazok sorsára jut. Az Unreal-es töketlenkedést sosem értettem, pl. a Rainbow6Vegas2-t még én is win alatt vittem végig, mert egyszerűen nem indult Linux alatt, pedig elvileg működnie kellett volna. De Steam alatt pöpecül ment minden amit ki tudtam próbálni.
Tehát a szerinted leányálomnak vélt dolog igennagy részben már megvalósult. Lehet tagadni, de már hinni sem kell benne, mert -ismétlem- megvalósult.
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

A HL2 egy legendás játék. Nincs mit indokolni ezen.
----
India delenda est.
Hülye pelikán

+1
Nehanyszor mar befejeztem. Amint kijon _nativ_ valtozat linuxra, rakom is fel. (nem mintha a wine/crossover -el lennenek gondok )

Legendásan vicces, ahogy töketlenkednek vele.

Az igazi legenda a Half-Life.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Nem kell a nosztalgia. Jó volt az egy, de hangulatilag a kettő veri, számomra. És nem vagyok egyedül.
----
India delenda est.
Hülye pelikán

Nem nosztalgia, mai napig jobbnak tartom az egyet, mint a kettőt.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Történetileg, nehézségben, hangulatban mindenképp jobb. Mondom ezt úgy, hogy Half-Life 2 találkozókra járok.
Az eredeti Op. Force, Absolute Redemption és a Blue-Shift olyan komplex, hosszú, részletekbe menő dolgokkal van tele, ami óriási a HL2-höz, és epizódjaihoz képest. Black Mesa Source-nak volt miből táplálkoznia.
Az Op. Force után mostanában épp a Blue Sifttel szórakozom esténként pár percet. Wine-nal, mert tökéletesen fut.
Egyébként én a natív Portal2-vel lennék végre boldog.
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Akkor már a black mesát is :)