Októberben érkeznek az első Ubuntu-s okostelefonok a fogyasztókhoz

Címkék

Mark Shuttleworth - az Ubuntu alapítója - a CIO Journal-nak megerősítette, hogy ősszel érkeznek a fogyasztókhoz két nagyobb piacra az első Ubuntu-t futtató okostelefonok. Hogy melyik ez a két nagyobb piac, azt Shuttleworth nem árulta el, de szavaiból arra lehet következtetni, hogy az egyik az Észak-Amerika lesz. Shuttleworth arról is beszélt, hogy a készülő Ubuntu-s okostelefon elképzelés a szolgáltatók figyelmét is felkeltette. A fejlesztők február végén férhetnek majd hozzá az Ubuntu-alapú okostelefon operációs rendszer Galaxy Nexus-ra optimalizált verziójához.

A részletek itt olvashatók.

Hozzászólások

Tök jó lenne egy dokkolóval meg minden, de még fél tucat kérdőjel van a rendszer körül...

- Ha nincs feloldó oldal akkor egy rossz mozdulat és random hívásokat intézek?
- Hogyan lehet bezárni a programokat hogy ne legyen 5 perc alatt egy laggoló kőtéglám?
- Szép az óra/értesítés megjelenítő de akkor saját háttérről le is mondhatunk? (Ugyanez nem tetszik a win mobilban sem. Oké lockscreenbe már lehet rakni, de nekem általában energiatakarékosra van/volt minden mobilom állítva ezért nem is sokat látom...)
Mostani mobilon meg olyan jó hogy kedvesem mosolyog vissza.. :D
- Profilkezelés lesz benne mint az új Blackberry-ken? (Lehet bilibe lóg a kezem..)

Pro:
- ssh-s böngészős kis mindenes munkaállomás all in one! YEAH! :D
(Csak bírja az akkuja.. ;-) )

Szerintem ügyes a taktika!
Először kiadják, egy már létező hardware-re, majd a felhasználói visszajelzések alapján, egy (feltehetően) használható, zavaró hibáktól mentes telefont vehetsz(milyen áron?)az év végén, az optimalizált szoftverrel!
A kérdéseidre a választ februárban meg fogod kapni a levlistákon és a fórumokon :)

Nekem máris az az első kérdésem, hogy a root jelszó a telefont illeti, mint az Androidnál(sebezhetőség hegyek) vagy engem mint tényleges gazdáját a rendszernek, mint asztali számítógépen(valamivel táplálhatom az illúzióimat...) ? Mert előbbi esetben sztem kb. meg se jelenjen...

Q: Will I have root access to modify my phone's core components, unlike on Android?
A: This can't be yet predicted. While Ubuntu itself aims to be a completely open system, and as a part of its philosophy Canonical will recommend this approach, the manufacturers themselves may decide to lock the system down in a way similar to Android. This is because limited access to core resources means much easier support for manufacturing companies. Locking down mechanisms won't be a feature of Ubuntu Phone OS, but manufacturers can't be forced to leave the system on their phone fully open.

source

=Λ=

És mikor lehet már tesztelni vajon? :)

elég vagány lenne ubuntu-s telefonnal rohangálni :) remélem jók lesznek.

Ez pedig legalább annyira szánalmas lenne, mint amennyire szánalmas, ha valaki "vagány", mert iPhone-nal, vagy S3-mal rohangál. Ha a használati értéke miatt van szükséged rá, akkor ok, de ha csak divatcikk, akkor...

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Gondolom ez telefonfüggő lesz. Dokkolni kell, és a dokkolóra kötöd rá a hardvert, pl billentyűzet, monitor. A Galaxy Nexuson van oldalt három pötty amik végülis dokkolásra való érintkezők, szóval nagy valószínűséggel ott megy majd a kommunikáció, bár én úgy tudom, hogy a microusb-n keresztül is tud menni a hdmi jel. Azt mondja az internet, hogy egy MHL típusú kábel kell hozzá ( http://image.made-in-china.com/2f0j00JMltIGbUbAkg/Mhl-Cable.jpg )

Ugyan, a divat már csak ilyen... :) Nekem a kedvencem a rendszerváltás környékén menő KGM-es, Billás reklámszatyrok voltak, amelyek egyre kopottabban hirdették azt, hogy tulajdonosa bizony egy világlátott, nyugatot megjárt ember. Ma pedig ilyen divatcikk a minden reggel az otthoni kotyogóson lefőzött Omniával újratöltött, a villamoson büszkén szorongatott Starbucks-os papírpohár.

olyan emberek között mozgok, ahol senki nem lesz szánalmas azért, mert örül valaminek. amit itt prezentálsz arról az jut eszembe, ahogy az ócska bulvár lapok nyomják, hogy valaki szánalmas, ciki stb ezért azért amazért. komolyan sajnálom, hogy az, hogy örülnék egy ubuntus telefonnak belőled ezt váltja ki.

hogy alakult ki itt ez a folyamatosan egymást ledorongoló kultúra?

Érdekes, soha nem olvastam bulvár lapokat, mégis így gondolom. Lehet, hogy más az értékrendünk. Én a divatmajomkodást tartom gáznak, te meg azt, aki ezt annak tartja. Nem vagyunk egyformák. Nem hiszem, hogy ettől te vagy én több/kevesebb lennénk.
Azt meg félreérthetted, hogy nekem nem azzal volt bajom, hogy örülsz egy Ubuntus telefonnak (sőt), hanem ha azzal kérkedsz, vagánykodsz. Gondolom érzed a kettő közti különbséget.

Hogy alakult ki?! Hosszú évek kemény munkájával. :)

Kerem tegyek meg tetjeiket mennyire szorgalmasan fognak minden informaciot gyujteni a felhasznalokrol, avagy egy ujabb felvonas az unity&dash&etc adatgyujtes temakorben...

a) beprobalkoznak valami ujabb suttyosaggal
b) nem probalkoznak be valami ujabb suttyosaggal

Akkor itt is lesz helye annak a reflexnek, hogy ubuntu le és gentoo fel? ;)

-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --

Ahhoz képest, hogy egy(?) hónapja még csak tech-demot tudtak mutatni, impozáns.