Linuxosok részaránya a Steam-en (2013. január)

Címkék

Linuxosok részaránya a Steam-en (2013. január)

A Valve közzétette a 2013. januárjára vonatkozó Steam Hardware & Software felmérésének eredményét. További részletek itt.

Hozzászólások

Gyarapszunk csak lassan... Szegény Intel 965 Express vga-s gépemen nem tudom mi futna el tűrhetően.. Még az Openarena-t is furán laggolva futtatja. :(

Ötletek?

____________

Egy cirka 4,5 milliárd éves számítógépben élünk egy programot futtatva.

It may also sound like more when you take into account that the Windows market share has an overall drop of -0.22%, yes drop, Windows has lost market share on Steam!

Not only that but Mac OS has -0.16% less as well.

--
trey @ gépház

Mókás megfogalmazás :)
Én úgy látom, hogy az eladhatatlan/borzasztó/bukott windows 8 többet NÖVEKEDETT egyetlen hónap alatt, mint az összes linux TELJES RÉSZESEDÉSE.

Egyébként a teljes windows részesedése 0.22%-al csökkent, ami természetes, mivel most jöttek be az új linux userek, most megy a nagy hype a linuxos steamről. Szerintem irtó kevés. Áttérésről nem lehet beszélni, bejött egy hibazászaléknyi új linux user és kész, a windows meg maradt 95%-on ahogy általában desktopon.

Én áttértem. Amíg nem volt Linuxra Steam, addig néha játszottam Windowsról. Amióta van Linuxra Steam, azóta vettem egy játékot, illetve kipróbáltam a Half Life-ot, ami már megvolt. Plusz van még egy, amivel szemezek. Ameddig meg nem jelenik a HL3, addig ezekkel, meg az új portokkal elleszek. Ha bejön a Steam számítása, akkor csak több játék lesz, úgyhogy nem térek vissza a Windowshoz.

Amúgy a százalékos megfogalmazás tényleg csalás jellegű. Ha abszolút számban is csökkenne a Windows, az viszont ütne.

Visszaváltottam Windows Vistára, mert a Winetricks ellenére volt olyan játék, amivel az eredeti bolti lemezzel szívtam a másolásvédelem miatt Linuxon, és emiatt nem bírtam futtatni. :(

Szerintem kevered a szezont a fazonnal...
Az van, hogy Ubuntun nem kell Wine ahhoz hogy menjen a CS:S... a cikk pont arról szól, hogy Ubuntun ugye már hónapok óta van natív Steam kliens, a CS:szörcsöt pedig most portolták át, hogy szintén tudjon futni natívan linux alól. A témához egyáltalán nem kapcsolódik sem a wine, sem a Win Vista, de még csak a 'bolti lemez' sem, mert a steam rendszeréről digitálisan húzod le a tartalmat.

És kijött a 13.1-es legacy amd driver így a régebbi (<radeon hd4xxx) kártyákkal rendelkezők is örülhetnek. Nálam hd3300-on fut végre hack nélkül a team fortress 2!

Tok jo, hogy honapok alatt ennyi mindent at tudtak portolni, elotte meg evekig szivattak a Linux usereket.

Majd, ha kijön a SteamBox, megugrik a Linux részaránya :-)

Muhaha, mikor a Google az androidnál meg a nagyobb Linux distrok marketingesei is jól próbálják eldugni a Linux szót, pont a Valve fogja majd reklámozni, hogy de ez linux és nem a steamboxot, mint márkanevet fogja tolni.

Haha :)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™