Jóval a leszállított mennyiség alatt van az eladott Surface RT készülékek száma, magas a visszaviteli arány

 ( trey | 2013. február 1., péntek - 13:25 )

Az iSupply szerint a Microsoft Surface RT készülékeinek eladása jócskán az 1 milliós szint alatt van. Mindemellett magas a visszaviteli arány. Az elemzőcég szerint körülbelül 1,25 millió darab Surface RT került az értékesítési csatornába, de a valós eladás ennek a számnak csak durván az 55-60%-a, azaz körülbelül 680-750 ezer darab. A cég szerint további probléma, hogy a visszaviteli arány "nagyon magas". A gyenge eladási adatok kombinálva a magas visszaviteli rátával pedig jelenleg nem sok jót vetítenek előre. A hamarosan piacra kerülő Surface Pro-ban több fantáziát lát a cég munkatársa. A részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem nagyon nagy meglepetés.

Ha legalább nem lenne lekorlátozva a Metro-ra és nem egy csutkára kiherélt Office lenne rajta, akkor biztosan nagyobb lenne az érdeklődés iránta. Ha legalább normálisan elérhető lenne rajta a Desktop Mode (most csak az MS programok futhatnak benne), akkor már elkezdték volna rá portolni az alkalmazásokat és javulhatna az alkalmazás ellátottság.

Ráadásul, mivel lock-olt bootloader-e van ezért még egy Linux-ot sem tudsz feltenni rá a nagy WinRT csalódás után, pedig úgy lehetne egy használható ultra-mobil géped elfogadható kinézettel, Tegra3-al és 2GB RAM-al.

Az én ARM-os ChromeBook-omra is villámgyorsan felugrott az Ubuntu, mivel én már a vásárlás előtt konstatáltam, hogy a ChromeOS nekem nem lesz elég, de van már rá Ubi. Ha valahogy mégis kiderült volna, hogy nem megy fel rá az Ubuntu, akkor én is visszavittem volna. Igy viszont van egy tuti kis gépem.

Idézet:
Ha legalább nem lenne lekorlátozva a Metro-ra és nem egy csutkára kiherélt Office lenne rajta, akkor biztosan nagyobb lenne az érdeklődés iránta. Ha legalább normálisan elérhető lenne rajta a Desktop Mode (most csak az MS programok futhatnak benne), akkor már elkezdték volna rá portolni az alkalmazásokat és javulhatna az alkalmazás ellátottság.

Habar mar van ra megoldas de azert az tenyleg nem olyan mintha hivatalosan tamogatott lenne. Emellett megertem hogy miert nem nyitottak meg a desktopot mas fejlesztoknek. Mondjuk szerintem lehetett volna ezt jobban csinalni.
Igy meg ha akarnek tabletet sem RT-t vennek, hanem inkabb egy Prot (vagy valami egeszen mast).

A lockolásra: tabletet gyártani én is tudnék. Ők platformot akarnak építeni. Több-kevesebb sikerrel. Itt most nem az lenne a nyitás, ha a tabletjükön Linux futna, hanem ha az OS-ük futna más hardveren is. Itt magával az OS-sel van a baj. Én pl. azt is megfogadtam (miután virtuális gépen kapott egy esélyt), hogy amíg ilyen gyatra a desktop felület, nem fogok Win8-ra áttérni.

--

Egérrel tényleg szívás. De ha teszel rá start menüt, akkor majdnem visszakapod a Win7-et. :) Mondjuk a GUI így is visszalépés a Win7-hez képest.

Nézőpont kérdése. A Start képernyő nekem se tetszik, viszont a GUI sokkal reszponzívabb és ez inkább fontos.

> Ha legalább nem lenne lekorlátozva a Metro-ra és nem egy csutkára kiherélt Office lenne rajta

Az MS arulhatta volna "Metro"-ra lekorlatozva, egy nativ Metro-ra irt Office-szal egyutt. Ez esetben bizonyitotta volna (foleg a fejlesztok fele), hogy a "Metro" kornyezet eletkepes, erdemes ra fejleszteni. Ezt csinalta az Apple is, amikor az iPad-dot a sajat alkalmazasainak a nativ portjaival egy idoben jelentette meg: Safari, Mail, Pages, Keynote, Numbers, iTunes, stb...

Ehelyett amit uzent a fejlesztoknek: nesztek, itt ez a WinRT API, irjatok ra programot, ha tudtok. Mi a sajat termekunket se tudtuk ra portolni, ezert (csak sajat magunknak elerheto modon) tettunk bele egy legacy Windows desktopot is. Ezutan ertheto, hogy a fejlesztok nem sietnek a WinRT-re irt alkalmazasokkal, ami megjelenik, az altalaban a webes alkalmazasuknal is kisebb kepessegu.

Ja, es ezzel a benazassal teljesen osszezavartak a felhasznalokat is. Akik most meg inkabb vesznek iPadet vagy Androidot, ahol legalabb egyertelmu, hogy mi fut rajta.

Vajon ha tényleg "bukik" csökken az ára? ha 70-80% nyomott áron adnák, én vevő lennék rá. (nyilván hozzánk soha nem jut el normálisan.)
____________________
http://szoftvervasarlas.co.hu - elérhető árú, legális szoftverek itthon

Ha 70-80%-ot esik az ára _ÉS_ lesz hack a lock-olt bootloaderre, hogy valamilyen értelmes rendszert lehessen rá telepíteni Win RT helyett akkor érdekelne.


Normális HUP-ot használok!

Windows RT sokk folyamat:
- vazze ez de drága
- vazze mekkora színes négyzetek
- vazze hol találom a fájljaimat
- vazze hogy jelentkezzek ki a SkyPE-ból, anélkül, hogy kilépnék a Windws-ból?
- vazze miért szedte le az összes Facebook képem?
- vazze ezzel semmit sem lehet csinálni
- vazze hiába töltöm le kedvenc programjaimat, semmi sem működik
- vazze azt hittem 64GB-s változatot vettem, de akkor miért csak 31GB szabad és mi az, hogy 8GB frissítés töltődik le?
...
Vazze, kenjék a hajukra ezt a vackot! :)

Ha van valakinek ilyen vacak használtan eladó, én szívesen megveszem olcsóért. Inkább ez, minthogy összetörje!!!44

Ha valakinek van ilyenje és ekkorát csalódik benne, visszakéri az árát és vesz egy normális tabletet...

-------------------------
Trust is a weakness...

vagy pedig ha már ennyi költött erre, akkor átkapcsol abba, hogy jó KELL, hogy legyen, mégha nem is úgy tűnik és nyomatja a fórumokban, hogy a világ nem érett még meg erre a nagyszerű dologra, pedig egy mestermű :D

A kognitív disszonancia nevű betegségre még nincs a patikában gyógyszer. :)

Ugyanezek igazak bármi másra is, beleértve a telefonokat és az asztali számítógépeket. Az ember üresen kapja, és böngészni meg filmet nézni tud vele.

Ha meg legalabb ures lenne, de a 64GB-bol csak 23 ures :S ...

A felületes Felület, sok enbert felültetett.srf

Persze egy PR-os ezt úgy tálalná, hogy a Microsoft a Samsunggal, az Apple-lel és a Google-lel ellentétben helyesen mérte fel a terméke iránt adódó piaci keresletet, és megfelelő gyártókapacitást állított fel azért, hogy a vevőinek a kiszolgálása folyamatos és zavartalan legyen ;)

Ja.
Második lett a PR csapat és utolsó előtti az IT csapat.
(Aki nem ismerné a viccet, házon belül játszott az IT a PR-ral, és az IT győzött. Másnap a céges csatornára a fenti kommüniké került.)

Ez kell nekem :)
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)