FYI: a blog az mi?

Címkék

A HUP-nak van blog és fórum szekciója. A blog nem fórum, a fórum nem blog. Sajnos nem mindenki tudja, hogy mi a kettő között a különbség és mi a szerepe az egyiknek és a másiknak. Mától kezdve a blogban feltett, de egyébként fórumba való kérdések figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek.

Hozzászólások

Gábor! Miért kell mindent izomból megoldani?

Ebben viszont nem értünk egyet: a blog az a privát szféra. Épp ezért, szakmai kérdéseket nem ott kellene felvetni. Pl. a visszakereshetőség miatt. A fórumok célja (legalábbis az én maradi világomban) nem csak az, hogy kérdezz és választ kapj, hanem az is, hogy ha már valaki megkérdezte, akkor a később, hasonló problémával érkező megtalálja a választ kérdés nélkül is.

-------------------------------------
Nyugalom, a hosszú élet ritka...

Azért, mert adott a lehetőség a blog írásra, és abban elhangzik kérdés, ahhoz a blog koncepciója miatt, a host oldalnak semmi köze nincs, míg ezt írásban a felhasználási feltételekhez nem írja. Viszont, ha a blog tartalmiságát akarjuk szabályozni, akkor nincs miről beszélni, a plugint lehet törölni a drupalból!
El kell dönteni, hogy el tudjuk-e fogadni, hogy a blogban kérdés is elhangozhat, személyes hangvételben is és szakmailag is, vagy nem. Ha nem, akkor nem szabályozni kell, hanem megszüntetni a blogolás lehetőségét. De legalábbis a felhasználási feltételekben feltűntetni, hogy nem szabad felhasználású tér a blog szekció!

Na még1x, mert elbeszélünk egymás mellett: a szankcionálással, törölgetéssel nem értek egyet azért, amit te is írsz: a blog tképp a privát szféra.
Viszont azzal a törekvéssel igen, hogy ha valakinek szakmai problémája van, azt olyan helyen vesse fel, ahol később könnyen elő lehet keresni a választ, csak szvsz nem ilyen agresszív stílusban kellene ezt elővezetni.
Pláne itt...

-------------------------------------
Nyugalom, a hosszú élet ritka...

Se füle, se farka.. Ha személyes probléma, akkor miért nem blogbejegyzést készített erről?
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

És az miért baj, ha valaki a blogjában tesz fel egy kérdést és sosem kap választ mert senki sem olvassa?
Az evolúció törvényeinek is teret kell adni... :)

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Alapvetoen egyiket sem olvasom igy nem tudom mi koztuk a kulonbseg de nem is erdekel. (olyannyira nem ha a gugli kiadja a hup forumot meg sem nyitom) Sot meg csak almatlan ejszakaim sincsenek emiatt. ;o) Sosem szerettem birkanyajat tulkiabalni igy a forum szamomra ertelmezhetetlen. A blog meg olyan mint amikor valaki kiall az ablakba oszt kiveri... nesztek geci(k)... Az eco torekveseket az ilyen "hasznos dolgok" (forum, csivit, szosöl neccverk, blog) verjuk agyon. EN nem vagyok eco: fulig is er a szam padlogaznal... de nem is vagyok alszent...

Ez remélem, csak vicc, borzalmas csúnya például generálna a magyar sajtópiacon, amellett, hogy az értelmét sem mutatja a legkévésbé se semmi, hogy miért lenne jó fenntartani egy olyan blogszolgáltatás, ahol a személyes blogokba beletöröl a Nagy Testvér :-)

Szervác Attila - http://321.hu/sas

Bármilyen sajtóterméket veszel egyes hírek nincsenek bennük, másokat másképp fogalmaznak meg. A Nagy Testvért felelős szerkesztőnek hívják, és általában remekül teszi a dolgát – az internet telides tele van blogszolgáltatókkal, választhatsz magadnak másik Nagy Testvért, ha jól esik… :-)

int getRandomNumber() { return 4; }  // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.  xkcd

Nyilván úgy lesz, ahogy akarod, hiszen birtokon belül vagy. Fordítva megérteném: ha nem lenne kívánatos a fórumban a blogba való, de így nem tudom felfogni az értelmét. Na de az nem baj.

Szerintem ez a kérdés megérne egy szavazást!

<= Powered By Ubuntu & Gentoo Linux =>

'Software is like sex: It's better when it's free!'
By Linus Torvalds

+1

Néhányan rendszeresen kihasználják, hogy a blog részben nem kerüli el az emberek figyelmét az írásuk és egyfolytában segítséget várnak.

Kértem, nem törölted.
Beteg vagy, de erről nem én tehetek, már ne is haragudj!
(nem kizárólag privát vélemény, más hup-elhagyótól is hallottam hasonlót...)

És ha szabad kérnem, NE HAZUDJ, ezt hagyd meg Stingnek, amikor a freeware cuccokról firkál!

Ezt írtam:

"Gábor!

Megtennéd, hogy most valóban törlöd a nickem a hup.hu-ról?

Van egy bizonyos szint, amit a mai napig nehezemre esik tolerálni, ha (nem)nácikról van szó...

üdv, HZ"

Szó nincs róla, hogy "bántanak". Konkrétan azért kértem, mert esélyes volt, hogy folytatom a nem éppen épületes társalgást.

gyk: a "(nem)nácik" nem-je úgy értendő, hogy a legtöbb nácimódra viselkedő kikéri magának, hogy ő az lenne ami...

-------------------------------------
Nyugalom, a hosszú élet ritka...

Nem drágaságom! Az volt a "bajom", hogy igyekeztem volna a többség érdekében mellőzni az itteni politizálást, mert úgy tűnt, hogy némileg konszolidálódott a társulat és nem akartam, hogy tovább folytatódjon a flame.
De egy paranoiásnak ezt úgyis hiába magyarázom.
És hát igen... privátot felemlegetni... hmmm...

-------------------------------------
Nyugalom, a hosszú élet ritka...

Izé... bocs... Az agresszív, rasszista, komcsizó, buzizó, libsiző (így egyben), az nálam általában = náci. Mégis minek nevezzem, ha egy szóban összefoglalható?
És még egyik sem tudta megindokolni, hogy miért nem az.
Mondanám, hogy ne folytassuk itt, mert nem idevaló, de őszintén szólva trey behányása után már magasról leszarom...
Szóval akár válaszolhatsz is.

-------------------------------------
Nyugalom, a hosszú élet ritka...

Semmi olyat nem közöltem, amit az illetékes ne közölt volna maga korábban. Értem én, hogy szeretnél belefolyni, mert az emberek szeretik mindenbe beleütni az orrukat, de jó lenne az előzményekkel is tisztában lenni.

Ahogy ott írták, a szálat érdemes végigolvasni. Refresh ámokfutását csendben tűrtem eddig. De mindennek van határa. Végül is csak a kívánságát teljesítettem. Néhány nap csúszással.

--
trey @ gépház

Figyelj csak, ez a "beleütni az orrukat" nem sok egy kicsit? Majd a felhasználási feltételekbe írd be(a bloghasználat mellett), hogy napról napra készülni kell a hup témákból, és nem csak úgy, hozzáböfögni bármihez. És nem, nem fogom végigolvasni. Ha szerinted ez így elfogadható, akkor csináld így, a te játszótered én csak látogató vagyok!

Tényleg csak általánosságban, a témától függetlenül: egy adott reakciónak az értő kommentálásához azért illik visszaolvasni az előzményeket. "És nem, nem fogom végigolvasni. " hozzáállás nekem azért beszédes.
Ja és nem várok választ. Egyszeri vélemény volt, és nem kifejezetten neked.

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

Érdekes. Nálam a blogok nem jelennek meg sehol a főoldalon, csak a friss tartalom részben.

Ha valaki a blogban vár segítséget, akkor várhat az idők végezetéig meg még egy napot :-)

Épp ezért engem nem zavar ez a dolog. De épp ezért nem is értem, hogy mi az, amiről írsz. Elhiszem, hogy van ilyen, csak nem láttam még. Bizonyára valamit máshogy használok.

Amúgy olyan szempontból teljesen jogos, hogy amikor keresni kell egy témát, akkor mindig probléma, hogy a fórumban olvastam-e, vagy valaki blogjában, vagy mittudomén. Én sem értem azt, hogy ha valaki nyíltan kérdez vagy segítséget kér, akkor miért nem képes pár kattintással átmenni az oldal másik részére, kiválasztani a megfelelő fórum-szekciót, stb.
Persze lehetséges, hogy én is csináltam már ilyent.

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

+1
Legtobb forumnal van altalanos. En is oda szoktam beirni, ha nem egy bizonyos dologgal, bizonyos oprendszeren van a gond (mert akkor meg lehet hezitalni, hogy ez most "Debian Linux" vagy "hw alaplap".) Szoval nekem teljesen jo a forum felepitese, megtalalom, mit hova irjak.

--
http://www.micros~1

Ezt megoldana egy normalis Lucene/Solr alapu kereso, ami illesztheto is modernebb Drupalhoz. Valamint megoldhato lenne egy onallo blog.hup.hu aloldal, meg forum.hup.hu, meg sok minden mast is lehetne csinalni, foleg a kozosseget megkerdezve. De amiota profitorientalt a HUP, azota nem tortent fejlesztes, de hirdetesek, azok vannak.

vebkettő alap:

i have seen many people spill their guts on-line, and i did so myself until, at last, i began to see that i had commodified myself. commodification means that you turn something into a product which has a money-value. in the nineteenth century, commodities were made in factories, which karl marx called “the means of production.” capitalists were people who owned the means of production, and the commodities were made by workers who were mostly exploited. i created my interior thoughts as a means of production for the corporation that owned the board i was posting to, and that commodity was being sold to other commodity/consumer entities as entertainment. that means that i sold my soul like a tennis shoe and i derived no profit from the sale of my soul. people who post frequently on boards appear to know that they are factory equipment and tennis shoes, and sometimes trade sends and email about how their contributions are not appreciated by management.

as if this were not enough, all of my words were made immortal by means of tape backups. furthermore, i was paying two bucks an hour for the privilege of commodifying and exposing myself. worse still, i was subjecting myself to the possibility of scrutiny by such friendly folks as the FBI: they can, and have, downloaded pretty much whatever they damn well please. the rhetoric in cyberspace is liberation-speak. the reality is that cyberspace is an increasingly efficient tool of surveillance with which people have a voluntary relationship.

proponents of so-called cyber-communities rarely emphasize the economic, business-mind nature of the community: many cyber-communities are businesses that rely upon the commodification of human interaction. they market their businesses by appeal to hysterical identification and fetishism no more or less than the corporations that brought us the two hundred dollar athletic shoe. proponents of cyber- community do not often mention that these conferencing systems are rarely culturally or ethnically diverse, although they are quick to embrace the idea of cultural and ethnic diversity. -- pandora’s vox: on community in cyberspace by humdog (1994)

A HUP.

Sajnos nem mindenki tudja, hogy mi a kettő között a különbség és mi a szerepe az egyiknek és a másiknak.

hamarosan kiderul, hogy vajon te tudod-e ... ;-)

Diktatorok kezikonyve

A torlessel egyetertek, de a hatareseteknel lehetne figyelmeztetes? Megiscsak kulturaltabb lenne... Nem mindig lehet fekete/feher alapon donteni.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Holnaptól meg aki nem lép egyszerre, az is törlésre kerül!
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Ez tipikusan fóromba való, nem blogba, mert szakmai kérdés. Hozzáteszem, Poliverzumnál nekem is többször feltűnt, hogy fórumba illő kérdéseket blogbejegyzésben tett fel, az ő példái jók trey döntésére, de valóban vannak határesetek, és a határvonallal már lehet nem egyetérteni, tulajdonképpen szerintem épp azon vitatkoztok. :)

Azért tegyük hozzá, hogy poliverzummal az a legkisebb baj ezen a fórumon, hogy ezt abjúzolja. De a súlyosabbak ellenére is azt mondom, jobb ha marad, kell ilyen troll is ide. :D

Az viszont nonsense, hogy sokan még a nickjüket se vállalják, hanem csak hozzád mennek mailben sunyin panaszkodni, mikor beírhatnák oda ők is, hogy "bocs, de zavar". Nem is tudom, hogy van-e szánalmasabb dolog ennél a sunyi névtelen "léccibannoldmárki" és társai dolognál.

Nem sok embert utalok, es nem tartozol kozejuk, ezt nem tudom mibol szurted le de sajnalom barmivel is adtam erre okot
Ellenszenvet se feltetlen erzek irantad. Szerintem egyszeruen csak elfaradtal mar, es a helyedben en lehet elgondolkodnek azon hogy atadjam a moderelast meg ilyen dolgokat valakinek aki meg tiszta fejjel es turelemmel all a problemakhoz.
Az persze mas teszta hogy hol talalnal ilyen szemelyt, de az tuti hogy senki nem birna 10> evig objektiven moderalni egy oldalt, plane ha a sajat gyermeke, Szerintem mar regen tulnott rajtad ez az oldal, persze ettol fuggetlenul nyilvan tovabbra is azt teszel vele amit akarsz, csak magambol indulok ki. Es neha en mar egyetlen szal commentjeibe belefaradok es kepes vagyok nem olyan stilusban hozzaszolni ahogy kene, nalad ez hatvanyozottan jellemzo nyilvan mivel minden hulyeseget atfutsz.
Voltak osszezorreneseink igen, lesznek osszezorreneseink igen. De utalatbol sosem beszeltem, csakis nezetbeli kulonbsegek vagy szemelyeskedesek miatt lehetett vita koztunk.

------------------
http://www.youtube.com/watch?v=xnJwT_30p6k

Amennyire tudom, tobbszor is volt mar ilyen torekves, aztan ezek az emberek hirtelen eltuntek, amikor oda kerult volna a dolog, hogy akkor most lehet jelentkezni atvenni a stafetat. Szoval, olyan kellene, aki komolyan is gondolja - es ilyen nem nagyon van.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Trey, ha nincs tárhelyed, ha kevés a memória, a procik csúcson járnak, akkor kérj adományt! Felteszem, nem akadt extra időd arra, hogy a blogokat szemezgesd...

Hip-hop? Honapokkal ezelott volt.
Szerintem en tisztessegesen irtam neked akkor is, most is. Te viszont ugy valaszolsz, mintha bunko modon kezdtem volna kommunikalni veled. Akarsz rola beszelni?

Kedves Trey!

Kerlek, csinalj egy meego-s kategoriat a mobil platformok kategoria alatt.

Koszonom a faradozasod, nagyon halas vagyok.

udv,
tompos

Azt ertsd meg, hogy trey nem elsosorban a forum gazdaja, hanem elsosorban rendszergazda, csaladapa, meg minden egyeb mas, es nagyon sokadrendben forumgazda. Siman lehet, hogy elfelejt ilyesmit, elofordul a legjobbakkal is. Vagy csak nem volt ra ideje.

Ha ugy latod, hogy nem foglalkozott a kerdessel, akkor finoman kerdezz ra. Vagy kuldd el ismet a levelet. De ez a nyavalygas teljesen felesleges es abszolute nem konstruktiv.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Az én véleményem az, hogy ennyire felesleges felaprózni a mobil témát. A MeeGo olyan jelentéktelen valami jelenleg, ami nem indokolja szerintem a külön kategóriát. Ennek ellenére úgy döntöttem, hogy megcsinálom, de nem azonnal. Hétfőtől szabadságon leszek, a kevésbé sürgős dolgokat oda időzítettem. Megválaszolandó levelek is jelölve vannak, amiket akkor terveztem megválaszolni.

Úgy tűnik, hogy rosszul ítéltem meg. Ez a dolog sürgős volt, nem várhatott addig.

--
trey @ gépház

egy hobbi blognal ez lehet takarozas, hogy belanak csak az n+1-dik szerepe a blogger, whatever. Na de kerem, ez egy profitorientalt, uzleti vallalkozas evek ota. Kicsit mokas is lenne, ha pl. te azt mondanad az ugyfeleidnek, hogy bocs, de kis millio fontosabb dolgom is van, mint a ti bajaitokkal foglalkozni...

Siman el tudnek egy olyat is kepzelni, hogy a user keresek egy bug trackerbe mennenek, ahol mindenki nyomon kovethetne, hogy mi es miota all a queue-ban. Nagyon jo kis talalmany ez, nekem sokat segit, hogy ne kelljen mindent cache-ben tartani, de megse egjen ram egy (amugy) elfeledett taszk.

Ja, es a masik, ami ennel meg fajobb hianyossag: nincs egy ertelmesen, vilagosan kommunikalt, es preferaltan objektiv policy, amihez az ember tartani tudja magat, es ami be is van tartatva. Ahol 20k user van, ott a rendszerbe van kodolva a feszultseg es a problema. OK, meg akkor is, ha ennek fele alvo regisztracio, a maradek fele read-only, a maradek fele troll / gabucsino bot :-), es annak a maradeknak a fele folytat itt ilyen-olyan interkaciot.

De az idonkent ingerult picsogaskifakadas (nem rad mondom) aligha elfogadhato valasz, hogy nincs ra idom es/vagy jobb dolgom is van...

Diktatorok kezikonyve

kicsit osszekeverted a szezont a fazonnal. Akik a bevetelt hozzak, azok a hirdetok (ide ertve a fizetos allashirdetoket is, a Google-t is, meg ki tudja meg kiket), akiknek az az ertek, hogy elerhetnek a reklamjaikkal 20k hellyel-kozzel IT-ben utazo embert. A site tehat (elvben) annal ertekesebb, minel nagyobb ez a szam. A hisztizo (meg az ertetlenkedo) trollok tehat nem maguk fizetnek, hanem ok a penzmagnes szerepet toltik be - legalabbis azon hirdetok fele, akik nem torodnek sokat a mennyi is az annyi dilemmajaval...

Diktatorok kezikonyve

Tehát - ha jól értem - te úgy gondolod, hogy neked vagy bárkinek, aki ide regisztrál jogod van bármit kérni az oldallal kapcsolatban és azt nekem kutya kötelességem

a) feltétlenül megvalósítani
b) a lehető legrövidebb időn belül

Jól értem? Ha jól értem, akkor a válaszom: LOL.

Maximum kérhetsz. Aztán, hogy azt megvalósítom-e és mikor, az az én dolgom.

--
trey @ gépház

rosszul erted. Fentebb 1-2 javaslat volt egy jobb hup erdekeben, ami, igen, idobe kerul, de mar kozeptavon behozza az arat. Csak hat - felteve, hogy nem foldtol elrugaszkodott dolgok - bele kene feccolni azt a kis idot. Kulonben marad az ad hoc, szubjektiv es kiszamithatatlan kormanyzas. Kb. mint az aktualpolitikaban. Na az viszont tenyleg LOL...

Diktatorok kezikonyve

Szerintem inkabb te vagy az, aki kicsit kever ezt-azt.

Eloszor is, a hirdetesek megjelennek mindenkinek, belepettnek es kilepettnek egyarant. Vagyis ha az _osszes_ hisztizo troll lelepne, akkor sem lenne komoly bevetelkiesese az oldalnak. Azt tessek megerteni, hogy itt mi nem ugyfelek vagyunk, hanem felhasznalok, es azoknak nem jar prioritasos kiszolgalas. Szerintem a Facebook is pont ugyanigy mukodik: kivaghatsz akarmilyen hisztit, akkor is csak ugy fogjak megcsinalni amit kersz, ha:
- Ok is ezt szeretnek
- Van ra kapacitasuk

Pedig a Facebook a HUP-hoz kepest ket nagysagrenddel nagyobb, ugy szakembergardat mint felhasznalokat tekintve.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

te sem olvastad el, hogy mit irtam? Sehol sem irtam, hogy a juzerek minden hasfajasat extra surgosseggel kell kezelni. Hidd el, nagyon jol tudom, hogy a sok posztgimnazista mamakedvence mennyit tud picsogni (es mennyiszer hulyeseget), volt benne reszem.

En azt irtam, hogy az esetenkenti olyan reagalas helyett, amit amugy irl aligha mernel megtenni, inkabb kene egy ertelmes es jozan AND megfeleloen kommunikalt policy, hogy mit lehet es mit nem, AND ami aztan be is van tartatva. Igy mindenki tudja, hogy mi mire valo (nem a blog vs. forum cimu vihar a bilibenrol beszelek), es mire nem. Ez esetben ugyanis eleve kevesebb lenne a problema, masreszt, ha kerdes van, akkor lehet mutogatni a policyre, vagy ha uj helyzet allt elo, akkor kiboviteni, es ugy mutogatni ra.

Ebbol egyenesen kovetkezik, hogy egy jo/vilagos policy eseten eleve kevesebb keres kell, hogy erkezzen az issue trackerbe, amibol esetleg az is kiderulhetne, hogy az x csilivili ficsor csak egy marginalis csicsamicsa (=juzer hasfajas kategoria) vagy van ra tenyleg igeny vagy eppen ellenvelemeny.

De hamar elkezdodott a LOL-ozas (amire LOL az adekvat valasz), akkor az mekkora, hogy amikor felvetodott, hogy 999 hsz legyen egy lapon (ami szinten egy valid igeny imho, hogy annal a 2%-nyi topiknal ne vesszenek el az "uj" jelek a 2. laptol), akkor csak annyi volt a reakcio, hogy jujuj, majd megkerdezem Attilat, mert en nem merem, mert jujuj, ki tudja, tan elore jon a vilagvege... LOL :-)

Diktatorok kezikonyve

Az a baj, hogy ha egy valakinek a rinyálására megcsinálom, az oldal meg nem bírja, akkor az illető megvonja a vállát. Mi történt a szempontjából? Fórumtippadása nem jött be. Na bumm. Talán el is tűnik az illető örökre, hogy ne kelljen szembenéznie az okoskodásával. Legfeljebb regisztrál egy másik nicket, úgyis az a gerincteleneknél a divat.

Az én szempontomból a helyzet meg az, hogy dolgozhatok a visszaállításon _én_, elrontottam több száz ember játékát _én_ és magyarázkodhatok másoknak is _én_.

Valószínűleg nem te vagy az, aki a legjobban meg tudja ítélni, hogy az oldal jelen állapotában mennyit bír.

Viszont ha én viselem a felelősséget, akkor a döntést is én hozom meg. Ez egészen addig lesz így, amíg az oldalt én üzemeltetem.

--
trey @ gépház

valid komment, meg ha emlekeim szerint nem 'valaki rinyalt', hanem tobben kertek.

De ez csak egy nuansz, mert amirol en beszelek az az, hogy mennyivel masabb az, ha azt mondod, hogy van 123456 db olyan node, ami hosszabb, mint a default (~300 komment), es ezeket olyan masszivan nezi a google bot meg ti, hogy jelentos terhelest ad a gepnek, es _ezert_ veto. Szoval ez egy picit mas, mint a fentebb parodizalt (de csak kicsit) kommunikacio. Btw. en ugy emlekszem, hogy akik ezt koveteltek, azok becslese szerint 1-2% ilyen topik lehet, ami latatlanban nem kene megolje a vasat. Azt meg csak halkan sugom, hogy tele van a hup drupal expertekkel, esetleg oket is meg lehet kerdezni, hatha tudnak valami okosat mondani erre a feature-re.

Az is jogos, hogy ha hulyeseget kernek a juzerek, es te azt megcsinalod, akkor te rontottad el, o meg max. kap egy uj nicket. Ezert en nem is azt mondtam, hogy mindent es foleg minden hulyeseget meg kell csinalni. Tavolrol sem.

Ezert is dobtam be a mi lenne, ha lenne egy feature rikveszt oldal, ahova mehetnek a (relative) ertelmes change request-ek, meg persze a juzer hasfajasok is. De egyreszt ott nyomon lehet kovetni, hogy milyen igenyek vannak, masreszt, hogy azoknak milyen a tamogatottsaga. Mert mennyivel mas ugy megvetozni valakit, hogy ugyan 150 user szeretne, de 2500 meg ellene van. (Mondjuk ettol meg siman lehet az otlet jo es tamogatasra erdemes, de azert megis). Mert nyilvan mas azert a dolog, ha sok user keri. (Mondjuk emlekszem arra, hogy attol meg boven lehet valami hulyeseg, ha "sok" user keri, de infonak akkor is hasznos). Azt meg nem hiszem, hogy egy bug tracker load-jatol kifekudne a gep - igy latatlanban. De elhatarozas eseten akar meg ezt is meg lehetne oldani.

A masik, amit en hianyolok meg, az csak idot ker, de kesobb meghalalja magat. Egy pl. a baloldali dobozba linkelt /hazirend (whatever) csak azok jatekat rontana el, akik nem megfeloen hasznaljak az oldalt. Fentebb irtam, hogy miert jo egy vilagos policy.

Vegul az is valid komment, hogy az egesz kocerajert te tartod a hatad. De meg ha total hulyesegeket is vetek fel, egy ubergagyi LOL-ozasnal tan akkor is tobbet kaphattam volna. Szerintem ez sem olte volna meg a szervert...

Diktatorok kezikonyve

Az a baj ezzel a feature-requestkedéssel, hogy szerintem a HUP így jó, ahogy van - puritánul, minimalistán. Jó, van néhány hiányosság, de azok szerintem nem érik meg azt a kockázatot, hogy netán a későbbiekben olyan sorsra jusson a HUP, mint mondjuk a FireFox. Elindul egy egyszerű, minimalista, könnyen használható dolognak, aztán jönnek bele a feature-ök, és lassan már alig használható.

Szóval az a pár dolog kijavítása, ami a használhatóságot rontja (most csak a maxcomment jut eszembe), szerintem belefér, de nem szabadna bloateddá tenni a HUP-ot.

"mi lenne, ha lenne egy feature rikveszt oldal, ahova mehetnek a (relative) ertelmes change request-ek, meg persze a juzer hasfajasok is."

A definicionak minden szempontbol megfelel. Az, hogy a userek nem erre hasznaljak, az nem az oldal hibaja. Sry.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Értelek. Te itt valami személyre szabott szupportot kérsz számon. Foglalkozzak a lelkeddel, válaszolgassak az igényeid szerint. Cizelláljam is. Itt olyan biztos, hogy nem lesz. Ha csak 10 user lenne, akkor sem lenne ilyen. De nem 10 van, hanem sok ezer. Regisztrált. De nekem számtalan nem regisztrált ember is ír.

Ha van időm diskurálok (mint most), ha nincs, akkor nem.

--
trey @ gépház

Ertesz? Milyen, amikor nem ertesz? Eloszor is nem szamon keres, hanem otlet, amitol szerintem jobb lesz a hup.

Masodszor az en kicsi lelkemnek nincs szuksege rad, sem a cizellalasodra. Mondjuk ez ari, hogy szerinted en cizellalast varok el. Nem. A max_comments-es dolgot azert hoztam elo peldakent, mert pl. azt finoman szolva lama modon kezelted (jujuj, mi lesz, ha bekakal a vas, jujuj...). Erre adtam egy tippet egy lehetseges ertelmes, asszertiv valaszra, hogy az hogy nezett volna ki. Ha neked ez cizellalas, meg erodon feluli plusz, akkor reszvetem. Vegul is, gabucsinonak is kell valami koncot hagyni, amin rugozhat a szemetdombjan, nem igaz? LOL...

Diktatorok kezikonyve

Tehát, trey eldönti mi a fórumba való és mi a blogba. pont. :)

Nem tudom mit kell ezen fennakadni :D

Nehéz az élete az egy személyes dikt...moderátoroknak.

Egyébként egyszerűbb lenne bezárni a blog szekciót és mindenki blogoljon a blog.hu -ra.
Ott legalább feltehet kérdéseket is, ha már a saját blogja.

oh ugyan, csak a nyugalom :)

Nem is állítottam soha hogy sikeres lett/volt, sőt, hogy miért nem volt az? Mert nem foglalkoztam vele, ennyire egyszerű oka van, szóval ezen sokat nem kell gondolkozni. Nem is nagyon emlékeztem rá hogy ilyet csináltam, de most beugrott, hogy volt vmi weboldal 1-2 hónapig ;)

Viszont te sikeres portált "tettél le" az asztalra, ellenben véleményem szerint nagyon sokszor túlságosan érzelmi oldalról közelíted meg a portállal kapcsolatos problémákat, néha személyed ellen intézett támadásnak érzel dolgokat és aszerint kezeled őket. Ami nem feltétlenül jó egy országos szinten elismert szakmai portálnak. És ezt most nem baszogatásnak szerettem volna szánni.

Erre akartam utalni az egyszemélyes moderátoros "hozzászólással". Nagyra nőtt a projekt, lehet sok már egy embernek ez.

Itt semmiféle érzelmi oldal nincs. Szóltak egyesek, hogy zavarják őket a blogban odavetett fórumkérdések. Mivel igazuk volt, hogy azoknak nem ott a helyük, elkezdtem egyenként kérni az embereket (privátban és itt is), hogy legyenek már olyan szívesek, ne oda postoljanak. Le se szarták. Ezután jött a felhívás.

"Erre akartam utalni az egyszemélyes moderátoros "hozzászólással". Nagyra nőtt a projekt, lehet sok már egy embernek ez."

Pontosan attól nem esett még szét, hogy egyszemélyes. Még az kéne, hogy a moderátorok tevékenyése után is nekem kelljen veszekedni. Láttuk a LF-on, hogy hova vezetett ez állandóan.

--
trey @ gépház

Ennyi hisztis luvnyat. Irigylem, h ez a legnagyobb problematok. :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

Én viszont ma rájöttem, hogy a legszórakoztatóbb topikok a szabálymódosításokról tárgyaló topikok. Itt aztán mindig mindenki joban tudja, hogy mitől lenne jobb a portál. És már másik hasonló topikra is emlékszem, hogy remekül szórakoztam rajta, amikor már azon vitatkoznak az emberek, hogy mi érdemel moderálást és mi nem, aztán megérkeznem azok, akik az összes addigi vitatkozó félnél jobban tudják: felbecsülhetetlen, a portál egyik legszórakoztatóbb élménye.

+1
jó lenne egy gomb amivel bizonyos felhasználók hozzászólásait örökre eltüntethetném.
De azért sokan még hozzá is tesznek hogy folytatódjon az értelmetlen offtopic most már itt is.. felesleges ilyeneket a címlapra rakni. Lehetett volna csak egyes usereknek szólni akire vonatkozik.

Akkor most mi az ökölszabály? A fórumban kérdezni kell, a blogban meg közölni?

:)

Érdekes kérdés ez.. az ember sokszor azért ír blogbejegyzést, mert foglalkoztatja valami, amivel kapcsolatban megoldásra váró problémák is felmerülhetnek. Ha nem is tesz sok kérdőjelet a bejegyzésbe, akkor is előfordul, hogy a lelkes olvasóközönség javaslatokkal, válaszokkal áll elő az írásban/monológban szereplő, vagy a sorok között talált költői/valós kérdésre. Ilyenkor viszont sokszor nem is baj, ha egy-egy személy neve alatt össze vannak gyűjtve pl. egy projekttel kapcsolatos írások.

Ezzel szemben vannak ún. "gyorskérdések", pl. a "beszáradt a tintasugaras nyomtatóm, mit csináljak?!" típusúak. Ugyanezt, ha úgy adja elő az ember, hogy "ezek a mai tintasugaras nyomtatók elég vackok (hosszan, változatos jelzőkkel kifejtve), teljesen tanácstalan vagyok", majd a végén kap tanácsokat is a bejegyzés hozzászólásaiban, no az szerintem már mehetne blogba (és gondolom máshogy is lesz megítélve a kettő).

Tehát lehet ezen agyalni, hogy mik a feltételek (valóban olyan kérdés, amire választ is vár az illető, van-e plusz információ a kérdésen kívül, tehát válaszok nélkül is értelmes-e a bejegyzés stb.), ami alapján ez el lesz döntve, mindenesetre nem valami irígylésre méltó munka ilyenek alapján blogot modernálni..
--
Direp