Windows Phone Team! Hol a Windows Phone 7.8?

Paul Thurrott a Supersite for Windows oldalon feltette a kellemetlen kérdést a Windows Phone Team-nek: tessék mondani, hol a beígért Windows Phone 7.8 frissítés? Amikor a nyár elején kiderült, hogy a Windows Phone 8 alá komolyabb hardvert kell majd tolni, a Microsoft bejelentette, hogy érkezni fog a régebbi készülékekre a Windows Phone 7.8. Eltelt csendben öt hónap, de még mindig nincs semmi hivatalos információ a Microsofttól a beígért frissítéssel kapcsolatban, ezért Thurrott szerint ideje lenne előállni valamivel, akármivel vagy bármivel.

A TechCrunch friss cikke szerint a Microsoft egyik képviselője arról tájékoztatta, hogy remélik, hogy a közeljövőben több részletet közölhetnek a frissítéssel kapcsolatban. Egyesek azt tippelik, hogy a WP 7.8 szerdán megérkezhet.

Hozzászólások

Nekem is az jutott eszembe, hogy mi a fenének erőlködni a WP7-tel tovább. Tolják a WP8-at, hátha magához tér, de WP7?!

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Nem igazán a sikeres emberek státusszimbóluma a windowsos telefon, különösen a W7, amiről már a megjelenése pillanatában tudni lehetett, hogy vakvágány és elavult helyből. Értsd: nem biztos, hogy lúzer, lehet, hogy csak balek.

Aki meg csak azért vesz kütyüt, hogy legyen egy kütyüje, az megkapta a pénzéért amire vágyott és veheti a következőt.

Előre is elnézést a vidékiektől, de milyen vidéki ostoba nőkkel kell találkozni, ahol a kirakott telefon alapján vagy te faszacsávó? :) Boldog boldogtalan ájfónnal mászkál már bp-en -még ha hitelre is vette- hol jelent ez státuszt így 2012 végén? Akinek windózos Nokiája van, az inkább jelent eltérést a birkatömeg ájfón-androis/galaxys3 hordáitól.

Ha most a parasztra akartál utalni, akkor célszerűbb lett volna "ostoba parasztot" írni, mintsem vidékit.

Az ostoba parasztnál kb. mindenki értené, hogy te most nem a vidékieket akarnád szidni, így viszont - kiváltképp az egész hozzászólásod kezdetével - sikeresen lenézted Magyarország kb. 4/5-ét.

Köszönöm.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Egy iskolában ma is státuszszimbólum egy jó mobil. Autója nincs egy magyar diáknak, így a ruházat mellett a mobil a fő diák-státuszszimbólum. SGS3 vagy iphone5 sem általános a magyar iskolákban de még a felnőttkorú lakosság körében sem. Galaxy Miniből, Ace-ből, Y-ból és a többi alsó-kategóriás smartphoneból már elég sokat látni, felső-kategóriásból is sok van de nincs mindenkinek. Nem a milliárdos klubhoz való tartozás státuszszimbóluma egy mobil de Magyarországon az egyre kisebb középosztályhoz tartozásnak igen. Egyre nagyobb az a szegény réteg amelyik még egy belépő szintű okostelefont sem engedhet meg magának. Azt a szerepet kezdi átvenni a mobil amit korábban az órák képviseltek.

"Azt a szerepet kezdi átvenni a mobil amit korábban az órák képviseltek."

...és nem csak státuszszimbólumként. :)
Egyébként nagyon egyetértek veled!

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Valóban nem tartozom a "húsz szerencsés" közé, aki volt olyan bolond, hogy már akkor WP telefont vett, amikor a platform jövőjéről még semmit nem lehetett tudni. De most tegyük kicsit félre annak a pár usernek az érdekeit, akik beleestek ebbe a hibába, és nézzük kicsit meg a másik oldalt. A WP8 azzal a problémával küszködik, hogy hiányos, félkész benyomást kelt a tesztek szerint, holott ennek kellene megmenteni ezt a platformot. Ugyanakkor erőforrásokat von el a WP7 további foldozása. "Kicsit" emlékeztet a Nokiának arra az időszakára, amikor a fejlesztői konferenciákon ülve végighallgattam, hogy jön a Qt for Mobile, mert váltanunk kell, ha lépést akarunk tartani az iPhone-nal, de előtte még jön a Symbian 26 változata, amiből az utolsó kettő, már támogatni fogja a Qt-t is. Tudjuk, hogy hol tart most a Nokia és a Symbian.

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Az a gyanum, hogy a WP7 tamogatasa nem von el eroforrast a WP8-tol. Te is jol tudod, hogy a development teameket nem lehet vegtelensegig novelni, nem skalazodik tul jol a dolog :). Tehat szerintem a WP8-ot meg a W8-ot annyira toljak, amennyire csak lehet, nem az a gond, hogy nincs rajta eleg ember.

A WP8 egyebkent ki szerint hianyos/felkesz? En a W8-rol hallom inkabb ezt, a WP8-al kapcsolatban az alkalmazasok hianyat hozzak fel altalaban, nem a rendszer kiforratlansagat. (A not. center hianya persze elo szokott jonni.)

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Általában hűséges vagyok a telefonjaimhoz és viszonylag sokáig használom
Így nem sok telefont használtam az elmúlt években, de volt iPhone, Android, Symbian is a listán.

A cégemtől kaptam egy Nokia Luminát amit már 3 hónapja nyúzok. Őszintén kíváncsi lennék a konkrét negatívumra ami alapján szapulják egyesek a telefont - illetve érdekelne hogy aki véleményt mond az valóban kipróbálta e vagy csak olvasta valahol ....

Rengeteget telefonálok, 4 postafiók van beállítva a telefonomra ami folyamatosan szinkronizálódik, ehhez képest 2-3 napig bírja az aksi, soha nem fagyott le.
Nyilván lehetne jobbá tenni - mint minden mást.
Kit érdekel hogy WP7 vagy 8 fut rajta? Stabil legyen és funkcionálisan megfeleljen az igényeimnek. Nem érzem elhibázott döntésnek a telefon választást.

Tényleg, milyen konkrét negatívumot tudsz felsorolni - amit Te is tapasztaltál és nem csak olvastad?

P.
freeop@freemail.hu

What? Asszony nagyon jol elvan az L800-al, nem fagy, nem szivja le az akksit, pedig tobb accountot hasznal (gmail, hotmail, facebook, stb.,ugyebar ezeket rendszerszinten kezeli). Tudom, hogy egy minta nem minta, de altalaban a WP7-tel mas problemak voltak, inkabb a rendszer szoftveres korlataival volt problema (amit a 8-al megoldottak nemileg, mar csak tobb app kene). Pont a megbizhatosagat szeretik sokan.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Kb. 1-2 hete RTM lett a WP7.8, azóta az OEM-ek dolgoznak rajta. Tegnap már az RTM verzióból főzött ROM-ok is kikerültek az xda-developers fórumon.
Brazíliában 2013 Q1-ben jön a WP7.8 egy MS twitter szerint, máshol is ez a valószínű (bár már Finnországban a Nokia boltokban vannak WP7.8 tájékoztató füzetek és máshol is nagy erőkkel printelik, de még nem lehet őket kirakni). Kínában most kerül(t ?) boltokba a Lumia 510, erre már gyakorlatilag kész a 7.8 frissítés.

Csak olvasni kell a híreket... jön az nemsokára. Ráadásul több lesz benne, mint a start screen..

"Ráadásul több lesz benne, mint a start screen.."

Csak az MS-ből a mai napig nem tudta kiverni egyik nagy site sem a konkrétumokat. Valószínűleg félnek a feldühödött WP7-es felhasználók lincselésétől ha kiderül az igazság ;)

New start screen UI with customizable sizes of the tiles, as found in Windows Phone 8
New splash screen at startup, the phone displays the new logo of Windows Phone 8
New logo for basic applications such as Games, Office, Windows Phone Store
20 accent colors (one for the manufacturer or the operator), as Windows Phone 8
Improved lock screen similar to Windows Phone 8, presence of dynamic wallpaper (Bing) notifications and probably third-party applications

ez azért elég sovány

Szerintem nem olyan gáz. A Nokia még másfél évig készül támogatni a WP7.8-at annak megjelenésétől, pl. kiadtak (még beta) egy saját böngészőt is, Nokia Xpress néven (egész jó html5 kompatibilitással és az Opera Minihez hasonló tömörítési algoritmussal), így az IE10 visszaportolása kb. fölösleges (Nokiákra, meg főzött ROM-os egyebekre).

Pletykáltak arról is, hogy az MS talán mégis fog még egy nagyobb frissítést kiadni a 7.8 után, amiben talán a room funkció is benne lesz... majd meglátjuk.

Én úgy vagyok vele, hogy már csak azt a fícsört hiszem el hogy megkapom, ami a megjelenés napján ott van a termékben. Semmilyen ígérgetésnek nem adok hitelt, egyik gyártónál sem. Ha valamit úgy veszel meg, hogy ma még nem alkalmas arra amire szeretnéd, de majd egyszer... na az elhibázott vásárlás. Van rá 10-20% esélyed, hogy teljesül az ígéret, de nagyjából ennyire lehet hinni annak amit a gyártók előre megígérnek. Fél évente jön új termék, nem reális elvárni a támogatást 1 éven túl. Sokszor még ennyi sincs meg.

Sziasztok,
Én ma jutottam hozzá, egy Nokia Lumia 800-ashoz. Eddig egy HTC Wildfire S volt a telefonom. Vártam rá és örülök neki:
- Jól fényképez (a családban rajtam kívül is van ilyen teló, tudom, látom(tam)...)
- jó minőségű videot csinál (nagyon is megfelelő, nekem)
- Külföldön is teljesértékű a navigációja (ingyen, net nélkül, friss)
Ezek nyomós érvek voltak, a többi csak működik:
- Facebook
- GMail + Naptár
- IMAP / POP3
- Böngészés
- És telefonálni is lehet vele :-)

Ja, hogy van rajta Excel, Word, XBox, SkyDrive stb... és egyszerűen használható (nem én mondtam, testvérem, aki nem IT és azt állítja a legjobb telója a sok korábbi közül)... Na bumm.

Ami eddig nem ment a HTC-mel vagy gond volt:
- Cisco tűzfal/VPN -> ehhez root-olni kellett volna a telómat (garancia alatt semmiképp)
- HTML5-ös videókat lejátszás közben forgatni tilos == reboot.

A VPN ezek után se fog, bár lehet (még nem volt időm). Majd akkor várom el ezt, ha 150e Ft körül veszek telefont. Ez a Lumia telefon céges csomaggal ( 6 ezer Ft / hó ) ingyen szereztük be 2 év hűségre (a meglévő csomagot váltottuk le és olcsobban lettünk).

Mielőtt bárki félreértené nem akarom az említett két telefont összehasonlítani, de ilyen feltételek mellet lehet örülni egy ilyen telefonnak. Sőt... És igen, várom a frissítést és bízom az MS-ben, hogy el is készül és rá is kerül a telefonomra. Nem úgy, mint az Android-os 2.3.3-as rendszerre a 2.3.5 vagy 2.3.6... OK az nem a "vezető" teló a listán, de ott ketyeg a gari és semmi.

Ellenérvek:
- Zune alatti frissítés, ez elég körülményes
- Hát vCard-ot nem sikerült küldni korábban egy 710-sel, ezzel még nem próbáltam, de olyan gyakran ez nem is kell...
- Mindenki szidja, bár az emberek 3%-ának van, hogy is van ez?! :-)

Attila, Perger
-----------------------------------------------------
"Az a szoftver, amelyiket nem fejlesztik, az halott!"

>- Zune alatti frissítés, ez elég körülményes
Van Nokia Care Suite, bizonyos komponenseket csak ez frissít (pl. bootloader)... nem mondom, hogy ez jobb, de OTA csak a WP8-ban van.

>- Hát vCard-ot nem sikerült küldni korábban egy 710-sel, ezzel még nem próbáltam, de olyan gyakran ez nem is kell...
Nokia Névjegymásoló (Nokia kollekcióból letölthető) a megoldás..

>- Mindenki szidja, bár az emberek 3%-ának van, hogy is van ez?! :-)
UbuntuLinux portálon mit vársz? :P Egyébként: FUD.

Rootolni nem fogod tudni, ha a HW revízió száma 2.4 vagy újabb (Beállítások->Rendszer->Névjegy->További információk->Hardver verziószáma : itt nézd a számsor végét). Csak 2.3 -as revíziót lehet rootolni, de azt is csak akkor, ha bootloader nem lett frissítve. De fölösleges is.

VPN sajnos nem megy, WP7.x platformon 99%, hogy nem is fog (kivéve, ha lesz 3rd party app vagy mondjuk a Nokia gyárt egyet). WP8-hoz 2013 Q1-ben jön a VPN támogatás az Apollo+ frissítéssel.