Leejtés teszt: Samsung Galaxy SIII vs. iPhone 5

Címkék

Hozzászólások

remelem ezt a videot (is) felul fogjak vizsgalni a mythbustersnel, ertem en hogy a sgs3 szar, de legalabb valami sima betonra ejtette volna le a telefonokat, lehet h pont az sgs3 volt olyan szerencsetlen es ugy esett h pont 1 olyan ko sarkara..

--
http://blog.sartek.net | https://twitter.com/sartek

ennek mi értelme van? a legkisebb karcolás is idegesitő tud lenni ilyen áru készüléknél, mit számit, hogy törike vagy nem...

A feketén biztos jobban látszik egy karcolás vagy egy csorba, de (és válaszolván a parent hozzászólásra is) inkább legyen egy csorba úgy, hogy a készülék alapvető funkcionalitása megmarad, minthogy szilánkosra törjön az egyik legdrágább és legnehezebben cserélhető elem, az érintőképernyő+üveg+előlap kombó. Pl egy 2-3 éves telefonnál már igen kellemetlen, ha cca 50-60 ezret kell költenem a cserére.

Az iPhone 4-nél elég rossz megoldás, hogy bumper nélkül lényegében az üveg érkezik a földre először, az a pici műanyag keret semmit sem ér.

A kiszedhető akkus műanyag telefonból meg nem kérek, volt olyanom, először csak a hátlap pattan le, majd egyre több alkatrész esik ki belőle, a végén meg kontakthibás lesz és folyton újraindul.

"A feketén biztos jobban látszik egy karcolás vagy egy csorba, de (és válaszolván a parent hozzászólásra is) inkább legyen egy csorba úgy, "

Nem, ne legyen. Ennyiért ne legyen.

"minthogy szilánkosra törjön az egyik legdrágább és legnehezebben cserélhető elem, az érintőképernyő+üveg+előlap kombó.Pl egy 2-3 éves telefonnál már igen kellemetlen, ha cca 50-60 ezret kell költenem a cserére."

Havi ötszáz forint biztosítás mellett leszarom. Akár havonta is összetörhet. Szerk: elfelejtettem, hogy van egy önrész is (4500Ft). De még úgy is csak töredéke ennek az összegnek.

"Az iPhone 4-nél elég rossz megoldás, hogy bumper nélkül lényegében az üveg érkezik a földre először, az a pici műanyag keret semmit sem ér."

Kétszer ejtettem le magasról. Karcolás sincs rajta. Fogalmam sincs, hogy milyen műanyag keretről beszélsz.

--
trey @ gépház

"Szerk: elfelejtettem, hogy van egy önrész is (4500Ft)"
http://www.t-mobile.hu/lakossagi/szolgaltatasok/biztositas/keszulek_biz…
0-70e forint nem az iphone kategória. A 160 ezer feletti készülékeknél (az iphone és a SGSIII ilyen) a havi 500 már 1990, a 4500 önrész pedig 20000.

"Akár havonta is összetörhet."
Összetörhet, de a biztosítás évente csak két káreseményre vonatkozik:
"A Biztosító egy adott mobiltelefon-előfizetés (telefonszám) alapján fedezetbe vont Készülékre nézve az adott Biztosítási Esemény bekövetkezésének időpontjától visszafelé számított 365 naptári napos időszak alatt összesen – az adott Biztosítási Eseményt is beleértve – legfeljebb kettő Biztosítási Esemény alapján teljesít szolgáltatást"
Azaz évente kétszer törheted az iphone-odat, ez a mutatvány (a telefon és az előfizetés árán felül) összesen 63880 forintodba fog kerülni. :)
--
zsebHUP-ot használok!

De a hátlapot kb. mindenki iphone-án tok fogja takarni, nem kockáztatnak - szerintem. :D
(Sajnálatos tény, hogy hiába kurva szép a telefon hátlap kialakítása, nem lesz látható a tokok miatt :( )


-----------------------------------------------------------

Minden lehetséges, csak a lehetetlen tovább tart.

Hogy ehhez miért kellett Hong-Kong-ba menni?!?.... Számomra talány.. :-) Egyébként meg eleve tipikus egyenlőtlen részrehajló iFanboii teszt... Hogy lehet töréstesztet csinálni egy egy darabból mart alumínium, meg egy műanyag készülékházas eszköz között?? A Galaxy pl annak is köszönheti mérsékeltebb árát, hogy jó részt műanyag..

http://taklertamas.deviantart.com/ || registered Linux User #518773 || 12.10 Gnome Edition

Aki zsebbol vesz fuggetlen S3-at az az ajfont is meg tudja venni, ha nem 4 eve gyujt es malacperselyt viszi feltorni a boltba. Az android authority polot nem artott volna ha eszreveszed.

A tesztnel nem artott volna 3x egymas utan leejteni, mert az sem mind1 mennyire esik az elere. En minden esetre meglepodtem, hogy az S3 kozepmagasrol ejtve betort kijelzot produkalt es az ajfon is meglepett, hogy fejmagassagbol ejtve nem tort be a kijelzo. Az S3-as hatlap lepattanas pedig latvanyos, de nagyobb baja ne legyen egy S3 tulajnak, illetve mas galaxy tulajnak se.

Elnézést! Nem figyeltem a pólót...

De így meg már pláne nem értem.... Miért megy egy Android fanboy Hong-Kongba egy az általa szeretett KÉT MŰANYAG DARABBÓL összepattintott készülékkel töréstesztet csináljon egy már ránézésre is masszívabb EGY DARABBÓL kimart FÉM készülékházas készülék ellen?!?!? Még ha ugyan arra a kőre estek volna, a Galaxynak akkor is nagyobb az esélye a sérülésre, hiszen a hátlapja szinte biztos, hogy előbb-utóbb leszáll róla.

Szóval a srác kihívta az ellenséget az ellenség hazai pályáján egy egyenlőtlen kűzdelemre. Ha a Galaxy ugyan műanyagból, de egy darabból lenne, akkor esetleg több lenne az esélye az épen maradásra(persze ezt meg műanyagja válogatja)

http://taklertamas.deviantart.com/ || registered Linux User #518773 || 12.10 Gnome Edition

YouTube monetize? Szponzorpénzek? Egyéb bevételek? Lehet, hogy éppen arra járt. A két telefon árát meg akár többszörösen is visszahozhatja neki az interneten keresett pénz. Az is lehet, hogy az anyagiakat le se szarja, csak öt perc hírnevet akart magának.

--
trey @ gépház

Próbáltam rá utalni, hogy a hátlap lepattanása nem egy égbekiáltó dolog. A műanyag rugalmas anyag szerencsére. Volt nálam, szintén cégtől kapott, Galaxy W huzamosabban és Galaxy S2 is egy hétre, amik ugyanezzel a technikával mentek. A műanyag feeling egyáltalán nem zavart és az sem, hogy lepattintható a hátlap. Nem éreztem gagyinak, silánynak egyik Galaxy telefont sem a műanyagságtól. Az ájfont (4) sokkal inkább érzem csecsebecsének az elől/hátul üveg miatt. A törésteszt lényege nem a házra irányult, mert a kemény műanyag vicces lett volna ha eltörik, hanem a kijelzőre, illetve annak a beszerelésére. Félreértés ne essék, az Apple anyagválasztása igényesebb és azt sem hiszem, hogy ha a Samsung akarna, akkor ne tudna szálcsiszolt aluba telefont pakolni. Azt sem hiszem, hogy jelentősen drágább lenne csak ezért.

Az pedig, hogy pont Hong Kongban készült a videó miért jelenti azt, hogy direkt odament? Hong Kong britt gyarmat volt 1997-ig és még mindíg az térség egyik központja. Annyira speciális, hogy Kinán belül azóta is speciális övezet az ex-portugál Macao-val együtt. Simán lehet, hogy eleve Hong Kongi az illető vagy hogy épp ott volt munkája, nyaralása. :)

Sajnos saját tapasztalat, mennyire relatív a törésállóság. Galaxy S 2, esett már le járólapra, lépcsőre minden baj nélkül - csak a babszem szorult össze állandóan a seggemben - de akkor repedt be a kijelző, amikor úgy esett le 30 cm-ről, hogy egy kavics pont becsúszott a keret és a gorilla glass találkozásánál.

Számomra nem hiteles mert nem ugyanarra a kőre estek és egy sirály is elszállt közben:)

--
"olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..!"

Biztosan bennem van a hiba, de én soha semelyik telefonomat sem ejtettem le.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Amikor esik lefelé a telefonom, középtájt rúgok bele egy
közepeset, és ettől úgy lelassul, hogy soha nem lesz semmi
baja.

> Sol omnibus lucet.

Azaz jó állapotú, raklapról leesett :) csamcsungra kisebb az esély,mint ugyanígy járt ájfónra? :-D

Nincs tapasztalatom se sgs3-mal, se iphone 5-tel. Viszont a galaxy s2-met már jó párszor leejtettem (sajnos). Többször esett már le betonra is, jól bírja. Igaz a műanyag kereten körbe már van néhány ronda repedés, de az üvegen még egy karcolás sincs.
Viszont ezek a dolgok nem befolyásolják a videóról a véleményemet: ez így nem tesztelés! Laboratóriumi körülmények között, ellenőrzött módon különböző pontokon és irányokból ráütve a készülékre lehet objektív összehasonlítást készíteni. Na ja, ahhoz nem egy-két telefont kéne összetörni, hanem legalább pár tízet.

szerk: egyszer betonra (álpadló) esett le élére a telefonom, csodálkoztam is, hogy túlélte. De a hozzászólásokat és a videókat látva kezdek félni, hogy ha még egyszer leesik az élére, akkor már lehet ripityára fog törni a gorilla glass.

Részben ide nem ide vágó.
Szerintem pedig egy életszerű teszt a legtöbbször amikor a zsebből táskából kiveszed esik ki a kezedből a telefon, vagy amikor elrakod.
Mondjuk nem is vagyok apple fun, de be kell látni, sokat segít a fém váz.
Mindenki úgyis olyan telefont vesz amire szüksége van.
iphone csili vili cuki, meg kell jelenni.
Drágább android, nagyobb szabadságra vágyik, kevesebb pénz, ne adj isten wordben fejből tudja a billentyű combokat.
Olcsó android, felfogja a telefon mire való, telefonálni és egy eszköz, hogy online legyen.
víz és ütésálló telefonok munkája miatt, megbízható strapabíró telefonra van szüksége.
Amióta kijött a Siemens ME45 azóta szinte csak olyan telefonom volt ami bírja a strapát.
Régebben sokat bicikliztem a városban, ha eláztam akkor a zsebben a teloért nem kellett aggódni.
Teltek az évek és hát több kellett mint GPRS net... Mindig fontos volt, hogy a tesztek alapján lássam bírja a strapát.
Most defy+ nyúzok, vízálló igaz nem ütés, de olyan masszív háza van, hogy elég sokat kibír.
motorozás közben zsebben elázik nem érdekel, a többiek meg zacsizzák a telefont tokostól.
Visszatérve ezek a tesztek arról győznek meg, S3 egy jó telefon, de nem nekem való, túl kényes.
Életszerű teszt lenne mindkét telefont feltenni a műszerfalra és balra kanyarodás közben ahogy kirepül a jobb oldali ablakon megnézni mi marad belőle.
Volt olyan ismerős akinek kirepült és telibe verte a telefon a villanykarót, sírtunk a nevetéstől, hogy lehet ilyen peches.
(szó szerint olyan volt mintha ipari zúzóval találkozott volna)