blink(1) - USB-s RGB állapotjelző LED

Címkék

A blink(1) - nevének formátuma nem véletlen, a készítők a man oldalak formátumához hasonlót szerettek volna - egy RGB LED, amely szinte minden eszközön működik. A fejlesztők a blink(1)-et az old school UNIX eszközök szellemében szerették volna fejleszteni, azaz legyen egyszerű, de mégis rugalmas, robusztus. A blink(1) három információtípust tud közölni: szín, fényerő és (villogás)minta.

Mire lehet használni? Az ötletgazdák szerint bármit ki lehet vele jeleztetni. Ha azt akarjuk, hogy valamiről tudomást szerezzünk anélkül, hogy folyamatosan a gépet kellene lesnünk, a blink(1) pont nekünk való. Kijelezheti:

  • ha véget ért egy háttérben futó folyamat (pl. letöltés)
  • ha valaki a nevedet említi a Twitter-en
  • ha a CPU, hálózat terhelés meghalad egy szintet, vagy a merevlemezen kritikus szintre csökken a szabad hely
  • ha hívás érkezik, de nem állítottál be csengést, mert nem akarsz hangoskodni
  • ha ismerősöd bejelentkezett a "chat-re"
  • munkahelyeden vizuálisan jelezheted a munkatársaidnak, hogy ne zavarjanak
  • stb.

ezen kívül:

A blink(1) használatához nem kell programozónak lenned, mert adnak hozzá egy programot, amellyel a legtöbbet használt funkciók használhatók. Ha viszont hackelni, programozni szeretnéd, azt is megteheted.

Az ötletgazdák 29 ezer dollárt kértek a Kickstarter-en. Eddig ~ 74 ezer dollárra kaptak ígéretet és még 25 napjuk van arra, hogy ezt az összeget feljebb tornásszák.

Részletek a Kickstarter oldalon.

Hozzászólások

"This device will retail for more than $30"
??? wtf? amikor kétszer ennyiért már androidos gépet lehet kapni.
3 USD is sok lenne, kettőért talán megvenném.

Ennek több gyakorlati hasznát látom. És megvan 1300-ból. :D

Az USB-s rugalmas nyakú ventilátor nem csak a friss levegőről gondoskodik, de fény show-val is szórakoztatja önt. Az egyik lapáton LED sor található, mely világít amint a ventilátort csatlakoztatja.

--
trey @ gépház

Van ilyesmim, jó addig a kb. 1.5 óráig, amíg a kis rugó felnem vakarja a nyáklapról a vezetéket, ami biztosítja a tápellátását a ledeknek. Elvileg lehetne programozni, mert egy kis ic vezérli a ledeket, az enyém némi szöveget is kiír. Írtam is a gyártójának kínába, hogy küldjék el az ic adatlapját, de nem válaszoltak sajnos, az ic-n meg semmi jelölés nincsen.

Ennek nem sok értelme van, inkább valami "elengedhetetlen" ékszer. Inkább újra feltalálták a spanyol viaszt.
Régen párhuzamos portról vezérelhettük a kávéfőzőt.

Msx 5 USD és nem kell fényerő változás. És nem kell bele fehér led sem.
--
Gábriel Ákos

Ebben az az egy dolog szomorít el: nem én találtam ki és nem hozzám vágtak 17 millát hogy na gyártsál le ~1600 ilyen bigyót.

Egy hasonló dologra gondoltam pár hónapja, egy olyan USB pendrive, amin nincs semmi, csak egy dummy háttértároló ami elfelejt mindent ha kihúzzák, viszont pirosan világít ha valami írni próbál rá. Egyetlen dologra jó, instant kimutatná ha olyan vírus van a gépen ami USBén is megpróbál terjedni. Bedugod -> kéretlen írás = vírus. 10 dollárt is adnék érte :)