Az Intel szerint a Clover Trail-hez nem lesz Linux támogatás

Címkék

A The Register The Inquirer egyik cikke szerint az Intel megerősítette, hogy a Clover Trail Atom processzorhoz nem ad Linux támogatást. Állítólag az aktuális Intel Developer Forum (IDF) rendezvényen elhangzott, hogy a Clover Trail "egy Windows 8 chip", illetve, hogy "a chip nem futtat Linuxot".

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a processzoron képtelenség lenne Linuxot futtatni. Ez azt jelenti, hogy az Intel nem fogja hivatalosan támogatni az erre irányuló törekvéseket. A The Inquirer megjegyzi, hogy úgy tűnik, hogy a vezető processzorgyártó mesterséges akadály emelésével próbálja tolni a Microsoft és a kiadás előtt álló Windows 8 operációs rendszere szekerét...

Hozzászólások

> A The Register egyik cikke szerint az Intel megerősítette,

A The Register es a The Inquirer nem ugyanaz a website, annak ellenere, hogy mindketto piros.

Azt hiszem, most bebizonyosodott, hogy az Apple-nek igaza volt azzal kapcsolatban, hogy a vasarlok az oriasi 'Samsung' felirat mellett is azt hiszik, hogy ajfonnal van dolguk. :)

Egyebkent a jelenlegi Atom proci pl. lenyegeben nem tamogatott Windows alatt, mert a GPU-t fejleszto ceg keptelen/nem akar Windowsos drivert gyartani.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Értem, hogy óriási hibát fogtál. Most hosszasan írhatnék arról, hogy a windowsos kisbetű, mert melléknév, de azzal nem lennénk előbbre. Nem nagy dolog más írásában hibát felfedezni. Még akkor sem, ha a hétsornyira tördelt hozzászólásom végére tennék egy látszólag témába vágó, majdnem ontopik kommentet. Nagy kérés lenne, ha azt kérném, hogy legközelebb a hibákat a visszajelzés linken közöld, ne a cikk alá? FAQ bejegyzés is van erről.

--
trey @ gépház

Nyilvan tudom, hogy sima typo, ne sirj. :) Ha siman kotekedni akartam volna, akkor azt is beleirtam volna, hogy a 'tolni' szo kimaradt az utolso mondatbol, de a megegyezo szin-kulonbozo felirat dolgot aktualisan viccesnek talaltam a Samsung-Apple per miatt.

Raadasul a hsz. masodik fele erdemi, azt gondolom.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Linus: F@©k u Intel!

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v12.0(beta)-t * blackpantheros.eu

Látszik legalább, hogy ki, miben és mennyire érdekelt.

Ejj a mindenit neki! Nem tán szabadalmaztatta a MS a processzor gyártást? Vagy csak néhány guriga gazdát cserélt?

--
openSUSE 11.4

Nem biztos, hogy a Microsoft részéről annyira jó ötlet volt pont az Intellel összeszűrni a levet. Ha az AMD emiatt beáll a Valve mögé és esetleg meggyőz még pár stúdiót is, az azért észrevehető károkat okozhat a Windows részesedésében a későbbiekben.

úgy tűnik, hogy a vezető processzorgyártó mesterséges akadály emelésével próbálja tolni a Microsoft és a kiadás előtt álló Windows 8 operációs rendszere szekerét

Szép összeesküvés-elmélet ez, de az Atom Z600 meg pont Windowsal nem ment, hanem csak Linuxal...

Valoszinuleg megint valami PowerVR GPU-t integraltak bele, s nem kaptak hozza (valalhato) Linuxos drivert, es nincs kedvuk irni egyet. :) Ugyhogy nem tamogatott es reszukrol tema lezarva.

szerk: a GMA500/Poulsbo miatt szidtak oket eleget annak idejen a driverek miatt :)

Akkor a medfieldek linuxxal, a clover trailok meg windowssal lesznek csak elérhetők? Ez nekem furcsa. Mi történne a téridőkontinuummal, ha felraknék egy medfieldes droidot egy lapos atomosra?

Puppy linux felhasználó

Már a cedar is a vállalhatatlan kategória határát súrolja. Ami érdekes azonban, hogy Windows alá is 32bit a hivatalosan támogatott, 2012-ben ez azért elég szomorú. Jól megszívtam a dn2800mt alaplapommal, mert 64 bit linux alatt látja a 4 GB ramot, sőt 8ig látja, de nem nincs vga driver, 32 bit linux alatt "vállalhatatlan" a driver, kénytelen voltam win7-re váltani. Csak azt szeretném tudni Intelék vajon kinek gyártják az alaplapokat???

--
Kis problémából egy kis munkával nagy problémát lehet gyártani. Ha valami müxik ne b***tasd :)
Uriember az, aki nem beszél a Windows-ról, pedig tudna...