A Samsung Galaxy S III eladási adatai átlépték a 20 milliós határt

 ( trey | 2012. szeptember 6., csütörtök - 13:37 )

A Samsung bejelentette, hogy a Samsung Galaxy S III - amely július végén érte el a 10 milliós mérföldkövet - eladási adatai átlépték a 20 milliós határt. A Samsung-nak ehhez 100 napra volt szüksége, az SGS III májusban debütált. A dél-koreai vállalat Európában 6 millió, Ázsiában 4,5 millió, Észak-Amerikában 4 millió, otthon pedig 2,5 millió darab SGS III készüléket értékesített. A vállalat azzal büszkélkedhet, hogy az SGS III háromszor gyorsabban fogy, mint az SGS II és hatszor gyorsabban, mint az első generációs SGS.

A részletek elolvashatók itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Lazán kapcsolódik, hogy már napi 1,3 millió új androidos eszközt aktiválnak.

--
trey @ gépház

Hihetetlen, hogy minden hatodik/hetedik Android-os eszköz SGS III!
Mire kijön az iPhone5, már mindenkinek Android-os telefonja lesz. :)

A telenor (vagy tökmind1, akár függetlenül vásárolva is) árlistáit elnézve, több kérdés merül fel bennem...
1: én keresek ennyire rosszul, hogy ez a cucc kb. egy havi fizum (a francokat annyi, csak max. zsírosdeszkán élkek utána, és nem fizetek semilyen számlát se...)?
2: vagy az itthoni készülék és tarifa árak ennyire magasak?
3: vagy mindkettő egyszerre???

Fel nem bírom fogni, hogy ezekből a kütyükből hogy a francba fogy el ennyi. Cégek tízezresével veszik ocsón, azt továbbadják drágáért? Vagy ez a céges teló?

----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."
www.xonotic.org

Ez kb. ahhoz kapcsolodik, hogy csomo ember szerint az iPhone statusszimbolum, mikozben errefele az vesz, akinek kedve van hozza, es aki mast vesz, az nem az ara miatt vesz mast.

Itt egy SGS3 2 eves huseggel ingyen elviheto, havi 28 fontert (10e forint), ebben 600 perc beszelgetes, 3000 SMS es 1 GB adat fer bele. (Maskepp mondom: a havi telefonkoltseg keszuleket is beleertve 1-2 ora munka, ha az atlagnal kicsit jobban keresel.)

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Tökönszúrom magam...

----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."
www.xonotic.org

Pont ezért drágább nálunk, valahol meg kell termelni az extra profitot :-)

Meg senkitol nem hallottam elfogadhato magyarazatot arra, hogy mi az az 'extraprofit'.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

legtöbben a gonosz kizsákmányoló cégek által speciálisan a magyarokról lehúzott pénzekre használják.

én régebben arra használtam, ha valami nem tervezetten jól ment, pl hirtelen bejött egy fejlesztésre több vevő, mint amennyit megcéloztam.

ha kapod az extraprofitot, akkor hú nem tervezett boldogság, ha fizeted valakinek akkor kizsákmányolás. lásd fenti példa, a hülye magyar aki hagyja, annak drágán adják a telefoncsomagot és minden mást is, ellenben a magát oly aktívan képviselő (és kicsit sem csonthülye elhízott) angoloknak nincs kedve ilyent fizetni.

(ne keresd az értelmét, csak egy szófordulat a nyafiban)

Nexus 7: 283USD/65000HUF
Pontosan ugyanez a verzió Magyarországon 105.000 HUF.

Nem hinném, hogy valaminek a behozatala és levámolása nagy tételben indokolja a +61.5%-os árat. Azt el tudom hinni, hogy kisebb tétel, ezért kisebb a kedvezmény, .ill vám meg 27% ÁFA, de aki foglalkozott már nemzetközi kereskedelemmel, tudja, hogy ez max. 15% differencia lenne. Nem 62. Persze lehet ennyiért árulni, de inkább vár vele az ember és majd megveszi, mikor ősszel amerikában jár. Töredékáron. Nyugodtan lehet, mert a magyar árból majdnem kettő kijön.

Az extraptofit szerintem nem 'nyafi', mint ahogy cherockee írta, és nem is közgazdasági mértékegység, hanem egy erkölcsi kategória (ez már önmagában is lehet 'nyafi', ha nem tudsz vele mit kezdeni). Egyszerűen lehet érezni, hogy mennyi az a haszon egy üzletben (a munkabér is az), amiről tudod, hogy ez már 'extra' mennyiségű volt.

Ez nem zárja ki azt, hogy magas legyen a haszonkulcs az előállított termékeken, mert ha azt te, mint vállalkozó visszaforgatod a vállalkozásba, akkor az mégsem extraprofit. Ehhez egy hosszútávú tervezés szükséges és egy olyan gondolkodás, amikor létezik az 'elég', mint valaminek a mértéke.

"Egyszerűen lehet érezni, hogy mennyi az a haszon egy üzletben (a munkabér is az), amiről tudod, hogy ez már 'extra' mennyiségű volt."

Ööö... érzésre ez nem mindig megy, kívülről nem mindig látszik, hogy mekkora kockázat tartozik a extrának címkézett profithoz...
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Természetesen nem kívülről gondoltam, hanem annak a szempontjából, akinél a profit keletkezik.

Szabadpiaci helyzetben (értsd: nem állami/monopóliumnál) mindig csak a kívülállók beszélnek extraprofitról, sohasem a vásárló, vagy az eladó. A vásárló ugyanis már elégedett az árral, hiszen kifizette, az eladó meg hülye lenne nem a lehető legjobb áron eladni valamit, amit mások meg akarnak venni. "Extraprofit" emlegetése a legtöbbször az irigység kifejezése ("szégyelljétek magatokat, hogy én kimaradok belőle").
--
#startup: Astro Teller: Mihez kezdjünk a nagy ötlettel?

Ehhez hozzátenném, hogy amíg agresszív marketingkampány van egy termék körül addig az bele van építve az árába. (újsághirdetés, tv reklám, filmekben arculati készülék, közösségi- és sportesemények támogatása, hype gerjesztés stb.) minden egyes termék árában megfizeted a rád eső részt, minden egyes terméknél kőkeményen ki van számolva, hogy mekkora összegnek kell befolynia a marketing különböző szakaszaiban. Ha a termék megjelenése előtt hónapokkal el kezdik tolni a valódi- gerilla- stb marketinget akkor a termék ára fent lesz sokáig. De mire jön a következő zászlóshajó (amire áttevődik a vásárlói fókusz) addigra ezeket a költségeket a szokásos gyártási/cégfenntartási/stb költségek mellett ki kell termelni a terméknek.
És bizony nem olcsó mondjuk egy olimpiát támogatni, vagy egy világ körüli turnét... Ha pedig azt nézzük, hogy egyszerre több ezer ilyen esemény is lehet párhuzamosan az összeg nem kicsi.
Még egy adalék. Egy termék árát ma már csak részben határozza meg az összes vele kapcsolatos költség. A főbb szempont már az, hogy mennyit lehet érte elkérni...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -

Na nemsokára meglátjuk, hogy ehhez képest milyen a Samu teljesítménye.

én is kiványcsi leszek mit hoz ki ebből hosszútávon a samsung, illetve az iphone 5 egy hét múlva indul, mi lesz még abból...

wiki szerint ezzel a 20 millióval már nincs a samsung annyira elmaradva:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/timeline/3f55f5e15eb5a3f125a4ac611caa9245.png

viszont megjegyzem, nem a készülékeladásból van csak profitja az apple-nek, ha valaki a kapcsolt árukról, szolgáltatásokról tud adatot mutatni android tekintetben, ne tartsa vissza.

Akkor írjuk le még sokadszorra is, hátha most már mindenki megjegyzi... :)
az Apple-nek a készülék eladásokból van a profitjának a jelentős része. A csatolt szolgáltatások (értsd: Apple App Store) bevételei nagyon kis hányadát teszik ki a teljes bevételének.
Erről anno linkeltem egy konkrét statisztikát, most nem fogom újra megkeresni...

Nagyon kis rész = profit harmada/negyede?


Puppy linux felhasználó

2012 Q2-es adatok: az Apple negyedéves bevétele 39 milliárd USD volt. Ebből az iTunes (zenék, filmek, appok) bevétele 1.9 milliárd USD. Ebből az Apple-nél maradt 30%. Ez valahogy nem a harmada. :)

http://www.appolicious.com/finance/articles/11792-apples-itunes-app-store-surpasses-600k-apps-1-9-billion-in-revenue-for-q2

Valószínűleg ezért pörögnek veszettül a jogászaik, mert a cég túlságosan az iPhone/iPad lábon áll...
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Naná! A bevétel legnagyobb részét a mobil hardver eladások teszik ki. De erről voltak már itt statok.

köszönet, ennek nem volt időm utánanézni, csak sok helyen tévesen kiemelve említették, szintén tájékozatlan újságírók (számukra ez szégyen mondjuk)

viszont így még komolyabb tény ez a samsung részéről...alapból nem hiányzik akkor számukra ez a bevétel, ami az apple-nek se jelentős, kevesebb is a baj vele...könnyen be is érte a samsung, úgy látszik nem volt akkora vízválasztó, se igény arra, hogy legyen mindenféle háttérszolgáltatás.

Nagyon szívesen!
A Samsungnak is van saját Android alkalmazásboltja (még itthon is van részlegük), de nem igazán megy nekik a Google Play-jel és az Amazonnal szemben. De ettől nem fogják könnyesre sírni a párnájukat. :)

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Bár az Apple tervei szerint 7,65 dolláros részvényenkénti osztalékot célzott meg 34 milliárd dolláros bevétel mellett, elemzők 10,22 dolláros osztalékot és 38 milliárd dolláros bevételt várnak.
Az eladott telefonokról is megvan a Wall Street véleménye, szeptemberre 22-23 millió iPhone eladását várják. Az Apple valószínűleg szeptember 12-én mutatja be a következő generációs mobilt, és csak szeptember 21-től kezdi el árusítani. Gene Munster, a Piper Jaffray elemzője szerint erre az időszakra akár magasabb is lehet az eladott mobilok száma, elérheti a 26-28 millió darabot is akár és természetesen a premiert követő hét lesz a legsűrűbb. Azon a héten akár 6-10 millió iPhone-t is eladhat az Apple.

Bírom ezeket az elemzőket. Azt sem tudják, mikor jön az iPhone5, azt sem tudják mennyibe kerül majd, azt sem tudják, milyen lesz, de azért azt tudják, hogy mikor, mennyit fognak eladni belőle. És még az Apple-nél is jobban tudják, mennyit hoz majd az új telefon.
Lehetetlen, hogy ez az elemzős rizsa nem egy rafinált reklám.

Azért a 6-10 millió szerintem nem a pontosan tudás. 60-166% ( ahonnan vesszük ) a pontosság...


Puppy linux felhasználó

Apple termekrol van szo, az ara baromira nem erdekes, akkor is megveszi az aki meg akarja venni ott ahol egybol el is kezdik arusitani (ertsd: a torzsteruleteken nem nezik az arcedulajat mert nekik nem egy hude osszeg, es egyedul az emblema erdekli oket)

"egyedul az emblema erdekli oket"

Már megbocsáss, de ez úgy hülyeség, ahogy van. Én sem azért vettem iPhone-t anno, mert Apple logó volt rajta, hanem azért amit tudott. Mint ahogy most Androidom is azért van. Van egy réteg, aki "divatból" vesz telefont, de az meg manapság már a Samsung Galaxy SIII-ért veteti ki a fél veséjét.
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

pontosan igy volt nalam is. volt iphoneom, most androidom van (sajnos ez se jobb...) Amire celzok az az hogy a divatreteg erre nyugatabbra meg a tengerentulon sokkal vastagabb mivel az ara nem nagyon erdekli oket. Ha talan elolvasod ujra amit irtam, direkt kiemeltem hogy a torzsteruleteken (ebbe velemenyem szerint keleteuropa nem tartozik bele)

Hajrá eladási adatok, csak így tovább. Azért remélem az eladások is ilyen szépen alakulnak.


Puppy linux felhasználó

tudsz olyan forrást, ami tényleges eladásokról is tud adatot mondani? tényleg érdekelne.

Ami még a Samsung tarsolyában van:

A Bada él és élni fog

A Samsung jövőképe

Olyan ez a Bada már évek óta a Samsungnak, mint a Maemo/MeeGo/Tizen a Nokiának - van nekik, de minek?!
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Minek? Talán ezért.

Értem. Tehát akkor azért, hogy elmondhassuk, hogy megelőzik az alig mérhető WP7 platformot, alig mérhető módon. A kérdésem továbbra is az, hogy minek?! :)
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Talán alternatíva azok számára, akik egyszerű dolgokra vágynak?

Ha valaki okostelefonra vágyik, akkor nem tudom mi olyan bonyolult mondjuk egy iPhone-ban. Ha pedig bonyolult, akkor miért nem feature phone-t vesz a Bada helyett. Na, mindegy! Hagyjuk! Egyébként is a Samsung oldaláról kérdeztem, nem a felhasználóéról.
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Szeretnek több lábon állni... pénzt sokat nem visz el, mert már készen van, mi mást toljanak a featurephone hardvereikre? Egyedibb oprendszert? :)
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

"Szeretnek több lábon állni"

Ha lenne belőle normális bevételük, akkor ezt még meg is érteném.

"pénzt sokat nem visz el, mert már készen van"

Nyugtass meg, hogy ezt te sem gondolod komolyan, csak viccnek szántad!

"mi mást toljanak a featurephone hardvereikre"

A Bada mióta feature phone rendszer?
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Szóval szerinted a Samsung butaságot csinál?
Szóltál már nekik, hogy nem értenek a mobiltelefon fejlesztéshez, és próbálkozzanak mással?

Senki nem állított ilyet, csak páran úgy próbálják beállítani a Badát, mintha pariban lenne az Androiddal, vagy az iOS-szel, pedig még a rohamosan zuhanó RIM-mel sem lehet összehasonlítani, olyan jelentéktelen. Kezeljük már a helyén a dolgokat és ne akarjunk a bolhából elefántot csinálni - most szó szerint értve! :)

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Kifelejtetted a WP7-et, azzal jelenleg "pariban" áll. :-)

"Ha lenne belőle normális bevételük, akkor ezt még meg is érteném."

Kis bevétel is bevétel... :)

"Nyugtass meg, hogy ezt te sem gondolod komolyan, csak viccnek szántad!"

Akkor kezdték még, amikor nem lehetett tudni, hogy mi lesz az Androiddal, 2010-ben adták ki az első telefont ezzel a rendszerrel, ami azt jelenti, hogy 2008 körül kezdhettek bele a projektbe. Mire felfutott az Android, addig már kész volt a Bada. Dobják ki? :)

Egy csomó tapasztalatot tudnak szerezni azzal, hogy a teljes telefon házon belül készül, szolgáltatásokkal és minden mással együtt. Ezt még akár veszteségekkel is be lehet vállalni, mert a nyereség egy csomó olyan tapasztalat és tudás, amelyet nem lehetne másképp megszerezni.

"A Bada mióta feature phone rendszer?"

Nem kimondottan featurephone oprendszer, de kevésbé smart, mint az Android. A smart- és a featurephone között nincs éles határvonal: ami 3-5 éve smartphone volt, az most már csak featurephone. :)
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

A Samsung oldaláról: http://www.geekwire.com/2012/microsoft-samsung-bada-smartphone-sales/
Negyedév alatt eladtak 3.8 millió Bada-s készüléket. Nyilván nem egy nagy tétel a Galaxy S3-hoz képest, de azért van olyan gyártó, amelyik ennek is örülne.
Másrészt ez 2 millióval több, mint 1 évvel ezelőtt. Vagyis mások eredménye romlik (Symbian, RIM), a Bada-é pedig javul. Ha nem lenne a Bada, akkor mások vinnék el ezt a pénzt is, mások erősödnének.
Harmadrészt meg a Bada a háttérben szépen fejlődget. Ki tudja, talán egyszer majd 38 milliót adnak el belőle negyedévente.

Elég nagyok ahhoz, hogy elbírják, hogy csak Tizen dolgoznak rajta.

(Arcpálma)

ez lassan olyan unalmas, mint az "ez már a KDE4?"

-

na most ezt hogy is?

Csak USA és Kanada.
A manufacturer kifejezés külön szórakoztató.

Ez nagyon egyszerű: ez egy amerikai (US) kimutatás. (STP gyorsabb volt...)