Azonnal pert indít a Samsung az Apple ellen, ha utóbbi LTE-képes eszközzel áll elő

A Korea Times Technology rovata szerint a dél-koreai cég arra készül, hogy ellentámadást indít az Apple ellen. A terv egyik eleme az, hogy a Samsung azonnal bepereli az Apple-t, ha az LTE technológiával ellátott eszközt dob piacra. A Thomson-Reuters adatai szerint a legtöbb LTE szabadalommal a Nokia (18,9%) rendelkezik. Azt a Qualcomm követi 12,5%-kal. A harmadik helyen a Samsung Electronics áll 12,2%-kal, azt az Ericsson követi 11,6%-kal.

Részletek itt.

Hozzászólások

Kezdem ugy erezni, hogy be kellett volna jegyezzek par patentet IT es telekom cegek kozotti patentjogi kerdesek koreben. Most mind nekem fizetne :)

Hamarosan megváltoznak az utópisztikus szkifik, a világvégén már nem kannibálok fognak madmexelni hanem jogászok :S

Az új ipad nem, lte képes? Vagy az már nem számít?

kérdés:

mobiltelefon rendszer működéséhez hozzájárult az apple valamit, troll: vagycsak téglalapot fejlesztett rádiusszal /troll

tehát ugy mint a nokia, ericsson, stb?

érdekes egyébként, hogy azok a cégek mennek a süllyesztőbe, akik miatt végulis mukodik a rendszer, a tapicskolás, meg az ui csak lárifári népbutitás.

Nem érdemes egy lapon említeni a két gyártót. Apple csak telefonokat gyárt, ellenben a Nokiával, Ericssonnal vagy éppen a Huaweivel. Ezek a gyártók sokkal többet raktak hozzá a mobilkommunikáció működéséhez. Tény, hogy az Apple kifejlesztett egy jó okostelefont, Nokiának meg eléggé lefelé ívelő pályán van a telefongyártó részlege, de ettől még nem hiszem, hogy kevésbé lesz népszerű mobilszolgáltatók körében az általuk szolgáltatott termékek/megoldások/formátumok...

Total eredetit? Nem, de az Apple nem egy Ericsson vagy egy NSN, hogy infratrukturalis dolgokat fejlesszen, hanem egy konzumer piacra gyarto ceg.

Azonban azt em lehet mondani, hogy semmi ujat nem tett le az asztalra: megmutatta, hogyan is kell a meglevo jo technologiakat jol hasznalni.

Ez nekik az innovacio, nem egy n+1. mobilkommunikacios szabvany(, hogy az operatorokat ismet meg lehessen fejni*).

* Ertem en, hogy fejlodik a technika, de nekem ennyi szabvan mar inkabb a mestereges igenykeltes kategoria.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Enyhén szólva furcsa, hogy pont az Apple mellett állsz ki, miközben mesterséges igénykeltést emlegetsz. Pont az Apple módszere a mesterséges igénykeltés (ld. tabletek), az új mobilkommunikációs szabványok meg azt szolgálják, hogy fejlődjön a szolgáltatás minősége. Sztem nézz utána a telekommunikációnak legalább alap szinten, mielőtt ilyeneket írsz.

de a tablet minek van? netezésen kivul nem alkalmas semmire. a játék semmi. tamagocsinak? nagyon is jol meglennénk nélküle, egy szorakoztató eszkoz, nemtobb. ennyiért meg aki megveszi és nem értelmesre használja, szerintem a többség ilyen, annak igazán nincs rá természetes igénye.

ha mindenáron almát akarsz nokiával hasonlítani ( érted, nem almát körtével, éééérted ), akkor így hasra:

az alma a saját piacán, a felhasználók szintjén sokkal nagyobb dolgokat vitt végbe, mint a nokia amikor végignyomta mindenki torkán a telekommunikációs szabványokat. Persze ezt így nem lehet megítélni, hogy két különböző piacon ki mit ér el, de na

Puppy linux felhasználó

"érdekes, hogy azok a cégek mennek a süllyesztőbe, akik miatt végulis mukodik a rendszer"

inkább az az érdekes, hogy jelenleg miért ezeknek a cégeknek impotens leginkább a vezetése. pedig van száz példa arra, ami a "nincs bocsánat" elvét erősíti, csak párat mondok: 3dfx, Advanced Gravis, de jobban képbe vágót is tolhatok, lásd Motorola (Mobility).

ezeknek a cégeknek akkora előny volt a kezükben, hogyha nem a szar melegítésével és kiköltésével töltötték volna az időt, akkor a konkurenciájuk már nem létezne ebben a formában. íme sorban, a fenti soványka triónak mit köszönhetünk: normális, szabványokkal leírt valósidejű 3D grafikai megjelenítést egy életképes API-val az asztali PC-den, megfizethető kivitelben (és ezen keresztül jópár' korszakalkotó játékot); normális és megfizethető hullámtáblás szintézert szintén az asztali PC-den, amin keresztül a füledet gyönyörködtető MIDI már nem volt elképzelhetetlen (és ezen keresztül lásd számítógépes zeneszerkesztést vagy épp a ~scene ide vágó barátságát). Motorola: nehéz bármit mondani, a Holdról Armstrongék pl. Motorola cuccal "telefonáltak" haza. Ehhez képest szinte smafu, ahogyan a Mobility ágon a Razr vonal elérte kezdeti sikereit pedig az sem gyenge.

ha bármelyik cég képes lett volna időben alkalmazkodni a felgyorsult világhoz, illetve bármelyik hozzá tudott volna tenni, most élnének és virulnának saját nevük alatt. sajnálja őket az ember (én személy szerint pont ezt a hármat leginkább), de egy idő múlva inkább "felmérgel", ahogy utólag nem tűnik felelősségteljesnek pl. az akkori vezetés ~hozzáállása vagy éppen (akár technikai) ~hozzáértése. ezeknél a milliárd dolláros cégeknél semmilyen értelemben sincsen pardon, hiszen utólag elég nehéz magyarázkodni kizárólag külső tényezőket okolva. egyszerűbb talán kimondani: elbaszták és felborultak ebben a gyors folyóban. ha szerencséjük volt, felvette őket a gyorsabb hajó - ha nem akkor ott döglöttek a vízbe.

ez most nem pont ide tartozott, de az idézett mondatra kikívánkozott belőlem - ellenben kis híján már a Nokiára is igaz.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

$. ballmer azon nevetett, hogy 500usd a telefon, 2 év huséggel. ki fogja megvenni? jogos felvetés, ki vesz egy telefont, ami igazán semmire nem volt alkalmas (szerintem az iphone 1 még primitiv volt, de javitsatok ki).

a nokia telefonokat gyártott. telefonokat telefon funkciokkal, illetve ami hasznos lehet a zsebben. feljegyzések, alap dolgok. semmi felesleges csicsa. jo, volt egy snake game is.

jott az apple, és piacradobott egy drága játékszert amivel lehet telefonálni, és lehet választani 400 tehénfejő app közül, 600 notepad kozul, meg kurva sok játék kozul. nekik ez bazi jol bejott, ez nem vitás. jol csinálták. irigy is vagyok, ha ezt az oldalát nézem. de ki a turó gondolta, erre lesz tényleg igény... vhol olvastam egy összefoglalot, hogy mennyi meg hány appot használunk érdemben, és mennyi ideig. nagyobb a füstje, mint a lángja.

ez mondjuk igaz.

a spec zenemobilnak értelmét ugyan nem láttam, meg a csicsakészülékeknek sem. meg az akkori fényképezőknek sem. rendes telefon legyen, lehessen lejátszani mp3at, és kész. a fényképezés talán manapság jut el oda a telefonokkal hogy nappal jobbféle képek csinál, kevés fényben tökszárak. bár itt is kezdik a megapixelháborut... gombostunyi szenzorra 16 megapixel... ehhj. minek...

"érdekes egyébként, hogy azok a cégek mennek a süllyesztőbe, akik miatt végulis mukodik a rendszer, a tapicskolás, meg az ui csak lárifári népbutitás."
Ez így hatalmas ferdítés. Az Apple telefonokat gyárt, így a hálózattal kapcsolatos szabványokat követi. Ezen a piacon pedig az UI a minden. A Nokia is azért volt olyan sikeres régebben mert sokkal kezelhetőbb felületet csináltak mint mások.
A többi cég a hálózati infrastruktúra eszközeit is fejleszti és gyártja, így nekik ebben is van kutatásuk. Nekik sem lenne, ha csak telefonokat készítenének.

Ó je, a jó kis Nokia telefonok. Butatelefon kategóriában még mindig csúcs, csak azt már senki nem nézi, amiatt nincs picsogás a fórumokon (jellemzően a fórumon pofázók vagy a "leszaromatelefonomcsaktelefonálniell-jaésnincstévémse" kategória, vagy az egy márka mellett meggyőződéses tapitelefonos). Pedig...
----
India delenda est.
Hülye pelikán

Én most egy C3-00-val zúzok, és teljesen elégedett vagyok. Villámgyorsan reagál mindenre, ami nem érinti a memóriakártyát (az már egy kicsit rozzant szegény). Minden intuitív helyen van benne, nem nagyon kellett soha töprengenem, hogy hol is lehet ezt vagy azt elérni.
De valóban, egy 3410-hez képest nagyon csicsa (ami azért vicces, mert 3410-en játszottam 3D-s játékkal is, erre meg nem találok normális programokat).
----
India delenda est.
Hülye pelikán

hat en pont nokiarol valtottam iphone 1-re anno. az elso nokiam volt (elotte ericsson t10, samsung s100), es vszinu nagyon belenyultam a "tutiba" egy 6101-el, amit dubaiba vettem de made in hungary :)
a menuje logikatlan (de csilivili) volt, es tetu lassu, docogos. ha felvettem egy hivast, 2-3 masodpercig a masik fel nem hallotta amit mondtam. a fenykepezoje hasznalhatatlan kepeket csinalt.
a muanyag haza egy ev utan elrepedezett majd darabokra hullott... en nem fogom siratni oket.

A'rpi

Az említett 6101 szerintem nem volt olyan rossz telefon, feleségem annak idején 2-3 évig nyúzta, és még működőképes. De az volt az utolsó Nokia telefonja, ugyanis a Nokia egyszerűen elfelejtett butatelefont gyártani. Az azonos árkategóriás Samsung-okhoz képest lassú, és mechanikusan gagyi telefonjai voltak. Valahogy érződött, hogy azt hiszik, a hírnevük miatt nem kell versenyezniük.
Az én utolsó Nokiám a C2-01 volt. Az mechanikusan viszonylag jó lett volna, csak éppen telefonálni nem lehetett vele. Hirtelen felindulásból földhözvágás lett a vége.

Nem vagyok apple fan, de azert az szemtelenseg, hogy valaki csak arra alapozza a sikeret, hogy a masikat utannozza, masolja, mint a Samsung az Apple termekeket.

Jol teszik, hogy beperelik, karteritest kernek. Aki csak masol es nem jon elo semmi sajat cuccal az fizessen is.

A Nokia azert nem azzal lett az ami, hogy csak vart es masolta a konkurens termekeket mint a Samsung, bar ahogy elnezzuk ez is sikeres biznisz lehet, hiszen a Samsung ezt tette/teszi es nincs olyan rossz helyzetben a mint a Nokia.

Wow, erről a Samsung F700-ról nem tudtam!
Mondjuk nem hinném, hogy az Apple a Samsung F700-at másolta volna le. Fél év alatt nem tudtak volna kihozni egy telefont úgy, hogy ők korábban nem csináltak egyet sem. Már legalább 2005 óta (esetleg még régebbtől kezdve) kísérleteztek a mobilgyártókgyártók az érintőgombos kijelzéssel, illetve a PDA-k már vagy 2000 óta. Szóval szerintem elképzelhető, hogy a gyártók nagyjából egyidőben jutnak hel hasonló ötletekhez. Ezért is értelmetlen akadályozni azokat, akik esetleg 1-2 hónappal lemaradnak az első piacra lépő mögött.

Mondjuk nekem ez az összeállítás nem mond semmit. Szerintem itt is érvényes az, mint pl. egy gyűjteményes műnél, hogy a részletek összeválogatása és összeállítása új, egyedi alkotást eredményezhet (és a részeket tartalmazó termékektől jelentős mértékben eltérő felhasználói élményt, ill. használhatóságot eredményezhet). Ezzel szemben történt meg az, hogy egy produktum "összhatását" igyekeztek utánozni, az eredetihez hasonló felhasználói élményt nyújtani. Mondom ezt úgy, hogy Apple terméket nem használok (és nem is tervezem), Samsungot ellentétben sokat.
--
Direp

+1 az összhatás utánzására.
A "felhasználói élmény" másolásával viszont vitatkoznék. Lehet, hogy túlságosan gík vagyok, de az iPhone élményt szerintem nagyon befolyásolja az 1 gomb. Számomra az iPhone felhasználói élménye visszalépés még a butatelefonokhoz képest is. (Nyilván a combosabb butatelefonokhoz képest, amik már tudtak fényképezni, meg internetezni.)
Nekem az iPhone-okban az tetszik, hogy jól össze vannak rakva: igényes a kivitelezésük, jó a formájuk, és még HW-esen is erősek. Nekem ez jelenti az iPhone-ok összhatását.

Elég erős "bosszú".
Az apple felbosszantotta a samsungot, és a google-t, miközben mind a kettő igen erősen alátehet. (és ideje is volna, mert ez az ámokfutás már tényleg a legalja)
Valahol megérdemli. Aztán amikor rájön,hogy ez a patent trollkodás mekkora kárt okoz neki, az első lesz az apple amelyik szót emel a jelenlegi rendszer ellen, és hős élharcosa lesz az amerikai szabadalmi rendszer reformjának.
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

--

Hát ez is eljött végül. A mi korunk nagy csatája.
A tábla készen áll. A bábuk mozognak.

(Gandalf)

Nofene, mégiscsak azoknak lenne igazuk, akik szerint az LTE nem FRAND (vagyis nem kötelezően licence-elendő) szabadalom?

Valamiért ez ugrott be a hírt olvasva:

"Székely meg a fia elmegy a kocsmába. Egyszer csak valaki beszól nekik egy nagydarab férfi. A fiú fölpattan, és így szól:
- Na, üsd meg apámat!
A fickó nem sokat vacakol, lekever egy nagy pofont az öregnek. A fia nem hagyja annyiban:
- Most üsd meg apámat, ha mered!
Erre szegény fater akkorát kap, hogy leesik a székről. Nagy nehezem feltápászkodik, a fia megint elkiáltja magát:
- Utoljára mondom, ha van hozzá bátorságod, akkor most üsd meg az apámat!
Elege lesz a pasinak, és akkorát bemos az öreg székelynek, hogy átesik a pulton. A fiú csendesen így szól hozzá:
- Menjünk innen, édesapám, mert magát itten nagyon megverik."

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."