Technikai hibát emleget a Microsoft a BCS-sel kapcsolatos kötelezettségszegése kapcsán

Mint az ismert, trösztellenes utóvizsgálat indult a Microsoft ellen a BCS-sel, azaz a Browser Choice Screen-nel (böngészőválasztó panel) kapcsolatban:

Utóvizsgálatot kezdeményezett az Európai Bizottság abban a Microsofttal kapcsolatos trösztellenes ügyben, mely úgy tűnt, 2009-ben megnyugtató véget ért: a szoftvercég ekkor vállalta, hogy beépíti a Windows operációs rendszerekbe a böngészőválasztó panelt. A gyanú szerint azonban ennek nem minden esetben tett eleget a vállalat.

A Microsoft ma elismerte, hogy nem tett eleget maradéktalanul a vállalt kötelezettségének. A redmondi cég szerint technikai hiba miatt mulasztotta el szállítani a BCS-t azokon a PC-ken, amelyek a Windows 7 SP1-gyel érkeztek. A cég nagyon sajnálja a dolgot és elnézést kér. Azt is felajánlotta, hogy 15 hónappal meghosszabbítja a vállalt teljesítési időszakot.

Részletek itt.

Hozzászólások

Fassag ez a bongeszo bongeszde tovabbra is.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"aki kitalálta azt a hülye választó képernyőt"

Úgy hívják, hogy Microsoft.

"Jaaa, az más. Akkor tök fasza!"

Egyébként szerintem sem a legjobb megoldás. Én kiszedettem volna velük kompletten az Internet Explorer nevű viccet a Windows-ból és nem engedtem volna őket bohóckodni ezzel a képernyővel.

--
trey @ gépház

És akkor mivel töltesz le egy rendes böngészőt. Az IE nem arra való, hogy böngéssz vele, hanem arra, hogy letöltsd amivel majd böngészel.
Ez az ablak, csak egy plugin, ami megkönnyiti a dolgodat, hogy még url-t se kelljen gépelned. Gyakorlatilag egy böngésző installer, ami valamilyen hiba okán ottmarad a gépen telepités után
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
--

Hát, az élet nem habos torta. Valószínűleg neki nem is dolga, hogy számítógépes programokat telepítsen. Milliószor megfutottuk már ezeket a köröket. Az OEM, a vállalati rendszergazda, a gépet telepítő majd felteszi a Microsoft helyett azt, amelyiket akarja. Így a probléma meg van oldva.

Édesanyádnak nem kell tudnia programot telepíteni. Az nem az anyák dolga.

--
trey @ gépház

Én azt tudom, hogy minél kevesebb programot telepíthetnek a gépükre a végfelhasználók (ideális esetben 0-t), az én életem annál könnyebb. Tehát én a papírforma ellen vagyok.

Microsoft Office-t édesanyád fel tudja telepíteni?

--
trey @ gépház

Szerintem ha nem lenne böngésző, akkor meg tudná oldani, hogy _valahonnan_, _valami módon_ telepítsen egy böngészőt a gépére.

Az a baj, hogy próbálod a szegény, elesett felhasználó képet vetíteni, miközben a felhasználók leleményesebbnél leleményesebbek, amikor pl. egy Windows-t akarnak megcrackelni vagy illegális szoftvert akarnak telepíteni a gépeikre. Nem hiszem, hogy ez akkora probléma lenne a számukra.

A teljesen hülyék OS-sel együtt vesznek gépet. Azt az OEM telepíti, arra kerül az OEM által böngésző. A felhasználónak semmi dolga.

Aki dobozos terméket vesz, az nem teljesen hülye. Az megoldja a böngésző telepítését, vagy megoldja neki az, aki a gépét összeszerelte és az OS-t telepítette.

Aki így sem tudott böngészőhöz jutni, az meg forduljon szervizhez és kérje vissza a pénzét attól, aki a gépét telepítette.

--
trey @ gépház

vagy felhiv h. akar valamit (képet akar szerkeszteni, vagy le akar játszani valamit, és hibát irt, ilyesmik), akkor elmondom mit kell tennie, hol keressen, és mit.
Általában elküldöm emilben, a pontos linket.
A gépet együtt vettük (laptop), és az oprendszert, meg pár dolgot felnyomtam neki+ nyomtató belövés, internet, ilyesmik.
Programokat magától szokott telepiteni, néha önhatalmúlag is.
Szóval nem elveszett muter, de azért böngésző nélkül böngészőt tölteni, elég nagy bukfenc lenne neki :)
--

Csak neked, még egyszer:

"Egyébként szerintem sem a legjobb megoldás. Én kiszedettem volna velük kompletten az Internet Explorer nevű viccet a Windows-ból és nem engedtem volna őket bohóckodni ezzel a képernyővel."

Ellenben, ha a Microsoft kitalálta, leírta, elfogadtatta, akkor csinálja végig amit vállalt. Ha nem, akkor meg fizessen mint a katonatiszt.

--
trey @ gépház

FYI: eltelt két év. Nekem nem jelent problémát megváltoztatni a véleményem. Belátom, akkor tévedtem. Ki kellett volna baszni az egészet, mert ezzel a Microsoft csak sumákol. Itt az élő példa. Nem lett volna szabad engedni nekik, mert megbízhatatlan cég. Ezt már számtalanszor bebizonyította.

--
trey @ gépház

Nekem ezzel nincs problémám, vidám szemlélődő vagyok csupán. :D Ha odavernek egy kemény büntit, azért Ballmernek lesz mit magyarázkodnia.

A Microsoft nem változtatott a véleményén. Megpróbált sumákolni, de lebukott. Most meg jön a pofátlan "rettenetesen sajnáljuk", "többet ilyet nem teszünk", csak ne tessenek minket megbüntetni, kérem szépen.

--
trey @ gépház

"Én kiszedettem volna velük kompletten az Internet Explorer nevű viccet a Windows-ból"

Érdekes, hogy általában pont azok szidják a legjobban, akik életükben nem használták 5 percnél tovább. Az IE6 óta megjelent 3 nagy verzió! Az IE9 szerintem teljesen elfogadható böngésző, még így is, hogy kiadása óta eltelt több, mint 1 év.

Mihez kepest? A szabvanykovetes ugyan dicseretesen javult - am messze van a jotol. Memoriazabalo, konnyen kihal, a hozza kapcsolodo webes cuccok (galeria meg ilyes) borzalmasak, a Bing integraciot alig lehet kikalapalni belole. Asszem meg az IE9-ben sincs ertelmes letolteskezelo.

Az teny, hogy az IE6-hoz kepest hatalmas elorelepes - kar, hogy az IE6 mellett vannak mas bongeszok is, amik messze fejlettebbek.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

"A szabvanykovetes ugyan dicseretesen javult - am messze van a jotol."

Ez a felhasználót nem érdekli.

"Memoriazabalo"

Firefox is, Chrome is. De most csináltam egy tesztet, ugyan azt a 6 oldalt nyitottam meg ie-ben is, mint seamonkeyban. Így ie-ből 5 process összesen körülbelül 348MB-ot, a seamonkey körülbelül 376MB-ot evett. Persze ez utóbbi némileg komplexebb program, ez indokolhat némi többlet memóriafogyasztást, úgyhogy szerintem körülbelül ugyanolyan memóriazabáló mindkét böngésző.

"konnyen kihal"

Eddig egyszer tapasztaltam (elég sok tabom volt megnyitva, miután kihalt magától újra megnyitotta a tabokat gond nélkül, szinte észre se vettem), pedig szoktam használni. Igaz nem az elsődleges böngészőm, de az utóbbi időben küzd némi problémával a seamonkey (platform specifikus, tehát a firefoxot is érinti, konkrétan a fókusszal és a pluginokkal kapcsolatos), ezért használom időnként.

"a hozza kapcsolodo webes cuccok (galeria meg ilyes) borzalmasak"

Ezekről konkrétan nem is tudok.

"a Bing integraciot alig lehet kikalapalni belole"

Pár kattintással lehet benne google keresőt beállítani, más bing integrációt eddig nem találtam benne. De pl. chromeból ki lehet irtani a google integrációt?

"Asszem meg az IE9-ben sincs ertelmes letolteskezelo."

Van benne. De mintha a többi böngészőben sem nagyon lenne elbonyolítva.

A felhasznalot ott fogja erdekelni a szabvanykovetes, hogy egyre tobb oldal tiltja ki az IE-ket

A memoriazabalas nem rovid tavon gond, hanem egy 24-48-72 oras etap utan

A kihalast is en inkabb hosszu tavon valo hasznalatban tapasztaltam...

A galeria meg ezek foleg az egyeb fajta integraciokhoz kellenek, ugye keresohoz is meg emailezeshez is meg terkephez is van mar mindenfele integracio. De ha epp nem mennek ezek a cuccok, akkor csak nagyon nyogvenyelosen tudod kikalapalni a Bing integraciot.

A letolteskezelore vonatkozot akkor visszavonom, ugy emlekeztem, hogy a IE10 preview-be lattam, de tevedtem. Csak jeleznem, hogy rohej, hogy kb 10 ev permanens konyorgese utan kapott a progi letolteskezelot.

"chrome-bol ki lehet irtani a google integraciot?"
Siman, nehany kattintassal.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

"A memoriazabalas nem rovid tavon gond, hanem egy 24-48-72 oras etap utan"

Na azt a temakort a Firefoxban se feszegessuk. Foleg, ameddig 3 yt tabot nem lehet benne akadas nelkul megnyitni. Nem egy 3 napja futoval. Egy 3 perce futoval.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

A Microzsé ha egyszer kötött egy megállapodást, akkor tartsa is be. Vállalta? Igen. Betartotta? Nem.

-------------------------
Trust is a weakness...

Én inkább arra tippelek, hogy olvadt az IE piaci részesedése, mint hóember a 46 fokos hőségben és azzal valamit csinálni kellett. 28 millió gépen a böngészőválasztó további rizikó lett volna az IE-re. Tenni kellett valamit és ekkor jött a technikai probléma (nem tudom mi lehetett, azóta is gondolkozom rajta, de nem értem), ami miatt sajnos nem ment ki ennyi gépre az a fránya panel.

--
trey @ gépház