Google Chrome 19

A Google Chrome csapat tegnap bejelentette a Google Chrome webböngésző 19-es verziójának érkezését a "stable" csatornában Windows, Mac, Linux és Chrome Frame platformokra. Az újdonságok közt érkezik a fenti videón látható Tab Sync funkció. A kiadásban számos biztonsági probléma került javításra.

Hozzászólások

Nemrég próbáltam a bookmark-jaimat átrendezni, de nem működik rendesen a bookmark-manager.
Fele részben ott maradnak a bookmarkok/folderek, aztán nem lehet őket átmozgatni, de még kaotikusabb dolgok is előfordulnak.
Viszont úgy veszem észre, ha bezárom és újra megnyitom a bookmark managert, akkor látni, hogy a dolgok át lettek mozgatva.
Az eltávolíthatatlan English (Australia) még mindig ott csücsül a spell checkerben időtlen idők óta, hiába száz bugreport...

Én mostanában tértem át Operáról Chromera, de az importált könyvjelzőimet az istenért sem tudom az eredeti állapotba rendezni. Őkelme állandóan az abc sorrendhez ragaszkodik, és ezt sehogyan sem tudom keverni a fejéből.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Hát én nem tudom, egyre több memóriát használ ez a Chrome és egyre lomhább lesz...

A nagy uj ficsor mar benne van egy ideje a firefoxban, csak sajnos nem kenyelmes a hasznalata...:)


$ google-chrome
[26673:26690:4395334283:ERROR:web_data_service.cc(721)] Cannot initialize the web database: 1

Messagebox:
Profilját nem sikerült rendesen megnyitni. Előfordulhat, hogy néhány funkciót nem tud használni. Kérjük, ellenőrizze, hogy a profil létezik-e, és hogy Ön rendelkezik-e a profil tartalmának olvasásához és írásához szükséges engedéllyel.

Szuper...

Androidra telepítettem a chrome-ot, nagyon tetszett. Mire meg is szoktam kiderült, hogy nincs flash támogatás... Azóta firefoxozok, de valahogy nem jön be nekem a mobilos verziója.

Úgy látszik, minden birodalmat elér a végzete. Kedveltem a google-t, de kezd a tököm kilenni azzal, hogy próbálnak beerőszakolgatni a cloudjukba.

Szerintem bodobacsnak nem konkrétan ezzel az opcióval van baja, hanem úgy általában a google magatartásával. És azt kell, hogy írjam, igaza is van. Baromira megváltozott ez a cég az elmúlt években, lassan a Google lesz a web Microsoftja, sőt, talán már túl is tesz rajta.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Én nem tudom, ha nem akarok nem regisztrálok, attól még ugyanúgy tudok youtube videókat nézegetni, használhatok valami szánalmas levelező rendszert (freemail, citromail, stb), nem fog a chrome emiatt megharagudni rám.

Persze én nagyon szeretem, hogy egy loginnal benn vagyok gmail-en, youtube-on, android marketen, stb., és örülök, hogy még több funkcióval bővül a használható eszközök listája(Google Drive, Tab sync).
De persze senkinek sem kötelező használni, nem tudom mi a probléma ezzel.

------------------
My Open-Source Android "Projects"

Na ja. És mindezekért a szolgáltatásokért az adataiddal fizetsz egy olyan monstrum cégnek, ami lássuk be, szinte megkerülhetetlen a neten, és a jó ég tudja, mikor, mi fog ezekkel az információkkal történni. Most a jól megszokott dumát hanyagoljuk, hogy csak a célirányos reklámok célba juttatásáért épít ekkora adatbázist, mert ezt már régen nem veszem be. És emellett minden olyan létező szegmensben terjeszkedik, ami ezeket a célokat szolgálja. Annó ennél kevesebbért akarták a trösztellenes törvény értelmében szétcincálni a Microsoftot, de úgy látszik, a Google mára egy érinthetetlen szent tehén lett. Ugyanakkor az is igaz, hogy mondjuk egy Facebookhoz képest még mindig korrektebb, mivel az FB úgy épít erőszakosan iszonyatos adatbázist, hogy közbe szart sem kap érte a felhasználó. Meg ugye az FB nem egy megkerülhetetlen szolgáltatás.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Pl. Youtube, Google Search, Chrome, Android és kapcsolódó cuccaik. Persze vannak alternatívák, ha nagyon akarja az ember, végleg szakíthat velük, de csak sokkal komplikáltabbá válik egy csomó minden. Tehát nem azt mondom, hogy nincs más megoldás, de kompakt, egy helyen, egyszerre elérhető szolgáltatásban ők a legnagyobbak.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Nem konkrétan Darkcomet adatairól van szó, habár ki tudja (ugye mostanában volt az a botrány, hogy egy Brit srácot a Twitteres bejegyzése miatt nem akarták beengedni az államokba), hanem egy komplex adatbázisról, amiben bármilyen algoritmus szerint lehet keresni, osztályozni, kategóriákat felállítani népcsoportok, országok, etnikai hovatartozások, vagy bármilyen szempont szerint. Ez már önmagában véve egy nagy pénzre váltható tőkét jelent, akár harmadik fél számára eladva is, arról már ne is beszéljünk, hogy gyakorlatilag ezeknek a cégeknek a működése (Google, Facebook, Apple, Twitter, Microsoft) az USA szempontjából komoly nemzetbiztonsági kockázata van. Tehát aki azt hiszi, hogy kormányzati, vagy hírszerzési szempontból ezek a cégek függetlenül tudnak működni, azok igen csak naivak szerintem.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Valamiért felmennek az emberek FB-re. Nézelődnek, írnak, olvasnak, játszanak. Ez egy szolgáltatás, ami nekik érték, különben nem használnák. Na ezt adja a Facebook. Szóval nem mondhatod hogy szart se kap. Azt se hogy nem hasznos, mert a szórakozásnak is van haszna elvileg.

A google meg csak tudja nyugodtan az adataimat, inkább rájuk bízom mint egy huszadrangú magyar szolgáltatóra akinél a root névvel és jelszóval be lehet jelentkezni...

Felmennek, mert divat használni, trendi dolog a jelenlét arrafelé. Szórakozás helyett én inkább a függőség szót használnám. Ugyanakkor most, hogy tőzsdei bevezetésre került, számszerűsítve lett az értéke, és a részvényesek el fogják várni, hogy pénzt termeljen. Egyes elemzők szerint viszont az FB már a csúcson van, és ahhoz képet, amennyire túlértékelték, lényegesen kevesebb pénzt tud majd termelni, így előbb-utóbb ki fog durranni, mint egy lufi.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Nem azt írtam, hogy lopják, hanem, hogy gyűjtik. A kettő nem ugyan az, mert az elsőről nem tudok, a másodikba meg valamilyen szinten beleegyezek. A probléma ott van ezeknél a cégeknél, hogy istenigazából nincs hatékony kontroll felettük. Persze papíron létezik, de amikor egy szinte állam az államba jellegű vállalkozásról beszélünk, ami ráadásul kemény adó dollármilliárdokat fizet az USA-nak, akkor nehezen tudom elhinni, hogy ugyan úgy meg lehetne szorongatni a töküket, mint mondjuk egy garázscégnek. Ott van pl. az Apple, nem az a kategória, akiket csak úgy vízbe fojtana adott esetben egy bíróság, holmi privacyval kapcsolatos pereskedés esetén. Valószínűnek tartom, hogy ezek a cégek adatszolgáltatással fizetnek kormányhivatalok felé, ami jelenleg lehetséges, hogy nem jelent veszélyt, de a későbbiekben semmi garancia sincs erre.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Főleg az a gondom, hogy cipész maradjon a kaptafánál. A google account a gmail-lel kezdődött. Fasza szolgáltatás szeretjük. Beleépítette a google-doc-ot az még mindig fasza, mert e-mail-en tényleg küldözgeti az ember a doc-okat stb. Aztán jött a picasa ami szintén rendben van mert az idióták egy része már nem e-mail-ben küldözgeti a képeket. Google plusz hát ez már nem tetszik, mert nem akarok mindenkivel haverkodni akinek e-mail-t küldök és meghívni sem akarom őket, sőt azt sem akarom, hogy a ránézhessenek bármilyen adatlapomra. Azt sem komálom, hogy kigyűjti a címeket az mail-ekből és meghívókat generál. A chrome pedig akkor lépjen be az accomba amikor kifejezetten be akarok lépni az accomba. (Egyébként ezért már firefox-ot használok.)

Ezzel el is jutottunk a faszbukhoz. FB-nek nem adtam meg az e-mail kódomat éppen ezért és nagyon nem tetszett, hogy egyáltalán kérni meri. Azért beregisztráltam mert az évfolyam ezen van kapcsolatban. Az FB ugyanolyan tolakodó, mint a google ugyanúgy szeretne rávenni, hogy e-mail-t csinálj náluk és a google többi tulajdonságát is kezdi felvenni, képek, dokumentumok, tárhely stb.
Keresés-t is lehet, hogy elkezdik: http://9gag.com/gag/350354

A google lépései alapján azt gondolom, hogy meg akarja szüntetni a névtelenséget. Ugyanis így egy marha nagy piacot teremthet magának a tranzakciók lebonyolításával. Ugyanakkor a névtelenség az egyik legnagyobb poén a netben, nem kell mindent hivatalosan felvállalnunk, önmagunk lehetünk bizonyos fokig.
Hát ezért nem akarom keverni a dolgokat. Az e-mail acc meg még egy-két dolog alkalmas a hivatalos ügyekre a többi magánszféra.

--
http://xkcd.com/456/ - True story!

... és meghívni sem akarom őket, sőt azt sem akarom...

Akkor ne regisztrálj ezekre a szolgáltatásokra, illetve állítsd őket be úgy ahogy szeretnéd.

A google lépései alapján azt gondolom, hogy meg akarja szüntetni a névtelenséget. Ugyanis így egy marha nagy piacot teremthet magának a tranzakciók lebonyolításával.

Milyen névtelen tranzakciót szeretnél lebonyolítani az interneten? Nem értem én ezt.

Ugyanakkor a névtelenség az egyik legnagyobb poén a netben, nem kell mindent hivatalosan felvállalnunk, önmagunk lehetünk bizonyos fokig.

Ezt sem értem őszintén szólva. Pontosan mi az amit névtelenül akarsz csinálni a neten és a google nem engedi?

Facebook-on mindig is voltak képek, btw. és dokumentumok és tármely meg nincs tudtommal, szóval ezt sem értem. Vagy ezek is olyanok mint a facebook keresés? :)

Mindent névtelenül akarok csinálni. Ha fizetni kell vagy hivatalos ügyet intézni akkor elfogadom, hogy ahhoz személyes adatok kellenek és akkor belépek majd ahova kell. Addig viszont ne baszkuráljon azzal, hogy jelentkezzek be, regisztráljak, anyám kínja.

Egy példa: Ha az utcán az orrod elé tolnak egy szórólapot akkor el szoktad venni, akkor is ha nem kell? Mert ha igen akkor rádkényszerítették, csak nem csinálsz belőle ügyet mert nem olyan nagy dolog. De azért kényszer mert, nem akartad.

--
http://xkcd.com/456/ - True story!

"Addig viszont ne baszkuráljon azzal, hogy jelentkezzek be, regisztráljak, anyám kínja."

Szeretném tudni, hogy hol baszkurál téged a Google akármivel. (vagy a Facebook, ha már itt tartunk). Ugyan meg van a lehetőséged arra, hogy használd a szolgáltatásuk bármelyik halmazát, senki nem kötelez arra, hogy ezt tedd. Például hiába _ajánlja fel_ a chrome, hogy jelentkezz be a google fiókoddal, _nem kötelező_, csak egy _lehetőség_. Az meg hogy a saját termékeikben a saját többi terméküket reklámozzák, ajánlják egy teljesen logikus és ésszerű lépés az ő szempontjukból és a felhasználó szempontjából is.

Elolvasva a nyitó gondolatodat csupa olyan dolgokra panaszkodsz, amire nem vagy rákényszerítve, csak egy lehetőség amivel élhetsz és jobbá teheti az életed.

De akkor minek jársz pl. a HUP-ra? Itt az orrod alá tolják, hogy megjelent a chrome 19, stb. Emiatt is szoktál panaszkodni? Vagy amikor a haverod megkérdezi, hogy kérsz-e egy sört?

Szar lehet így élni. Szerintem egy lakatlan szigetre kellene költöznöd, persze net kapcsolat nélkül.

Lehet, hogy ez neked hihetetlen, de nem mindenki él ám a neki felkínált összes lehetőséggel. Pl. facebook-nak én sem adom meg a jelszavamat az email accountomhoz, de pl. az application-öket is letiltottam, sőt az adatalapomat is csak a barátok látják. Ja, és a szart sem eszem meg.