A Samsung véget vetett a Nokia 14 éves "legnagyobb mobilgyártó" uralkodásának

 ( trey | 2012. április 30., hétfő - 9:07 )

A Bloomberg egyik friss cikke szerint már nem a Nokia a világ legnagyobb mobilgyártója a leszállított egységek számát tekintve. A Samsung vette át a vezető helyet a Nokia-tól. A Strategy Analytics elemző adatai szerint a Samsung az első negyedévben 93,5 millió darab mobilkészüléket szállított le, miközben a Nokia 82,7 milliót. A Bloomberg szerint a Galaxy smartphone-ok iránti nagy kereslet segítette hozzá a Samsung-ot ahhoz, hogy az első negyedévben 4,5 milliárd dolláros nettó jövedelemre tegyen szert és ezzel felülmúlja az elemzők várakozásait. A Nokia a leszállított darabszámokat tekintve 1998 óta volt a világ legnagyobb mobilgyártója egészen mostanáig. A cikk itt olvasható.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

gyorsan kilapatolatak egy rakas android telefont es tablat aztan utan szepen elfejtik oket tamogatni,

pl galaxy tab 8.9, meg minding 3.2 -on fut es borzaztoan belassul neha, alig varom lejarjon a garancia es felnyomjak vmi hasznalhato rom-ot.

szerintem hardware-be jok, software-be van mit fejlodni, tul sokat is.

Minek vették fel Cyanogen Steve Kondik-ot? Lehetséges úgy képzelik el a támogatást, hogy te magadnak rakod fel a friss CM Android-ot. Hasonlóan mint a kábeltv-szolgáltatók, akik kedvezményt adnak az ügyfélnek ha hajlandó saját maga szívni a hálózati eszközök telepítésével.
:-)

Miért várod meg a garancia végét? Ha tégla lesz a tab-odból akkor nem nézik a szervizben mi volt rajta korábban, úgysem kapcsolható be. Kukába vágják is adnak egy másikat. Ha más garis baja lesz de be tudod kapcsolni akkor pedig vissza tudod állítani az eredeti állapotot.

> Miért várod meg a garancia végét? Ha tégla lesz a tab-odból akkor nem nézik a szervizben mi volt rajta korábban, úgysem kapcsolható be. Kukába vágják is adnak egy másikat.

Megveszed tőle, ha mégsem?

Wachag, the urban legend maker.

Ha biztosra akarsz menni usb porton túlárammal kinyírod gépecskét. Úgy garantált, hogy nem derül ki a lecserélt Android. Nem mintha nem szarnák le vastagon. Olcsóbb cserélni egy másikra.

És akkor még egyesek csodálkoznak, hogy pár gyártó miért küzd a főzött ROM-ok ellen.

Itt nem arról volt szó, hogy a főzött rom tönkre vágja a tab-ot, hanem a selli nem merte lecserélni az régi elavult androidot amire tojik a Samsung. Ha a tab hardvere tönkremegy teljesen függetlenül a Cyanogentől akkor papírforma szerint nem cserélhetné. Nevetséges, hogy Cyanogen miatt veszítse el a garanciáját. Szerencsére a szervizben sem ülnek mániákus Sherlock pofák seggükből kilógó elektronmikroszkópokkal. Nem szívatni akarják az ügyfeleiket hanem kiszolgálni.

Egy szakszervizben hozzánk képest összehasonlíthatatlanul több tab-ot láttak és biztos vagyok benne, hogy nem érdekük szemet hunyni a vásárlók kb. 0.2%-át kitevő csoport felett, aki szétégetett tab-ot ad be.
Ha erre utaló nyomot találnak (márpedig fognak), akkor szimplán áthúzzák a garanciajegyet, te pedig esetleg a bíróság előtt bizonyíthatod az igazad.
Ha esetleg szolgáltatón keresztül vásároltad, akkor a garanciavesztés pillanatában kiszámlázhatnak neked kb. 60-80.000 Ft-os kötbért (a készülékvásárlással együtt aláírod).

Hát, akkor miért ne próbálod ki a saját Taboddal, úgy sincs vesztenivalód?! xD

elektronmikroszkop? rontgen? stb stb stb attol, hogy a tap IC-t meggyilkolod benne, meg nem doglik meg benne minden
___
info

Na persze, meg 6. generációs nexus replikánsok akik lézerszemekkel vizsgálják a szervizben a visszavitt tab-okat.
:-)

Tévedésben vagy. Nem volt (lesz:) lézerszemük.

"Olcsóbb cserélni egy másikra."

Gondolod, hogy a Samsung szívesebben fizeti ki egy új tab (bekerülési)árát, mint fél óra szervizdíjat?

Több az fél óránál és úgy már olcsóbb mint amibe a szerviz kerülne.

Szépen kikerülted a kérdést...
--
ne terelj

Ha biztosra akarsz menni usb porton túlárammal kinyírod gépecskét.

A becsületes emberek meg ezért nem tudják egyszerűen garanciában cseréltetni az eszközeiket, mert egyes nyomorékok visszaélnek a jótállási lehetőségekkel.

+1

----------------
Lvl86 Troll - Think Wishfully™

+1

Mi ebben az urban legend? Csak feltettem egy kérdést. Amire nem kaptam választ, csak kis méretű személyeskedést.

ja jo kerdes miert varok, hetvegen mar majdnem lezuztam :) igazabol a CM9-et varom

ma megvolt a root-olas es custom rom: CM9 (Alpha-nightly-build csak hogy biztos legyen :) ) felraktam, eddig szepen megy, 1.4 GHz -re overclockolva :) ugy kb 100x gyorsabbnak tunik, a touchwiz az valahogy nagyon szagatos volt, neha akar 5-6 sec-ig homokorazas mar az idegeimre ment ...

"A Samsung véget vetett a Nokia 14 éves "legnagyobb mobilgyártó" uralkodásának"

(trollfilter off)
Na ez már eleve ott sántít, hogy nem a Samsung vetett neki véget, hanem a Microsoft, meg Sztefen "Ellop" ......
(trollfilter on)


http://taklertamas.deviantart.com/ || registered Linux User #518773 || 12.04

Ezt a Nokia magyarországi munkavállalói is hálásan köszönik.

Gondolom a Nokia sok barom döntésének köze nincs az elbocsátásokhoz, csak és kizárólag a Samsung tehet róla...

-------------------------
Trust is a weakness...

Sajnos még érintett is vagyok, mert a párom a Nokia-ban melózik... Most azt várjuk, hogy mikor rugják ki/kirugják-e... De kivárjuk, mert elég jó kis végkielégítéstől esnénk el, ha most otthagyná az egészet.. (ha egyáltalán lesz nekik miből végkielégítést fizetni...)


http://taklertamas.deviantart.com/ || registered Linux User #518773 || 12.04

De erről nem elsősorban a Samsung tehet, ahogy fentebb trollarc véleményezte, hanem a Nokia.

-------------------------
Trust is a weakness...

Ezen ne aggodj, finnek, emberkozpontuak. Az egesz arrol szol, hogy addig maradunk felszinen ameddig lehet, a leheto legtobb emberrel.

Így jár az, aki ül a babérjain, baszik érdemben fejleszteni, és az npluszegyedik ugyanolyan szart próbálja meg rásózni a felhasználóira. Kezetfoghatnának a netscape-pel.

+1

Az a vicc, hogy ennyire nem is rossz a Nokia, mint amekkora pofonokat kap. Ha összehasonlítjuk az 5800-at és az eredeti N8-at, valóban kívülről nézve érthetetlen, hogy mit csináltak a köztük lévő 2 évben. Viszont onnantól, hogy Elop eltemette a Symbiant megint eltelt jó sok idő, és azóta a Symbian telefonok, pl. 700, igen is jók.

Inkább a termékstratégiával vannak gondok, nem a termékekkel. A Symbian, azaz az okostelefonok eredetileg az üzleti szférát célozták, ezért is volt némi MS Office kompatibilitás alapvető cél. Aztán fordult a világ, saját használatra több pénz van a telefonokra, mint az üzleti szférában. Üzleti téren különben sem volt elégséges az a plusz, amit a Symbian vagy a BlackBerry nyújtott, főleg a notebook, netbook és végül a tabletek térnyerése miatt. Viszont magánhasználatra meg az S40 kezd szűkös lenni. Ezt a Symbian - késéssel ugyan - de lekövette. Csak hát a hírneve addigra odalett. Ezt bizonyítja, hogy alsó kategóriás gagyi Android készülékek tulajdonosai milyen büszkén szólják le a csúcskategóriás Symbianokat, mintha tudnák, miről beszélnek.

A csúcskategóriás készülékek helyett a Nokia az Afrikába, Indiába és egyéb helyekre zsákszám öntött Symbian-os feature phone-okból él. Csak a ciki az, hogy lassan már oda sem kellenek ezek, mert a kínai gyártók jöttek az olcsó androidos telefonokkal. És ezek már jobbak, mint amit a Nokia el akar sütni ezekben az országokban. Éppen ezért, ha a Windows Phone nem talál magára, akkor a Nokia még lejjebb fog csúszni.

--
trey @ gépház

"És ezek már jobbak"

Miben jobbak? (Mondjuk én tudnék egy pontot, de nem a saját válaszom érdekel.)

Ha engem kérdezel, akkor mindenben. De ha az érdekel, hogy szerintük miben, akkor azt tőlük - a vásárlóktól - kellene megkérdezni.

--
trey @ gépház

Azt hiszem, ezzel nem lettünk okosabbak.

Kérdezd meg a Nokiásokat, hátha rájöttek már végre, hogy mit csesztek el, amikor elkezdték ezt a töketlenkedést a 3650-es tárcsával, amit azóta sem hagytak abba. Symbian egy kalap...

Szerintem az N95-ig semmi baj nem volt a Symbiannal, a gond ott kezdodott, amikor erintokepernyos S60-as telefonok szerencsetlenkedtek gyenge hardverrel, meg a high endnek szamito N97 mini is, utana a Symbian^3 hiaba lett volna jo, at kellett volna nevezni ahhoz az addigra katasztorfalis hiru oprendszert, hogy vegyek is az emberek az N8-at.

Nekem volt 7650-esem, 3650-esem, N-Gage-em, meg még a franc tudja, hogy mi, amit napi szinten használtam. Hát, ha azok nem voltak sz@rok, akkor nem tudom, hogy mi az?! Megváltás volt utána a XDA II-esem a Windows Mobile 2003-mal. Az iPhone 3G-től meg majdnem magam alá..., amikor elkezdtem használni. Ég és föld! fejlesztést most hagyjuk, az is megérne egy misét...

fejleszteni tudom, hogy gaz volt Symbianra, a Qt elott (Symbian^3-ig leginkabb), a WinMo 2003-at viszont en is szerettem

Jaja! Utána meg már értelme nem volt, még annyira sem, mint előtte...

Csak hogy a saját postomra válaszoljak, ott van a termék "stratégia" egy érdekes eleme, az N9. Hogy a HWSW-t idézzem, "A finnek a készülékkel olyant villantottak, mint eddig szinte senki az etalonnak számító iPhone megjelenése óta".

Hát ennél szebbet aligha lehetett írni. Csak hogy amíg az Apple egy összeomlott romhalmazból startup módjára felálló cég volt, ami bátran léphetett előre, addig a Nokia a meglévő - eddig igen sikeres - platformjait cipelő dínó. Ezen nem segített egy újabb platform, aminek a sikere egyelőre még mindig nem következett be.

Szerintem jó ötlet volt külső embert hozni, mint ahogy Jobs is kívülről jött (igaz visszatérve) az Apple-höz. De 4 platform (S40, Symbian, MeeGo és WP) nem jó. A Samsung is cipeli a 4-es (feature phone, Bada, Android, Tizen) csomagját, csak egyelőre elbírja.

Hát azért a NOKIA nem Apple, az konkrétan egy országnak lett imázsolva meg azoknak akik az utánozni szeretnék, a finnek s40-es cucca a mai napig kb 20 perc alatt érthető mindenkinek, az olcsó droidos kütyük meg mire üzemi szinten ki lesznek tapasztalva mennek is a szervízbe vissza.
Azért van különbség...

TheKovCorp

Igen, az S40 a DCT3 (pl. 6110) legendásan jól megtervezett felületén alapul. Sokan szeretik, nem is véletlenül. De be kell látni, hogy az igények változtak, multi-tasking nélkül már nehéz őket maradéktalanul kielégíteni.

Pl. én gyakran hallgatok zenét, közben a zeneszöveget netről olvasom és néha átváltok a szótár alkalmazásra. De volt már olyan is, hogy Wikipediára is volt szükségem egy zeneszöveg megértéséhez. Esetleg YouTube-ra felnéztem egy másik feldolgozás meghallgatásához. Ha esetleg mindezt vonaton teszem és nem tudom, hol vagyok, akkor a térképre is átpillantok. Erre egy Symbian bőven jó, de félek, hogy az S40 már nem. Pedig ez teljesen valós igény a részemről.

Nem is állítottam, hogy a Nokia telefonok rosszak lettek volna, sőt! Csak hát megrekedtek egy ponton, az idő meg haladt tovább. Palmot is szerettem, a készülékeivel meg az OS-ével együtt, de ők is ugyanebbe a csapdába estek, hogy elkezdtek szarakodni, ígérgetni meg bénázni, és a WinCE-s gépek elhúztak mellettük. Sajnálom őket, de egyben örülök is, mert vannak mások, akikben még van folyamatos lendület és fejlődni akarás (Apple, Google,...).

Ilyen az élet, semmi sem tart örökké. Elég némi töketlenség, totojázás, a piaci igények leszarása, és ez lesz belőle. Annó a Nokia a Motorolát nyomta le a most a Samsung őket. 15 év múlva meg majd egy másik cég fogja a betonba döngölni a Samsungot.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Meg amúgy is... Lassan a patent trollkodásból jobban meg lehet majd élni, mint a telefongyártásból.....


http://taklertamas.deviantart.com/ || registered Linux User #518773 || 12.04

(Köszi, hogy lefordítottad! Én csak akkor szoktam hírt beküldeni, ha magyar oldalon találom, mert nem veszem a fáradságot a fordításhoz.)

Egy kis adalék a témához. Friss profitjelentések szerint a teljes mobil piac 8,8%-át magáénak tudó Apple a profit 73%-át csörgette be a kasszába. A teljes mobil piacról beszélünk, nem az okostelefon piacról! Azt hiszem, hogy ilyenkor mosolyognak jókat Cupertinoban azon, amikor a Samu döngeti a mellkast, hogy ő a legnagyobb mobil gyártó és akkor, amikor a Nokia szenvedését nézik. :)

Forrást kérhetünk?
Kíváncsi lennék, hogy a Google bevételei szerepelnek-e a mobilpiac bevételei között.
(Amúgy, mint említettem, ezért kellett kivégezni a Nokia-t, mielőtt kitört volna a MeeGo-val a HW-gyártók közül.)

Azt hiszem, hogy az Apple Blogon olvastam tegnap. Azt, hogy ők kitől vették át, azt majd kideríted. ;)
A Google meg nem szerepel, mivel nem minősül gyártónak. Mint ahogyan pl. a Microsoft sem.
A Nokia meg annyira tudott volna kitörni a MeeGo-val, mint a Maemoval. Semennyire. Akkor még nem volt Ellop, meg WP7, mégis ugyanúgy töketlenkedett, mint korábban a Symbiannal tette. A MeeGo így is, úgy is vakvágány lett volna, mint ahogyan a Nokia összes többi próbálkozása az volt az utóbbi négy-öt évben.

Úgy hallottam, hogy az N9 eladásai verik az egyesített Lumia csapatot, pedig N9 reklámot nem nagyon látni. Szerintem a MeeGo jó, és még jobb lenne, ha reklámoznák.

Ja, es rendesen kuldi ra a Nokia az update-*eket is, most majusban is jon ra egy.

De en csak akkor leszek teljesen nyugodt, ha az N9-em Dual bootolhato lesz Tizennel ;)

Na igen, de kissé lemaradtak vele. Hamarabb nyomhatták volna hamarabb is a saját platformjukat, az n900-tól nyugodtan építkezhettek volna a Meegora, sőt, akár Maemotól kezdve dobálhatták volna ki a linux alapú telefonokat. Megkockáztatom, hogy most egészen más lenne az okos telefonok piacának a helyzete. Lenne helye ennek a rendszernek. Ha az n9 párhuzamosan jön ki az SGS 1-gyel, akkor most olyan telefonom lenne. Pár napig használtam egy ilyet, abszolút prémium kategória. Már kézbe véve sem semmi a teló, az iphone csak szalutálhat neki. Ráadásúl ténylegesen tele van pakolva egyedi, kreatív megoldásokkal, és röccenés nélkül tette a dolgát nálam jó egy hétig. Szóval nekem k.rvára tetszik az a telefon.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.