A Google bejelentette a GSoC 2012-be felvételt nyert tanulók listáját

Címkék

Februárban jelentette be a Google, hogy idén is lesz Google Summer of Code (GSoC). 2005 óta fut már a GSoC program, amelynek keretében a keresőóriás a tanulókat arra ösztönzi, hogy bekapcsolódjanak egy-egy nyílt forrású projekt fejlesztésébe, mentori felügyelet alatt nyílt forrású kódokat alkossanak. Idén 1212 tanuló került be a programba. Ők 180 szervezettel működhetnek együtt azért, hogy tanuljanak, ismereteiket bővítsék.

A tanulók számára most indul az ismerkedési, felkészülési szakasz, amely alatt megismerkedhetnek a mentorukkal, a kiválasztott közösséggel, dokumentumokat olvashatnak, hogy felkészülve várják a május végét, amikor a tényleges kódolás elkezdődik.

A programba felvételt nyert tanulók listája itt található. A mentorálást végző szervezetek - köztük a FreeBSD, NetBSD, DragonFly BSD projekt, a Linux kernelfejlesztői közösség, Apache Software Foundation, GCC, Gimp, GNU projekt, Haiku, Illumos, KDE, LibreOffice, MINIX 3, Mozilla, Nmap, openSUSE, LLVM, Wine - listája itt található. A bejelentés itt.

Hozzászólások

Felvételt nyert magyar hallgatók (már akit megtaláltam, nyugodtan egészítsétek ki):

- Géhberger Dániel
- Kovács György
- Kövesdán Gábor
- Szücs Péter

Biztos vannak még többen is, csak nem egyértelműek a nevek és volt aki nicknevet adott meg.