Új szponzorok az Apache Software Foundation mögött

Címkék

A Twitter Engineering blogján a napokban kifejtette, hogy mint cég, milyen fontos számukra a nyílt forrás. Számos Twitter projekt nyílt forráson alapul, így a vállalat open source iránti elkötelezettsége egyre nő. Éppen ezért a Twitter úgy döntött, hogy beáll az Apache Software Foundation hivatalos támogatói közé. A bejelentés fényét egy kissé fakítja, hogy a Twitter mindössze bronz fokozatú (évi 5000 dollár támogatás) támogatója lett az ASF-nek, miközben például a Yahoo, Microsoft, Google, Facebook platina támogatók (évi 100 000 dollár támogatás).

Az ASF bejelentette, hogy a Twitter mellett a Huawei és a GoDaddy is belépett a támogatói közé ezüst fokozatú (évi 20 000 dollár támogatás) támogatóként.

Hozzászólások

a Twitter mindössze bronz fokozatú (évi 5000 dollár támogatás) támogató

aki a kicsit nem becsuli... Btw. amennyire en tudom, nem kiforrott meg a twitter uzleti modellje, es - felteve, ha ez igaz - en sem szornam ovatlanul a zset, hiaba vagyok erte a nyilt forrasu dolgokert...

Hajra, elnok ur! A Heti Valasz cenzuraja

Milyen megfontolásból támogatja őket a Microsoft?

Nekik van saját webszerverük. Nem tűnik számomra érthetőnek.

Na igen, csak, hogy ilyen neve nincs projekteket említsünk, mint egy valag Java cucc (Ant, Tomcat, rakás lib) adatbázisok (Cassandra, HBase), OpenOffice, Subversion, vagy sok egyebet, amely mögött még valamilyen módon ott van az ASF, ha más nem, mint infrastruktúrában.

Viszont tényleg érdekes kérdés, hogy mely projekt miatt támogatja az MS ennyire keményen az ASF-et, mert gyakorlatilag az ASF projektek nagy részére van saját alternatívája vagy akár egyre élesedő konkurenciaharcot folytat.

----------------
Lvl86 Troll - Think Wishfully™