Bemutatkozik a "Quantal Quetzal"

Címkék

Mark Shuttleworth bejelentette az ősszel kiadásra kerülő Ubuntu 12.10 fejlesztési kódnevét. A fejlesztés "Quantal Quetzal" kódnév alatt fog futni. A nemrég kiadott kiadási ütemterv (vázlat) szerint a Quantel Alpha 1 június 7-re, az Alpha 2 június 28-ra, az Alpha 3 augusztus 2-re, a Beta 1 szeptember 6-ra, a Beta 2 szeptember 27-re, míg a végleges Ubuntu 12.10 kiadás október 18-ra várható.

Hozzászólások

bő fél éve nem használok aktívan linuxot, mi az ami ennyire fontos, hogy fél-egy évente ki kellesz adni egy új délafrikai vindózt és nagyon-nagyon szükséges új funkciót ad, aminek hiányától az embereknek majdhogynem ellehetetlenülne az élete?
_______
16,67 %

jaja, pont erre gondoltam én is, a firefoxnak volna még hová fejlődnie JS teljesítményben és memóriazabálásban. a chrome az meg nem tudom mit akar, már bőven gyors letisztult, de lényeges használhatósági dolgokat kellene még belevinni a programba (pl valódi adblock-ot lehetővé tevő kód, type-ahead find, normális URL bár úgy mint FF-nél) és már tökéletes is lenne
_______
16,67 %

Elárulom a titkot. Ez úgy működik, hogy elvileg ezt lakossági felhasználásra (is) szánták. Ott pedig fontos a stabilitás, mert az egyszerű user nem fogja megjavítani, ha elromlik valami. Ha van egy kiadásom, amire kiteszteltem a legtöbb dolgot, működnek az adott programok, akkor az úgy stabil. A biztonsági dolgokat visszaportolom a support ideje alatt, de nem kell a programok frissítésével foglalkoznom. Próbáltál már 4.5-nél újabb gcc-t felrakni 10.04-es Ubuntura? Nem triviális.
No, ezért kell az új kiadás. Mert az új kiadásnál ugorhatnak a programok, ugorhat a kernelverzió, minden változhat, és nem fogja felborítani a stabilitást.

Persze amit leírtam az az álomvilágban igaz, de az okokat megadja.
----
Hülye pelikán

Megmondom én neked. Minden verzióban olyan teszteletlen, innovatív, friss fejlesztéseket tesznek bele, hogy fél évente javul/romlik annyit, hogy érdemes újra kiadni belőle egy verziót. Lásd Unity mindig hoz valami újjítást, és 2 verzióval ezelőtt még csak az épphogy használható szinten volt.
-
Könyvajánló: Java fejtörők

Már egy kisebb állatkertet össze lehetne hozni az Ubuntu kiadásokból. :)

Új Ubuntu kiadás troll-template:

- ahelyett, hogy öntik magukból a kiadásokat, inkább javítsák a mostani bughalmazukat!4
- soha nem használok Ubuntut, Debian rulz
- és akkor most jobb, hogy megint van egy hülye név, ahelyett, hogy ilyeneken agyalnak inkább fejlesztenének
- nincs szükségem fél évente új kiadásra, bőven elég lenne 1,5 évente kiadniuk egy atomstabilat. Mert nekem az lenne jó.
- megy már Wine alatt rendesen a fotosopp?
- nincsenek alá játékok
- nem használom, mert divat használni

--- template vége ---

A mono ott van repóban. A Banshee az előző LTS-ben még nem volt talán default. Valami hiányos Ubuntu One Music támogatás miatt dobták, ha jól emlékszem és mert a mono csak a helyet foglalná a 700 megás CD-n, de ott a Banshee a repókban, továbbra is kapsz frissítést hozzá, továbbra is használhatod. Sőt, még a háttérképet is le tudod cserélni a desktopodon! Hihetetlen, mi? :) Ne használj Arch Linuxot, mert ott még grafikus felület sincs, csak ha telepíted, mint mondjuk a Banshee-t. Sőt, mindegyik rossz, mert nincs alapból telepítve ööö... Skype. Na tessék.

"Ez a unity különben is szar."
Aki meg Windowmaker, Xfce, az Enlightenment DR17, a Gnome 2 és KDE 3, a Gnome 3 + Gnome Shell és a KDE 4 után azt mondja, hogy neki mégis a Unity áll kézre, az mi?

a leírásodból egyértelműen kiderül, hogy neked pont kiváló a Debian, tehát nem te vagy a Ubuntu célközönsége, és nincs is ezzel semmi baj. Nekem személy szerint elmaradott a Debian, 4.4.5-ös KDE, az vicc kategória, és pl pont a KDE nagyon sokat vett fel stabilitás és gyorsaság terén az utóbbi időben, van olyan hw-m, ami alatt ubuntun van normális támogatás meg Osusen (másik erős KDE distro), ezért eközött a kettő sközött szoktam váltogatni izléstől függően.
-
Könyvajánló: Java fejtörők